Το Bitcoin έπιασε τα $629

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Το Bitcoin έπιασε τα $629

Δημοσίευσηαπό omissman » 06 Δεκ 2013, 00:53

Petros έγραψε:ξερει κανείς να μου πει τι αντίκτυπο θα έχει αυτό;

http://www.bloomberg.com/news/2013-12-0 ... tions.html

και ναταν μονο αυτο ;
Και η κεντρικη τραπεζα της Ολλανδιας επεστησε την προσοχη στους κινδυνους που ενεχει το bitcoin.

1. οι Τραπεζες αρχισαν να προβληματιζονται σοβαρα με το ζητημα μιας νομισματικης μοναδας που δεν ελεγχουν οι ιδιες. Αυτο ειναι καλο για τους bitcoin evangelists που θεωρουν οτι κανουν την επανασταση του αιωνα. Αρα θα ενισχυσει τα επιχειρηματα τους και θα φερει ακομα πιο πολλους "πιστους" στην εκκλησια, δλδ η φουσκα θα μεγαλωσει !

2. οι κυβερνησεις ειναι πιθανο να παρουν περιοριστικα μετρα για να ελεγξουν τις εξελιξεις και να ξαναβαλουν τα προβατα στο μαντρι.Αυτο ειναι κακο για τους "πελατες" και τους κερδοσκοπους που φουσκωνουν/μοχλευουν την τιμη και επομενως μπορει να τρομαξει τους πελατες δημιουργωντας πανικο και φοβους απωλειας των κεφαλαιων τους (το νομιμο χρημα) !

Διαλεγετε και παιρνετε. Ταυροι ή Αρκουδες ; Θα ανεβει ή θα πεσει ;
Ειναι θεμα ψυχολογιας και οχι οικονομικων.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 06 Δεκ 2013, 01:04

Ερώτηση κρίσεως : η συζήτηση γά πώληση των ΒΤC κράτησε καιρό, δεν ήταν κρυφή, γιατί δεν είπε κάποιος κάτι αντίθετο τότε?
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 06 Δεκ 2013, 01:12

James έγραψε:Προφανώς το ποιός είναι εμπαθής το έχεις δείξει εσύ καιρό τώρα.
Αλλά απαντάς όπως σε συμφέρει, στην ερώτηση αν σου χρωστούσε το κόμμα 4500 τι θα έκανες? δε απάντησες, ούτε σχολιάζεις τα γραφόμενα σου πριν 9 μήνες για το BT.
Ας είναι, ξεχνάς ότι είμαστε κόμμα και όχι εταιρία.

3 κλικ πισω, οπως παντα...
Εσυ εισαι που ξεχνας και ΤΙ λες και ΠΩΣ το λες, οταν δε χανεις ευκαιρια να χυσεις χολη εναντιον οποιου δε σου γουσταρει βριζοντας ποτε τον ενα και ποτε τον αλλο. Εγω δεν εχω βρισει ΠΟΤΕ κανεναν εδω μεσα. Αλλα εχεις επιλεκτικη μνημη κατα πως φαινεται.

Η ερωτηση δεν ειναι τι θα εκανα εγω αν μου χρωστουσε το κομμα !
Η ερωτηση ειναι το τι κανει ενα κομμα για να μη χρωσταει ! και απευθυνεται στους ανεγκεφαλους που "επαναστατικω" δικαιω υπερψηφισαν την καθοδο στις β' εκλογες.
Η ερωτηση επισης ειναι τι κανει ενα κομμα που ηδη χρωσταει , εξ αιτιας λαθος χειρισμων. Και σε αυτην ακριβως εγω απαντησα επανειλημμενα και πριν και ΤΩΡΑ.
Και προτεινα στην ειδικη συνεδριαση της ΔΕ (οταν η τιμη ηταν γυρω στα 450 αν θυμαμαι καλα) να ρευστοποιησουμε οταν η τιμη πιασει τα 1000 $ !
Και επαληθευτηκα ΠΛΗΡΩΣ ! Και στην προσφατη ΔΕ (αλλα και στο forum) δηλωσα ξεκαθαρα οτι ανεξαρτητα απο το αν θα ανεβει η θα πεσει ας ξεχρεωσουμε και μετα βλεπουμε.
Εσυ ομως ουτε διαβαζεις, ουτε ακους, ουτε βλεπεις. Γι' αυτο ακριβως εισαι εμπαθης.

Οσον αφορα τα γραφομενα μου :
1. Δεν εχω αλλαξει καθολου αποψη για το bitcoin, απλουστατα προσπαθω να βρω τον τροπο να εκμεταλλευτει το κομμα καλυτερα τη συγκυρια.
2. Ακομα και να ειχα αλλαξει αποψη, δεν καταλαβα ! απαγορευεται να αλλαζει κανεις αποψη ; μονο οι νεκροι και οι κλινικα ηλιθιοι δεν μπορουν να αλλαξουν αποψη !

Μαλλον ομως δεν σε αφορα αυτο !
Μηπως ειμαστε "εκκλησια" και δεν τοχω καταλαβει ;;;

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 06 Δεκ 2013, 01:20

Σα να ακούω τα παιδιά μου όταν μαλώνουν, κλωθογυρίσματα.....
Λές ασυναρτησίες.
jamesppgr@riseup.net

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 06 Δεκ 2013, 01:26

James έγραψε:Ερώτηση κρίσεως : η συζήτηση γά πώληση των ΒΤC κράτησε καιρό, δεν ήταν κρυφή, γιατί δεν είπε κάποιος κάτι αντίθετο τότε?

Που και Ποτε ;
Γιατι εγω δεν την πηρα χαμπαρι ! Δεν ειμαι και υποχρεωμενος να παρακολουθω νυχθημερον το forum μηπως και μου ξεφυγει κατι !

Εξ αλλου, αυτο ειναι το θεμα ; στο forum παιρνονται οι αποφασεις για τη διαχειριση των οικονομικων του κομματος ;

Οσο για το γιατι δεν ειπε κανεις κατι αντιθετο ...ρωτα ολους τους υπολοιπους.
Βρε μηπως κι' αλλοι δεν το πηραν χαμπαρι;
Γιατι εγω εμαθα για τη συζητηση αυτη , που εγινε αρχες Φλεβαρη, μολις τον ...Οκτωβρη ! Οταν ανακινηθηκε το θεμα bitcoin απο τον Σπυρο, κι' αυτο επειδη μου εστειλε τα λινκ ο Ανδριανος. Μεχρι τοτε ειχα μεινει με την εντυπωση οτι εχουμε 0,0583 btc !!! Γιατι ;;; διοτι τοσα εβλεπα στο πορτοφολι που υποτιθεται οτι ειχα !
Απο ποτε το ειχα ;;
Μα, απο τον Μάιο , δλδ 3 μηνες ΜΕΤΑ τις κινησεις που εγιναν !

Δεν ειναι κακο να ρωταει κανεις και να μαθαινει πριν εκφρασει "κρισεις" επι δικαιων και αδικων !

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 06 Δεκ 2013, 01:29

James έγραψε:Σα να ακούω τα παιδιά μου όταν μαλώνουν, κλωθογυρίσματα.....
Λές ασυναρτησίες.

sorry, δεν καταλαβα οτι μιλουσα με το ...τρολ !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Μιχάλης Μαντάς

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Μαντάς » 06 Δεκ 2013, 10:52

@ omissman
Πρώτ' απ' όλα να σου ευχηθώ περαστικά Γιώργο γιατί έμαθα ότι μια βαριά ίωση σε έχει κρεβατώσει για τα καλά.

Μετά απ' αυτό θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για το θέμα, σαν ... "εξωτερικός" παρατηρητής φυσικά, αφού σαν μέλος του Πειρατικού δεν έχω ακόμη "αξιωθεί" να γνωρίζω τα ... "βαθύτερα" μυστικά του "ορθάνοιχτου στην κοινωνία" (αλλά όχι στα μέλη του όπως αποδεικνύεται) κόμματός μας.

Η όλη συζήτηση νομίζω αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα (το οποίο με άλλα λόγια υποστήριξα και παραπάνω): "Ότι δεν είναι εφικτό (δυνατό ίσως είναι σωστότερο να πω) να παίζεται χρηματιστήριο (με την έννοια του τζόγου) συλλογικά / κομματικά".
Οι λόγοι είναι αρκετοί και θα προσπαθήσω να καταγράψω αυτούς που εγώ θεωρώ κυριότερους:
1) Πιστεύω ακράδαντα ότι ο πάσης φύσεως τζόγος (μαζί και ο χρηματιστηριακός) δεν είναι υπόθεση "μόνο" ορθής ανάλυσης. Είναι και "τύχης" και "έμπνευσης της στιγμής" και κατάλληλης "υπόγειας πληροφόρησης" και "σκοτεινών παιχνιδιών" και ... κ.λ.π. κ.λ.π.
Άρα γίνεται φανερό γιατί δεν γίνεται να παιχθεί συλλογικά / κομματικά, αφού η σύνθεση πολλών απόψεων σε μία ποτέ δεν γίνεται να οδηγεί σε "έμπνευση της στιγμής" αλλά σε λογικά συμπεράσματα και μόνο. Ένα ρητό λέει ότι αν το Προ-Πο το παίξουνε πολλοί μαζί, το δελτίο βγαίνει φυσιολογικό και αν βγάλει 13άρι τότε τα 13άρια θα είναι τόσα πολλά, που δεν θα παίρνει τίποτα.
Με άλλα λόγια αν το "μυστικό" (που στον τζόγο οδηγεί ενδεχομένως σε επιτυχία) το γνωρίζουν πολλοί, τότε παύει να είναι μυστικό (και να οδηγεί σε επιτυχία).
2) Τα κόμματα με τις εκάστοτε συμπεριφορές τους, ουσιαστικά προβάλλουν / συστήνουν "πρότυπα" στην κοινωνία που τα παρακολουθεί. Επομένως η τυχόν συμμετοχή τους σε τέτοιες δραστηριότητες, "συστήνει" ουσιαστικά (εμμέσως ίσως, πλην σαφώς) στους πολίτες να κάνουν το ίδιο.
Αυτό θέλουμε ως Πειρατές;
3) Οι αποφάσεις των κομματικών οργάνων, είναι ως γνωστόν πολιτικές. Μπορούμε δηλαδή να τις κρίνουμε εκ των υστέρων, (μαζί και τους αποφασίζοντες), αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν για τη λήψη τους, παρά μόνο στην περίπτωση που θα διαπιστωθεί δόλος, πράγμα που είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Δεν θέλω να ρωτήσω τι θα γίνει στην περίπτωση που παίζοντας στον τζόγο χάσουμε! (Γιατί ως γνωστόν στον τζόγο αυτά που κερδίζει κάποιος, τα χάνει κάποιος άλλος, αφού χρήμα δεν παράγεται εκ του μηδενός). Και καλά να χάσουμε κάτι ... ψιλά σαν κι αυτά που (δεν) έχουμε εμείς τώρα. Για φαντασθείτε όμως να είχαμε περισσότερα ή να βρισκόμαστε στη θέση (που το επιδιώκουμε) να διαχειριζόμαστε κρατικά χρήματα και να μας συμβεί το ... απευκταίο.
Σταματώ εδώ γιατί νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν συνεχίσω θα έχω πολλά και πολύ χειρότερα ακόμη να πω και νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι παραπάνω από φανερό.
Πριν τελειώσω όμως αυτό το μικρό σημείωμα θα ήθελα να προσθέσω και το εξής:
Φυσικά και μας ενδιαφέρει το Bit Coin ως ψηφιακό χρηματοοικονομικό φαινόμενο, αφού όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο της πληροφορίας, είναι το πεδίο αναφοράς μας και οφείλουμε να τα αναλύουμε / γνωρίζουμε επακριβώς.
Άλλο να τα γνωρίζουμε όμως και άλλο να συμμετέχουμε.
Και την ηλεκτρονική παιδεραστία οφείλουμε να γνωρίζουμε, για να μπορούμε (ως ειδικοί υποστηρίζουμε) να συστήνουμε στους πολίτες τρόπους προφύλαξης, όχι για να γίνουμε οι ίδιοι ... παιδεραστές!

bucaneros A

Δημοσίευσηαπό bucaneros A » 06 Δεκ 2013, 16:38

marmara

Το Bitcoin έπιασε τα $629

Δημοσίευσηαπό marmara » 07 Δεκ 2013, 00:27

omissman έγραψε:
Οσον αφορα τα γραφομενα μου :
1. Δεν εχω αλλαξει καθολου αποψη για το bitcoin, απλουστατα προσπαθω να βρω τον τροπο να εκμεταλλευτει το κομμα καλυτερα τη συγκυρια.
2. Ακομα και να ειχα αλλαξει αποψη, δεν καταλαβα ! απαγορευεται να αλλαζει κανεις αποψη ; μονο οι νεκροι και οι κλινικα ηλιθιοι δεν μπορουν να αλλαξουν αποψη !

Μαλλον ομως δεν σε αφορα αυτο !
Μηπως ειμαστε "εκκλησια" και δεν τοχω καταλαβει ;;;

Ότι είμαστε εκκλησία, το ξέρουμε όλοι.

Αντιγράφω τις απόψεις του κύριου "μόνο οι οικονομικά ενήμεροι έχουν δικαίωμα ψήφου" omissman στις 10 Απρ 2013, τότε που είχε ήδη πουληθεί κομμάτι των coins από τον Phoebus.

viewtopic.php?f=148&t=4179&p=57221

omissman έγραψε:Αδριανε, διάβασε εδω viewtopic.php?f=145&t=4136&start=30
και μπες στο blog του techie chan και θα καταλαβεις οτι το bitcoin ειναι ηδη μια φουσκα και δεν αποκλειεται σε λιγο να σκασει.
Αν δεν κανω λαθος τωρα πρεπει ναχει φτασει στα 140 ~ 150 $ !!!

Εξ αλλου ο βαθμος δυσκολιας για την παραγωγη b/c ειναι τεραστιος...
Οπότε απλως θα ματαιοπονουμε.
Υπαρχει απ'οτι φαινεται αρκετη σπεκουλα γυρω απο αυτο.

Εκεί που μας στέλνει ο κύριος "μόνο οι οικονομικά ενήμεροι έχουν δικαίωμα ψήφου" omissman δεν είναι φυσικά ο λόγος του τρολλ geri. Παρατηρούμε απλά μια ακόμα περίπτωση λογοκρισίας και παραποίησης της αλήθειας από τον (κάθε) μπασκίνα. Αλλού μας έστελνε ο omissman τότε, αλλά τα λόγια αυτά δυστυχώς διαγράφηκαν.

Η ουσία είναι πάντως ότι, αφού ενημερώθηκε o omissman ότι πουλήθηκαν τα BCoins από τον Phoebus (με ευθύνη της ekfrasi, αφού αυτή ήταν υπεύθυνη και όχι το απλό μέλος Phoebus ) ήδη από τις 11/2/2013 στην συνεδρίαση της ΔΕ (1:44:21) και δεν αντέδρασε τότε, έχουμε επίσης και μια δήλωσή του omissman στις 10 απριλίου να λέει: "το bitcoin ειναι ηδη μια φουσκα και δεν αποκλειεται σε λιγο να σκασει"

Κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι δεν θα τα πούλαγε ποτέ αν ήξερε ότι υπήρχαν, και ότι το έμαθε τον Οκτώβρη για την πώληση!!!!
:roll:

Και φυσικά, η πώληση των bcoins τον Φεβρουάριο του 2013 έγινε κάτω από το κλίμα "χανόμαστε οικονομικά, διαλύεται το κόμμα" που διακατέχει όλη την συζήτηση της ΔΕ, μετά από την οικονομική αναφορά του omissman . Ακούστε τη eκfrasi να λέει χαρακτηριστικά : "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα, δεν θα υπάρχουμε σε ένα μήνα, χρεωκοπούμε!".

Τελικά μόνο εγώ έχω την αίσθηση ότι κάποιοι παίζουν θέατρο εδώ μέσα, και ότι είμαστε θεατές μιας κακοστημένης παράστασης με συνενοημένους ηθοποιούς;

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 07 Δεκ 2013, 01:55

Ε, εγω το κράταγα ρε Βασίλη , αλά τόβγαλες, γιαυτό είπα 9μήνες, κατά τα άλλα ο Φοίβος ενήργησε μόνος .....και ο άλλος δεν ήξερε τίποτα...και εγώ είμαι εμπαθής, και άξεστος και άλλα πολλά....ελπίζω να μη βγάλεις και κάποια άλλα, που τα έχω για μετά τη ρευστοποίηση!
Μούγκα στη στρούγκα!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 7 και 0 επισκέπτες