LouisaT έγραψε:Το βάζω εδώ, κι όχι στο νήμα της Επιτροπής Παιδείας, γιατί νομίζω πως πρέπει να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, μιας και είναι --κατά την ταπεινή μου άποψη-- όχι μόνο τραγικό αλλά και τρομακτικό. Τι στο διά@@@@λο επιτέλους;;; Στο Ιράν μένουμε;
Ο υπουργός εξέφρασε τη βαθιά του πίστη, αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της.
«Έχω βαθιά πίστη, όπως ο απλός Έλληνας πιστεύει» είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου.
Ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία. Μάλιστα, εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Ορθοδοξία και η Εκκλησία στον λαό, ενώ δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Εκκλησία.
341 μ.χ : Ο χριστιανός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος κηρύσσει διωγμό κατά των Ελλήνων.
359μ.χ. : Στην Σκυθόπολη της Συρίας στήνεται ένα τεράστιο στρατόπεδο θανάτου. Εκατομμύρια Έλληνες θα βασανιστούν και θα θανατωθούν επειδή δεν δέχονται τον χριστιανισμό.
370 -390 μ.χ. : Το 99% των επιστημοικών και φιλοσοφικών βιβλίων που υπήρχαν στην Ελλάδα , καίγονται σε πλατείες από τους χριστιανούς.
393 μ.χ : Οι χριστιανοί ισοπεδώνουν την Ολυμπία.
395 μ.χ. : Η 4η οικουμενική σύνοδος αναθέτει στον χριστιανό στρατηγό Αλάριχο την εξολόθρευση των Ελλήνων , ως εχθρών του χριστιανισμού.Ισοπεδώνονται αναρίθμητες πόλεις , μεταξύ των οποίων το Δίον , οι Δελφοί ,η Κόρινθος , η Ελευσίνα και η Σπάρτη.Όταν ο χριστιανός στρατηγός Αλάριχος επέστρεψε από την αποστολή του , δήλωνε με περηφάνεια ότι εξαφάνισε το 75% των Ελλήνων
787μ.χ. : Η Ζ' οικουμενική σύνοδος διατύπωσε τα κείμενα των αναθεματισμών κατά των Ελλήνων , τα οποία ψάλλονται την 'κυριακή της ορθοδοξίας'.
Επίσημα τουρκικά έγγραφα της εποχής του σουλτάνου Οχράν (1326 -1390) λένε : Οι αγιορείτες προ των υπολοίπων ραγιάδων
προσκύνησαν και έτσι διατήρησαν όλα τα προνόμια τους.
Ιωάννης Χρυσόστομος : Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του.
1819μ.χ. : Ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε' με εγκύκλιο καταδικάζει την καινούργια συνήθεια των "ραγιάδων" να δινούν Ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους.
Γρηγόριος Ναζιανζηνός : Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη , να μην αγγίζουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια και ούτε Ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αυτιά και την γλώσσα μου.
1821μ.χ : Με εγκύκλιο του ο πατριάρχης Ευγένιος Β' καλεί τους Έλληνες να υποταχθούν στον σουλτάνο.
1823 μ.χ : μητροπολίτης Κρήτης Καλλίνικος Γ' : χριστιανοί ρίψατε τα όπλα.
1827 μ.χ : επίσκοπος Κυδωνίας Αρτέμιος προς Έλληνες : καταθέσατε τα όπλα και υποταχθήτε στον μουσταφά βέη μας.
1828 μ.χ : Ο πατριάρχης Αγαθάγγελος Α' πιέζει τον Καποδίστρια να επανέλθει στον Οθωμανικό ζυγό.
πατριάρχης Σχολάριος Γεννάδιος : Είμαι χριστιανός , ως εκ τούτου
δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν και μιλώ Ελληνικά , ποτέ δεν ήμουν Έλληνας. Χριστιανός είμαι.
Αθανάσιος Πάριος : Το 1995 ανακηρύχθηκε "άγιος" με απόφαση του πατριάρχη και της εκκλησίας της Ελλάδος. Κήρυττε την άρνηση κάθε αντίστασης στους
τούρκους και έδινε θεολογικό υπόβαθρο στο 'σφάξε με αγά μου να αγιάσω'. Έλεγε : Οι άνθρωποι ούτε γεννώνται ούτε είναι ελέυθεροι.Να καίγονται τα επαναστατικά βιβλία.Οι Ελληνόφρονες είναι άξιοι μαχαίρας.
ΨΟΦΑ mental , εσύ και όλοι ο όμοιοι σου
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χαρίζονται , ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.