Για να ενημερώνεσαι πρέπει να πληρώνεις...

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Για να ενημερώνεσαι πρέπει να πληρώνεις...

Δημοσίευσηαπό omissman » 05 Ιαν 2013, 20:44

Το κειμενο ειναι θαυμασιο !
Να βρουμε τροπο να προχωρησει αμεσα, ισως και να το στειλουμε για απαντηση - δημοσιευση στο ιδιο το protagon...

Μπορουμε επισης να γραψουμε καποια στοιχεια του σαν σχολια κατω απο το αρθρο, αλλα αυτο δεν εχει την ιδια δυναμικη.

Γιατι δεν μπορει η Ομ.Επ. να το δημοσιευσει αμεσα ;;;
Δεν περιεχει τιποτε "επιληψιμο" ουτε θετει αλλα πολιτικα ζητηματα περαν των αρχων.
Προτεινω να παει αμεσως στην Ομ.Επ. χωρις καμμια αργοπορια. Αρκετα με τους βυζαντινισμους :x

Συμφωνω επισης παρα πολυ με το Διονυση που θιγει ουσιαστικα ζητηματα.
Με ολα αυτα πρεπει να καταπιαστουμε και να τα προβαλουμε.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 05 Ιαν 2013, 20:49

omissman έγραψε:Προτεινω να παει αμεσως στην Ομ.Επ. χωρις καμμια αργοπορια. Αρκετα με τους βυζαντινισμους :x

Γιώργο έχει πάει στην mailing list της ΟΜ.ΕΠ. Μόνο ο kailor εξέφρασε (την ίδια άποψη) με εσένα, κατά τα άλλα ησυχία. Αναγκαστικά το έβαλα και εδώ: viewtopic.php?f=171&t=3232.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 05 Ιαν 2013, 20:50

Ωραιο-να το στειλουμε στη ΔΕ για να το αποστειλει στο protagon.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 05 Ιαν 2013, 20:53

Όσο και αν θέλω να βγει σήμερα είμαι της άποψης να πάει για ψηφοφορία για τον εξής απλό λόγο. Τα κριτήρια για το πότε ένα κείμενο έχει θέσεις, πότε δεν έχει, πότε είναι σύμφωνο με τις αρχές μας και πότε όχι είναι μη μετρήσιμα και υποκειμενικά. Πρέπει να πάει για ψηφοφορία σύμφωνα με τον κανονισμό μέχρι να βρεθεί άλλος τρόπος (είτε αυτός είναι σύντομη διαβούλευση-ψηφοφορία ή λευκή επιταγή στην Ομ.Επ. ή κάτι άλλο.)
https://twitter.com/e_kastrinakis

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 05 Ιαν 2013, 20:58

Μπορώ να το βγάλω σαν "βάρκα Σύρου" αν θέλετε. ;)
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

pav

Δημοσίευσηαπό pav » 05 Ιαν 2013, 22:19

Ένας φίλος με παρέπεμψε στο παρακάτω, νομίζω στο ίδιο πνεύμα με το δεύτερο μέρος της ανάλυσης του Διονύση:

http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2011/12/lazy-journalism.html

We don't need paid professionals to do retweeting for us. They're slicing up the attention pie thinner and thinner, giving us retreaded rehashes of warmed over news, all hoping for a bit of attention because the issue is trending. We can leave that to the unpaid, I think.

The hard part of professional journalism going forward is writing about what hasn't been written about, directing attention where it hasn't been, and saying something new.
http://sethgodin.typepad.com/seths_blog ... apers.html

Δεν θέλω να καθυστερήσω το κείμενο/απάντηση, είναι αρκετά καλό και θα ήταν ωραίο να το στείλουμε ως απάντηση στο protagon. Αν όμως δεν, ίσως μπορούμε να γράψουμε και μια παράγραφο για τα παραπάνω.

gounara

Δημοσίευσηαπό gounara » 05 Ιαν 2013, 22:31

Μπραβο στους συντακτες ,
με καλυπτει απολυτα και σαν Θαναση και σαν μελος της Δ.Ε.
Η προταση μου ειναι να φυγει το γρηγοροτερο ............... και σαν πιρογα ακομα
Θανάσης Γούναρης
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
www.facebook.com/thanasis.gounaris

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 05 Ιαν 2013, 23:53

Το κείμενο είναι μια χαρά. Το υποστηρίζω και εγώ. Αν είναι να μπει σε ψηφοφορία, να μπει να το ψηφίσουμε...
Εγώ πάντως προτείνω να φύγει όπως είναι, γιατί είναι πολύ πολύ καλό.
Αν θέλετε υπογράψτε το και ως Ομάδα Επικοινωνίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
здравствуйте

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 06 Ιαν 2013, 00:02

Μάλιστα αν το έβγαζα στο παπαγαλάκι (ακόμα και όταν βγει στο παπαγαλάκι) του έχω και έναν ωραίο τίτλο:
Κύριε Τέλλογλου, ομιλείτε πειρατικά;
здравствуйте

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 06 Ιαν 2013, 00:52

Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για δυο πράγματα:
– Το δελτίο τύπου που συντάχθηκε το βρίσκω εξαιρετικό και θα ήθελα να το δω να φεύγει το συντομότερο δυνατό προς όποια κατεύθυνση έχουμε πρόσβαση και κυρίως προς το protagon, από το οποίο θα σύστηνα να αιτηθεί η δημοσίευσή του ως επιβεβαίωση της αντικειμενικότητας και αμεροληψίας του.
Σε ότι αφορά την έγκρισή του δεν συμφωνώ καθόλου με τις διαδικασίες διαβούλευσης και ψήφισης που προτείνονται και με την ευκαιρία θέλω να δηλώσω ότι η σύσταση μιας κατάλληλης Ομ.Επ. είναι κατά τη γνώμη μου ο μόνος σωστός τρόπος προώθησης αυτών των θεμάτων, τουλάχιστον προς το παρόν. (Σχετική πρότασή μου έχω ήδη καταθέσει). Η διελκυστίνδα που παρακολουθώ μου μοιάζει σαν ... "να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο".
– Επειδή στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία συνέβη να διατελέσω επί 10ετία ιδιοκτήτης - εκδότης της μοναδικής αποκλειστικά συνδρομητικής και άνευ διαφημιστικών καταχωρίσεων εφημερίδας (Πολίτης των Μεσογείων) της περιοχής στη οποία ζω, θα ήθελα να καταθέσω και την άποψή μου για το συνολικό θέμα.
Αυτό που σε προηγούμενες αναρτήσεις αποκλήθηκε μάχιμη δημοσιογραφία ή / και δημοσιογραφία γνώμης / ανάλυσης υπήρξε όντως ως επάγγελμα και διαδικασία ενημέρωσης στο παρελθόν, που τείνει να γίνει όλο και απώτερο, δυστυχώς όμως σταδιακά εξέλιπε μαζί με τα τότε ΜΜΕ τα οποία, όπως ήδη πολύ σωστά αναφέρθηκε, περιείχαν και κηδείες, μνημόσυνα, τα λεγόμενα κοινωνικά και ελάχιστες ρεκλάμες (δηλ. διαφημίσεις). Παρά τη φαινομενική αθωότητά τους, και εκείνα τα ΜΜΕ είχαν ήδη καταχωρίσει στα έσοδά τους σοβαρές καταβολές από πολιτικούς σχηματισμούς ή και μεμονωμένα άτομα και επιχειρηματικά συμφέροντα. Πράγμα που σημαίνει ότι η δημοσιογραφία ουδέποτε υπήρξε πραγματικά αντικειμενική στο σύνολό της. Το αίτημα των σύγχρονων καιρών για συνεχή και εν πολλοίς ανεξέλεγκτη αύξηση του επιχειρηματικού κέρδους, οδήγησε σταδιακά στη γενίκευση αυτής της πρακτικής με αποτέλεσμα το σύνολο των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) κάθε μορφής, να μετατραπεί σε ΜΠΕ (Μέσα Προπαγανδιστικής Ενημέρωσης). Αυτά που βλέπουμε σήμερα είτε σε έντυπα, είτε σε κανάλια, είτε στο Internet, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν είναι σε καμία περίπτωση ενημέρωση, αλλά προπαγάνδα είτε εμπορική (διαφήμιση), είτε πολιτική (δηλαδή και πάλι εμπορική, αφού και η πολιτική εμπόριο κατέληξε να είναι). Στα καθ' ημάς αυτό αποκλήθηκε διαπλοκή, στη δε γειτονική μας Ιταλία πολύ πιο πετυχημένα Μπερλουσκονισμός, αφού ως δημόσιο ήθος καθιερώθηκε σε βαθμό που να εκπροσωπεί τη χώρα σε ανώτατο επίπεδο. Με λίγα λόγια εδώ και κάμποσο καιρό η ενημέρωση, με τη σωστή σημασία του όρου, έχει πάει περίπατο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, γεγονός που ειδικά στο διαδίκτυο γίνεται ακόμη περισσότερο ορατό ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού.
Δεν ξέρω αν ο κ.Τέλλογλου με το εν λόγω άρθρο του αρθρώνει κάποιου είδους κραυγή αγωνίας για το επάγγελμά του ή προσπαθεί να κερδίσει κάτι τι παραπάνω από τους εργοδότες του, ούτε και υπάρχει πιθανότητα να το μάθω, αφού μέσα στον ορυμαγδό των πληροφοριών με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, είναι αδύνατο να διακρίνεις την πραγματικότητα.
Είμαι όμως σίγουρος εδώ και πολύ καιρό ότι η κατάσταση χρειάζεται επειγόντως διόρθωση την οποία με όρους πληροφορικής δεν θα την όριζα ως επανεκκίνηση (restart) αλλά ως διαγραφή (format) και επανεγκατάσταση νέων προγραμμάτων, που απαραίτητα θα περιέχουν και εντολές για μια νέα δημοσιογραφική ηθική.
Δεν πιστεύω στον κρατισμό (κρατικά κανάλια κ.λ.π.) αλλά σε μια συνολική κοινωνική εξυγίανση σε όλους τους τομείς, με όρους σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να είναι η Πειρατική Ιδεολογία ή το Νέο Λειτουργικό όπως μας αρέσει να το λέμε. Αν θέλουμε να προπαγανδίσουμε το διαδίκτυο και τη σύγχρονη τεχνολογία θα πρέπει να φροντίσουμε πρώτα να τα εξυγιάνουμε, δίνοντας ίσως πρώτοι, ως Πειρατές, το καλό παράδειγμα.
Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η καλή δημοσιογραφία και η αντικειμενική ενημέρωση πρέπει "να ακριβοπληρώνονται".

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες