Ένσταση επί απόφασης

Εδώ μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για το κόμμα, να συζητήσουμε, να κάνετε ερωτήσεις και να πάρετε απαντήσεις.
Rainmaker

Ένσταση επί απόφασης

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 17 Δεκ 2013, 10:37

21.11 Α/Α 131/2013. Απόκρυψη "χαβούζας" και για τα μέλη και πρόσβαση σε αυτά μόνο από τους διαχειριστές/συντονιστές

Ομόφωνα αποφασίστηκε να μην είναι ορατή στα μέλη η ενότητα 'χαβούζα'.

Εφόσον ισχύει αυτή η απόφαση ζητώ να διαγραφούν τελείως όλα τα μηνύματά μου από την χαβούζα.

Δεν υπάρχει λόγος τα μηνύματά μου να υπάρχουν κάπου κρυμμένα και να τα χρησιμοποιούν κατα το δοκούν "κάποιοι" διαχειριστές/συντονιστές ή είναι για όλους ή για κανέναν.

Rainmaker

Re: Ένσταση επί απόφασης

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 17 Δεκ 2013, 10:58

και επίσης θεωρώ ότι μια τέτοια απόφαση πρέπει να την πάρει το Σώμα των Μελών και όχι η ΔΕ μιας και αφορά στην ουσία τα μέλη (και τα μη μέλη) και όχι την ΔΕ.
Επίσης γιατί πάρθηκε η απόφαση από την ΔΕ ήταν κάτι επείγον;
Μήπως σειρά έχει να αλλάξει και ο τρόπος διοίκησης του κόμματος; (απάντηση: στο επόμενο συνέδριο που θα ήμαστε λιγότεροι θα το περάσουμε :lol: )

mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό mankasp » 17 Δεκ 2013, 11:31

Rainmaker έγραψε:και επίσης θεωρώ ότι μια τέτοια απόφαση πρέπει να την πάρει το Σώμα των Μελών και όχι η ΔΕ μιας και αφορά στην ουσία τα μέλη (και τα μη μέλη) και όχι την ΔΕ.
Μήπως σειρά έχει να αλλάξει και ο τρόπος διοίκησης του κόμματος; (απάντηση: στο επόμενο συνέδριο που θα ήμαστε λιγότεροι θα το περάσουμε :lol: )

Η Δ.Ε. είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία των ψηφιακών δομών του κόμματος και κατ'επέκταση του φόρουμ σύμφωνα με τους Κανόνες Λειτουργίας που ψηφίστηκαν από το ΣτΜ.
Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι πως δεν υπάρχει νόημα να βλέπουμε τα μηνύματα που παραβιάζουν τους κανόνες του φόρουμ γιατί ουσιαστικά είναι σαν να μη σβήνονται.
Λόγω της πολιτικής φύσεως του κόμματος και τις λεπτής γραμμής που διαχωρίζει πολλές φορές το αν ένα μήνυμά παραβιάζει τους κανόνες του φόρουμ ή είναι λογοκριμένη πολιτική τοποθέτηση, κανένα μήνυμα δε διαγράφεται αλλά μετακινείται στη Χαβούζα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης σε περίπτωση λάθους. Αν κάποιο μέλος θεωρεί πως το μήνυμά του μετακινήθηκε λανθασμένα προς τη χαβούζα οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με τους συντονιστές του φόρουμ και αν δεν υπάρξει αμοιβαία συμφωνία, μπορεί να προσφύγει στην Ε.Δ. για διευθέτηση.

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 17 Δεκ 2013, 12:15

mankasp έγραψε:
Rainmaker έγραψε:και επίσης θεωρώ ότι μια τέτοια απόφαση πρέπει να την πάρει το Σώμα των Μελών και όχι η ΔΕ μιας και αφορά στην ουσία τα μέλη (και τα μη μέλη) και όχι την ΔΕ.

Η Δ.Ε. είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία των ψηφιακών δομών του κόμματος και κατ'επέκταση του φόρουμ σύμφωνα με τους Κανόνες Λειτουργίας που ψηφίστηκαν από το ΣτΜ.
Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι πως δεν υπάρχει νόημα να βλέπουμε τα μηνύματα που παραβιάζουν τους κανόνες του φόρουμ γιατί ουσιαστικά είναι σαν να μη σβήνονται.
Λόγω της πολιτικής φύσεως του κόμματος και τις λεπτής γραμμής που διαχωρίζει πολλές φορές το αν ένα μήνυμά παραβιάζει τους κανόνες του φόρουμ ή είναι λογοκριμένη πολιτική τοποθέτηση, κανένα μήνυμα δε διαγράφεται αλλά μετακινείται στη Χαβούζα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησης σε περίπτωση λάθους. Αν κάποιο μέλος θεωρεί πως το μήνυμά του μετακινήθηκε λανθασμένα προς τη χαβούζα οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με τους συντονιστές του φόρουμ και αν δεν υπάρξει αμοιβαία συμφωνία, μπορεί να προσφύγει στην Ε.Δ. για διευθέτηση.

εγώ προσωπικά θέλω να έχω πρόσβαση σε παλαιότερα μηνύματά μου (& συζητήσεις γενικά) γιατί πολλά μηνύματα δεν τα θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι στην χαβούζα αλλά κάποιοι τα μεταφέρανε για τους δικούς τους λόγους και προκειμένω να μην δημιουργώ (ίσως και άλλοι) επιπλέον πρόβλημα (σε σχέση με τρολ) δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου.
Αλλά άλλο να μην ασχοληθώ με κάτι που φαίνεται και άλλο να εξαφανιστεί τελείως
Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να αποδεικνύουμε ότι το τρολ έχει δίκιο, μια διαγραφή της χαβούζας είναι πραγματική λογοκρισία και έρχετε σε αντίθεση με τις τόσες συζητήσεις που κάναμε στο φόρουμ για το αν πρέπει να διαγραφούν τα μηνύματα κάποιων πρωην μελών που το ζήτησαν.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 17 Δεκ 2013, 12:37

Rainmaker έγραψε:
mankasp έγραψε:

εγώ προσωπικά θέλω να έχω πρόσβαση σε παλαιότερα μηνύματά μου (& συζητήσεις γενικά) γιατί πολλά μηνύματα δεν τα θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι στην χαβούζα αλλά κάποιοι τα μεταφέρανε για τους δικούς τους λόγους και προκειμένω να μην δημιουργώ (ίσως και άλλοι) επιπλέον πρόβλημα (σε σχέση με τρολ) δεν ασχολήθηκα σχεδόν καθόλου.
Αλλά άλλο να μην ασχοληθώ με κάτι που φαίνεται και άλλο να εξαφανιστεί τελείως
Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να αποδεικνύουμε ότι το τρολ έχει δίκιο, μια διαγραφή της χαβούζας είναι πραγματική λογοκρισία και έρχετε σε αντίθεση με τις τόσες συζητήσεις που κάναμε στο φόρουμ για το αν πρέπει να διαγραφούν τα μηνύματα κάποιων πρωην μελών που το ζήτησαν.

Τις παλιές συζητήσεις θα εξακολουθείς να τις βλέπεις.
Η χαβούζα δε διαγράφεται αλλά κρύβεται. Περιέχει σκόρπια μηνύματα και δεν έχει ροή συζήτησης, τι να δεις εκεί; Το μόνο που προκαλείτε με τη δημόσια προβολή της είναι συγχηση στους περιστασιακούς χρήστες του φόρουμ.
https://twitter.com/e_kastrinakis

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 17 Δεκ 2013, 12:43

mankasp έγραψε:
Τις παλιές συζητήσεις θα εξακολουθείς να τις βλέπεις.
Η χαβούζα δε διαγράφεται αλλά κρύβεται. Περιέχει σκόρπια μηνύματα και δεν έχει ροή συζήτησης, τι να δεις εκεί; Το μόνο που προκαλείτε με τη δημόσια προβολή της είναι συγχηση στους περιστασιακούς χρήστες του φόρουμ.

καλά τι κρύβεται;
διαγραφή κανονική είναι, αφού κανένας δεν θα ξέρει την ύπαρξή της και συγχρόνως κάποιοι θα την χρησιμοποιούν για τους δικούς τους λόγους και όχι μόνο αυτό αλλά θα λέμε κι όλλας (στον έξω κόσμο) ότι δεν διαγράφουμε τίποτα εεε πως διαγραααάφουμε, διαγραααάφουμε.

ΥΓ: για να μας πει την γνώμη του και το τρολ :lol: :lol:

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 17 Δεκ 2013, 12:49

Καλά αμέσως διαγράφηκε η "χαβούζα" μπράβο εργατικότητα :twisted:
για να υλοποιηθούν αποφάσεις (αν και είχαν υλοποιηθεί αλλά λόγω του καλοκαιριού...) του λίκουιντ ακόμα τίποτα πχ https://liquid.pirateparty.gr/lf/initia ... w/247.html

Και αφού είναι να κρυφτούνε γιατί να μην διαγραφούνε ή να μην χορηγηθούνε αντίγραφο σε όποιον την θέλει (χαβούζα) ή και τα δύο ή κάτι άλλο...
εγώ πχ σας δίνω την άδεια να διαγράψετε τα μηνύματά μου από την χαβούζα

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 17 Δεκ 2013, 12:56

επίσης αν μου δώσετε αντίγραφο των "συζητήσεων" της χαβούζας δε με χαλάει ;)

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 17 Δεκ 2013, 14:43

For the record, και εγω διαφωνώ με αυτή την wholesale απόκρυψη. Δεν πρόκειται να κάτσω να το συζητήσω στο ίδιο νημα με το τρολλ, αλλά επιφυλασσομαι
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 17 Δεκ 2013, 15:20

pappasadrian έγραψε:For the record, και εγω διαφωνώ με αυτή την wholesale απόκρυψη. Δεν πρόκειται να κάτσω να το συζητήσω στο ίδιο νημα με το τρολλ, αλλά επιφυλασσομαι

Κοίτα. όποιος νοιάζεται για το Moderation, ας γίνει moderator για να βλέπει τη χαβούζα και ας έχει και εποπτικό ρόλο μόνο.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες