Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Συζητάμε και διαμορφώνουμε τις θέσεις του κόμματος.
koulaxizis
ΔημοσιεύσειςCOLON 413
ΕγγραφήCOLON 24 Δεκ 2011, 19:57

Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 21 Αύγ 2015, 11:49

Η Διοικούσα επιτροπή μετά από την χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση (60η), αποφάσισε να προβεί στη δημοσίευση ενός δελτίου τύπου για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την κατάρρευση της Κυβέρνησης του κκ. Αλέξη Τσίπρα.

Για παρατηρήσεις, σχολιασμό και μικρο-αλλαγές, παρακαλείστε να γίνουν άμεσα γιατί μέχρι τις 15.00 πρέπει να δημοσιευθεί στην κεντρική σελίδα και λοιπά media.

Σύνδεσμος προς το pad: https://pads.pirateparty.gr/p/snap_elections


Σήμερα παρακολουθήσαμε για ακόμα μια φορά, μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος, το θέατρο του παραλόγου από τον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα.
Μίλησε για σκληρή διαπραγμάτευση η οποία εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο ατόπημα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξουν στο να υποταχθούν τελικά σε ότι προεκλογικά δαιμονοποιούσαν.

Με περίσσιο θράσος και χωρίς ίχνος μετάνοιας για τις υποσχέσεις που τελικά δεν υλοποίησε και με μια σειρά λανθασμένων επιλόγων του, στάθηκε για άλλη μια φορά ενώπιον της Ελληνικής Κοινωνίας για να αποδείξει την αλαζονεία του, προβαίνοντας σε δηλώσεις που απλώς επαλήθευσαν και επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το τρίτο και πιο απεχθές μνημόνιο. Το τελευταίο δεν είχαμε δυνατότητα να το μελετήσουμε εύκολα λόγω του ότι δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα μια «ψηφιακή» (όχι απλά σαρωμένη δηλαδή) έκδοσή του - για να μπορεί κανείς να συνοψίσει τι τελικά νομοθετείται.
Πρόταξε ως σύνθημα την "Ελπίδα". Όμως, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοι του, έτσι κι αυτός, βύθισε την χώρα σε μια ανέλπιδη και δυσβάσταχτη κατάσταση και "ολοκλήρωσε την θητεία του" με ένα διάγγελμα - απολογισμό του τύπου "παραλάβαμε χάος αλλά καταφέραμε να...".

Τι κατάφεραν λοιπόν...; Κατάφεραν μέσα σε 7 μόλις μήνες, όχι μόνο να αποδειχθούν άξιοι συνεχιστές του παλαιοκομματικού τόξου, αλλά να απαξιώσουν και το μέγιστο μέσο έκφρασης της Δημοκρατίας, το Δημοψήφισμα, κινούμενοι ευθαρσώς αντίθετα προς την απόφαση και βούληση των πολιτών για μη αποδοχή των όρων των δανειστών. Ανέφερε την αποφασιστικότητα των συμπολιτών μας που ήταν "παρούσα" σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Το πρόβλημα είναι πως εμείς θέλαμε να είμαστε «εκεί», όμως οι διαπραγματεύσεις, στις οποίες συμμετείχαν επί 5 μήνες, πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς καμία διαφάνεια και ενημέρωση, κρατώντας ουσιαστικά τους πολίτες σε πλήρη άγνοια για τους όρους και τα δεδομένα. Μίλησε για ψυχραιμία, αντοχή και υπομονή του λαού μας. Του λαού που άφησαν να τρομοκρατήσουν με την απειλή της πτώχευσης του, οι ίδιες τράπεζες που πτώχευσαν την χώρα. Που εξαπάτησαν με ένα προσχηματικό δημοψήφισμα - αφού διαφαίνεται ότι η απόφαση είχε παρθεί ήδη. Και που τελικά υπέβαλαν σε κάθε λογής δοκιμασία μέχρι τελικά να παραιτηθούν.
Υπογράμμισε δε, το ότι «όλα τελειώνουν με την επικύρωση τη συμφωνίας που επέτυχε η Κυβέρνησή». Για ποια συμφωνία μιλάει και για ποιο τέλος; Πραγματικά, το μόνο τέλος, είναι το ίδιο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Στο πορτοφόλι μας, και πολλές φορές, πριν την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα. Μίλησε με υπερηφάνεια για την συμφωνία που πέτυχαν, χαρακτηρίζοντας την ως "ότι καλύτερο μπορούσε κανείς να επιτύχει". Προφανώς έχει ήδη ξεχάσει σε τι δεσμεύτηκε, τι (διατείνεται ότι) προσπάθησε και τι πέτυχε εν τέλει: Το βαρύτερο μέχρι τώρα μνημόνιο.

Αναφέρεται στη "νίκη" του σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Ξέχασε όμως να αναφέρει το ξεπούλημα 14 κρατικών αερολιμένων σε κρατική εταιρεία της Γερμανίας. Η οποία επιχειρηματολογία του ξεπουλήματος, τέθηκε σε εντελώς παραπλανητική βάση από τους δανειστές και κατά την γενική παραδοχή πως ότι: «ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί ανταγωνισμό που ωφελεί τον τελικό καταναλωτή». Κάτι τέτοιο δεν μπορεί φυσικά να λειτουργήσει για τα αεροδρόμια. Γιατί απλούστατα ο πελάτης δεν έχει τη δυνατότητα να προτιμήσει άλλο «ανταγωνιστικό» αεροδρόμιο. Τη στιγμή που η εταιρεία λειτουργίας του μοναδικού ως τώρα ιδιωτικού αεροδρομίου στη χώρα, του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, χρωστά 1 δισεκατομμύριο στο ελληνικό δημόσιο, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι με τους κοινούς πόρους δεν μπορείς να κάνεις «μπίζνες»
"Ξέχασε" επίσης να σχολιάσει το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO. Ξεπούλημα με όρους που θυμίζουν πολύ έντονα το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων της Αγγλίας επί Θάτσερ, με πολλές μικρές ιδιωτικές αυτόνομες εταιρίες για εγγενώς αλληλένδετες λειτουργίες, κάτι που όταν συνέβη με τον ίδιο τρόπο, αύξησε τα ατυχήματα και τους εκτροχιασμούς, ανέβασε το κόστος μεταφοράς και τελικά μείωσε τα δρομολόγια και την ποιότητά τους (αυτό στην Ελλάδα βέβαια έχει γίνει ήδη από το 2010 και το 2011, όταν "χάριν εξυγίανσης" παροπλίστηκε τον μισό τουλάχιστον σιδηροδρομικό δίκτυο).
Τέλος "ξέχασε" να αναφέρει την κατάργηση της πρόωρης/μειωμένης σύνταξης, η οποία εξασφάλιζε στα ταμεία ότι θα έδιναν μικρότερο ποσό σύνταξης, ενώ ταυτόχρονα νέο εργατικό δυναμικό θα τα τόνωνε, συμπληρώνοντας τις θέσεις εργασίας των συνταξιοδοτημένων.
Αναφέρεται στη "νίκη" του επί των απολύσεων στο δημόσιο και κομπάζει για την επαναφορά των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών - και συμφωνούμε στις κινήσεις αυτές, καθώς έτσι δόθηκε εργασία σε άτομα που ήταν αρκετά μεγάλης ηλικίας στην πλειοψηφία τους ώστε να ξαναρχίσουν από την αρχή, ενώ οι εργολαβίες καθαριότητας και φύλαξης που η κυβέρνηση Σαμαρά προωθούσε, όπως κανείς μπορεί να διαπιστώσει ψάχνοντας τις συμβάσεις, τελικά κόστιζαν λίγο παραπάνω από το διπλό ποσό της εξαρτημένης εργασίας των παραπάνω ατόμων.
Όμως, την ίδια στιγμή, οι αυτοαπασχολούμενοι, υποφέρουν κάτω από την δυσλειτουργική και παράλογα βαριά φορολόγηση, όπως επίσης και οι υπάλληλοι με τους κατακερματισμένους μισθούς.

Ο λαός όμως είχε αποφανθεί. Εμπιστεύτηκε την δημοκρατία και την πολιτική ηγεσία, χρησιμοποιώντας το μέγιστο δημοκρατικό μέσο που έχει στα χέρια του: Το Δημοψήφισμα. Κι όμως, οι κυβερνώντες τελικά κατέλυσαν και έθεσαν υπό αμφισβήτηση όχι μόνο την σπουδαιότητά του ως δημοκρατική διαδικασία, αλλά και την ετυμηγορία του 62% των πολιτών, η οποία πέραν της όποιας ηθικής νομιμοποίησης, κατοχυρώνεται από την παράγραφο 3 του πρώτου άρθρου του συντάγματος της χώρας μας.
Έτσι λοιπόν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας και το διέλυσαν, αναιρώντας όλα αυτά - από το πρώτο ως το τελευταίο - στα οποία δεσμεύτηκαν.

Πέραν των δικαιολογιών που ακούσαμε χθες το βράδυ από τον πρωθυπουργό, το κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και η πλειοψηφία του αντιπροσωπευτικού σώματος αδιαφόρησαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν για το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο μας. Οι συμπολίτες μας θεώρησαν ότι άξιζε να δοθεί μια ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί (και τι δεν μπορεί) να κάνει μια κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα;
Πέρασαν στις συνειδήσεις των πολιτών ότι τελικά «δεν υπάρχει εναλλακτική», συνέδεσαν το όνομα τους με τα ψεύδη, την αφερεγγυότητα, την επιδεικτική απαξίωση των πολιτών, "αποφασίζοντας και διατάζοντας" με πλήρη αυθαιρεσία.

Η αγανάκτηση και το "αίσθημα της τιμωρίας" που αποτέλεσε κίνητρο ψήφου στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αποδείχθηκε ότι έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε.

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, εφιστά την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας να μην πιστεύουν τα "πολιτικά πυροτεχνήματα" και τις καιροσκοπικές "σειρήνες" και να αποφασίσουν στις επερχόμενες εκλογές με γνώμονα, πρώτα το κοινό καλό των πολιτών, και κατά συνέπεια της χώρας μας.

Η πλήρης αναντιστοιχία της θέλησης της βάσης της κοινωνίας και του αντιπροσωπευτικού σώματος, ακυρώνει την εξουσιοδότηση εκπροσώπησης όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Όταν οι εκπρόσωποι μιας χώρας αδυνατούν να εκφράσουν την κοινωνία που υπηρετούν τότε οφείλουν να παραιτούνται και όχι να επιβάλλουν την άποψη τους με άλλοθι την κομματική πειθαρχία, γιατί έτσι προβαίνουν σε κατάχρηση εξουσίας.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύει στη συμμετοχική δημοκρατία και τη συλλογική διακυβέρνηση. Στη ψηφιακή εποχή που ζούμε δεν χρειαζόμαστε τέτοιους εκπροσώπους, μπορούμε συλλογικά να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας και να λάβουμε αποφάσεις χωρίς μεσάζοντες.
Έχουμε την τεχνολογία και μπορούμε να το κάνουμε.
Η εξουσία πρέπει να επιστρέψει στη βάση της κοινωνίας.

Παραπομπή: https://www.youtube.com/watch?v=L2-Nks36CyM
Τελευταία επεξεργασία από 3 και koulaxizis, έχει επεξεργασθεί 21 φορά/ες συνολικά

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Αύγ 2015, 11:53

Αν δεν υπάρξουν αντιρρήσεις εδώ μέσα, να κυκλοφορήσει στην λίστα της ΔΕ για να προχωρήσει!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Αύγ 2015, 11:54

Στο τέλος, "εφιστά την προσοχή" και όχι "εφιστεί"!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Αύγ 2015, 11:55

στην αρχή, "δαιμονοποιούσαν" και όχι "δαιμόνιζαν"
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Αύγ 2015, 11:56

Θα κάνω τις προτάσεις για διορθώσεις στο pad (αν είναι ενεργό ακόμα)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

koulaxizis
ΔημοσιεύσειςCOLON 413
ΕγγραφήCOLON 24 Δεκ 2011, 19:57

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό koulaxizis » 21 Αύγ 2015, 12:03

laskaris_vasilis έγραψεColonΘα κάνω τις προτάσεις για διορθώσεις στο pad (αν είναι ενεργό ακόμα)


Ενεργό είναι Bill, κάνε ότι χρειάζεται!!

kostasrose
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 209
ΕγγραφήCOLON 20 Απρ 2012, 21:12
ΤοποθεσίαCOLON Κέρκυρα

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό kostasrose » 21 Αύγ 2015, 12:48

έγιναν όλες οι Αλλαγές και οι προσθήκες που πρότειναν ο Στάθης και ο Vapser

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Αύγ 2015, 12:51

Επειδή όταν κυκλοφορήσει στην λίστα της ΔΕ μπορεί να αργήσω να το δω διότι θα είμαι στον δρόμο, το +1 από εμένα και εδώ.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 2409
ΕγγραφήCOLON 15 Οκτ 2011, 10:47
ΤοποθεσίαCOLON Thessaloniki, Greece

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό anestis » 21 Αύγ 2015, 13:00

Καλημέρα, Προλαβαίνω να αλλάξω λέξεις προς το απλούστερο, ώστε να "κυλάει" και για τον 18χρονο;

π.χ.
ενώπιον
προβαίνοντας
προκάτοχοι
ανέλπιδη και δυσβάσταχτη
ευθαρσώς

κλπ

Δείχνουν σε ποιά δεκαετία πήγαμε σχολείο :)

Να κάνω άλλο pad η εδώ?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Δελτίο τύπου για την παραίτηση κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 21 Αύγ 2015, 13:06

Ανέστη, μπες στο pad και σε παρένθεση βάλε τις προτάσεις σου!
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες