Ο Σπύρος ο δημοσιογράφος από το Ε της Ελευθεροτυπίας που είχαμε συναντηθεί στο συνέδριο...
Μου έστειλε ένα βίντεο ρεπορτάζ για to Bitcoin, που ήταν μέρος του ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Ε στις 13 Γενάρη, νομίζω έχει ενδιαφέρον...
http://www.youtube.com/watch?v=Qip60i0pFNk
Bitcoin - ένα βίντεο απο φίλο
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Bitcoin - ένα βίντεο απο φίλο
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.
Re: Bitcoin - ένα βίντεο απο φίλο
To πρόβλημα με το bitcoin είναι ότι τον μεγαλύτερο αριθμό coins τον έχουν στην κατοχή τους οι digetari. Ενώ οι υπόλοιποι τρέχουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, προσπαθώντας να κάνουν mining. Το πρόβλημα με το bitcoin είναι ότι οι κανόνες λειτουργίας του δεν αποφασίζονται με δημοκρατικό τρόπο. Πρόκειται για καπιταλισμό μεταμφιεσμένο. Όμως η τεχνολογία του είναι καλή, και σε αυτή θα πρέπει να βασιστεί και το δημοκρατικό cryptocoin του μέλλοντος.
enros έγραψε:To πρόβλημα με το bitcoin είναι ότι τον μεγαλύτερο αριθμό coins τον έχουν στην κατοχή τους οι digetari. Ενώ οι υπόλοιποι τρέχουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, προσπαθώντας να κάνουν mining. Το πρόβλημα με το bitcoin είναι ότι οι κανόνες λειτουργίας του δεν αποφασίζονται με δημοκρατικό τρόπο. Πρόκειται για καπιταλισμό μεταμφιεσμένο. Όμως η τεχνολογία του είναι καλή, και σε αυτή θα πρέπει να βασιστεί και το δημοκρατικό cryptocoin του μέλλοντος.
Είναι ένα είδος πυραμίδας. Αν ξαναπέσει όμως σκέφτομαι να πάρω!
Αυτό που λένε πάντως είναι ξέχνα το mining, χρησιμοποίησε το ως εναλλακτικό νόμισμα. Δούλεψε δηλαδή για να κερδίσεις coins κι άσε το mining που είναι ασύμφορο για τους περισσότερους.
pav έγραψε:enros έγραψε:To πρόβλημα με το bitcoin είναι ότι τον μεγαλύτερο αριθμό coins τον έχουν στην κατοχή τους οι digetari. Ενώ οι υπόλοιποι τρέχουν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, προσπαθώντας να κάνουν mining. Το πρόβλημα με το bitcoin είναι ότι οι κανόνες λειτουργίας του δεν αποφασίζονται με δημοκρατικό τρόπο. Πρόκειται για καπιταλισμό μεταμφιεσμένο. Όμως η τεχνολογία του είναι καλή, και σε αυτή θα πρέπει να βασιστεί και το δημοκρατικό cryptocoin του μέλλοντος.
Είναι ένα είδος πυραμίδας. Αν ξαναπέσει όμως σκέφτομαι να πάρω!
Αυτό που λένε πάντως είναι ξέχνα το mining, χρησιμοποίησε το ως εναλλακτικό νόμισμα. Δούλεψε δηλαδή για να κερδίσεις coins κι άσε το mining που είναι ασύμφορο για τους περισσότερους.
Να κερδίσεις coins Πόσα; Όσα και να κερδίσεις, υπάρχουν κάποιοι που έχουν εκατομμύρια bitcoins, και μπορούν να ελέγχουν την αγορά.
Είναι σαν το πραγματικό χρήμα, δουλεύουν όλοι, παίρνουν κάποια χρήματα, αλλά αυτοί που κατέχουν το μεγάλο κεφάλαιο (οι τράπεζες) παίζουν με τις ισοτιμίες, και είναι ικανοί σε μια νύχτα παίζοντας με αριθμούς να καταστρέψουν το βιος και την δουλειά που έχει κάνει κάποιος σε όλη του την ζωή. Ακριβώς στην ίδια λογική βασίζεται και η πυραμίδα του bitcoin, γιαυτό και όσοι διαφημίζουν το bitcoin ως νόμισμα αντί να γνωστοποιούν και να εκλαϊκεύουν την ενδιαφέρουσα τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτό, είναι ή κατευθυνόμενοι ή βλάκες .
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ekfrasi έγραψε:Ο Σπύρος ο δημοσιογράφος από το Ε της Ελευθεροτυπίας που είχαμε συναντηθεί στο συνέδριο...
Μου έστειλε ένα βίντεο ρεπορτάζ για to Bitcoin, που ήταν μέρος του ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Ε στις 13 Γενάρη, νομίζω έχει ενδιαφέρον...
http://www.youtube.com/watch?v=Qip60i0pFNk
οσο ουδετερος και αν θελω να ειμαι, ελληνικο ρεπορταζ για υψηλη τεχνολογια δεν νομιζω οτι το εμπιστευομαι (χωρις να εχω δει το βιντεο - θα το δω και ελπιζω να διαψευστω)
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
-
Το ψηφιακό χρήμα όταν δεν έχει θεσμοθετημένο όριο, είναι το ίδιο και το αυτό με την υπάρχουσα καπιταλιστική οικονομία. Που σημαίνει πολύ απλά ότι όποιος έχει πολλά bitcoin, εύκολα βγάζει περισσότερα. Αυτό που λέει πολύ σωστά ο enros για δημοκρατικά ελεγχόμενο εικονικό νόμισμα, σημαίνει ότι η κοινότητα αποφασίζει και θέτει ανώτατα όρια αποδεκτού πλουτισμού, αλλά και κατώτατα όρια αποδεκτής φτώχιας.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες