Μια ακομα συζητηση για το καταστατικο

Θέματα που αφορούν το καταστατικό, ερωτήσεις και προτάσεις για τροποποίηση του.

Μια ακομα συζητηση για το καταστατικο

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 08 Δεκ 2012, 13:52

Άρθρο 8. Επιτροπή Διαιτησίας

8.1 Η αποκλειστική αρμοδιότητα επίλυσης εσωτερικών διαφορών ανήκει στην Επιτροπή Διαιτησίας. Όλα τα άλλα όργανα και τα μέλη του κόμματος απαιτείται να συνεργάζονται με την Επιτροπή Διαιτησίας, στο βαθμό που απαιτείται για να καταφέρει να ασκήσει τις αρμοδιότητές της.

8.2 Κάθε όργανο ή μέλος του κόμματος Πειρατών Ελλάδας μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή Διαιτησίας. Ο προσφεύγων δικαιούται να συμμετέχει στο διερευνητικό τμήμα της διαδικασίας, αν το επιθυμεί.

8.3 Η Επιτροπή διαιτησίας έχει αποκλειστική αρμοδιότητα:

8.3.1 Να εκδίδει προσωρινές αποφάσεις σε επείγοντα θέματα που αφορούν το έργο της.

8.3.2 Να αποφασίζει για διαφορές μεταξύ μελών του κόμματος, μεταξύ Οργάνων του κόμματος ή μεταξύ μελών και Οργάνων του κόμματος.

8.3.3 Να επιβάλει περιορισμούς ή να αποφασίζει τη διαγραφή μελών του κόμματος που παραβιάζουν το παρόν Καταστατικό, με βάση το άρθρο 5 του παρόντος.

8.3.4 Να αποφασίζει την έκπτωση οποιουδήποτε μέλους του κόμματος από το αξίωμά του.

8.3.5 Να αποφασίζει για την περαιτέρω μη εκλογιμότητα έκπτωτου μέλους.

8.3.6 Να αποφασίζει για την μόνιμη αδυναμία μέλους Οργάνου να επιτελέσει το έργο του.

8.3.7 Να αποφασίζει για την εγκυρότητα αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής.

8.4 Κάθε μέλος που συνεργάζεται με την Επιτροπή Διαιτησίας μπορεί να επιλέξει ένα οποιοδήποτε άλλο μέλος του κόμματος επιθυμεί για να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για την επίλυση της διαφοράς. Αν η διαμεσολάβηση αποτύχει, το κάθε μέρος καταθέτει στην Επιτροπή Διαιτησίας εγγράφως την άποψή του μαζί με δήλωση αποδοχής της όποιας απόφασης της Επιτροπής. Η Επιτροπή Διαιτησίας λαμβάνει την τελική απόφαση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις θέσεις που της έχουν κατατεθεί.

8.5 Η Επιτροπή Διαιτησίας μπορεί να απαντήσει σε προ-διαδικαστικά ερωτήματα των οργάνων και των προσώπων σχετικά με την ερμηνεία του καταστατικού.

8.6 Η Επιτροπή Διαιτησίας έχει πέντε μέλη τα οποία εκλέγονται από το Συνέδριο, από ενιαία λίστα μελών του κόμματος που έχουν υποβάλλει την υποψηφιότητά τους ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Οι διατάξεις σχετικά με την εκλογή των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και των κενών θέσεων εφαρμόζονται αναλόγως και για τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας.
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 1456
Εγγραφή: 08 Ιαν 2012, 11:28
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Μια ακομα συζητηση για το καταστατικο

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 08 Δεκ 2012, 14:01

Η Εδ εξεδωσε δυο αποφασεις συμφωνα με το 8.3 Η Επιτροπή διαιτησίας έχει αποκλειστική αρμοδιότητα:8.3.7 Να αποφασίζει για την εγκυρότητα αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής.Α.Για το κλεισιμο του φορουμ
Μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Επιτροπής Διαιτησίας, επισημάνθηκε η λανθασμένη καταγραφή στα πρακτικά της ΔΕ της εν λογω απόφασης, η οποια και διορθώθηκε. Η ΔΕ ομόφωνα αποφάσισε την αναβολή της λήψης απόφασης επί του θέματος, έτσι ώστε να αποφασίσει το Σώμα των Μελών, μετά από την απαραίτητη διαβούλευση και την κατάθεση τεκμηριωμένης και ολοκληρωμένης πρότασης προς ψήφιση για το θέμα της πρόσβασης μη μελών στο forum

Β.Για την αναθεση στον Engels
Μετά την από 5-12-2012 απάντηση της ΔΕ στην ερώτηση της ΕΔ για την λήψη απόφασης όσον αφορά την εκπροσώπησή μας στο συνέδριο του PPEU στο Manchester , η ΕΔ συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση και με ομοφωνία αποφάσισε τα εξής:

1. Ακυρώνει βάσει του αρ. 8.3.7 του Καταστατικού την εν λόγω απόφαση για την ανάθεση της εκπροσώπησης του PP-GR στο Συνέδριο του Manchester, καθώς δεν υπήρξε σύγκληση της ΔΕ και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το Καταστατικό (ανοικτή συνεδρίαση), αλλά κατά παράβαση κάθε έννοιας διαφάνειας η απόφαση λήφθηκε τόσο με αποστολή e-mail όσο και τηλεφωνικά, χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται πώς εκφράστηκε η αρνητική ψήφος (ελλείψει πρακτικών). Η σύμφωνη με το Καταστατικό σύγκληση του οργάνου δεν αποτελεί μια τυπική διάταξη, αλλά κρίσιμη για την εγκυρότητα των αποφάσεων πρόβλεψη του Καταστατικού που υπηρετεί την αρχή της διαφάνειας.

Θεωρούμε τον επείγοντα χαρακτήρα της απόφασης αδικαιολόγητο, καθότι οι ημερομηνίες του συνεδρίου του PP-EU είχαν ανακοινωθεί μήνες νωρίτερα. Επίσης δεν εξετάστηκε η δυνατότητα του remote delegation στην περίπτωση που δεν θα μπορούσε να παραστεί μέλος μας αυτοπροσώπως, μια δυνατότητα βάσει κανονισμού γνωστού ήδη από το συνέδριο της Βαρκελώνης, o οποίος παρέμεινε ίδιος σε αυτό το σημείο και για το συνέδριο του Manchester.

2.Διαβιβάζει την εν λόγω απόφαση, μέσω της Δ.Ε., στο Προεδρείο του Συνεδρίου του PP-EU στο Manchester και στο προεδρείο του PPI.

Η επιτροπη διαιτησιας του Κομματος Πειρατων Ελλαδας
Προκοπίδης Χριστόφορος
Στράτος Ζολώτας
Αθανασόπουλος Παναγιώτης
Παπαναστάσης Γιάννης
Περαντζάκης Βασίλειος
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
 
Δημοσιεύσεις: 1456
Εγγραφή: 08 Ιαν 2012, 11:28
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Επιστροφή στο Καταστατικό

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 36 επισκέπτες

cron