Spinoff: ψηφος πολιτων VS ψηφος πειρατων

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
random
Επικοινωνία:

Spinoff: ψηφος πολιτων VS ψηφος πειρατων

Δημοσίευσηαπό random » 18 Σεπ 2012, 13:26

Νομίζω αυτοί οι κάποιοι πρέπει να έρθουν να γραφτούν στην πειρατική πλατφόρμα, αφού η πλατφόρμα είναι για όλους τους πολίτες.
Και από εκεί και πέρα, αυτοί οι κάποιοι αν θέλουν μπορούν να στήσουν ένα Mirror, μια ισότιμη με τους πειρατές πλατφόρμα που θα περιέχει την ίδια ακριβώς πληροφορία.

Για νέα πλατφόρμα όμως ασύνδετη με την αρχική εγώ δεν βοηθάω, εκτός και αν οι πειρατές το "γυρίσουν" και αποκλείσουν τους πολίτες ή αν αρνηθούν το Mirror.

ούτως η άλλως η πλατφόρμα είναι ανεκτική, με την πληροφορία που υπάρχει στην πλατφόρμα και με χρήση των ρομποτ αυτοί οι κάποιοι μπορούν να βγάζουν τα δικά τους εσωκομματικά αποτελέσματα, και όχι τα αποτελέσματα της πλειοψηφίας των πολιτών.

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Συνεργασίες για την προόθηση της ηλεκρτονικής ψηφοφορίας

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 18 Σεπ 2012, 15:07

Υπάρχει λόγος που τα κόμματα έχουν εσωτερική δομή για να αναπτύσσουν τις πολιτικές που θα προβάλουν. Τι νόημα έχει π.χ. να ρωτήσουμε όλους τους πολίτες για την πολιτική μας σχετικά με τα DRM; Αφού αυτό που εκπροσωπούμε εμείς είναι η πλήρη κατάργησή τους. Αν δεν το θέλουν οι πολίτες δεν θα μας ψηφίσουν ποτέ για αυτό και αν μας ψηφίσουν για άλλα και τους ρωτήσουμε όταν θα έρθει η ώρα μπορεί να το αρνηθούν. Τα εργαλεία για να τους ρωτήσεις υπάρχουν (π.χ. δημοψηφίσματα).

Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε σίγουρα είναι ανοιχτή διαβούλευση.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 18 Σεπ 2012, 15:20

Vassilis Perantzakis έγραψε:Υπάρχει λόγος που τα κόμματα έχουν εσωτερική δομή για να αναπτύσσουν τις πολιτικές που θα προβάλουν. Τι νόημα έχει π.χ. να ρωτήσουμε όλους τους πολίτες για την πολιτική μας σχετικά με τα DRM; Αφού αυτό που εκπροσωπούμε εμείς είναι η πλήρη κατάργησή τους..

Εσύ εκπροσωπείς τους πειρατές, εγώ τους πολίτες.Ο καθένας την δουλειά του.
ΑΝ οι πειρατές διώξουν τους πολίτες και απαγορεύσουν την είσοδό τους στην πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας, αν γίνουν δηλαδή κομματόσκυλα με ατζέντα, εγώ την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια.
Και πηγαίνω σε κάποιο άλλο κόμμα, οποιοδήποτε αποφασίσει να πατάξει τον κομματοσκυλισμό και τις ατζέντες ,και ανοίξει τις πόρτες του διάπλατα σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες.

Εγώ είμαι κομματόσκυλο μόνο της άμεσης δημοκρατίας, και η άμεση δημοκρατία είναι η μοναδική μου ατζέντα. (χμμμμ........ναι, έχω και την ανωνυμία σαν ατζέντα, αλλά αν είναι να διαλέξω... :? :roll: .)

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 18 Σεπ 2012, 17:29

random έγραψε:
Vassilis Perantzakis έγραψε:Υπάρχει λόγος που τα κόμματα έχουν εσωτερική δομή για να αναπτύσσουν τις πολιτικές που θα προβάλουν. Τι νόημα έχει π.χ. να ρωτήσουμε όλους τους πολίτες για την πολιτική μας σχετικά με τα DRM; Αφού αυτό που εκπροσωπούμε εμείς είναι η πλήρη κατάργησή τους..

ΑΝ οι πειρατές διώξουν τους πολίτες και απαγορεύσουν την είσοδό τους στην πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας, αν γίνουν δηλαδή κομματόσκυλα με ατζέντα, εγώ την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια.
Και πηγαίνω σε κάποιο άλλο κόμμα, οποιοδήποτε αποφασίσει να πατάξει τον κομματοσκυλισμό και τις ατζέντες ,και ανοίξει τις πόρτες του διάπλατα σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες.

Εγώ είμαι κομματόσκυλο μόνο της άμεσης δημοκρατίας, και η άμεση δημοκρατία είναι η μοναδική μου ατζέντα. (χμμμμ........ναι, έχω και την ανωνυμία σαν ατζέντα, αλλά αν είναι να διαλέξω... :? :roll: .)

Μάλλον δεν κατάλαβες. Το κόμμα λειτουργεί με τα όργανά του, όπως λειτουργεί ένας δήμος με τα όργανά του. Δεν απαιτείς από έναν δήμο να δεχτεί τους δημότες του διπλανού δήμου στις ψηφοφορίες του! Όταν πάμε στο εθνικό επίπεδο δεν θα ψηφίσουν οι πολίτες της διπλανής χώρας!!! Έτσι και στο κόμμα δεν θα δεχτούμε να έχουν λόγο στις αποφάσεις άτομα που δεν είναι στο κόμμα. Γνώμη μπορούν να έχουν. Όχι συμμετοχή στις αποφάσεις με ψήφο . Μόλις πάμε όμως πάνω επίπεδο, δεν μπορούμε να ΜΗΝ κάνουμε ακριβώς αυτό, δηλαδή πρέπει να έχουν όλοι ψήφο. Η άμεση δημοκρατία δουλεύει και αυτή με κανόνες. Τα κομματόσκυλα μεταφέρουν την λειτουργία του κόμματος στο κράτος πράγμα που οι Πειρατές θεωρούν απαράδεκτο.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 18 Σεπ 2012, 18:17

Vassilis Perantzakis έγραψε:
random έγραψε:

Μάλλον δεν κατάλαβες. Το κόμμα λειτουργεί με τα όργανά του, όπως λειτουργεί ένας δήμος με τα όργανά του. Δεν απαιτείς από έναν δήμο να δεχτεί τους δημότες του διπλανού δήμου στις ψηφοφορίες του! Όταν πάμε στο εθνικό επίπεδο δεν θα ψηφίσουν οι πολίτες της διπλανής χώρας!!! Έτσι και στο κόμμα δεν θα δεχτούμε να έχουν λόγο στις αποφάσεις άτομα που δεν είναι στο κόμμα. Γνώμη μπορούν να έχουν. Όχι συμμετοχή στις αποφάσεις με ψήφο . Μόλις πάμε όμως πάνω επίπεδο, δεν μπορούμε να ΜΗΝ κάνουμε ακριβώς αυτό, δηλαδή πρέπει να έχουν όλοι ψήφο. Η άμεση δημοκρατία δουλεύει και αυτή με κανόνες. Τα κομματόσκυλα μεταφέρουν την λειτουργία του κόμματος στο κράτος πράγμα που οι Πειρατές θεωρούν απαράδεκτο.

Παντελώς άσχετο παράδειγμα και επιχείρημα. Ξαναδιάβασε αυτά που λες, δεν στέκουν.
Το οποιδήποτε κόμμα δεν λειτουργεί ως δήμος! Αν είναι δυνατόν! Το οποιοδήποτε κόμμα στοχεύει να κυβερνήσει, άρα αναφέρεται σε όλους τους έλληνες πολίτες.
Και το κόμμα που είναι κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση όλων των πολιτών και όχι μόνο αυτών που το ψήφισαν.

Για τα εσωτερικά του κόμματος, λόγο στις αποφάσεις έχουν άτομα που είναι στο κόμμα. Αλλά μόνο για τα εσωτερικά, η πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας δεν ασχολείται μόνο με τα εσωκομματικά. Ασχολείται με πράγματα που αφορούν όλους τους πολίτες, και οι πειρατές δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στερήσουν την ψήφο , ούτε να αποφασίζουν ερήμην των πολιτών.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 18 φορά/ες συνολικά

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 18 Σεπ 2012, 18:21

Αν η κυβερνηση ειναι ολων των πολιτων, εσυ πρεπει να ξαναβαλεις τον εφιαλτη στη φωτο, να κανεις δεκα μετανοιες για την πιεση που
προκαλεις σε μερικους συνανθρωπους σου και να αφησεις το κομμα να δουλεψει.

Επειδη ομως δεν ειναι, μπορεις να συνεχισεις να ασκεις τα συνταγματικα σου δικαιωματα :D

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 18 Σεπ 2012, 18:25

chprokop έγραψε:Αν η κυβερνηση ειναι ολων των πολιτων, εσυ πρεπει να ξαναβαλεις τον εφιαλτη στη φωτο, να κανεις δεκα μετανοιες για την πιεση που
προκαλεις σε μερικους συνανθρωπους σου και να αφησεις το κομμα να δουλεψει.

Επειδη ομως δεν ειναι, μπορεις να συνεχισεις να ασκεις τα συνταγματικα σου δικαιωματα :D

Καλά κρασιά!
Αν γίνετε κομματόσκυλα, με κομματικές επιτροπές να αποφασίζουν θέματα των πολιτών χωρίς τους πολίτες (και άλλες λοιπές μπούρδες), αντε γεια!

Δεν πάω καλύτερα στο κκε;

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 18 Σεπ 2012, 18:29

random έγραψε:Παντελώς άσχετο παράδειγμα και επιχείρημα. Ξαναδιάβασε αυτά που λες, δεν στέκουν.
Το οποιδήποτε κόμμα δεν λειτουργεί ως δήμος! Αν είναι δυνατόν! Το οποιοδήποτε κόμμα στοχεύει να κυβερνήσει, άρα αναφέρεται σε όλους τους έλληνες πολίτες.
Και το κόμμα που είναι κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση όλων των πολιτών και όχι μόνο αυτών που το ψήφισαν.

Για τα εσωτερικά του κόμματος, λόγο στις αποφάσεις έχουν άτομα που είναι στο κόμμα. Αλλά μόνο για τα εσωτερικά, η πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας δεν ασχολείται μόνο με τα εσωκομματικά. Ασχολείται με πράγματα που αφορούν όλους τους πολίτες, και οι πειρατές δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στερήσουν την ψήφο , ούτε να αποφασίζουν ερήμην των πολιτών.

Το κόμμα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό πράγμα από την κυβέρνηση. Το κόμμα δεν μπορεί να δρα ως κυβέρνηση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να δρα ως κόμμα. Αυτό ήταν το λάθος που γινόταν μέχρι σήμερα και μας έφερε εδώ! Κόμμα είναι ένα μέρος μόνο των πολιτών που έχουν κοινές ιδέες και δέχονται κοινές αρχές. Χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρχει. Μία πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας εφαρμόζεται στον τομέα που απευθύνεται. Αν τον εφαρμόσεις στον τομέα του δήμου, για τους δημότες, τότε έχει εφαρμογή στον δήμο. Αν τον εφαρμόσεις στο κόμμα, έχει στο κόμμα. Η άμεση δημοκρατία ξεκινάει από την γειτονιά και καταλήγει στο κράτος. Υπάρχουν όμως αναγκαστικά βαθμίδες.

random
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό random » 18 Σεπ 2012, 18:30

Vassilis Perantzakis έγραψε:
random έγραψε:Παντελώς άσχετο παράδειγμα και επιχείρημα. Ξαναδιάβασε αυτά που λες, δεν στέκουν.

Το κόμμα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό πράγμα από την κυβέρνηση. Το κόμμα δεν μπορεί να δρα ως κυβέρνηση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να δρα ως κόμμα. Αυτό ήταν το λάθος που γινόταν μέχρι σήμερα και μας έφερε εδώ! Κόμμα είναι ένα μέρος μόνο των πολιτών που έχουν κοινές ιδέες και δέχονται κοινές αρχές. Χωρίς αυτές δεν μπορεί να υπάρχει. Μία πλατφόρμα άμεσης δημοκρατίας εφαρμόζεται στον τομέα που απευθύνεται. Αν τον εφαρμόσεις στον τομέα του δήμου, για τους δημότες, τότε έχει εφαρμογή στον δήμο. Αν τον εφαρμόσεις στο κόμμα, έχει στο κόμμα. Η άμεση δημοκρατία ξεκινάει από την γειτονιά και καταλήγει στο κράτος. Υπάρχουν όμως αναγκαστικά βαθμίδες.

Μόνο που εγώ είμαι κατά των κομμάτων, αν δεν έχεις καταλάβει. Στην άμεση δημοκρατία δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν ελεύθεροι πολίτες.

Δεν έχει καμιά σχέση το παράδειγμά σου με τους δήμους, είναι εντελώς παραπλανητικό, εκτός και αν εννοείς δημοτικό κόμμα και όχι κοινοβουλευτικό.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και random, έχει επεξεργασθεί 18 φορά/ες συνολικά

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 18 Σεπ 2012, 18:33

random έγραψε:
Αν γίνετε κομματόσκυλα, με κομματικές επιτροπές να αποφασίζουν θέματα των πολιτών χωρίς τους πολίτες (και άλλες λοιπές μπούρδες), αντε γεια!

Δεν πάω καλύτερα στο κκε;

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς τους πολίτες. Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε ένα κόμμα με επιλογή τους. Όλοι πολίτες είμαστε. Για τα θέματά τους θα αποφασίσουν στις εκλογές και αν βγει το κόμμα Πειρατών στην άμεση δημοκρατία που θα εφαρμοστεί από τοπικό μέχρι εθνικό επίπεδο.

ΤΙ δεν καταλλλλαβαίνεις;

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες