Pirate Party Politician Doesn't Want You Pirating Her Book

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Pirate Party Politician Doesn't Want You Pirating Her Bo

Δημοσίευσηαπό James » 26 Σεπ 2012, 14:46

Θα πρότεινα σε κάποιους να πάνε σε άλλα πολιτικά μπλόκ, δεδομένου οτι δεν έχουν καταλάβει τίποτα, από τις αρχές και τις ιδέες των πειρατών.

@ Βασίλη Περατζάκη:
Βασίλη σου έχει κολλήσει η ψευδαίσθηση ότι η Julia Schramm έκανε καλή συμφωνία, όχι δεν έκανε καλή συμφωνία, και δε το συζητώ περαιτέρω, διάβασε τα λινκ που έχω αναρτήσει σχετικά.

@Κότσος: συνέχεια το ίδιο μοτίβο.

@Λουίζα : εντελώς λάθος σε ότι έχεις γράψει, δεν απορώ βέβαια, απορώ τι κάνεις με τους πειρατές?
για να σου εξηγήσω επειδή λες και αοριστίες, αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό οι εκδοτικοί οίκοι κλείνουν συμφωνία με τα δέκα χρόνια σαν στανταρτ, αν δε το γνωρίζεις ή σε εσένα δε το πρότεινε κανείς δε φταίμε εμείς.
Αν η Julia Schramm έκανε ePub παράλληλα με παραδοσιακό βιβλίο , θα έβγαζε πολλά περισσότερα. Στο εξωτερικό ειναι πολύ διαδεδομένες οι ηλεκτρονικές αγορές, μία μορφή πώλησης βιβλίων είναι και το πλήρωσε ότι θες.
Λουίζα εμείς οι πειρατές προτείνουμε νέες μορφές εμπορικής εκμετάλλευσης του πολιτισμού γενικά, όπως η διάθεση μέσω Διαδικτύου, π.χ. Ο zero project κυκλοφορεί μουσική στο διαδίκτυο με cc άδεια, με donate, αλλά και με αμοιβή, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει διαθέσει στο κόμμα πειρατων ελλάδος τη μουσική του για τα βίντεο μας-εκδηλώσεις μας και έχει προσφερθεί Να συνθέσει μουσική γιά ότι χρειαζόμαστε, σαν αυτόν υπάρχουν πολλοί και το μέλλον θα είναι έτσι.

Λουίζα έγραψες ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα βιβλία που τυπώνουν οι συγγραφείς μόνοι τους είναι καταδικασμένα? Είμαστε στο 2012 δίαβασε και ενημερώσου .......μεγαλύτερη ανακρίβεια δεν υπάρχει, εσένα σου αρέσει να τυπώσεις ένα βιβλίο και να είναι σε 30 συνοικιακά και κεντρικά βιβλιοπωλεία ή να είναι στο Barnes and nobles, και στο amazon ???
Υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο το κόσμο λύσεις γιά να τυπώσεις βιβλία πολύ εύκολα και πολύ συμφέρουσες,
πχ. Με 800 ευρώ δικά σου έξοδα έχεις 30 αντίτυπα και έτοιμο website πρόωθησης του βιβλίου σου, καταχώρηση σε όλα τα Ηλ. Βιβλιοπωλεία, και εννοείται τα δικαιώματα που ζητούν είναι μόνο τα εκδοτικά, πράγμα που σε πρώτη φάση είναι έν μέρη καλό, γιατί σου αφήνει περιθώριο γιά ένα σωρό άλλες χρήσεις, απο την άλλη ειναι θέμα διαπραγμάτευσης. Ακόμα και χωρίς να βάλεις χρήματα μπορείς να εκδόσεις βιβλίο, μία αναζήτηση θα βγάλει πολλά πράγματα.
Να σου θέσω και μία άλλη παράμετρο, εάν ένας επαγγελματίας εκδώσει ένα βιβλίο σχετικά με τη δουλειά του, και το βιβλίο αυτό διανέμεται δωρεάν στο δίκτυο μπορείς να φανταστείς πόσοι θα το διαβάσουν? σε πόσους θα γίνει γνωστός αυτός ο επαγγελματίας? και η άποψη του γιά τη δουλειά του? φαντάζεται τι νέες δυνατότητες θα έχουν ανοιχτεί σε αυτόν τον επαγγελματία ????
Τελειώνοντας λουίζα θα σου θυμήσω ξανά ότι εμείς οι πειρατές δεν έχουμε σαν σκοπό το άμεσο χρήμα και μας ενδιαφέρει η διάδοση του πολιτισμού ελεύθερα και με κάθε μέσο, αν ξανά διαβάσεις τις αρχές του κόμματος των πειρατών ίσως να αλλάξεις άποψη, αν όμως επιμένεις σε αυτά που λες παραπάνω, αναρωτιέμαι τι σκατά θέλεις εδώ με εμάς τους όνειροπόλους?????
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 26 Σεπ 2012, 14:53

Dimitris Zappas έγραψε:Βασίλη σου έχει κολλήσει η ψευδαίσθηση ότι η Julia Schramm έκανε καλή συμφωνία, όχι δεν έκανε καλή συμφωνία, και δε το συζητώ περαιτέρω, διάβασε τα λινκ που έχω αναρτήσει σχετικά.

!!! Δεν καταλαβαίνω το λόγο γιατί το λες, αλλά αφού δεν το συζητάς να μην τον περιμένω κιόλας; Μη γίνεσαι ερειστικός (όπως εγώ στην επόμενη πρότασή μου), πείσε με.

Dimitris Zappas έγραψε:@Λουίζα : εντελώς λάθος σε ότι έχεις γράψει, δεν απορώ βέβαια, απορώ τι κάνεις με τους πειρατές?

Προφανώς περιμένει κάποιος που έχει απόλυτο δίκιο να την διορθώσει!!! :twisted: Τώρα σοβαρά θέλεις να είσαι μόνος σου ή να ακούς και άλλες απόψεις;

Δημήτρη, εκτός από την ιδεολογία υπάρχει και η πραγματική ζωή. Και αυτή την αγνοείς. Πως ακριβώς θα έφτανε το ίδιο κοινό με ένα βιβλίο που θα ήταν ηλεκτρονικό ή θα το τύπωνε η ίδια; Είναι ηθικό δικαίωμά της και νομικό να κάνει αυτή τη συμφωνία και ήταν πολύ καλή άσχετα αν διαφωνείς. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ορίζονται τα πνευματικά δικαιώματα. Δεν θέλουμε να θέσουμε θρησκευτικούς κανόνες σε πέτρα!!!
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 26 Σεπ 2012, 15:20

Σου απαντώ μόνο σε αυτό:
Vassilis Perantzakis έγραψε:
Δημήτρη, εκτός από την ιδεολογία υπάρχει και η πραγματική ζωή. Και αυτή την αγνοείς. Πως ακριβώς θα έφτανε το ίδιο κοινό με ένα βιβλίο που θα ήταν ηλεκτρονικό ή θα το τύπωνε η ίδια;

:o :o :o :o

Ps
Δεν θεωρώ ότι γίνομαι εριστικός, δε το θέλω, αν η αλήθεια είναι εριστική δε φταίω εγώ.
jamesppgr@riseup.net

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 26 Σεπ 2012, 15:49

Dimitris Zappas έγραψε:
@Λουίζα : εντελώς λάθος σε ότι έχεις γράψει, δεν απορώ βέβαια, απορώ τι κάνεις με τους πειρατές?
για να σου εξηγήσω επειδή λες και αοριστίες, αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό οι εκδοτικοί οίκοι κλείνουν συμφωνία με τα δέκα χρόνια σαν στανταρτ, αν δε το γνωρίζεις ή σε εσένα δε το πρότεινε κανείς δε φταίμε εμείς.
Αν η Julia Schramm έκανε ePub παράλληλα με παραδοσιακό βιβλίο , θα έβγαζε πολλά περισσότερα. Στο εξωτερικό ειναι πολύ διαδεδομένες οι ηλεκτρονικές αγορές, μία μορφή πώλησης βιβλίων είναι και το πλήρωσε ότι θες.
Λουίζα εμείς οι πειρατές προτείνουμε νέες μορφές εμπορικής εκμετάλλευσης του πολιτισμού γενικά, όπως η διάθεση μέσω Διαδικτύου, π.χ. Ο zero project κυκλοφορεί μουσική στο διαδίκτυο με cc άδεια, με donate, αλλά και με αμοιβή, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει διαθέσει στο κόμμα πειρατων ελλάδος τη μουσική του για τα βίντεο μας-εκδηλώσεις μας και έχει προσφερθεί Να συνθέσει μουσική γιά ότι χρειαζόμαστε, σαν αυτόν υπάρχουν πολλοί και το μέλλον θα είναι έτσι.

Λουίζα έγραψες ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα βιβλία που τυπώνουν οι συγγραφείς μόνοι τους είναι καταδικασμένα? Είμαστε στο 2012 δίαβασε και ενημερώσου .......μεγαλύτερη ανακρίβεια δεν υπάρχει, εσένα σου αρέσει να τυπώσεις ένα βιβλίο και να είναι σε 30 συνοικιακά και κεντρικά βιβλιοπωλεία ή να είναι στο Barnes and nobles, και στο amazon ???
Υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο το κόσμο λύσεις γιά να τυπώσεις βιβλία πολύ εύκολα και πολύ συμφέρουσες,
πχ. Με 800 ευρώ δικά σου έξοδα έχεις 30 αντίτυπα και έτοιμο website πρόωθησης του βιβλίου σου, καταχώρηση σε όλα τα Ηλ. Βιβλιοπωλεία, και εννοείται τα δικαιώματα που ζητούν είναι μόνο τα εκδοτικά, πράγμα που σε πρώτη φάση είναι έν μέρη καλό, γιατί σου αφήνει περιθώριο γιά ένα σωρό άλλες χρήσεις, απο την άλλη ειναι θέμα διαπραγμάτευσης. Ακόμα και χωρίς να βάλεις χρήματα μπορείς να εκδόσεις βιβλίο, μία αναζήτηση θα βγάλει πολλά πράγματα.
Να σου θέσω και μία άλλη παράμετρο, εάν ένας επαγγελματίας εκδώσει ένα βιβλίο σχετικά με τη δουλειά του, και το βιβλίο αυτό διανέμεται δωρεάν στο δίκτυο μπορείς να φανταστείς πόσοι θα το διαβάσουν? σε πόσους θα γίνει γνωστός αυτός ο επαγγελματίας? και η άποψη του γιά τη δουλειά του? φαντάζεται τι νέες δυνατότητες θα έχουν ανοιχτεί σε αυτόν τον επαγγελματία ????
Τελειώνοντας λουίζα θα σου θυμήσω ξανά ότι εμείς οι πειρατές δεν έχουμε σαν σκοπό το άμεσο χρήμα και μας ενδιαφέρει η διάδοση του πολιτισμού ελεύθερα και με κάθε μέσο, αν ξανά διαβάσεις τις αρχές του κόμματος των πειρατών ίσως να αλλάξεις άποψη, αν όμως επιμένεις σε αυτά που λες παραπάνω, αναρωτιέμαι τι σκατά θέλεις εδώ με εμάς τους όνειροπόλους?????

Πω πω... Καλά... Ό,τι να'ναι...
Άκου να σου πω Δημήτρη, έχεις κάθε δικαίωμα στις θέσεις και την ιδεολογία σου, αλλά μην παραπληροφορείς τον κόσμο. Όλα αυτά που λες για συμβόλαια βιβλίων 10 ετών στο εξωτερικό είναι φανταστικά. Και δεν το λέω κρίνοντας μόνο από το τί μου έχει προσφερθεί εμένα. Το λέω γιατί γνωρίζω τον χώρο.
Οι υπόλοιπες συμβουλές για το πως να προωθήσει κανείς ένα βιβλίο μόνος του με το internet... Μην μου κάνεις μάθημα εμένα. Πολύ λίγα βιβλία τα μαθαίνει ο κόσμος με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις. Η ανακρίβεια και η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο. Το να είναι ένα βιβλίο online στην Amazon και στην Barnes & Noble δεν λέει τίποτα απολύτως. Γιατί εκεί υπάρχουν άλλα 5 εκατομμύρια βιβλία, και μέσα σε αυτά τα 5 εκατομμύρια βιβλία το ένα δικό σου δεν φαίνεται. Επίσης το internet είναι γεμάτο με επίδοξους συγγραφείς και τις σελίδες τους και τα βιβλία τους. Εσύ γνωρίζεις κανέναν από αυτούς; Έχεις διαβάσει κανένα από τα βιβλία τους; Μάλλον όχι. Γιατί δεν έχουν την προώθηση και το marketing μιας μεγάλης εταιρίας από πίσω να τους κάνει γνωστούς, και γιατί οι εταιρίες διανομής δεν παίρνουν τα βιβλία τους.
Επίσης μην μου κάνεις μάθημα για το χρήμα. Δεν έχεις το δικαίωμα. Απλά. Γιατί δεν ξέρεις τίποτα για μένα!
Αν κάποιος νομίζει πως θα γίνει πλούσιος εκδίδοντας ένα βιβλίο είναι βαθιά νυχτωμένος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πλουτίζουν από αυτό. Οι υπόλοιποι βγάζουν πενταροδεκάρες. Αυτό που θέλει ένας συγγραφέας πάνω απ' όλα είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να διαβάσουν το βιβλίο του. Οι περισσότεροι συγγραφείς, τουλάχιστον, αυτό θέλουν. Τα χρήματα είναι δευτερεύοντα. Και η προώθηση ενός εκδότη αυτό σου προσφέρει. Ένα μεγαλύτερο κοινό. Όλα τ' άλλα είναι φούμαρα. Εσύ αν θες γράψε ένα βιβλίο και βάλε το στο ίντερνετ να δούμε πόσο καλά θα πάει και πόσοι άνθρωποι θα το διαβάσουν.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 26 Σεπ 2012, 15:51

Dimitris Zappas έγραψε:Σου απαντώ μόνο σε αυτό:
Vassilis Perantzakis έγραψε:
Δημήτρη, εκτός από την ιδεολογία υπάρχει και η πραγματική ζωή. Και αυτή την αγνοείς. Πως ακριβώς θα έφτανε το ίδιο κοινό με ένα βιβλίο που θα ήταν ηλεκτρονικό ή θα το τύπωνε η ίδια;

:o :o :o :o

Ps
Δεν θεωρώ ότι γίνομαι εριστικός, δε το θέλω, αν η αλήθεια είναι εριστική δε φταίω εγώ.

Η υπεραπλούστευση που κάνεις με αφήνει άναυδο. Δεν είναι έτσι η αλήθεια, ούτε έχεις μονοπώλιο σε αυτήν. Έτσι είναι μόνο η προπαγάνδα. Και εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα. Συμφωνούμε σε 5 πράγματα και διαφωνούμε σε 1. Θα ήθελα να μου δώσεις επιχείρημα ότι έχεις δίκιο στο 6ο και μου πετάς δόγμα; Σοβαρά; :D

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 26 Σεπ 2012, 16:02

LouisaT έγραψε:Επίσης μην μου κάνεις μάθημα για το χρήμα. Δεν έχεις το δικαίωμα. Απλά. Γιατί δεν ξέρεις τίποτα για μένα!

Δε το έκανα ούτε έχω σκοπό να το κάνω.

LouisaT έγραψε:Αν κάποιος νομίζει πως θα γίνει πλούσιος εκδίδοντας ένα βιβλίο είναι βαθιά νυχτωμένος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πλουτίζουν από αυτό. Οι υπόλοιποι βγάζουν πενταροδεκάρες. Αυτό που θέλει ένας συγγραφέας πάνω απ' όλα είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να διαβάσουν το βιβλίο του. Οι περισσότεροι συγγραφείς, τουλάχιστον, αυτό θέλουν. Τα χρήματα είναι δευτερεύοντα.

Που διαφώνησε κανείς σε αυτο? διαφωνούμε στο τρόπο.
Και μάλλον συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
jamesppgr@riseup.net

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 27 Σεπ 2012, 20:12

Θα πρότεινα σε κάποιους να πάνε σε άλλα πολιτικά μπλόκ, δεδομένου οτι δεν έχουν καταλάβει τίποτα, από τις αρχές και τις ιδέες των πειρατών.

Αντε παλι με το "πειρατομετρο" ... νομιζα τοχαμε ξεχασει αυτο, αλλα φευ...καραδοκει στη γωνια ο ιεροεξεταστης !

Η ιδεολογία μου είναι πως καμία πνευματική ιδέα ή έργο τεχνολογικού, επιστημονικού ή ψυχαγωγικού περιεχομένου δεν πρέπει να αποτελεί ιδιοκτησία αυτού που εργάστηκε για να το παράγει με σκοπό να πληρωθεί μέσω δικαιωμάτων. Δεν έχει σχέση με την σημερινή πραγματικότητα φυσικά γιατί πρέπει να γίνουν αλλαγές στις δομές της οικονομίας και στην έννοια της ιδιοκτησίας γενικότερα. Εφικτό ή μη, θα το κρίνει το μέλλον και άλλες συζητήσεις...

Μανώλη, εχω την εντυπωση οτι συγχεουμε την κοινωνια στην οποια ζουμε με εκεινη στην οποια θελουμε να φτασουμε... με τα λεγομενα σου φαινεται να πιστευεις οτι στην παρουσα κοινωνια ειναι αρκετο να εφαρμοζει ο καθενας αυτο που "πιστευει" δλδ την "ιδεολογια" του και αυτο απο μονο του ισως μας οδηγησει σε ενα ευτυχεστερο μελλον.

Περιπου ετσι λειτουργει - κατ' αναλογιαν - και καθε ιδεολογος οπως π.χ. τα χρυσα αυγα... αυτο το νοημα εχει η επισημανση στην υπογραφη μου. Τα μεγαλυτερα εγκληματα στην ιστορια της ανθρωποτητας εχουν γινει απο αγνους (και τυφλους) ιδεολογους, στο ονομα των ιδεολογιών τους φυσικα !

Ομως, ας δουμε και λιγο το ουσιαστικο κομματι. Εννοεις οτι η πειρατικη ιδεα οριζεται απο αυτα που αναφερεις ; Εχεις την εντυπωση οτι εαν ισχυε αυτο εστω και για μια ημερα θα υπηρχε οποιαδηποτε διαθεση για πνευματικη, τεχνολογικη, κλπ παραγωγη απο οποιονδηποτε ;;; Δεν αναφερομαι στη "δημιουργια" αλλα στην οικονομικη παραγωγη !

Νομιζω οτι το ζητημα ειναι ακανθωδες, οι αποψεις μας σαν κομμα σχετικα ασαφεις, και απαιτειται σοβαρη επιχειρηματολογια η οποια θα διαλυσει τις ασαφειες ΚΑΙ σε ιδεολογικο / πολιτικο επιπεδο αλλα ΚΑΙ σε κοινωνικο / οικονομικο επιπεδο.

Το μπερδεμα αναμεσα σε εννοιες οπως "πνευματικα δικαιωματα" και "πνευματικη ιδιοκτησια" πρεπει να λυθει με σαφη και κατηγορηματικο τροπο. Καθως επισης και το τι ακριβως σημαινουν αυτα σε πρακτικη / οικονομικη εφαρμογη.

Απαιτειται ΔΙΑΛΟΓΟΣ ομως και οχι "αποκαλυπτικα" ιδεολογηματα για το τι συνιστα "πειρατικη" θεση και τι οχι...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 27 Σεπ 2012, 20:36

Γιωργο συμφωνώ με το σύνολο του κειμένου σου εκτός απο το κομμάτι για τη διάθεση για παραγωγή . Τέλος πάντων θα ξεφυγουμε για αυτό καλό είναι να τα συζητήσουμε αυτά χωρια.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 28 Σεπ 2012, 09:48

mankasp έγραψε:Γιωργο συμφωνώ με το σύνολο του κειμένου σου εκτός απο το κομμάτι για τη διάθεση για παραγωγή . Τέλος πάντων θα ξεφυγουμε για αυτό καλό είναι να τα συζητήσουμε αυτά χωρια.

Αντιθέτως το κίνητρο για παραγωγή δεν είναι η ιδεολογία, αλλά το πόσο γεμίζει το στομάχι της οικογένειάς μας. Το αντίθετο θα ίσχυε αν ήμασταν αιθέρια πλάσματα που χρειάζονται μόνο ήλιο για να ζήσουν.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 28 Σεπ 2012, 11:18

Vassilis Perantzakis έγραψε: Γιατί εγώ είμαι προγραμματιστής και αν έδινα δωρεάν το λογισμικό μου και περίμενα να φιλοτιμηθούν να με πληρώσουν θα είχα πεθάνει της πείνας!!!
.

Πιστεύεις ότι το λογισμικό που θα δημιουργησεις δεν θα βρεθεί άλλος να το κάνει δωρεάν μια μέρα?... και δεν θα το έχει ο κόσμος(ή θα το εχει με οικονομικο ανταλαγμα) μόνο και μόνο επειδή το δημιουργησες πρώτος, αυτήν την θεωρώ μια εγωιστικη σκέψη και αποτέλεσμα της είναι η κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες