Ψήφιση για αλλαγή καταστατικού

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
kanellia
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 42
ΕγγραφήCOLON 29 Ιούλ 2015, 19:27

Ψήφιση για αλλαγή καταστατικού

Δημοσίευσηαπό kanellia » 11 Ιαν 2017, 17:07

Καλησπέρα.

Έπειτα από παράπονο ενός μέλους του κόμματος συζητήθηκε εχθές στη συνεδρίαση της Δ.Ε. (10/01/17) στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Ε.Δ. το εξής:

Με βάση το καταστατικό είναι δεδομένο πως όλα τα μέλη έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της Ε.Δ. Αυτό όμως που δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο είναι εάν τα μέλη έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται στις συζητήσεις για γνωμοδότηση (χωρίς συμμετοχή) ή πρέπει να αποχωρήσουν.

Το σημείο στο καταστατικό είναι το εξής:

"9.5 Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος μπορούν να παρακολουθηθούν ελεύθερα από όποιον το επιθυμεί. Το συγκεκριμένο όργανο μπορεί να αποφασίσει με σαφή και επαρκή αιτιολόγηση την άρση του δικαιώματος αυτού, επιτρέποντας όμως, σε κάθε περίπτωση, σε κάθε μέλος του κόμματος να παρακολουθήσει την συνεδρίαση. Όταν και όπου αυτό είναι εφικτό, οι συνεδριάσεις μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο. Το εκάστοτε συλλογικό όργανο είναι υπεύθυνο για την τήρηση πρακτικών της συνεδρίασης, και την ηχογράφηση της συνεδρίασης σε ηλεκτρονική μορφή, και της δημοσιοποίησης των πρακτικών και του ηχητικού αρχείου κατά το δύναται συντομότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από 5 ημέρες μετά από την εκάστοτε συνεδρίαση. Εξαίρεση στα παραπάνω περί πρακτικών και ηχογράφησης αποτελούν οι περιπτώσεις που απαιτούν μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού."

Θέτω λοιπόν εδώ ως ζήτημα την ψήφιση για τις απαραίτητες εξακριβώσεις που πρέπει να γίνουν στο καταστατικό στο επόμενο συνέδριο ώστε να μην αμεληθεί κι επαναληφθεί αυτό το πρόβλημα. Το βάζω σε αυτό το κομμάτι κι όχι στις αλλαγές καταστατικού διότι δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη η πρόταση. ;)

Εάν συμφωνούμε τα μέλη να παρευρίσκονται και κατά τη διάρκεια της γνωμοδότησης προτείνω να γίνει η εξής αλλαγή:

"9.5 Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος μπορούν να παρακολουθηθούν ελεύθερα από όποιον το επιθυμεί, καθώς επίσης και η διαδικασία γνωμοδότησης / ψηφοφορίας, κατά την διάρκεια της οποίας όμως δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση.

Εάν συμφωνούμε πως τα μέλη καλό θα ήταν να αποχωρούν στην διαδικασία γνωμοδότησης προτείνω την εξής αλλαγή:

"9.5 Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος μπορούν να παρακολουθηθούν ελεύθερα από όποιον το επιθυμεί. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γνωμοδότησης / ψηφοφορίας, παρόντα είναι μόνο τα μέλη του εκάστοτε οργάνου και όλοι οι υπόλοιποι αποχωρούν.

Παρακαλώ ψηφίστε ποια αλλαγή προτιμάτε και αν θα θέλατε προτείνετε και μια καλύτερη διατύπωση στο εκάστοτε κομμάτι. :)

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 3273
ΕγγραφήCOLON 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Ψήφιση για αλλαγή καταστατικού

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 20 Φεβ 2017, 10:44

Προσωπικά, λαμβάνοντας υπ` όψιν τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη στην κοινωνία γενικότερα, δεν έχω πρόβλημα να υπάρξει μία "κλειστή" διάσκεψη προκειμένου να γνωμοδοτήσουν!
Άλλωστε, στο σκεπτικό τους θα είναι εμφανής ο προβληματισμός τους.
Πέρα από αυτό, είναι αντιδημοκρατικό να εμποδίσει κάποιος, κάποια μέλη, τα όποια, να μιλήσουν μεταξύ τους σε προσωπικό επίπεδο.
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

newpamelina

Re: Ψήφιση για αλλαγή καταστατικού

Δημοσίευσηαπό newpamelina » 20 Φεβ 2017, 23:21

Αντί λοιπόν να επιτρέψουμε την ανωνυμία στο κόμμα, έτσι ώστε ΚΑΙ να καταγράφονται πλήρως οι συνεδριάσεις των επιτροπών ΚΑΙ να προστατεύονται τα πρόσωπα των επιτροπών που γνωμοδοτούν/ψηφίζουν, πάμε να κάνουμε το εντελώς αντίθετο!!!

Να καταργήσουμε την διαφάνεια και την λογοδοσία των αντιπροσώπων και των επιτροπών, και να επιτρέψουμε στους αντιπρόσωπους να συνεδριάζουν κρυφά και να συνομωτούν. Διαφάνεια και λογοδοσία των αντιπροσώπων και των επιτροπών προς τα μέλη. Θεμέλιοι λίθοι του πειρατικού που κάποιους (ακόμα και σε αυτή τη οικτρή κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα) συνεχίζουν να ενοχλούν.

Φτού σας και ντροπή σας, μόνο που το σκεφτήκατε να καταργήσετε την διαφάνεια. Μπράβο σας ομως που το βάλατε στην δημόσια συζήτηση, γιατί οι χειρότεροι εχθροί του πειρατικού ούτε καν την δημόσια συζήτηση επιτρέπουν, παρά μονάχα ποστάρουν μόνο στον χώρο των μελών έτσι ώστε να μην υπάρχει αντίλογος σε όσα λένε.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες