Σελίδα 1 από 1

Ερωτήσεις & Προβληματισμοί σχετικά με το κόμμα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2016, 04:18
από koulaxizis
Καλησπέρα Πειρατόπουλα! :)

Εν όψη του 5ου συνεδρίου μας και έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα τον τελευταίο καιρό (από διαστήματα πλήρους αδράνειας μέχρι υπερδραστηριότητα σε διάφορους τομείς), θα ήθελα να θέσω τους εξής προβληματισμούς / ερωτήματα: Τι ακριβώς έχετε (πλέον) στο μυαλό σας για το Πειρατικό; Ποιο είναι το όραμα σας; Τι θα θέλατε / περιμένετε να δείτε απ' την πορεία του; Ποιο ακριβώς είναι το πλάνο που έχετε στο κεφάλι σας, πως φαντάζεστε την ύπαρξη και λειτουργία του κόμματος στο προσεχές μέλλον; Ποια είναι τα αντικείμενα που πραγματικά μας αφορούν;

Έχω την εντύπωση πως ο σκοπός μας δεν είναι ξεκάθαρος και καλό θα ήταν, μέσα από μία ανοιχτή και κόσμια συζήτηση, να χαράξουμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, να προσδιορίσουμε το τι ακριβώς επιθυμούμε ως Πειρατές, ώστε να επικεντρωθούμε σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και να να μην αναλωνόμαστε από δω κι από κει. Ούτε χρόνος, ούτε ενέργεια, ούτε άτομα περισσεύουν.

Είμαστε κόμμα "για όλες τις δουλειές"; Δεν νομίζω, δεν έχουμε θέσεις για καίρια ζητήματα. Κι αν αυτό θέλουμε, θα πρέπει να εργαστούμε συστηματικά πάνω σε αυτό, ώστε να έχουμε μια απάντηση στα ερωτήματα κάθε συμπολίτη μας. Είμαστε "ειδικού σκοπού"; Αν ναι, που αρχίζουν και που τελειώνουν οι αρμοδιότητες / δραστηριότητες μας; Κι αν είμαστε, είναι κάτι που πραγματικά θέλουμε, έχουμε λόγο ύπαρξης κατ' αυτόν τον τρόπο;

Παρακαλώ σκεφτείτε το τι σημαίνει "Πειρατής" για εσάς στην Ελλάδα του 2016 και καταθέστε τις απόψεις σας. Ας φροντίσουμε το Πειρατικό μέλλον να είναι αποδοτικότερο και φωτεινότερο! ;)

Re: Ερωτήσεις & Προβληματισμοί σχετικά με το κόμμα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2016, 17:06
από Vassilis Perantzakis
Προσωπικά; Θέλω να γίνουμε κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να μιλάμε περισσότερο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό αν δεν βάλουμε συγκεκριμένο στόχο και να τηρούμε τις προθεσμίες.

Re: Ερωτήσεις & Προβληματισμοί σχετικά με το κόμμα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2016, 15:54
από geraki
Το πειρατικό θα έπρεπε να μπει στην βουλή άμα θέλουμε να δούμε να αλλάζουν τα πράγματα σύμφωνα με τις αρχές μας ή να συνεργαστεί με το κυβερνών κόμμα (αρκεί βεβαίως να μην γίνονται πράγματα ενάντια στις αρχές του πειρατικού).

Ωστόσο για τις άλλες ερωτήσεις, κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Δεν πιστεύω ότι κανείς μας θα ξέρει πως ακριβώς θα είναι αύριο ή σε 2-3 χρόνια το πειρατικό.

Θέσεις για καίρια ζητήματα κανονικά θα έπρεπε να είχαμε πάρει, αλλά και πάλι κανείς μας δεν ξέρει τι ισχύει στην πολιτική. Δηλαδή και να πέρναμε θέση π.χ. για προσφυγικό, κανείς δεν ξέρει τι έχουν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει δεσμευτεί η Ελλάδα. Οπότε όποια θέση και να πάρουμε, ότι και να προτείνουμε το πιο πιθανό θα είναι έτσι και βγούμε στην βουλή να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί απλώς θα είμαστε ένα άλλο κόμμα που είπε ψέματα και λαίκισε για να πάρει ψήφους.

Ίσως στα μοναδικά πράγματα που θα μπορούσαμε να πάρουμε θέσεις να είναι πολύ λίγα πράγματα, όπως αλλαγή στην νομοθεσία για τα copyrights, κλπ...
Αλλά πιστεύω πως θα μπορούσαμε ένα πράγμα να πάρουμε καίρια θέση. Την συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική (ακόμα και εάν το εμποδίζει το Σύνταγμα ή οι νομοθεσίες, θα μπορούσε η συμμετοχή του πολίτη να μην ήταν δεσμευτική).

Αλλά όπως και να το κάνουμε 100 άτομα να ρωτήσεις ο καθένας θα πει και κάτι διαφορετικό... Τουλάχιστον ας υπάρχει μια κόσμια συζήτηση και θα καταφέρουμε αρκετά.

Re: Ερωτήσεις & Προβληματισμοί σχετικά με το κόμμα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2016, 15:55
από chprokop
Πριν μπει Βουλη, πρεπει να αυξηθει και να... ωριμασει...

Το ιδεολογικο οπλοστασιο το κατεει...

Θελει και λιγη οργανωση..