Ανοιχτή ερώτηση προς την Διοικούσα Επιτροπή

Εδώ μπορείτε να μας πείτε τη γνώμη σας για το κόμμα, να συζητήσουμε, να κάνετε ερωτήσεις και να πάρετε απαντήσεις.
James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Ανοιχτή ερώτηση προς την Διοικούσα Επιτροπή

Δημοσίευσηαπό James » 22 Δεκ 2012, 11:23

Καλώς το μαιντανό,
Πάλι έτοιμος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Λοιπόν επειδή μου φαίνεται ότι χάνω τη λογική μου, η δε θέλετε να καταλάβετε η κάνετε πως δε καταλαβαίνετε :

Ο Σίμος ορθά είχε πρόσβαση στη βάση για να στέλνει τα δελτία τύπου σε μία περίοδο μέγαλου φόρτου εργασίας, ψάχνοντας τρόπο να κάνει τη δουλειά του πιό αποδοτική (γρήγορη) , του προτάθηκε από το Marioti να χρησιμοποιήσουν το piratiko.ning γιά να στέλνουν τα δελτία, έγινε η δοκιμή, αφέθηκε το θέμα. Εδώ όμως Μαριότι κάνει τη καθιερωμένη (μηνιαία?) παπαριά του και αρχίζει να στέλνει μυνήματα στη βάση των μελών μέσω του piratiko.ning

Ο Μαριότι ειναι ο ιδιοκτήτης του piratiko.ning και κανείς άλλος από το κόμμα (νομίζω) δεν έχει δικαιώματα σε αυτόν τον ιστοχώρο, τώρα γιατί Είναι ανοικτός ακόμα αυτός ο ιστό χώρος ? δε το γνωρίζω, η μάλλον το φαντάζομαι, γιατί κανείς δεν ασχολήθηκε και γιατί ο Μαριότι θέλει να συντηρεί το χώρο αυτό όχι γιά τους λόγους που λέει ο Σίμος (εναλλακτικός σέρβερ)
Αλλά γιά να έχει πρόσβαση στα μέλη όταν πάρει και αν πάρει το πούλο.

Έρχομαι πάλι στο μαιντανό του κόμματος, προφανώς τον έχω στεναχωρήσει με αυτο το χαρακτηρισμό, αλλά αυτός δε μας έχει στεναχωρήσει ?
Δε με έχει απογοητεύσει βλέποντας τον να κάνει συνεχώς το δικηγόρο στις γελοίες πράξεις της ΔΕ ?
Ακόμα και τώρα που είναι εμπλεκόμενος προσπαθεί να βρει δικαιολογία γιά δήθεν ενναλακτικό σέρβερ , αν ήθελες να έχουμε εναλλακτικό σέρβερ ας λέγατε να κάνουμε μίρρορ back up στο πειρατικό αλλά όχι στο ning να πάρει ένα σέρβερ να το πληρώνει ο σύλλογος και να ειναι δικός μας και όχι ning .

Σίμο έγραψες ότι μετά από τη δοκιμή για αποστολή μυνημάτων δεν ασχολήθηκες, θέλω να ρωτήσω, τα μυνήματα που ήρθαν από το piratiko,ning και λένε γιά press team πως προκύπτουν? από που ? πότε αποφασίσαμε ότι θα βάλουμε τη press team σε ξένο server ?

Ευτυχώς ο Μιχάλης Πετρόπουλος τη πήρε χαμπάρι άμεσα και δεν έπεσε στη λούμπα όπως τη προηγούμενη φορά .
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 22 Δεκ 2012, 11:29

Το θέμα με τον "εναλλακτικό" server το αφήνω ασχολίαστο. Αν κάποιος μου πει πόσα πληρώνει ο σύλλογος για την "πλατφόρμα", θα μπορέσω να απαντήσω για το ζήτημα της "εναλλακτικότητας".

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα email των μελών έχουν σβηστεί από το ning.

Υ.Γ. Δημήτρη, τι πήρε χαμπάρι ο Μιχάλης;; :?
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 22 Δεκ 2012, 11:56

Κομπειλάδας έγραψε:Απλά για να υπάρχει ΟΛΗ η εικόνα.

Εφ' όσον το ning είναι πληρωμένο service και τα έξοδα τα έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύλλογος στην Γερμανία, εμένα ΔΕΝ με χαλάει.

Η πλατφόρμα προσφέρθηκε ΚΑΙ για να την χρησιμοποιήσει ΚΑΙ αν θέλει/όπως θέλει η ΟΜ.ΕΠ. Ακόμα δεν έχουμε κατασταλάξει πως και όταν θα κατασταλάξουμε θα σας ενημερώσουμε.

Αααα, αυτή είναι η πλατφόρμα της ΟμΕπ που χρηματοδοτεί ο σύλλογος στην Γερμανία; Και γιατί δεν το λέτε τόσον καιρό βρε παιδιά που ρωτάμε τόσοι άνθρωποι ποια είναι αυτή η πλατφόρμα;; Πόσο δύσκολο ήταν να πει κάποιος, το piratiko.org είναι;

Βρε συ Σίμο, πότε συζητήθηκε στην ΟμΕπ η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε το ning; Αν συζητήθηκε σε συνεδρίαση στο mumble πάω πάσο γιατί δεν ήμουν, αλλά στο mailing list δεν είδα τίποτα, κι αν θυμάμαι καλά υπήρξαν πρακτικά από τις συνεδριάσεις.

drafte

Δημοσίευσηαπό drafte » 22 Δεκ 2012, 12:38

Πάντως για δούμε αν υπάρχει δόλος ή όχι και από ποιόν, πρέπει τα πράγματα να μπουν σε χρονολογική σειρά.
Ας μην ξεχνάμε ότι το θέμα με το pp-eu προέκυψε το Νοέμβριο, ενώ η λίστα με τα mail διέρρευσε λίγο μετά τις δεύτερες εκλογές.

Όπως φαίνεται κόσμος λάμβανε mail από αυτή την λίστα εδώ και καιρό, και κανείς δεν έλεγε τίποτα.
Τώρα όμως, μετά το θέμα με το pp-eu, άρχισαν κάποιοι να αναρωτιόνται τι γίνεται.
Ειδικά με το θέμα της χρηματοδότησης της πλατφόρμας ΟΜΕΠ, που και αυτό πρέπει να μπει σε χρονολογική σειρά για να δούμε αν υπάρχει θέμα ή όχι με αυτό.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό η λίστα να εξακολουθεί να είναι στα χέρια μέλους της ΔΕ που διαχειρίζεται το piratiko.org, και να μην την έχουν πάρει οι γερμανοί.
Φυσικά αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί, όπως δεν μπορεί να αποδειχτεί βέβαια ότι δεν έχουν πάρει οι εξωγήινοι την λίστα από τα χέρια του Yiannis.

Από εκεί και πέρα πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος για το πως θα προστατεύονται από εδώ και μπρος τα προσωπικά δεδομένα των πειρατών από τον κάθε Yiannis, piratiko.org ή κομπειλαδάς.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 22 Δεκ 2012, 13:47

Ωραία, ερωτησούλες. Εδώ ελεύθερος μαϊντανός, εδώ ελεύθερος μαϊντανός (και οσονούπω και "εναλλακτικός")....

James έγραψε:Έρχομαι πάλι στο μαιντανό του κόμματος, προφανώς τον έχω στεναχωρήσει με αυτο το χαρακτηρισμό, αλλά αυτός δε μας έχει στεναχωρήσει ?

Δε με έχει απογοητεύσει βλέποντας τον να κάνει συνεχώς το δικηγόρο στις γελοίες πράξεις της ΔΕ ?

Σίμο έγραψες ότι μετά από τη δοκιμή για αποστολή μυνημάτων δεν ασχολήθηκες, θέλω να ρωτήσω, τα μυνήματα που ήρθαν από το piratiko,ning και λένε γιά press team πως προκύπτουν? από που ? πότε αποφασίσαμε ότι θα βάλουμε τη press team σε ξένο server ?

- Όχι δεν με έχεις στεναχωρήσει απλά I don't give a f@@@ shit about it. Αν σε (το "μας" είναι πληθυντικός μεγαλοπρέπειας, φαντάζομαι) έχω στεναχωρήσει... βγες στην άπλα να πάρεις αέρα (στενοχωρώ ~> στενός + χώρος), μην πάθεις και τίποτα και το έχω βάρος στην συνείδησή μου...

- Νομικά δεν έχω σπουδάσει και δικηγόρος δεν είμαι.-

- Δεν ξέρω (η ΟΜ.ΕΠ δεν έχει στείλει μηνύματα), δεν ξέρω (μάλλον από το piratiko.org), Δεν βάλαμε την ΟΜ.ΕΠ σε ξένο server.

baskin έγραψε:Το θέμα με τον "εναλλακτικό" server το αφήνω ασχολίαστο. Αν κάποιος μου πει πόσα πληρώνει ο σύλλογος για την "πλατφόρμα", θα μπορέσω να απαντήσω για το ζήτημα της "εναλλακτικότητας".

Άστο ασχολίαστο. Εγώ πάντως θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουμε πολλούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ μας και πολλές "εναλλακτικές" πλατφόρμες, σε όσο το δυνατόν περισσότερους servers (cloud). Εξάλλου και η ίδια η φιλοσοφία του net είναι αυτή, απλωθείτε και χρησιμοποιήστε κάθε δίαυλο επικοινωνίας, μην κάθεστε πάνω σε έναν server γιατί αν ο server πέσει θα μείνετε χωρίς τίποτα, digitally dead... Αυτή την στιγμή έχουν συγκεντρωθεί όλα σε έναν και μοναδικό server... αν αυτό δεν σας ανησυχεί, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Το πόσα πληρώνει ο σύλλογος για την "πλατφόρμα" ΔΕΝ συνδυάζεται με το θέμα του "εναλλακτικού" server. Την ερώτηση (για το κόστος) να την απευθύνεις στο σύλλογο.
Για το δια ταύτα όμως κουβέντα. Το ότι έχουν συγκεντρωθεί όλα τα ψηφιακά εργαλεία και στοιχεία του κόμματος σε έναν server (που βρίσκεται κάπου εκτός Ελλάδας και επί πληρωμή) και ανά πάσα στιγμή μπορεί να "πέσει" και να μείνει το κόμμα χωρίς ψηφιακή ύπαρξη, είναι ένα θέμα που πρέπει να το δει η ΔΕ άμεσα και επειγόντως.

LouisaT έγραψε:Αααα, αυτή είναι η πλατφόρμα της ΟμΕπ που χρηματοδοτεί ο σύλλογος στην Γερμανία; Και γιατί δεν το λέτε τόσον καιρό βρε παιδιά που ρωτάμε τόσοι άνθρωποι ποια είναι αυτή η πλατφόρμα;; Πόσο δύσκολο ήταν να πει κάποιος, το piratiko.org είναι;

Βρε συ Σίμο, πότε συζητήθηκε στην ΟμΕπ η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε το ning;

Δεν είναι "η πλατφόρμα της ΟμΕπ που χρηματοδοτεί ο σύλλογος στην Γερμανία", αλλά είναι μια πλατφόρμα που υπήρχε ακόμα και πριν την ίδρυση του κόμματος και βοήθησε και στην ίδρυση του, είναι social πλατφόρμα και έγινε διαθέσιμη στην ΟΜ.ΕΠ για να την χρησιμοποιήσει ως ψηφιακό μέσο για τους σκοπούς της. Η χρηματοδότηση της ΔΕΝ έχει να κάνει ούτε με την ΟΜ.ΕΠ, ούτε με το κόμμα. Περίμενα εσύ να γνωρίζεις περισσότερη πειρατική ιστορία σχετικά με "το στέκι των πειρατών". "Το στέκι των πειρατών", το ning, το peiratiko.org και η προτεινόμενη για χρήση από την ΟΜ.ΕΠ μιας ακόμη πλατφόρμας, είναι το ίδιο πράγμα.

Δεν συζητήθηκε (ακόμα) η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε "το στέκι των πειρατών", προτάθηκε η χρήση του στην ΟΜ.ΕΠ και βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο. Εδώ ένα newsletter την εβδομάδα δεν μπορούμε να βγάλουμε, οι "πλατφόρμες" μας μάραναν τώρα.... Ας αρχίσουμε να λειτουργούμε ως ΟΜ.ΕΠ στοιχειωδώς και σε τακτική βάση και θα δούμε αν μπορούμε/θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και "το στέκι των πειρατών".

-------------------------------------
Άλλες ερωτήσεις?
здравствуйте

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 22 Δεκ 2012, 13:57

Κομπειλάδας έγραψε:Για το δια ταύτα όμως κουβέντα. Το ότι έχουν συγκεντρωθεί όλα τα ψηφιακά εργαλεία και στοιχεία του κόμματος σε έναν server (που βρίσκεται κάπου εκτός Ελλάδας και επί πληρωμή) και ανά πάσα στιγμή μπορεί να "πέσει" και να μείνει το κόμμα χωρίς ψηφιακή ύπαρξη, είναι ένα θέμα που πρέπει να το δει η ΔΕ άμεσα και επειγόντως.

Να χαρώ εγώ επείγον... Στο δια ταύτα σου μίλησα, αλλά δεν το έπιασες και μην με βάλεις να αρχίσω να σχολιάζω για το πως θα κρίνει η Δ.Ε. την ψηφιακή παρουσία του κόμματος, γιατί απλά δεν συμμετέχει σε αυτήν...

Διαβάστε πρώτα αυτά και ξαναμίλαμε... όλα τα άλλα (με συγχωρείς θα γίνω James) είναι μαϊντανοί...

http://www.ning.com/about/legal/privacy/

http://www.ning.com/about/legal/tos/
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 22 Δεκ 2012, 14:25

Κομπειλάδας έγραψε:
LouisaT έγραψε:Αααα, αυτή είναι η πλατφόρμα της ΟμΕπ που χρηματοδοτεί ο σύλλογος στην Γερμανία; Και γιατί δεν το λέτε τόσον καιρό βρε παιδιά που ρωτάμε τόσοι άνθρωποι ποια είναι αυτή η πλατφόρμα;; Πόσο δύσκολο ήταν να πει κάποιος, το piratiko.org είναι;

Βρε συ Σίμο, πότε συζητήθηκε στην ΟμΕπ η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε το ning;

Δεν είναι "η πλατφόρμα της ΟμΕπ που χρηματοδοτεί ο σύλλογος στην Γερμανία", αλλά είναι μια πλατφόρμα που υπήρχε ακόμα και πριν την ίδρυση του κόμματος και βοήθησε και στην ίδρυση του, είναι social πλατφόρμα και έγινε διαθέσιμη στην ΟΜ.ΕΠ για να την χρησιμοποιήσει ως ψηφιακό μέσο για τους σκοπούς της. Η χρηματοδότηση της ΔΕΝ έχει να κάνει ούτε με την ΟΜ.ΕΠ, ούτε με το κόμμα. Περίμενα εσύ να γνωρίζεις περισσότερη πειρατική ιστορία σχετικά με "το στέκι των πειρατών". "Το στέκι των πειρατών", το ning, το peiratiko.org και η προτεινόμενη για χρήση από την ΟΜ.ΕΠ μιας ακόμη πλατφόρμας, είναι το ίδιο πράγμα.

Δεν συζητήθηκε (ακόμα) η πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε "το στέκι των πειρατών", προτάθηκε η χρήση του στην ΟΜ.ΕΠ και βρίσκεται σε διερευνητικό στάδιο. Εδώ ένα newsletter την εβδομάδα δεν μπορούμε να βγάλουμε, οι "πλατφόρμες" μας μάραναν τώρα.... Ας αρχίσουμε να λειτουργούμε ως ΟΜ.ΕΠ στοιχειωδώς και σε τακτική βάση και θα δούμε αν μπορούμε/θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και "το στέκι των πειρατών".

Εγώ τώρα μπερδεύτηκα τελείως. Εσύ δεν είπες πριν πως χρηματοδοτείται από τον σύλλογο στην Γερμανία;

Κομπειλάδας έγραψε:Απλά για να υπάρχει ΟΛΗ η εικόνα.

Εφ' όσον το ning είναι πληρωμένο service και τα έξοδα τα έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος σύλλογος στην Γερμανία, εμένα ΔΕΝ με χαλάει.

Η πλατφόρμα προσφέρθηκε ΚΑΙ για να την χρησιμοποιήσει ΚΑΙ αν θέλει/όπως θέλει η ΟΜ.ΕΠ. Ακόμα δεν έχουμε κατασταλάξει πως και όταν θα κατασταλάξουμε θα σας ενημερώσουμε.

Άααλλη είναι η πλατφόρμα που εννοεί ο Μαριόττι όταν λέει πως ο σύλλογος της Γερμανίας χρηματοδοτεί μια πλατφόρμα της ΟμΕπ;;

Το στέκι το ξέρω από πότε υπάρχει, don't worry. Απλώς ήμουν υπό την εντύπωση πως πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία και δεν χρηματοδοτείται από κάπου επισήμως.

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 22 Δεκ 2012, 14:40

@LouisaT

http://piratiko.ning.com/page/impress >> This Site is Tuned and Sponsored by: www.piratenfreunde.org

Δεν είναι πλατφόρμα της ΟΜ.ΕΠ. Έγινε πρόταση από τον σύλλογο να χρησιμοποιηθεί από την ΟΜ.ΕΠ.

Χρηματοδοτείται γιατί πρόκειται για παρεχόμενη υπηρεσία με ετήσια χρέωση. Το κόμμα δεν δίνει ούτε σέντσι για την χρηματοδότησή της και φυσικά ούτε και η ΟΜ.ΕΠ.
здравствуйте

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 22 Δεκ 2012, 15:49

Κομπειλάδας έγραψε:Χρηματοδοτείται γιατί πρόκειται για παρεχόμενη υπηρεσία με ετήσια χρέωση. Το κόμμα δεν δίνει ούτε σέντσι για την χρηματοδότησή της και φυσικά ούτε και η ΟΜ.ΕΠ.

Δίνει όμως ο «σύλλογος« που μάζευε δωρεές στο όνομα του κόμματος. Υποτίθεται. Στο όνομα του κόμματος.

Το πράγμα έχει ξεφύγει προ πολλού και δεν δικαιολογείται πια. Βλέπω ότι θέλεις να κρατήσεις μια συνοχή στο κόμμα και θες να τα έχουμε όλοι καλά μεταξύ μας, άλλα νομίζω έχεις αρχίσει να περνάς πλέον στο φάσμα της αφέλειας.
Verba volant, scripta manent

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 22 Δεκ 2012, 16:41

Κομπειλάδας έγραψε:@LouisaT

http://piratiko.ning.com/page/impress >> This Site is Tuned and Sponsored by: http://www.piratenfreunde.org

Τελευταία φορά που κοίταξα το site, αυτό προφανώς δεν υπήρχε. Όπως και να'χει, δεν μπορεί να μας έρθει θεία επιφοίτηση να ψάξουμε στο site να δούμε μήπως και αυτό είναι που εννοεί όταν λέει πως χρηματοδοτεί ο σύλλογος κάποια πλατφόρμα της ΟμΕπ. Δεν φταίω εγώ που το έθεσε έτσι. Αλλά έτσι το έθεσε.

Τώρα, το κατά πόσον κάνει καλώς ή κακώς ο σύλλογος να το χρηματοδοτεί είναι μια άλλη ιστορία. Εγώ απλώς ρωτάω γιατί δεν μας έλεγε κάποιας ανοιχτά, τόσον καιρό που ρωτάμε, ποια πλατφόρμα είναι αυτή που χρηματοδοτείται.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες