Μόλις γύρισα από τη δουλειά, είναι 4.30 το πρωί.
Ημαρτον, χάνουμε την ουσία.
Το θέμα ανοίχτηκε γιά να δούμε τη διάσταση της υπόθεσης Julia και του βιβλίου της.
Από ότι διάβασα και γενικά τι γράφτηκε από τους πειρατές της Ευρώπης η εντύπωση μου είναι:
Η κοπέλα βρήκε την ευκαιρία να βγάλει καλό χρήμα νόμιμα, όχι όμως ηθικά απέναντι στους υπόλοιπους πειρατές.
Ο εκδότης της βρήκε ευκαιρία να βγάλει τα χρήματα που της έδωσε με όλη τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αλλά και κυκλοφορόντας ένα βιβλίο από ένα ηγετικό στέλεχος των πειρατών της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν 100ντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.
Η bild κατάφερε γιά μία ακόμα φορά να επιβεβαιώσει το τίτλο της κίτρινης φυλλάδας, ανοίγοντας το λογαριασμό με το pdf στο Dropbox.
Τώρα θα μου πείτε τι να έκανε η Julia ? θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το βιβλίο της και να το διαθέτει από το Ίντερνετ με
Ανοικτή αμοιβή από αυτούς που θα το κατέβαζαν, είμαι σίγουρος οτι θα έβγαζε πιό πολλά, αν όχι άμεσα σίγουρα σε λίγο χρόνο . Διαβάστε ξανά στα αγγλικά τι έγραψε η Anna Troberg σήμερα http://annatroberg.com/2012/09/21/polit ... standards/
ΤΩΡΑ πάμε και στα άλλα που αναφέρετε πιό πάνω, το άρθρο δεν είναι άρθρο, είναι οι θέσεις των πειρατών, όλων, σε όλο το κόσμο, γιά τα πνευματικά δικαίωματα, γράφτηκε μετά από ανάγκη να παρουσιάσουμε αυτές τις θέσεις στο κόσμο μας στην Ελλάδα. Είναι η ομιλία μου στο Χολαργό λίγες μέρες πρν τις εκλογές
. Σε λίγες? μέρες θα είναι έτοιμη ? η μετάφραση του Christian Engstrom and Rick Falkvinge’s book “A Case for Copyright Reform”. Το έχω ξεκινήσει μαζί? με το σίμο πριν κανά δίμηνο .
Η υπόθεση με τα συγγενικά και πνευματικά δικαιώματα και την ΑΕΠΙ είναι πολύ απλή, δείτε την άδεια που δίνει η fairmusic ή η mad melody στην Ελλάδα αντί για την ΑΕΠΙ .
Ας το δούμε αυτό το θέμα σε άλλο τόπικ και να αναλωθούμε στην υπόθεση της Julia Schramm, νομίζω ότι η Anna Troberg τα λέει πολύ καλά.
Αυτά για τώρα.
Pirate Party Politician Doesn't Want You Pirating Her Book
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
- Επικοινωνία:
Re: Pirate Party Politician Doesn't Want You Pirating Her Bo
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
Δημήτρη, το πρόβλημα με την υπόθεση της Τζούλιας, είναι το πρόβλημα όλων των Πειρατών.
Είναι ότι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι επιδιώκουμε και όποιο μέλος των Πειρατών και να ρωτήσεις θα σου πεί και διαφορετικό πράγμα.
Οι κυρίαρχες τάσεις είναι τρείς
-Θέλουμε να μπορούμε να "κλέβουμε" νόμιμα και ελεύθερα τα πνευματικά έργα και υποστηρίζεται από πολούς που εντάχθηκαν στο πειρατικό κίνημα,
-Θέλουμε να διατηρούμε το μονοπώλιο των εταιριών αλλά και να μην τιμωρούνται αυστηρά οι κλέφτες πράγμα που στηρίζει τόσο το Γερμανικό Πειρατικό κόμμα (συνεπώς η Τζούλια ήταν πιστή στην ιδεολογία του κόμματος) αλλά και το Σουηδικό Πειρατικό κόμμα αφού και η Άννα στο άρθρο που παραθέτεις δηλώνει ότι πουλάει royalties στους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλία της τα διανέμει παράλληλα non e-book compatible μην τους χαλάσει την αγορα.
- Θέλουμε Από τον πιο πλούσιο μέχρι τον πιο φτωχό να μπορεί να αποκτήσει τα πολιτιστικά προϊόντα που το υποστηρίζουν κάποιοι ιδεολόγοι πειρατές
Η Τζούλια σύμφωνα με την επίσημη γραμμή των πειρατών δεν έκανε κάτι κακό. Αλλά το νόμιμο δεν είναι ηθικό. Το να την κατηγορεί η Σουηδέζα συμπειρατίνα γιατί έδωσε για 10 χρόνια τα Royalties και όχι για λιγότερα όπως αυτή το βρίσκω υποκριτικό. Γιατί και αυτή με την επιλογή της να αποσύρει τα royalties όποτε αισθάνεται ότι κέρδισε αρκετά είναι το ίδιο ανήθικη.
Το θέμα της Τζούλιας θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις το τι θεωρούμε ότι είναι ηθικό με την πειρατικη ηθική και μετά να ορίσουμε τι θεωρούμε νόμιμο.
Είναι ότι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι επιδιώκουμε και όποιο μέλος των Πειρατών και να ρωτήσεις θα σου πεί και διαφορετικό πράγμα.
Οι κυρίαρχες τάσεις είναι τρείς
-Θέλουμε να μπορούμε να "κλέβουμε" νόμιμα και ελεύθερα τα πνευματικά έργα και υποστηρίζεται από πολούς που εντάχθηκαν στο πειρατικό κίνημα,
-Θέλουμε να διατηρούμε το μονοπώλιο των εταιριών αλλά και να μην τιμωρούνται αυστηρά οι κλέφτες πράγμα που στηρίζει τόσο το Γερμανικό Πειρατικό κόμμα (συνεπώς η Τζούλια ήταν πιστή στην ιδεολογία του κόμματος) αλλά και το Σουηδικό Πειρατικό κόμμα αφού και η Άννα στο άρθρο που παραθέτεις δηλώνει ότι πουλάει royalties στους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλία της τα διανέμει παράλληλα non e-book compatible μην τους χαλάσει την αγορα.
- Θέλουμε Από τον πιο πλούσιο μέχρι τον πιο φτωχό να μπορεί να αποκτήσει τα πολιτιστικά προϊόντα που το υποστηρίζουν κάποιοι ιδεολόγοι πειρατές
Η Τζούλια σύμφωνα με την επίσημη γραμμή των πειρατών δεν έκανε κάτι κακό. Αλλά το νόμιμο δεν είναι ηθικό. Το να την κατηγορεί η Σουηδέζα συμπειρατίνα γιατί έδωσε για 10 χρόνια τα Royalties και όχι για λιγότερα όπως αυτή το βρίσκω υποκριτικό. Γιατί και αυτή με την επιλογή της να αποσύρει τα royalties όποτε αισθάνεται ότι κέρδισε αρκετά είναι το ίδιο ανήθικη.
Το θέμα της Τζούλιας θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις το τι θεωρούμε ότι είναι ηθικό με την πειρατικη ηθική και μετά να ορίσουμε τι θεωρούμε νόμιμο.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
-
- Επικοινωνία:
Κώστα υπάρχουν στιγμές που δε μπορώ να σε παρακολουθήσω, συμφωνώ ότι το να γράφεις στο δίκτυο κάνει απρόσωπη τη γραφή,
Α. Συμφωνούμε στο ανήθικο, σχετικά με την έκδοση βιβλίου από την Julia Schramm.
Β. Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς, το άρθρο όπως το λέει ο Βασιλης, είναι οι πειρατικές θέσεις, αυτές είναι δεν υπάρχει κάτι άλλο, αν θέλεις να αλλάξουν, κάνε πρόταση στο συνέδριο.
Δε ζητάμε ανεξέλεγκτα πράγματα ζητάμε λογική στην αλλαγή των νόμων περί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Γιά αυτό ακριβώς το λόγο δε μπορώ να εκδώσω βιβλίο με το συνήθη τρόπο (και το ψάχνω ακόμα) εγώ που μιλάω γιά αλλαγή πρέπει να πάω στο άλλο άκρο της ελεύθερης διανομής, αλλά, οι υπόλοιποι συγγραφείς που δε μπορούν να λειτουργήσουν με τη τεχνολογία είναι ελεύθεροι να κυκλοφορήσουν βιβλία όπως θέλουν με βάση τους ισχύοντες νόμους ή όπως αλλιώς προβλέπει το συμβόλαιο τους, συμβουλή μου σε επίδοξους συγγραφείς είναι να κυκλοφορήσουν το βιβλίο σε δύο φορμά,
1. ηλεκτρονικά, με αμοιβή Πλήρωσε ότι θές,
2. έντυπα με κλασική τρόπο διανομής και αμοιβής, και Ελεύθερη μη εμπορική χρήση.
Γ. Η Anna Troberg άλλα διαβάζω οτι γράφει.
Α. Συμφωνούμε στο ανήθικο, σχετικά με την έκδοση βιβλίου από την Julia Schramm.
Β. Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς, το άρθρο όπως το λέει ο Βασιλης, είναι οι πειρατικές θέσεις, αυτές είναι δεν υπάρχει κάτι άλλο, αν θέλεις να αλλάξουν, κάνε πρόταση στο συνέδριο.
Δε ζητάμε ανεξέλεγκτα πράγματα ζητάμε λογική στην αλλαγή των νόμων περί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Γιά αυτό ακριβώς το λόγο δε μπορώ να εκδώσω βιβλίο με το συνήθη τρόπο (και το ψάχνω ακόμα) εγώ που μιλάω γιά αλλαγή πρέπει να πάω στο άλλο άκρο της ελεύθερης διανομής, αλλά, οι υπόλοιποι συγγραφείς που δε μπορούν να λειτουργήσουν με τη τεχνολογία είναι ελεύθεροι να κυκλοφορήσουν βιβλία όπως θέλουν με βάση τους ισχύοντες νόμους ή όπως αλλιώς προβλέπει το συμβόλαιο τους, συμβουλή μου σε επίδοξους συγγραφείς είναι να κυκλοφορήσουν το βιβλίο σε δύο φορμά,
1. ηλεκτρονικά, με αμοιβή Πλήρωσε ότι θές,
2. έντυπα με κλασική τρόπο διανομής και αμοιβής, και Ελεύθερη μη εμπορική χρήση.
Γ. Η Anna Troberg άλλα διαβάζω οτι γράφει.
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
-
- Επικοινωνία:
Δημήτρη, στο μόνο σημείο που διαφωνώ μαζί σου είναι το θέμα ηθικής. Πράγματι το άρθρο αυτό είναι οι θέσεις μας. Αυτές εκφράζει όπως γράφω και εγώ. Αλλά πιστεύω ότι η ερμηνεία που δίνεις στην έκδοση του βιβλίου της Schramm και το τι θα έπρεπε να κάνει την αδικούν. Το τυπωμένο βιβλίο έχει άλλο κοινό από την ηλεκτρονική μορφή, σαφώς μεγαλύτερο. Δεν είναι θέμα ηθικό λοιπόν το να διαλέξει μικρότερο κοινό. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις συμβόλαιο με μία εκδοτική εταιρία σήμερα και να έχεις όλα τα δικαιώματα δικά σου. Όμως η Schramm κατάφερε μια πολύ καλή συμφωνία που πιστεύω ότι πρέπει να την λάβουμε ως βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Οτιδήποτε άλλο δικαιώνει τον ηλίθιο δημοσιογράφο που επιτίθεται στο Κόμμα Πειρατών χωρίς να ξέρει όλα τα δεδομένα και χωρίς να τον ενδιαφέρουν. Για αυτόν είμαστε αυτοί που κλέβουν την δουλειά των άλλων...!!!
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/
-
@kotsos:
.... "Τούρκικα" μίλησα;
Αυτό που είπα είναι το κάτωθι:
Από εκεί και πέρα ζητάς από εμένα να κατεβάσω πρόταση;;;;
Δεν γνωρίζω το θέμα και το έχω δηλώσει.
Προτρέπω όμως τους "γνώστες" να διαμορφώσουν κάτι και να το παρουσιάσουν!!
.... Όμως, μόνο κουβέντα γίνεται!!
Ταύτα και μένω!!!! (και περιμένω)
.... "Τούρκικα" μίλησα;
Αυτό που είπα είναι το κάτωθι:
laskaris_vasilis έγραψε:.......... Να λοιπόν ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει να πάρουμε θέση στο Συνέδριο!!!!!
Εκτός και αν...... φιλοσοφούμε!!!!! Ή αν ..... έχουμε ξεκάθαρη θέση και δεν την βλέπω!!!!!!
Από εκεί και πέρα ζητάς από εμένα να κατεβάσω πρόταση;;;;
Δεν γνωρίζω το θέμα και το έχω δηλώσει.
Προτρέπω όμως τους "γνώστες" να διαμορφώσουν κάτι και να το παρουσιάσουν!!
.... Όμως, μόνο κουβέντα γίνεται!!
Ταύτα και μένω!!!! (και περιμένω)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!
Κατ´αρχήν μου λέτε για το ποιές είναι οι αρχές μας και το ποιά είναι η πολιτική μας για την πνευματική ιδιοκτησία γιατί απλά δεν έχουμε.
Αν εσείς θέλετε να ακολουθήσετε την πολιτική του Σουηδικού κόμματος πρόβλημά σας.
Εγώ βλέπω τί εκφράζουν όλοι οι πειρατές στο http://wiki.pp-international.net/Pirate ... t_a_glance και προσπαθώ να ξεδιαλύνω το κουβάρι. Απορώ από που οι περισσότεροι εδώ μέσα αντλείτε τόση βεβαιότητα για το ποιές θέσεις έχουμε;
Η επίσημη ΕυρωπαΪκή πολιτική του PPI για τους συγγραφείς είναι αυτή
Σύμφωνα με την παραπάνω κοινή γραμμή του PPI η Τζούλια είναι παράνομος γιατί επιτρέπει διώξεις για το p2p και δρά στην επαγγελματική της ζωή αντίθετα με αυτά που υποστηρίζει σαν πολιτικός.
Πολύ περισότερο όταν λέει ψηφίστε με γιατι πιστεύω ότι το copyright πρέπει να είναι έτσι φαίνεται ψευτρα.
Όσο για την πρόταση του Δημήτρη για τα ηλεκτρονικά βιβλία συμφωνώ ότι μέχρι να ορίσουμε σαφή πολιτική για το θέμα έτσι θα πρέπει να κινούνται τουλάχιστο όσοι είναι μέλη των Πειρατών. Και να το επεκτείνω θα πρέπει να απαγορεύονται οι διαφημήσεις και τα adware γιατί αποτελούν έμμεση απαίτηση πληρωμής από τον λήπτη οπότε θεωρείται εμπορική πράξη και δεν είναι p2p share
Αν εσείς θέλετε να ακολουθήσετε την πολιτική του Σουηδικού κόμματος πρόβλημά σας.
Εγώ βλέπω τί εκφράζουν όλοι οι πειρατές στο http://wiki.pp-international.net/Pirate ... t_a_glance και προσπαθώ να ξεδιαλύνω το κουβάρι. Απορώ από που οι περισσότεροι εδώ μέσα αντλείτε τόση βεβαιότητα για το ποιές θέσεις έχουμε;
Η επίσημη ΕυρωπαΪκή πολιτική του PPI για τους συγγραφείς είναι αυτή
Author's Rights
Worldwide & EU scope
Reducing term for copyright (commercial author's rights)
Objection to DRM (not all state they are pursuing ban)
Stop using expressions like intellectual property (everyone seems to agree on that they are misleading and harmful)
Balance between author's rights and citizens' rights on culture: We agree on that there is inbalance and we want to pursue a balance
Free non-commercial sharing of cultural works: Agreement seems obvious
P2P: Let P2P be, don't promote, don't forbid. (Many thought the manifesto shouldn't concern itself with technicalities)
Promotion of culture
Given our stance that increased culture sharing should be seen as a positive development within society we can find no ground for levies and so they should be abolished to further commercial private copying and culture sharing
Σύμφωνα με την παραπάνω κοινή γραμμή του PPI η Τζούλια είναι παράνομος γιατί επιτρέπει διώξεις για το p2p και δρά στην επαγγελματική της ζωή αντίθετα με αυτά που υποστηρίζει σαν πολιτικός.
Πολύ περισότερο όταν λέει ψηφίστε με γιατι πιστεύω ότι το copyright πρέπει να είναι έτσι φαίνεται ψευτρα.
Piratenpartei Deutschland
Main Issues
Copyright
we agree with the points on copyright of the Uppsala declaration
getting rid of TRIPS
getting rid of copy protection, encourage and favor copying of digital works
no legal privilege for DRM, no legal privilege for any vendor lock-in stuff
no restriction of the right to make a copy of a digital work for private use (Privatkopie)
No special rights for software in copyright law (Urheberrecht) compared to other kinds of works
Όσο για την πρόταση του Δημήτρη για τα ηλεκτρονικά βιβλία συμφωνώ ότι μέχρι να ορίσουμε σαφή πολιτική για το θέμα έτσι θα πρέπει να κινούνται τουλάχιστο όσοι είναι μέλη των Πειρατών. Και να το επεκτείνω θα πρέπει να απαγορεύονται οι διαφημήσεις και τα adware γιατί αποτελούν έμμεση απαίτηση πληρωμής από τον λήπτη οπότε θεωρείται εμπορική πράξη και δεν είναι p2p share
-
- Επικοινωνία:
Kotsos έγραψε:Κατ´αρχήν μου λέτε για το ποιές είναι οι αρχές μας και το ποιά είναι η πολιτική μας για την πνευματική ιδιοκτησία γιατί απλά δεν έχουμε.
Αγαπητέ Κώστα για ακόμη μία φορά γράφεις ανακρίβειες, οι αρχές μας το αναφέρουν ξεκάθαρα διάβασε εδώ http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/#copyright-drm
Παρόλα αυτά εγώ θα καταβάσω και πρόταση στο συνέδρειο η συζήτηση στο κουμπάσο https://teams.pirateparty.gr/issues/238
επίσης να σου θυμίσω ότι δε δεχόμαστε τον όρο πνευματική ιδοκτησία.
jamesppgr@riseup.net
jamesppgr@riseup.net
Kotsos έγραψε:
Η Τζούλια δεν πέτυχε κανέναν καλό όρο στο συμβόλαιό της. Τα royalties των συγγραφέων βάση νόμου στο εξωτερικό, δανείζονται στον εκδότη για δέκα χρόνια. Μετά δέκα χρόνια μπορείς να τα μεταφέρεις σε άλλο εκδοτικό οίκο χωρίς όμως ο αρχικός εκδότης να χάσει την δυνατότητα να κάνει επανεκδόσεις της δουλειάς σου. Είδες που αν δεν ξέρεις του νόμους κάνεις υπερήρωες;
Επεμβαίνω, γιατί συζητάτε για κάτι που τυχαίνει να ξέρω αρκετά καλά. Μάλιστα, αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι εν μέσω διαπραγματεύσεων με Αγγλική εκδοτική εταιρία που ενδιαφέρεται να εκδόσει ένα βιβλίο μου. Αυτό που λες Κότσο πάνω δεν ισχύει πουθενά! Τουλάχιστον στον Αγγλόφωνο τύπο. Με το «στάνταρ συμβόλαιο» όλων των εκδοτικών εταιριών ο συγγραφέας παραχωρεί τα δικαιώματά του στην εταιρία για πάντα. Δηλαδή για την διάρκεια της ζωής του και 70 χρόνια μετά. Την διάρκεια δηλαδή του copyright ως έχει αυτήν την στιγμή.
Αν η κοπέλα κατάφερε να διαπραγματευτεί ένα συμβόλαιο διάρκειας 10 ετών, είναι τεράστια επιτυχία. Κι εγώ προσπαθώ να διαπραγματευτώ περιορισμένου διαστήματος παραχώρηση διακαιωμάτων αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Το θέμα είναι πως ο εκδότης δεν θέλει να σε προωθήσει, να φτιάξει την καριέρα σου, και μετά εσύ να τον αφήσεις, διάσημος ων πιά, και να πας σε άλλον εκδότη. Γι'αυτό δεν δίνουν περιορισμένου διαστήματος συμβόλαια. Φυσικά, δεν συζητάμε να δεχτούνε πως δεν θα καταδιώξουν «πειρατεία», είσαστε με τα καλά σας; Ο μόνος επαγγελματίας συγγραφέας που γνωρίζω που έχει συμβόλαιο με εκδοτικό οίκο και έχει καταφέρει τον εκδοτικό του οίκο (ύστερα από πολλά χρόνια) να του επιτρέψει να ανεβάζει τα βιβλία του ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο με cc licence και δωρεάν, είναι ο Cory Doctorow. Δεν έχουν όλοι οι επίδοξοι συγγραφείς την δυνατότητα «τέτοιας» διαπραγμάτευσης.
Αν δεν δεχτείς κάποιους από τους όρους της εταιρίας, δεν μπορείς να εκδόσεις. Είναι τόσο απλό. Μπορείς να εκδόσεις ηλεκτρονικά, αλλά δεν μπορείς να εκδόσεις κανονικά βιβλία. Αυτό σημαίνει πως το κοινό σου είναι καταδικασμένο να είναι μικροσκοπικό. Ο κόσμος ακόμα διαβάζει κατά βάση κανονικά βιβλία. Δεν είναι λοιπόν πως η κοπέλα δεν θέλει να μοιράζονται οι άνθρωποι το βιβλίο της, αλλά το ότι η εταιρία που την εκδίδει δεν το θέλει, και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση η κοπέλα να βρει μια άλλη εταιρία που να το δέχεται. Τί πρέπει να κάνει δηλαδή; Να μην εκδόσει ποτέ; Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διαπραγματευτεί μια ρήτρα που να λέει πως οποιαδήποτα νομική δίωξη κατά «πειρατών» γίνει από την εταιρία, αυτή δεν θα συμμετάσχει, αν και οι εταιρίες δεν ενδιαφέρονται αν ο συγγραφέας συμμετέχει ή όχι, μιας και κινούνται αυτόνομα από την στιγμή που έχουν το copyright.
Λουίζα, συγχαρητηρια για μιαν ακομη φορα !
Με σαφη λογο βαζεις τα πραγματα στη θεση τους, με τροπο που δεν επιδεχεται παραφιλολογιες και παρερμηνειες.
Για να μη κυνηγαμε φαντασματα και στηνουμε "ιστοριες" εκει που δεν υπαρχουν !
Με σαφη λογο βαζεις τα πραγματα στη θεση τους, με τροπο που δεν επιδεχεται παραφιλολογιες και παρερμηνειες.
Για να μη κυνηγαμε φαντασματα και στηνουμε "ιστοριες" εκει που δεν υπαρχουν !
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
Λουίζα, όπως εξηγώ και αλλού, όλα είναι θέμα ισχύος κάθε μέρους σε μία διαπραγμάτευση. Ο νεοεισερχόμενος πάντα δινει τα πλήρη και αποκλειστικά δικαιώματα. Όπως και παίρνει πολύ μικρότερη αμοιβή. Οι φίρμες μερικά.
Όσο πιο μικρός, τόσο πιο αδύναμος στην διαδικασία και τόσο πιο άδικο το αποτέλεσμα.
Ο Andy McNab πχ στην Μεγάλη Βρετανία δίνει τα δικαιώματα για πέντε χρόνια. Μετά μπορεί να τα εκδόσει όπως θέλει αλλά η εταιρία μπορεί και αυτή να κάνει επανεκδόσεις. Γνωρίζω και αρκετούς άλλους που έχουν αντίστοιχα δικαιώματα. Αν θές να σου συστήσω τους δικηγόρους τους.
Αλλά αν δεν έχεις στα χέρια σου επιτυχία τότε μην περιμένεις πολλά. Φρόντισε όμως ο εκδότης σου να σου εξασφαλίζει ειδική θέση σε WHSmith και Waterstone. Πρόσεξε όμως μην σε δεσμεύσουν και για μελοντικές δουλειές σου γιατί αν ο εκδότης μυριστεί επιτυχία μπορεί να σου ζητήσει και αποκλειστικά δικαιώματα και για όλες τις δουλειές σου για πολλά χρόνια μετά. Έτσι την είχε πατήσει η φίλη μου η Brooke και είχε και τρεξίματα μέχρι και στην διασκευή για την τηλεοπτική σειρά. Είχε πετύχει όμως από το 2003 να μπορεί να δημιοσιεύει αποσπάσματα καθημερινά στο blog της.
Το ηθικό πρόβλημα είναι όμως πώς η Τζούλια δεν είναι η Λουίζα από την τριτοκοσμική χρεωκοπημένη Ελλάδα. Και ώς πολιτικός είναι σε άλλη θέση ισχύος να διαπραγματευτεί με τον εκδότη γιατί μπορεί να αντιπροτείνει το ρίσκο και το πολιτικό κόστοςγια το σκάνδαλο, και ως μέλος των πειρατών της Γερμανίας με άλλη δυναμική από αυτή των Ελλήνων, ακόμα και αν δεν εκδόσει, μόνο με donations στην ηλεκτρονική έκδοση θα μπορούσε και να εκδόση και να διανείμει.
Γι΄αυτό και η αμοιβή της στο συμβόλαιο της δεν είναι ίδια με της Λουίζας αλλά πολαπλάσια.
Όσο πιο μικρός, τόσο πιο αδύναμος στην διαδικασία και τόσο πιο άδικο το αποτέλεσμα.
Ο Andy McNab πχ στην Μεγάλη Βρετανία δίνει τα δικαιώματα για πέντε χρόνια. Μετά μπορεί να τα εκδόσει όπως θέλει αλλά η εταιρία μπορεί και αυτή να κάνει επανεκδόσεις. Γνωρίζω και αρκετούς άλλους που έχουν αντίστοιχα δικαιώματα. Αν θές να σου συστήσω τους δικηγόρους τους.
Αλλά αν δεν έχεις στα χέρια σου επιτυχία τότε μην περιμένεις πολλά. Φρόντισε όμως ο εκδότης σου να σου εξασφαλίζει ειδική θέση σε WHSmith και Waterstone. Πρόσεξε όμως μην σε δεσμεύσουν και για μελοντικές δουλειές σου γιατί αν ο εκδότης μυριστεί επιτυχία μπορεί να σου ζητήσει και αποκλειστικά δικαιώματα και για όλες τις δουλειές σου για πολλά χρόνια μετά. Έτσι την είχε πατήσει η φίλη μου η Brooke και είχε και τρεξίματα μέχρι και στην διασκευή για την τηλεοπτική σειρά. Είχε πετύχει όμως από το 2003 να μπορεί να δημιοσιεύει αποσπάσματα καθημερινά στο blog της.
Το ηθικό πρόβλημα είναι όμως πώς η Τζούλια δεν είναι η Λουίζα από την τριτοκοσμική χρεωκοπημένη Ελλάδα. Και ώς πολιτικός είναι σε άλλη θέση ισχύος να διαπραγματευτεί με τον εκδότη γιατί μπορεί να αντιπροτείνει το ρίσκο και το πολιτικό κόστοςγια το σκάνδαλο, και ως μέλος των πειρατών της Γερμανίας με άλλη δυναμική από αυτή των Ελλήνων, ακόμα και αν δεν εκδόσει, μόνο με donations στην ηλεκτρονική έκδοση θα μπορούσε και να εκδόση και να διανείμει.
Γι΄αυτό και η αμοιβή της στο συμβόλαιο της δεν είναι ίδια με της Λουίζας αλλά πολαπλάσια.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες