για το 1)
χωρις να ξερω, αλλα υποθετω η καλλιεργεια, απο μονη της (χωρις επιπλεον κοστη για προφυλαξη, παρανομη διακινηση κλπ) ειναι αρκετα φθηνη.
Αρα το τελικο νομιμο προιον θα εχει χαμηλο κοστος, οποτε τον παρανομο δεν θα τον συμφερει..
οπως ακριβως δεν υπαρχει λαθρεμποριο (σε τοσο μεγαλο βαθμο) σε ποτα και τσιγαρα, που εχουν υψηλη φορολογια, αλλα ακομα και για τα φαγητα, ετσι και με τα ελαφρια ναρκωτικα. απλα γιατι δεν συμφερει
Αποποινικοποιήση Ναρκωτικών
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Αποποινικοποιήση Ναρκωτικών
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr
-
Το θεμα ειναι πολυδιαστατο. Προσοχη πρεπει να δοθει και στο τι διεθνεις συμβασεις υπογραψαμε (συνηθως ειμαστε ευκολοι
σε υπογραφη δεσμευσεων που επιβαλλουν απολυτες απαγορευσεις).
Συμφωνω με την υιοθετηση προτασεων που δεχονται την οικονομικη αναλυση του δικαιου.
Η αποποινικοποιηση θα αποσυμφορησει τις φυλακες, θα στρεψει την ποινικη διωξη στους εμπορους και οχι τους χρηστες,
θα δημιουργησει αγορα με νομιμες θεσεις εργασιας (φορολογια+ασφ.εισφορες). Για να ειμαστε και πρωτοτυποι μπορουμε να
υιοθετησουμε ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ τροπο πωλησης την πωληση μεσω Ιντερνετ. Ετσι το εμποριο στις πλατειες κλπ. θα ειναι εκ προοιμιου παρανομο και αμεσα
θα πατασσεται. Και αυξανει η δουλεια για τα Ιντερνετ καφε (μονο μεσω αυτων παραγγελιες για τα πρεζονια που δεν χρησιμοποιουν Η/Υ).
Αν προσεχθει σε ολες τις επιπτωσεις, η προταση μας ειναι και ωριμη. Νομιζω οτι δεν υπαρχουν πολλοι που πραγματικα πιστευουν οτι η παρανομια
μειωσε στην Ελλαδα τη χρηση. Αντιθετα, η αποποινικοποιηση της χρησης θα καθαρισει το Ποινικο μας Δικαιο απο το παραλογο να τιμωρειται κανεις για πραξη που βλαπτει μονο τον εαυτο του. Γιατι ειναι αστειο το αντιθετο (οτι βλαπτεται η δημοσια υγεια ή η δημ ταξη). ΑΝ το παρουμε ετσι και η γνωση βλαπτει τη δημοσια ταξη. Γιατι με ολα αυτα που βλεπουμε μονο ΗΛΙΘΙΟΙ θα ψηφιζαν τους σημερινους μας κυβερνητες...
σε υπογραφη δεσμευσεων που επιβαλλουν απολυτες απαγορευσεις).
Συμφωνω με την υιοθετηση προτασεων που δεχονται την οικονομικη αναλυση του δικαιου.
Η αποποινικοποιηση θα αποσυμφορησει τις φυλακες, θα στρεψει την ποινικη διωξη στους εμπορους και οχι τους χρηστες,
θα δημιουργησει αγορα με νομιμες θεσεις εργασιας (φορολογια+ασφ.εισφορες). Για να ειμαστε και πρωτοτυποι μπορουμε να
υιοθετησουμε ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ τροπο πωλησης την πωληση μεσω Ιντερνετ. Ετσι το εμποριο στις πλατειες κλπ. θα ειναι εκ προοιμιου παρανομο και αμεσα
θα πατασσεται. Και αυξανει η δουλεια για τα Ιντερνετ καφε (μονο μεσω αυτων παραγγελιες για τα πρεζονια που δεν χρησιμοποιουν Η/Υ).
Αν προσεχθει σε ολες τις επιπτωσεις, η προταση μας ειναι και ωριμη. Νομιζω οτι δεν υπαρχουν πολλοι που πραγματικα πιστευουν οτι η παρανομια
μειωσε στην Ελλαδα τη χρηση. Αντιθετα, η αποποινικοποιηση της χρησης θα καθαρισει το Ποινικο μας Δικαιο απο το παραλογο να τιμωρειται κανεις για πραξη που βλαπτει μονο τον εαυτο του. Γιατι ειναι αστειο το αντιθετο (οτι βλαπτεται η δημοσια υγεια ή η δημ ταξη). ΑΝ το παρουμε ετσι και η γνωση βλαπτει τη δημοσια ταξη. Γιατι με ολα αυτα που βλεπουμε μονο ΗΛΙΘΙΟΙ θα ψηφιζαν τους σημερινους μας κυβερνητες...
-
Πολύ καλή πρόταση. Προσωπικά θεωρώ ότι το πρώτο βήμα θα ήταν η αποποινικοποίηση της καλλιέργειας για προσωπική χρήση και όχι της εμπορίας, αλλά αυτό που λέει ο chprokop για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ηλεκτρονική διάθεση (άρα και ελεγχόμενη) είναι ένα ακόμη βήμα.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Μου αρέσει και εμένα η ιδέα για ηλεκτρονική διάθεση, αλλά χρειάζεται επεξεργασία για να γινει κάτι ολοκληρωμένο.
Το κυριότερο bug είναι η ανωνυμία των αγοραστών. Πχ εγώ δεν θέλω το κράτος να ξέρει ότι κάνω μπαφους.
Το κυριότερο bug είναι η ανωνυμία των αγοραστών. Πχ εγώ δεν θέλω το κράτος να ξέρει ότι κάνω μπαφους.
Αν είσαι γιατρός και με χειρουργείς έχω ένα θέμα με το να μπαφιάζεσαι.
Ομοίως κι αν σε φωνάξω να μου βάλεις πλακάκια στο πάτωμα,
αν μου αρέσει να είναι ίσια.
Θα μου άρεσε να υπήρχαν ημέρες του μήνα ή του έτους
ή κάποιες που ο καθένας απαλλάσσεται από καθήκοντα,
δεν οδηγεί κλπ και μπαίνει σε καταστάσεις όπως
οι σαμάνοι (μάγοι γιατροί) ακολουθώντας
κάποια πολιτισμικά τελετουργικά που ενδεχομένως
είναι χρήσιμα.
Το να το κάνεις είδος εξάρτησης όπως το τσιγάρο
και να ψάχνεις να βγάλεις και χρήματα από αυτό
με χαλάει πολύ. Το να το απαγορεύεις κάθετα
με ενοχλεί επίσης.
Ομοίως κι αν σε φωνάξω να μου βάλεις πλακάκια στο πάτωμα,
αν μου αρέσει να είναι ίσια.
Θα μου άρεσε να υπήρχαν ημέρες του μήνα ή του έτους
ή κάποιες που ο καθένας απαλλάσσεται από καθήκοντα,
δεν οδηγεί κλπ και μπαίνει σε καταστάσεις όπως
οι σαμάνοι (μάγοι γιατροί) ακολουθώντας
κάποια πολιτισμικά τελετουργικά που ενδεχομένως
είναι χρήσιμα.
Το να το κάνεις είδος εξάρτησης όπως το τσιγάρο
και να ψάχνεις να βγάλεις και χρήματα από αυτό
με χαλάει πολύ. Το να το απαγορεύεις κάθετα
με ενοχλεί επίσης.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.
-
Πρώτη παράγραφος:
Copy paste για το αλκοόλ
Δεύτερη παράγραφος:
Υπάρχει. Λέγεται διακοπές/αργίες/σαββατοκύριακο
Copy paste για το αλκοόλ
Δεύτερη παράγραφος:
Υπάρχει. Λέγεται διακοπές/αργίες/σαββατοκύριακο
Δεν ειμαι καλος στην διάκριση μαλακών και σκληρών ναρκωτικών (ούτε γνωρίζω πως γίνεται με αντικειμενικό τρόπο), με νοιάζουν ομως οι χρήστες που εξαιτίας του εθισμού τους ειναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα.
Στο μυαλό μου καλλίτερο θα ηταν να δινονταν, από ελεγχόμενους χώρους, σε αυτους τα ναρκωτικά δωρεάν . Ετσι θα εξαφανιζόταν η πιθανότητα κέρδους απο το εμπόριο, Προσοχή δεν θα υπήρχαν στα περίπτερα, στα νοσοκομεία (πχ) θα μπορει να πηγαινει ο καθε χρήστης για να πάρει την δόση του. Κανένα εμπόριο δεν μπορεί να γίνει οταν κατι είναι δωρεάν*. Η πώληση μπορεί να παραμείνει παράνομη αλλα δεν θα υπάρχει ολο το προσδοκώμενο κέρδος και το κύκλωμα εκμετάλλευσης των ανθρώπων που υπάρχει τώρα.
(*) οκ μπορεί να υπάρχει premium εμπόριο με ανθρώπους που ειτε τα φέρνουν στον χωρο σου, ειτε προστατεύουν την ανωνυμία σου, αλλα οι απελπισμένοι, που ειναι στον πυρήνα της σκέψης μου, δεν θα ειναι θύματα πια.
Στο μυαλό μου καλλίτερο θα ηταν να δινονταν, από ελεγχόμενους χώρους, σε αυτους τα ναρκωτικά δωρεάν . Ετσι θα εξαφανιζόταν η πιθανότητα κέρδους απο το εμπόριο, Προσοχή δεν θα υπήρχαν στα περίπτερα, στα νοσοκομεία (πχ) θα μπορει να πηγαινει ο καθε χρήστης για να πάρει την δόση του. Κανένα εμπόριο δεν μπορεί να γίνει οταν κατι είναι δωρεάν*. Η πώληση μπορεί να παραμείνει παράνομη αλλα δεν θα υπάρχει ολο το προσδοκώμενο κέρδος και το κύκλωμα εκμετάλλευσης των ανθρώπων που υπάρχει τώρα.
(*) οκ μπορεί να υπάρχει premium εμπόριο με ανθρώπους που ειτε τα φέρνουν στον χωρο σου, ειτε προστατεύουν την ανωνυμία σου, αλλα οι απελπισμένοι, που ειναι στον πυρήνα της σκέψης μου, δεν θα ειναι θύματα πια.
-
- Επικοινωνία:
Το παρακάτω link παραπέμπει σε άρθρο του Τάσου Καφαντάρη στο BHMA Science.
Η πορεία της κάνναβης στο χρόνο.
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=471966
Η πορεία της κάνναβης στο χρόνο.
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=471966
Τα θαύματα δε ζούνε στα αντικείμενα, αλλά στα μάτια που τα κοιτούν αυτά.
-
Ένα πολύ καλό αφιέρωμα, σχετικό με το θέμα, με πάρα πολλές πληροφορίες.
http://glossitses.wordpress.com/2012/08 ... %8C%CF%82/
http://glossitses.wordpress.com/2012/08 ... %8C%CF%82/
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το σχέδιο του Κώδικα για τα ναρκωτικά
http://www.e-volos.gr/el/ellada_1/sti_geniki_grammateia_tis_kubernisis_to_sxedio_tou_kodika_gia_ta_narkotika.html
http://www.e-volos.gr/el/ellada_1/sti_geniki_grammateia_tis_kubernisis_to_sxedio_tou_kodika_gia_ta_narkotika.html
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες