H καθολική εκκλησία θα αρχίσει να πληρώνει φόρους.

Σχολιάζουμε ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις και απόψεις από ιστολόγια και ιστοχώρους. Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε την πηγή!
LouisaT
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: H καθολική εκκλησία θα αρχίσει να πληρώνει φόρους.

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 21 Νοέμ 2012, 12:26

baskin έγραψε:Ταλιμπάν...

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν.

Kotsos έγραψε:Νομίζω ότι οι Ιταλοί έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι.

Αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα, όλες οι εκκλησίες όλων των θρησκειών πληρώνουν ΦΑΠ για την ακίνητη περιουσία τους εκτός από τους ναούς. Δηλαδή αυτό που θα εφαρμόσουν οι Ιταλοί.
Δεν κατάλαβα τι πρωτοποριακό έκανε η Ιταλία;;;;;

Η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα τους παπάδες τους πληρώνει το δημόσιο. Στην Ιταλία τους πληρώνει το Βατικανό.
Άρα με τον ΦΑΠ οι Ιταλοί θα κερδίσουν κάτι. Στην Ελλάδα με την δήθεν φορολόγηση απλώς μειώνεται λίγο το τεράστιο έξοδο της μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 21 Νοέμ 2012, 16:50

Καλώστηνα.

Το decimille ξέρεις ακριβώς τι είναι;;;;;;;;;
Γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα 10 τοις χιλίοις του ΑΕΠ θεσμοθετημένο νομικά από τον προϋπολογισμό της Ιταλίας που διατίθεται απευθείας στην καθολική εκκλησία;;;;;
Χωρίς καν τις δικαιολογίες που έχει η Εκκλησία της Ελλάδος περί αγροκτημάτων που επίταξε το Ελληνικό Κράτος.

Στην Ελλάδα αν υπήρχε θεσμοθετημένο 10 τοις χιλιοίς θα αντιστοιχούσε σε 300 Εκατομμύρια χώρια τα ποσά που θα εισέπραττε ( όπως εισπράττει στην Ιταλία ) για τις ΜΚΟ της Εκκλησίας.

Αυτά τα ποσά δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα του Βατικανού και της Αγίας Έδρας, γιατί αυτά τα πληρώνει με δικό της νόμο η Ελβετία ως προστάτιδα χώρα του κρατιδίου του Βατικανου που έχει αναλάβει να χρηματοδοτεί τον προϋπολογισμό και να του παρέχει ένοπλη ασφάλεια ( ελβετική φρουρά)
Τελευταία επεξεργασία από 1 και Kotsos, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 21 Νοέμ 2012, 16:55

Ακομα και αν είναι οπως τα λες (περιμένω ακομα απαντήσεις σου αλλα θέματα), Οτι δηλαδή ήμασταν μπροστά απο τους Ιταλούς στο θεμα, αυτοί κινούνται, εμεις οχι.
Αρα αν δεν είμαστε ηδη πίσω, θα γίνουμε.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 21 Νοέμ 2012, 17:00

headofthebored έγραψε:Ακομα και αν είναι οπως τα λες (περιμένω ακομα απαντήσεις σου αλλα θέματα), Οτι δηλαδή ήμασταν μπροστά απο τους Ιταλούς στο θεμα, αυτοί κινούνται, εμεις οχι.
Αρα αν δεν είμαστε ηδη πίσω, θα γίνουμε.

Κάτσε ρε φίλε σε ποιο θέμα περιμένεις απάντηση;;;;;;

Από την αρχή της κρίσης βάλαμε ΦΑΠ στην ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας οι Ιταλοί το κάναν τώρα.
Πως συνεπάγεις ότι αυτοί κινούνται και εμείς όχι;;;;;;;
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 21 Νοέμ 2012, 17:04

Kotsos έγραψε:Καλώστηνα.

Γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα 10 τοις χιλίοις του ΑΕΠ θεσμοθετημένο νομικά από τον προϋπολογισμό της Ιταλίας που διατίθεται απευθείας στην καθολική εκκλησία;;;;;
Χωρίς καν τις δικαιολογίες που έχει η Εκκλησία της Ελλάδος περί αγροκτημάτων που επίταξε το Ελληνικό Κράτος.

Στην Ελλάδα αν υπήρχε θεσμοθετημένο 10 τοις χιλιοίς θα αντιστοιχούσε σε 300 Εκατομμύρια χώρια τα ποσά που θα εισέπραττε ( όπως εισπράττει στην Ιταλία ) για τις ΜΚΟ της Εκκλησίας.

Αν επιτρέπεις άσε με να μιλήσω για την Ιταλία όπου έμενα για 15 χρόνια. Το dieci per mille (otto per mille πλεον) ΔΕΝ είναι αφιερωμένο στην Καθολική εκκλησία όπως νομίζεις. Είναι αφιερωμένο σε ΌΛΕΣ τις επίσημες θρησκείες που αναγνωρίζονται από το κράτος και ο πολίτης επιλέγει. Μπορείς να το δώσεις και στη Ορθόδοξη ή στην Συναγωγή αν θες, και φυσικά να το αφήσεις στο κράτος. Κάθε χρόνο η Καθολική εκκλησία κάνει διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ γιατί ακριβώς ο κόσμος ΔΕΝ δίνει και προτιμάει να τα δίνει αλλού. Στην Ελλάδα απλά απαιτούν χωρίς συναίνεση.

EDIT: http://attualissimo.it/chiesa-un-miliardo-lanno-dallotto-per-mille-ecco-dove-va-a-finire/

1 δις ευρώ μάζεψε το 2010. Επίσης το άρθρο αναφέρει την ανέντιμη τακτική όπου αν αφήσεις κενό το πεδίο επιλογής το ποσοστό δεν πάει στο κράτος αλλά στην καθολική εκκλησία από default και σχολιάζει πως στην Ισπανία συμβαίνει το αντίθετο.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και zio_donnie, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 21 Νοέμ 2012, 17:07

Και συμπληρώνω πως το άρθρο αναφέρει πως φορολογούν τις εμπορικές χρήσεις της εκκλησίας και όχι τους ναούς. Εδώ οι μητροπόλεις φορολογούνται για τα ενοίκια που εισπράττουν? Δεν ξέρω ρωτάω.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 21 Νοέμ 2012, 17:10

[off topic]
Για το πολυτεχνείο, προσπαθώ να διαμορφώσω άποψη και η φραση σου για της "μισές αλήθειες" με έκανε να θελω να δω τις αλλες μισές που ξέρεις. Όλοι στο θέμα ειναι biased όποτε τα κοιτάζω όλα.

[/off topic]

Εσένα σου φαίνεται πρόοδος η μη μείωση στην μισθοδοσία των κληρικών? Προσοχή, (για αρχη) απαιτώ την ισονομία, μετά βλέπουμε αν πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Kotsos

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 21 Νοέμ 2012, 17:57

zio_donnie έγραψε:
Kotsos έγραψε:Καλώστηνα.

Αν επιτρέπεις άσε με να μιλήσω για την Ιταλία όπου έμενα για 15 χρόνια. Το dieci per mille (otto per mille πλεον) ΔΕΝ είναι αφιερωμένο στην Καθολική εκκλησία όπως νομίζεις. Είναι αφιερωμένο σε ΌΛΕΣ τις επίσημες θρησκείες που αναγνωρίζονται από το κράτος και ο πολίτης επιλέγει. Μπορείς να το δώσεις και στη Ορθόδοξη ή στην Συναγωγή αν θες, και φυσικά να το αφήσεις στο κράτος. Κάθε χρόνο η Καθολική εκκλησία κάνει διαφημιστικές καμπάνιες στα ΜΜΕ γιατί ακριβώς ο κόσμος ΔΕΝ δίνει και προτιμάει να τα δίνει αλλού. Στην Ελλάδα απλά απαιτούν χωρίς συναίνεση.

Ηταν δώδεκα, έπεσε στα δέκα και τώρα είναι οκτώ.
Σε απόλυτα νούμερα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνει η Εκκλησία της Ελλάδος με πολύ λιγότερες υποχρεώσεις. Πχ από το ποσό που πάει στην Εκκλησία της Ελλάδος χρηματοδοτούνται και τα πατριαρχεία Κωνσταντινούπολης, Αντιόχειας και Ιεροσολύμων.
Στην Καθολική Εκκλησία αυτό είναι στον προϋπολογισμό του Βατικανού που όπως γνωρίζεις τον πληρώνει το Ελβετικό κράτος.
Το σύστημα της Ιταλίας με το ποσοστό φορολογίας, αντίθετα με το σύστημα της Γερμανίας ως επιλογή που θα κατευθυνθεί το ποσοστό της φορολογίας σου ήταν κάτι που είχα θαυμάσει και το θεωρώ σαν κάτι που θα έπρεπε να υιοθετήσουμε.

Θα μας κόστιζε πολύ λιγότερο από όσο μας κοστίζει η χρηματοδότηση των θρησκειών σήμερα.
Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε την Εκκλησία της Ελλάδος, την Συναγωγή, τις διάφορες Μουσουλμανικές θρησκείες, την Καθολική Εκκλησία των Κυκλάδων, τους Βουδιστές μοναχούς και μοναστήρια, τις Εκκλησίες των Ευαγγελιστών, τις Εκκλησίες των Προτεσταντών και πάει λέγοντας.
Σε σύνολο χρημάτων που φεύγουν από τον προϋπολογισμό είναι πολλά περισσότερα από τους Ιταλιύς.
Στην λογική να υιοθετηθεί ένα τέτοιο σύστημα παραδόξως δεν έχει αντιδράσει η Εκκλησία της Ελλάδος που δεν θα δεί τα έδοδά της να μειώνονται γιατί υπολογίζοντας το μισό από τους φορολογούμενους να την χρηματοδοτήσει θα πάρει περισότερο από 120 εκατομμύρια που παίρνει τώρα.
Αντίθετα οι αντιδράσεις στο υπουργείο παιδείας ήρθαν από το κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο (αυτοί που είναι διεύθυνση στο υπουργείο παιδείας) και από τα μουσουλμανικά ιερατεία και την Τουρκία.

Off topic. Ιταλία ήσουν; Που; Εγώ ήμουν Σιέννα και μετά Μιλάνο μπορεί να έχουν συναντηθεί πουθενά.

@ headed the bored.
Για την μισθοδοσία των κληρικών δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί οι πηγές μου είναι αμφιλεγόμενες.
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας λέν ότι έχουν υποστεί τις ίδιες μειώσεις. Η περιρέουσα εντύπωση είναι πως όχι. Κανένας δεν μου έχει βγάλει νούμερα να μπορώ να το εξακριβώσω και δυστυχώς δεν έχω συγγενή κληρικό να έχω ιδία άποψη.
Η δικιά μου άποψη, αν και είμαι ενάντια στις μειώσεις μισθών γενικά, είναι οι μειώσεις πρέπει να είναι ίδιες,
Αλήθεια ποιά είναι η μείωση μισθών που έγινε στο δημόσιο;;;; Οχι μέσω φορολογίας αλλά ονομαστική μείωση. Έχω ακούσει για 10 τις εκατό αλλά δεν ξέρω.

Για τα άλλα θέματα για τα νοσοκομεία πιάνεις ένα θέμα που ζέχνει από παντού και δυστυχώς γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης λόγω του θυμικού των ανθρώπων. Ενα άλλο ιερατείο που εκμεταλεύεται την θέση του για να ξεκοκκαλίζει τον κοσμάκη.
Αν θες το ανοίγουμε αλλού.
Για το Πολυτεχνείο είναι κάτι που δεν μπορώ να στηρίξω δημόσια για πολλούς λόγους. Αν θες ιδιωτικά να σου παρουσιάσω το αρχείο μου και βγάλε τα συμπεράσματα μόνος σου.
Αλλά και χωρίς το αρχείο μου με απλή αναγωγή της Ιστορίας βγαίνεις στο ίδιο συμπέρασμα.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες