Κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
crisal
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Δημοσίευσηαπό crisal » 01 Μάιος 2012, 06:59

Μαλον θα επρεπε να αποφασισεις
Επαγγελματιες πολιτικούς ή επαγγελματίες πολίτες ?
Μηπως θέλεις να πεις Ενεργούς σκεπτόμενους πολίτες?

Με τα δικα μου φτωχά ελληνικά όταν ακούω για επαγγελματίες πολιτικούς πχ. Σαμαρας, Βενιζελος, Παπαρηγα, Τσίπρας,Παπανδρέου κλπ κλπ παθαίνω ενα κατι τις...

Ελπιζω 'οτι το κόμμα στο οποίο έχω γραφτεί μέλος δεν θα δημιουργήσει κανέναν επαγγελματία πολιτικό, αλλιώς είμαι εγω σε λάθος κόμα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι θελεις να πεις εδω

" Αντί να έχεις στο μυαλό σου τη διάλυση της Βουλής, ας αρχίσουμε τοπικά να εφαρμόζουμε την άμεση δημοκρατία,"
"Και όταν οι Πειρατές μιλάνε για άμεση δημοκρατία, την εφαρμόζουν (τα μέλη ψηφίζουν και ο Πειρατής βουλευτής το μεταφέρει στη Βουλή)"
"Αν θες τώρα εσύ να βγεις από πάνω επειδή πιστεύεις δογματικά πως το κόμμα δε μπορεί να έχει επαγγελματίες πολιτικούς, να σε παραπέμψω στα υπόλοι'πα ευρωπαϊκά πειρατικά κόμματα στους κόλπους των οποίων αναπτύσσονται νέοι επαγγελματίες πολιτικοί - δεν είναι οι Πειρατές πολιτικοί απλώς φερέφωνα!"

Διαλυση της βουλής? ποιος εχει αυτο στο μυαλό του?
Δογματισμός οι αρχές του κόμματος?
και επίσης λες οτι τα μέλη ψηφίσουν ο Πειρατής βουλευτής το μεταφέρει στη Βουλή. Ειπα εγω τιποτα άλλο? Αυτος δεν πρέπει να είναι ο Πειρατης Βουλευτης?

Συγχώρα με αλλα σε εχω χάσει ήδη.

Και κάτι τελευταίο. Στόχος και σκοπός μιας συζήτησης δεν ειναι να "κερδίσει" ένας και ο άλλος να χάσει. Τουλάχιστον αυτός είναι ο δικός μου ορισμός. Δεν έχω κανένα σκοπό να βγω απο πάνω ή από κάτω οταν συζητώ με άλλους ανθρώπους για ενα θέμα κοινού ενδιαφέροντος.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 01 Μάιος 2012, 11:59

Σε κάποια στιγμή οι ποδοσφαιριστές έγιναν επαγγελματίες και έτρωγε το καπέλο του
ο φίλαθλος του Ολυμπιακού που ο τάδε παίκτης του πήγε στον Παναθηναΐκό,
που εκεί έπαιρνε πιο καλά λεφτά.

Ο επαγγελματισμός χρειάζεται μόνο για να οργανώνει και να βάζει σε ροή τις διαδικασίες.
Ο στόχος είναι να ψηφίζουμε καλούς λειτουργούς, όχι καλά καπελωμένους
και εξυπηρετητές συμφερόντων.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

suorm

Δημοσίευσηαπό suorm » 01 Μάιος 2012, 16:53

crisal έγραψε:Μαλον θα επρεπε να αποφασισεις
Επαγγελματιες πολιτικούς ή επαγγελματίες πολίτες ?
Μηπως θέλεις να πεις Ενεργούς σκεπτόμενους πολίτες?

Με τα δικα μου φτωχά ελληνικά όταν ακούω για επαγγελματίες πολιτικούς πχ. Σαμαρας, Βενιζελος, Παπαρηγα, Τσίπρας,Παπανδρέου κλπ κλπ παθαίνω ενα κατι τις...

Ελπιζω 'οτι το κόμμα στο οποίο έχω γραφτεί μέλος δεν θα δημιουργήσει κανέναν επαγγελματία πολιτικό, αλλιώς είμαι εγω σε λάθος κόμα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι θελεις να πεις εδω

" Αντί να έχεις στο μυαλό σου τη διάλυση της Βουλής, ας αρχίσουμε τοπικά να εφαρμόζουμε την άμεση δημοκρατία,"
"Και όταν οι Πειρατές μιλάνε για άμεση δημοκρατία, την εφαρμόζουν (τα μέλη ψηφίζουν και ο Πειρατής βουλευτής το μεταφέρει στη Βουλή)"
"Αν θες τώρα εσύ να βγεις από πάνω επειδή πιστεύεις δογματικά πως το κόμμα δε μπορεί να έχει επαγγελματίες πολιτικούς, να σε παραπέμψω στα υπόλοι'πα ευρωπαϊκά πειρατικά κόμματα στους κόλπους των οποίων αναπτύσσονται νέοι επαγγελματίες πολιτικοί - δεν είναι οι Πειρατές πολιτικοί απλώς φερέφωνα!"

Διαλυση της βουλής? ποιος εχει αυτο στο μυαλό του?
Δογματισμός οι αρχές του κόμματος?
και επίσης λες οτι τα μέλη ψηφίσουν ο Πειρατής βουλευτής το μεταφέρει στη Βουλή. Ειπα εγω τιποτα άλλο? Αυτος δεν πρέπει να είναι ο Πειρατης Βουλευτης?

Συγχώρα με αλλα σε εχω χάσει ήδη.

Και κάτι τελευταίο. Στόχος και σκοπός μιας συζήτησης δεν ειναι να "κερδίσει" ένας και ο άλλος να χάσει. Τουλάχιστον αυτός είναι ο δικός μου ορισμός. Δεν έχω κανένα σκοπό να βγω απο πάνω ή από κάτω οταν συζητώ με άλλους ανθρώπους για ενα θέμα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακριβώς αυτός ήταν ο στόχος σου όταν μου είπες να δω τις αρχές και το καταστατικό του κόμματος, υποδεικνύοντας μου κιόλας την πόρτα εξόδου. Ξέρω πολύ καλά πως εκφράζεται κάποιος όταν θέλει να παρεξηγηθεί - και έρχεσαι τώρα να μου πεις πως δεν έχεις σκοπό να βγεις από πάνω; Ντροπή λίγο.

Εσύ είπες πως οι Πειρατές δεν θέλουν επαγγελματίες πολιτικούς, και απάντησα πως αυτό είναι χαζομάρα. Εκεί ξεκίνησαν όλα. Είπα μια κουβέντα και ήρθες να κάνεις κύρηγμα... που; Στη χορωδία, εμένα, για το ποιες είναι οι πειρατικές θέσεις. Έβαλες και bullet points... Έπειτα συνεχίστηκε η συζήτηση με άλλους, και έρχεσαι 2 σελίδες μετά να μου πεις πως "με έχασες". Ήδη έχω πει πως όταν σκέφτεστε εδώ Ελλάδα για "επαγγελματίες πολιτικούς" έχετε αντανακλαστικά και σκέφτεστε τη παλιά γενιά πολιτικών, που βγήκαν από τζάκια και ιδιοτελή συμφέροντα. Δε μιλάω γι'αυτούς εγώ, τους θεωρώ αντιπαραδείγματα του τι πάει να πει επαγγελματίας πολιτικός.

Η Άμεση Δημοκρατία όπως τη φανταζόμαστε ΔΕΝ έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Δεν έχει ΚΑΝ εκλογές! Γι'αυτό και μιλάω για διάλυση της Βουλής ως άχρηστο θεσμό στο μακρυνό μέλλον. Και τότε δε θα έχουμε επαγγελματίες πολιτικούς, θα έχουμε επαγγελματίες πολίτες.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 01 Μάιος 2012, 17:08

Θα έχει γενικές εκλογές. Θα ψηφίζεται μια φορά στο τόσο το όραμα.

Η λέξη επαγγελματίας δεν είναι δόκιμη για τους πολίτες.
Ο επαγγελματίας λειτουργεί με βάση το συμφέρον του.

Πολιτικούς λειτουργούς χρειαζόμαστε και θα χρειαζόμαστε.
Και πολίτες με ενσυναίσθηση των υπολοίπων και του όλου.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.

Morf3us

Δημοσίευσηαπό Morf3us » 01 Μάιος 2012, 18:11

Θεωρώ άστοχο τον χαρακτηρισμό 'επαγγελματίας πολιτικός', ο συνειρμός που μου έρχεται όταν διαβάζω αυτόν τον όρο είναι ισόβιος βουλευτής... Η αγκίστρωση στην εξουσία για αρκετό καιρό κατά τη γνώμη μου είναι αρνητικό φαινόμενο, γι'αυτό θα ήταν καλό να έμπαινε ένα όριο πχ 2 θητείες.
Από την άλλη θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το φαινόμενο όταν κάποιος εκφράζει μία διαφορετική άποψη έστω και λανθασμένη, να έρχεται η συζήτηση σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης ή να κατηγορηθεί για πολιτικό 'καπέλωμα' (όπως κατηγορήθηκα από ιδρυτικό στέλεχος στο παρελθόν). Η συζήτηση πρέπει να γίνεται επί της ΟΥΣΙΑΣ και με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, και όχι με κατηγορίες και μείωση προσωπικότητας. Αυτό άλλωστε πρεσβεύει και αυτό το κίνημα.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 01 Μάιος 2012, 19:08

Το όριο δεν θα έπρεπε να είναι οι δύο θητείες
αλλά το αν, σε οποιαδήποτε στιγμή της θητείας τους,
πάνω από το 60% των προτάσεών τους, ως και ένα έτος πιο πριν,
βαλλόταν με επιχειρήματα,
όχι βάσει των νόμων,
αλλά σε αντιπαράθεση με την ηθική και τις αξίες
που η κοινωνία είχε αποφασίζει να διαφυλάττει την αυτή χρονική περίοδο.

Το 60% επίσης θα ισχύει για τους καλούς καιρούς.
Όταν τα πράγματα σφίγγουν με τρολάρισμα, το 60 γίνεται 40,
ξεσκαρτάρει το σύστημα και ξεκλειδώνει το deadlock.

Morf3us

Δημοσίευσηαπό Morf3us » 01 Μάιος 2012, 19:20

manos_ δεν είναι κακή ιδέα και ούτε είναι ασύμβατη με το όριο των θητειών. ίσως ένας συνδυασμός των 2 αυτών ορίων να αποτελέσει την 'ασφάλειά' μας στην εξουσιακή εξάρτηση.

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 01 Μάιος 2012, 20:46

Αυτό ξεκινά από τη μετονομασία των εξουσιών σε λειτουργίες,
απανταχού εντός του Συντάγματος.
Σήμερα αναφέρονται ως λειτουργίες μόνο στην εισαγωγή.

Άμα δεν σε λένε εξουσία, δεν νιώθεις σαν εξουσία.
Επίσης δεν σου φέρονται σαν εξουσία.
Έτσι δεν επάγεις αντιεξουσία. Και πάει λέγοντας.

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει
αλλά μας κρατά στο γύψο.

Λειτουργίες και λειτουργοί. Και βλέπουμε.

Morf3us

Δημοσίευσηαπό Morf3us » 01 Μάιος 2012, 21:00

Εγώ δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά ο Freund διαφωνεί.
Γι'αυτό είναι καλό να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας!

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 01 Μάιος 2012, 21:24

Υποθέτω εννοείς για το ανώτατο των δύο τετραετιών στη σειρά, που θέτεις.

Για ανθρώπους που γίνονται σύμβολα εξουσίας
(δηλαδή λειτουργούς εντός συστήματος που αναδεικνύει εξουσίες),
συμφωνώ.
(χμμ, έχουμε κοινό ωροσκόπο εγγραφής)

Ενδεχομένως η δική μου δικλείδα ασφαλείας από 60 σε 40%
να μην είναι επαρκής και να χρειάζεται και τρίτη συνθήκη για το 20%
ή και άλλο για την άμεση αποπομπή. Ίδωμεν.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και manos_, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες