Ιδεολογικό χάσμα

Συζήτηση για πολιτικά θέματα και γεγονότα.
ekfrasi
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Ιδεολογικό χάσμα

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 24 Σεπ 2013, 13:00

Εγώ η μόνη Πειρατική θέση για την οικονομία που έχω διαβάσει είναι αυτή:
http://falkvinge.net/pirate-wheel/princ ... m-economy/
Therefore, the economy needs to be as decentralized as possible with volunteer work enabled through a guaranteed-sustenance mechanism. The default for an individual must be to be self-employed in a network of multiple agreements, rather than being one of many full-time employees in a corporate structure. There will be no formal limits as to time and place of work, but this will be up to the individual to meet the goals of the rapidly globalizing network.

Πολλοί, μα πάρα πολλοί, θα την λέγαν απλά δεξιά. ΟΛΟΙ ελεύθεροι επαγγελματίες.
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Σεπ 2013, 13:35

ekfrasi έγραψε:Εγώ η μόνη Πειρατική θέση για την οικονομία που έχω διαβάσει είναι αυτή:
http://falkvinge.net/pirate-wheel/princ ... m-economy/
Therefore, the economy needs to be as decentralized as possible with volunteer work enabled through a guaranteed-sustenance mechanism. The default for an individual must be to be self-employed in a network of multiple agreements, rather than being one of many full-time employees in a corporate structure. There will be no formal limits as to time and place of work, but this will be up to the individual to meet the goals of the rapidly globalizing network.

Πολλοί, μα πάρα πολλοί, θα την λέγαν απλά δεξιά. ΟΛΟΙ ελεύθεροι επαγγελματίες.

Είδες; το ίδιο λάθος και εσύ :P Φιλελεύθερη είναι η άποψη. Η δεξιά άποψη θέλει μεγάλο ιδιωτικό τομέα αλλά δεν καθορίζει συγκεκριμένο είδος εργασιακής σχέσης. Μόνο γενικούς κανόνες αγοράς. Επίσης η δεξιά άποψη θεωρεί όσους δεν είναι στην αγορά εργασία άχρηστους, οπότε τους παρέχει τα ελάχιστα. Αντίθετα η φιλελεύθερη άποψη θεωρεί ότι πρέπει να μοιράζονται τα κοινά.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 24 Σεπ 2013, 13:49

αυτο ειναι ευκολα επιλύσιμο πρόβλημα αν οι πειρατες ηταν πολλοί (σε αριθμό). δεν ασχολούμαστε με την προσωπικότητα του καθενος αλλα σαν ΣΥΝΟΛΟ τι θέλουμε να κάνουμε. απλό. τωρα αν υπάρχουν 50 ατομα και τα 30 εχουν ενα συγκρκιμένο μοτιβο δράσης και θέλουν να οικοιοποιηθούν καταστάσεις εκει δημιουργείται πρόβλημα. οταν και αν (γιατ αρχίζω να αμφιβάλω ππλεον) γιγαντωθεί το κινημα αυτο τοτε τα πράγματα θα ειναι απλα. ετσι κι αλλιως με ψηφοφοριες για ολα αποφασίζουμε (εννοώντας για λύσεις σε πιθανά συλλογικά προβλήματα και όχι χαρακτήρες)
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 24 Σεπ 2013, 14:55

agelos έγραψε:αυτο ειναι ευκολα επιλύσιμο πρόβλημα αν οι πειρατες ηταν πολλοί (σε αριθμό). δεν ασχολούμαστε με την προσωπικότητα του καθενος αλλα σαν ΣΥΝΟΛΟ τι θέλουμε να κάνουμε. απλό. τωρα αν υπάρχουν 50 ατομα και τα 30 εχουν ενα συγκρκιμένο μοτιβο δράσης και θέλουν να οικοιοποιηθούν καταστάσεις εκει δημιουργείται πρόβλημα. οταν και αν (γιατ αρχίζω να αμφιβάλω ππλεον) γιγαντωθεί το κινημα αυτο τοτε τα πράγματα θα ειναι απλα. ετσι κι αλλιως με ψηφοφοριες για ολα αποφασίζουμε (εννοώντας για λύσεις σε πιθανά συλλογικά προβλήματα και όχι χαρακτήρες)

Φυσικά και δεν θα βγάλουμε τώρα οικονομικό πρόγραμμα, ούτε σύντομα. Απλά δεν βλάπτει και να το συζητάμε για να ξέρουμε τις σχετικές διαφορές.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Σεπ 2013, 15:34

Από άρθρο στην εφημερίδα. Ο αρθρογράφος είναι αριστερός αλλά η ανάλυσή του είναι καίρια και συμφωνώ απόλυτα.

Στην ουσία η στρέβλωση και η απόκρυψη των κοινωνικών συγκρούσεων και των αντιτιθέμενων ταξικών λογικών για περισσότερα από δέκα χρόνια, αλλά και η κυριαρχία του απολιτικού δόγματος της «υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών» αλλοίωσαν το ταξικό και πολιτικό κριτήριο μιας μεγάλης μάζας πολιτών, οι οποίοι επιχείρησαν να βρουν διαφορετικές «εξόδους διαφυγής» και έκφρασης της κοινωνικής τους διαμαρτυρίας. Κάποιοι κατευθύνθηκαν προς την Αριστερά και κατέστησαν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάποιοι εξάντλησαν τα όριά τους μέσω της θολής οργής των «αγανακτισμένων» και κάποιοι άλλοι βρήκαν έκφραση μέσω της ναζιστικής δημαγωγίας, της «αρρενωπής στράτευσης» και του πολιτικού ρεβανσισμού.

Αλλωστε ο δρόμος είχε στρωθεί επί περισσότερο από μία δεκαετία. Η διαδρομή που οδήγησε στο α-πολιτικό «όλοι ίδιοι είναι» πέρασε από τους σταθμούς του «τέλους των ιδεολογιών», της «άρσης των διαχωριστικών γραμμών» και της «κυριαρχίας του μεσαίου χώρου». Δηλαδή εννοιών που έχουν ως κοινωνικό αντίκρισμα μια «πολιτική σούπα» που γέννησε ιδεολογική σύγχυση και πολιτικό αποπροσανατολισμό. Ο φασισμός απευθύνεται ακριβώς σ’ αυτόν τον «χυλό» που συντίθεται από άτομα διαφόρων κοινωνικών τάξεων, ιδεολογιών και πολιτικών τοποθετήσεων και με τα οποία είτε επανδρώνει τα «τάγματα εφόδου» είτε τα χρησιμοποιεί ως κοινωνική οπισθοφυλακή και εφεδρεία.

Και η αντίληψη περί άξονα αριστεράς - δεξιάς όπου συνυπάρχει ο συνδικαλισμός του Gounara και ταυτόχρονα το μίσος για κάθε τι δημόσιο του Baskin είναι μια σούπα χωρίς αρχή μέση και τέλος.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 24 Σεπ 2013, 15:49

Έχω εγώ μίσος, για κάθε τι δημόσιο; :o :o :o

Αν εννοείς τους μαλάκες που δούλευαν στην ΕΡΤ, μάλλον τα έχεις μπερδέψει.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Σεπ 2013, 16:05

baskin έγραψε:Έχω εγώ μίσος, για κάθε τι δημόσιο; :o :o :o

Αν εννοείς τους μαλάκες που δούλευαν στην ΕΡΤ, μάλλον τα έχεις μπερδέψει.

Για την ΕΡΤ λέω ναι. Και το γεγονός πως τους λές ομαδικά μαλάκες όλους απλά υπογραμμίζει αυτό που λέω.

Στάθης Λειβαδίτης

Δημοσίευσηαπό Στάθης Λειβαδίτης » 24 Σεπ 2013, 16:14

Νομίζω ότι ναί, υπάρχει ιδεολογικό χάσμα στο κόμμα και αυτό είναι κάτι το φυσικό.

Όλοι έχουμε τις καταβολές και τις ιδεολογικές αφετηρίες μας, βρισκόμαστε όμως εδώ για τα κοινά που μας συνδέουν.

Σίγουρα ο καθένας μας προσπαθεί να πει και να περάσει κάποια πράγματα που νοιώθει ότι θα ταίριαζαν στο κόμμα, αλλά αυτό δεν είναι κακό (ούτε περιττό) και γίνεται στα πλαίσια της «όσμωσης» που συντελείται εδώ και καιρό στο Πειρατικό…

Αυτό που πρέπει – κατά τη γνώμη μου – να δούμε, είναι πως θα επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά τις θέσεις μας στον κόσμο (θέμα που αντιμετωπίζουν όλα τα κόμματα Πειρατών), χωρίς να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 24 Σεπ 2013, 16:24

Στάθης Λειβαδίτης έγραψε:Αυτό που πρέπει – κατά τη γνώμη μου – να δούμε, είναι πως θα επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά τις θέσεις μας στον κόσμο (θέμα που αντιμετωπίζουν όλα τα κόμματα Πειρατών), χωρίς να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα.

Εξαρτάται ποιον κόσμο θες να προσεγγίσεις.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 24 Σεπ 2013, 16:30

mankasp έγραψε:
Στάθης Λειβαδίτης έγραψε:Αυτό που πρέπει – κατά τη γνώμη μου – να δούμε, είναι πως θα επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά τις θέσεις μας στον κόσμο (θέμα που αντιμετωπίζουν όλα τα κόμματα Πειρατών), χωρίς να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα.

Εξαρτάται ποιον κόσμο θες να προσεγγίσεις.

Και φυσικά ποιες θέσεις.

Η όλη πρόταση "θα επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά τις θέσεις μας στον κόσμο, χωρίς να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα" δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες