Rainmaker έγραψε:Kotsos έγραψε:Παρόλο που προσωπικά διαφωνώ με την καλλιέργεια και την κατανάλωση της σόγιας για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων και η καρκινογόνος δράση της σόγιας, ομολογώ οτι το κείμενο είναι ότι πιό γελοίο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
Βρίθει αμορφωσιάς, ξερολίασης, με μπόλικη δόση συνωμοσιολογίας, τρομολαγνείας και λιακοπούλιας υποκουλτούρας .
Είναι δε ενδεικτικό πώς η Greenpeace αλλάζει άποψη κάθε τριετία ανάλογα με το ποιοί είναι οι πατρώνες της.
( Η σόγια, η ακακία και ο ευκάλυπτος ήταν τα "τρία μαγικά φυτά" που η Greenpeace επέβαλε πριν μια πενταετία να υποχρεωθούν όλες οι χώρες να τα καλλιεργούν και να τα φυτεύουν. Έγγραψε την νομοθεσία και τις οδηγίες τόσο της ευρωπαϊκής ένωσης, όσο και του τμήματος περιβαλοντολογικής πολιτικής του ΟΗΕ για το συγκεκριμένο θέμα και για το ύψος των επιδοτήσεων που έχουν. Τα κροκοδίλεια δάκρυα σήμερα τα ακούω βερεσέ ).
Εμείς για το δικό μας "μέρος δράσης" (πατέντες στους σπόρους, κίνδυνος μεταλαγμένης επιμόλυνσης με δικαίωμα μετά των εταιριών για καταγγελίες επί αυτών που έγινε η επιμόλυνση, κλπ.) έχουμε να προσφέρουμε τίποτα ή να μην ασχοληθούμε λόγω των παραπάνω που ανέφερες?
Κατ'αρχήν νομίζω ότι έχουμε σαν αρχή την μη αναγνώριση πατέντας σε βιολογικό υλικό (γονιδίωμα)
Θέλεις να γράψεις ένα άρθρο γενικού ενδιαφέροντος για αυτό, αν έχεις χρόνο κάντο.
Εγώ προσωπικά πνίγομαι και δεν έχω χρόνο ούτε να κατουρήσω.
Οι υπόλοιποι της Ε.Περιβάλλοντος, από τότε που μας κλείσαν ατύπως ως μη σημαντικούς με την πειρατική ιδεολογία, δεν ξέρω αν θέλουν να ασχοληθούν.
Η Γ'Ομάδα στην οποία περιλαμβάνονται τα θέματα περιβάλλοντος στο νέο οργανόγραμμα του κόμματος (βλέπεις αλλάζουμε οργανόγραμμα κάθε δύο μήνες, έτσι to keep us on our toes) έχουν μείνει ο εξής ένας, εγώ και όπως προείπα δεν έχω χρόνο αυτή την περίοδο. Μετά το καθολικό πάσχα ίσως.
Τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρεις (μεταλαγμένη επιμόλυνση, δικαιώματα εταιριών επ'αυτών κλπ) ανήκουν στην σφαίρα της Λιακοπούλιας αφήγησης και δεν νομίζω να πιστεύεις σοβαρά ότι αξίζει να ασχοληθούμε με αυτά. Εκτος αν σε έπεισε το επιχείρημα ότι θα πρέπει να ψάχνουμε σποράκι, σποράκι.
Η ζέα, Διαμαντή, είναι το καλαμπόκι. Για ποιό καλαμπόκι μιλάμε ακριβώς;;;;
Τα υβρίδια (όπως λέγαμε πριν είκοσι χρόνια τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς) η το παραδοσιακό "Ελληνικό" φυτό που ήρθε πρίν εκατό χρόνια από το Μεξικό.
Φοίβο, η σόγια (κυρίως το γάλα και το τοφου) έχουν κατηγορηθεί για καρκίνους του εντέρου ( το νοσοκομείο μου τρέχει μία έρευνα με 10000 ασθενείς) , και του νευρικού συστήματος, όπως και για αλτσχάιμερ. Γιάυτό το νέο τρεντ είναι το γάλα από αμύγδαλο. Τομέα βέβαια που η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε συγκριτικό πλεονέκτημα αλλά δεν έχει επιδότηση για να μασουλήσει η αγροτιά, οπότε πάει άπατος.
Για τις ζωοτροφές η σόγια είναι μία καλή πηγή αζώτου. Υπάρχουν και άλλες πηγές που μπορούν να λειτουργήσουν συνεργατικά με υπάρχουσες καλιέργειες πχ Λούπινα, αλλά και το τυρόγαλο (αντί να βρωμίζει τον πηνειό) κ.α.
Ουσιαστικα υπάρχει πρόταση πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η πρωτοπόρος εξαγωγέας ζωοτροφών σε όλη την Ευρώπη (αγορά 65 δις) από το 1978, προτάθηκε επτά φορές στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τον απορρίψαν, γιατι.......... δεν είχε επιδότηση.
Οπότε αν η Green peace τώρα ανακάλυψε τα κουκιά (που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ζωοτροφή για τα περισότερα ζώα) ή μυρίστηκε καμία καινούρια απάτη, δεν σημαίνει ότι σαν μαλάκας θα τρέψω να την υποστηρίξω.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.