Περι Θρησκειας - με εντονο σεβασμο προς τον συνομιλητη

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
mental

Re: Ο Υπουργός Παιδείας κι ο Αρχιεπίσκοπος

Δημοσίευσηαπό mental » 16 Μαρ 2012, 13:48

piratpartisten έγραψε:Η επιστημη βγαζει συμπερασματα απο την παρατηρηση και επαναληπτικοτητα ενος φαινομενου. https://en.wikipedia.org/wiki/Knowledge

Άλλο ένα τεράστιο σκοταδιστικό ψέμμα της επιστήμης. Δεν υπάρχει επαναληπτικότητα. Τίποτα δεν είναι το ίδιο, και τίποτα δεν επαναλαμβάνεται.
Εγώ για παράδειγμα αλλά και εσύ, είμαστε ανεπανάληπτοι, και η επιστήμη δεν μπορεί ούτε να μας παρατηρήσει σε βάθος, ούτε φυσικά να μας επαναλάβει.
Και ένα κέρμα δύο φορές να το ρίξεις στο έδαφος, δεν υπάρχει επανάληψη.
Η επανάληψη είναι ανθρώπινο νοητικό κατασκεύασμα, αποτέλεσμα της αδυναμίας του εγκεφάλου μας, δεν έχει όμως καμιά σχέση με την πραγματικότητα του σύμπαντος.
Έχει μόνο σχέση με την λανθασμένη μέθοδο των επιστημόνων, για να μπορούν να βγάζουν τα παγκόσμια και αιώνια (πλην όμως αυθαίρετα και τελείως σκοταδιστικά) συμπεράσματά τους.

Σκέφτήτε το παράλογο του επιστήμονα, κάνει το πείραμα στο εργαστήριό του, και έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι αυτό που είδε εκείνη την στιγμή και στις δυο τρείς και καλά "επαναλήψεις" που έκανε,
ισχύει όχι μόνο στο εργαστήριό του, αλλά σε όλα τα μέρη της γης αλλά και του σύμπαντος, όχι μόνο στο παρόν και στο μέλλον, αλλά και στο παρελθόν!
Σκεφτήτε το λιγο, κουνήστε λίγο τον εγκέφαλό σας, και θα καταλάβετε πόσο τεράστιο φιλοσοφικό σφάλμα είναι αυτό. Το οποίο σφάλμα πηγάζει από την πίστη του επιστήμονα στον παγκόσμιο αιώνιο νόμο.
Τελευταία επεξεργασία από 3 και mental, έχει επεξεργασθεί 16 φορά/ες συνολικά
"ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς· δια την απιστίαν υμών. αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατήσει υμίν."

piratpartisten

Δημοσίευσηαπό piratpartisten » 16 Μαρ 2012, 13:58

δεν εχεις ακουσει οτι η επιστημη σηκωνει τα χερια; Απλα, ΔΕΝ εχει απαντηση σε ολα οταν δεν υπαρχει καποια απαντηση που να βασιζεται στις κλασσικες επιστημονικες απαιτησεις που ΠΡΕΠΕΙ να εκπληρωθουν για να υπαρξει μια απαντηση. Οι θρησκια/ες δινουν απαντησεις χωρις καποια προηγουμενη γνωση, απλα βασιζονται σε παραμυθια και ετσι απλοποιουνται τα παντα. Πιστευε και μη ερευνα, κατι τετοιο, αν η ανθρωποτητα ειχε ακολουθησει αυτο το δοκτριν, τοτε θα ησουν σημερα ενα ζομπι και δεν θα εγραφες στο ιντερνετ γιατι απλα δεν θα υπηρχε ιντερνετ

mental

Δημοσίευσηαπό mental » 16 Μαρ 2012, 14:02

piratpartisten έγραψε: Πιστευε και μη ερευνα, κατι τετοιο, αν η ανθρωποτητα ειχε ακολουθησει αυτο το δοκτριν, τοτε θα ησουν σημερα ενα ζομπι και δεν θα εγραφες στο ιντερνετ γιατι απλα δεν θα υπηρχε ιντερνετ

Κάνεις τεράστιο λάθος, άλλο η επιστήμη και άλλο η τεχνολογία. Το ιντερνετ, αλλά και το μαχαίρι και η ρόδα είναι τεχνολογίες, όχι επιστήμη.
Τεχνολογία έχουν και όσοι πιστεύουν στο θεό, όχι μόνον οι άθεοι ή η επιστήμονες.
Άλλο να εκμεταλεύεσαι τις "συνθήκες" που έχεις για να βελτιώσεις την ζωή σου, και άλλο να πιστεύεις ότι οι συνθήκες αυτές είναι αιώνιοι και απαράβατοι νόμοι.
"ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς· δια την απιστίαν υμών. αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατήσει υμίν."

mental

Δημοσίευσηαπό mental » 16 Μαρ 2012, 14:36

christakostas έγραψε:Δεν με ψήνεις... έχεις κανένα άλλο επιχείρημα?
Χαίρεσαι που έχει σκοτωθεί τόσος κόσμος ε??? (Απο το άλλο στρατόπεδο... στο εδώ στρατόπεδο δεν πέθανε κανείς...)

Δεν χαίρομαι, αλλά όταν μας επιτίθενται πρέπει να αμυνόμαστε.
Μην ξεχνάμε ότι για 1000 χρόνια, αμυντικός ήταν ο πόλεμός μας, και το κράτος μας, με την συνοχή και την κόλλα που παρείχε η θρησκεία μας, τα κεκτημένα του προσπαθούσε να διατηρήσει από τους βαρβάρους που τα επιβουλεύονταν. Χιλιάδες κόσμος έχει σκοτωθεί, ναι, αλλά αν αυτοί είναι οι επιτιθέμενοι από το άλλο στρατόπεδο, που έρχονται για να κλέψουν την πατρίδα μας και το βιός μας, και να διαλύσουν την πίστη μας, καλά να πάθουν.
Και οι σημερινοί βάρβαροι (συνεπικουρούμενοι από κάποιους ηλιθίους) για να μας νικήσουν πιο εύκολα, θέλουν με ύπουλο τρόπο και με διανοητικά ανθρώπινα κατασκευάσματα (επιστήμες, αιώνιοι συμπαντικοί νόμοι κλπ) να διαλύσουν την κόλλα που μας ενώνει, τον παράλογο αυτόν λόγο για τον οποίο δίνουμε μέχρι και την ζωή μας προς όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας μας, δηλαδή τον Θεό μας, τον Έλληνα Θεό και την Παναγιά μας. Δεν θα τους αφήσουμε έτσι εύκολα να το πετύχουν.

Οι έλληνες πάντα μάχονται παράλογα και μέχρι θανάτου, υπερ βωμών και εστιών και κυρίως και πάνω από όλα "τοὶς κείνων ρήμασι πειθόμενοι".

Rognan

Δημοσίευσηαπό Rognan » 16 Μαρ 2012, 15:33

Να θυμιθουμε λιγο οτι ο Μπαμπινιωτης δεν ειναι υπουργος παιδειας, αλλα υπουργος παιδειας και θρησκευματων; Οσο αυτα τα δυο θεματα ειναι ενωμενα κατω απο ενα υπουργειο οτι και να λεμε κορδελιτσες ειναι...!
Κοντρα στο εκκλησιαστικο καθεστως μονο σε συζητησουλες στο internet εχω δει, πουθενα αλλου...!

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Περι Θρησκειας - με εντονο σεβασμο προς τον συνομιλητη

Δημοσίευσηαπό anestis » 16 Μαρ 2012, 16:21

Εγώ δεν θα συμμετάσχω από επιλογή, ότι είχα να πω το είπα,

επίσης θα ζητήσω συγνώμη από τον pav για την λανθασμένη μου ,
αλλά η φαντασία μου δεν έφτανε μέχρι εκεί (ξέρει αυτός)
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 16 Μαρ 2012, 16:41

mental έγραψε:
Και οι σημερινοί βάρβαροι (συνεπικουρούμενοι από κάποιους ηλιθίους) για να μας νικήσουν πιο εύκολα, θέλουν με ύπουλο τρόπο και με διανοητικά ανθρώπινα κατασκευάσματα (επιστήμες, αιώνιοι συμπαντικοί νόμοι κλπ) να διαλύσουν την κόλλα που μας ενώνει, τον παράλογο αυτόν λόγο για τον οποίο δίνουμε μέχρι και την ζωή μας προς όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας μας, δηλαδή τον Θεό μας, τον Έλληνα Θεό και την Παναγιά μας. Δεν θα τους αφήσουμε έτσι εύκολα να το πετύχουν.

Σόρρυ κιόλας, αλλά είσαι με τα καλά σου; Ποιος είναι αυτός ο «Έλληνας θεός» που λες;; Το τί ψέλνεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας έχεις ακούσει ποτέ, που αναθεματίζονται «οι Έλληνες» κι όσοι ακολουθούν τα δόγματά τους, ξανά και ξανά, και ξανά; Οι μιαροί και καταραμένοι;
Από πού κι ως πού είναι «Έλληνας» ο θεός που επικαλείσαι; Αυτός είναι θεός της Εβραϊκής μυθολογίας και ουδεμία σχέση έχει με Ελληνικά «προϊόντα». Επιβλήθηκε, βεβαίως, με φοβέρες και δια της βίας αυτός ο θεός, σε αυτόν το γεωγραφικό χώρο και στους Ελληνόφωνους πληθυσμούς, αλλά ντόπιος σίγουρα δεν είναι.

Δεν θα δώσω συνέχεια. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την συζήτηση. Απλώς θα παραθέσω ένα λινκ για όποιον θέλει να επιβεβαιώσει τον λόγο του αληθές, το τί ψέλνεται κατά των «Ελλήνων» την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
http://diagoras.wordpress.com/2009/03/08/aphorisms/
Και για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει περισσότερες κατάρες και αναθεματισμούς κατά των Ελλήνων από «Πατέρες της Εκκλησίας» μπορεί να βρει μερικές ακόμη εδώ:
http://sfrang.com/historia/parart075.htm

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 16 Μαρ 2012, 16:44

Rognan έγραψε:Να θυμιθουμε λιγο οτι ο Μπαμπινιωτης δεν ειναι υπουργος παιδειας, αλλα υπουργος παιδειας και θρησκευματων; Οσο αυτα τα δυο θεματα ειναι ενωμενα κατω απο ενα υπουργειο οτι και να λεμε κορδελιτσες ειναι...!
Κοντρα στο εκκλησιαστικο καθεστως μονο σε συζητησουλες στο internet εχω δει, πουθενα αλλου...!

Το θυμόμαστε πολύ καλά. Αλλά μέχρι τώρα οι περισσότεροι κράταγαν τουλάχιστον τα προσχήματα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα θέματα θρησκειών υπάγονται στο υπουργείο παιδείας. Το πρόβλημα είναι το άρθρο 16 του Συντάγματος. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πάραυτα.

Nicholas Starkos
Επικοινωνία:

Re: Περι Θρησκειας - με εντονο σεβασμο προς τον συνομιλητη

Δημοσίευσηαπό Nicholas Starkos » 16 Μαρ 2012, 16:56

LouisaT έγραψε:Το βάζω εδώ, κι όχι στο νήμα της Επιτροπής Παιδείας, γιατί νομίζω πως πρέπει να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, μιας και είναι --κατά την ταπεινή μου άποψη-- όχι μόνο τραγικό αλλά και τρομακτικό. Τι στο διά@@@@λο επιτέλους;;; Στο Ιράν μένουμε;

Ο υπουργός εξέφρασε τη βαθιά του πίστη, αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της.

«Έχω βαθιά πίστη, όπως ο απλός Έλληνας πιστεύει» είπε ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία. Μάλιστα, εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Ορθοδοξία και η Εκκλησία στον λαό, ενώ δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Εκκλησία.

341 μ.χ : Ο χριστιανός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος κηρύσσει διωγμό κατά των Ελλήνων.
359μ.χ. : Στην Σκυθόπολη της Συρίας στήνεται ένα τεράστιο στρατόπεδο θανάτου. Εκατομμύρια Έλληνες θα βασανιστούν και θα θανατωθούν επειδή δεν δέχονται τον χριστιανισμό.
370 -390 μ.χ. : Το 99% των επιστημοικών και φιλοσοφικών βιβλίων που υπήρχαν στην Ελλάδα , καίγονται σε πλατείες από τους χριστιανούς.
393 μ.χ : Οι χριστιανοί ισοπεδώνουν την Ολυμπία.
395 μ.χ. : Η 4η οικουμενική σύνοδος αναθέτει στον χριστιανό στρατηγό Αλάριχο την εξολόθρευση των Ελλήνων , ως εχθρών του χριστιανισμού.Ισοπεδώνονται αναρίθμητες πόλεις , μεταξύ των οποίων το Δίον , οι Δελφοί ,η Κόρινθος , η Ελευσίνα και η Σπάρτη.Όταν ο χριστιανός στρατηγός Αλάριχος επέστρεψε από την αποστολή του , δήλωνε με περηφάνεια ότι εξαφάνισε το 75% των Ελλήνων
787μ.χ. : Η Ζ' οικουμενική σύνοδος διατύπωσε τα κείμενα των αναθεματισμών κατά των Ελλήνων , τα οποία ψάλλονται την 'κυριακή της ορθοδοξίας'.

Επίσημα τουρκικά έγγραφα της εποχής του σουλτάνου Οχράν (1326 -1390) λένε : Οι αγιορείτες προ των υπολοίπων ραγιάδων προσκύνησαν και έτσι διατήρησαν όλα τα προνόμια τους.

Ιωάννης Χρυσόστομος : Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των Ελλήνων προγόνων του.
1819μ.χ. : Ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε' με εγκύκλιο καταδικάζει την καινούργια συνήθεια των "ραγιάδων" να δινούν Ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους.

Γρηγόριος Ναζιανζηνός : Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη , να μην αγγίζουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια και ούτε Ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αυτιά και την γλώσσα μου.

1821μ.χ : Με εγκύκλιο του ο πατριάρχης Ευγένιος Β' καλεί τους Έλληνες να υποταχθούν στον σουλτάνο.
1823 μ.χ : μητροπολίτης Κρήτης Καλλίνικος Γ' : χριστιανοί ρίψατε τα όπλα.
1827 μ.χ : επίσκοπος Κυδωνίας Αρτέμιος προς Έλληνες : καταθέσατε τα όπλα και υποταχθήτε στον μουσταφά βέη μας.
1828 μ.χ : Ο πατριάρχης Αγαθάγγελος Α' πιέζει τον Καποδίστρια να επανέλθει στον Οθωμανικό ζυγό.

πατριάρχης Σχολάριος Γεννάδιος : Είμαι χριστιανός , ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην. Αν και μιλώ Ελληνικά , ποτέ δεν ήμουν Έλληνας. Χριστιανός είμαι.

Αθανάσιος Πάριος : Το 1995 ανακηρύχθηκε "άγιος" με απόφαση του πατριάρχη και της εκκλησίας της Ελλάδος. Κήρυττε την άρνηση κάθε αντίστασης στους
τούρκους και έδινε θεολογικό υπόβαθρο στο 'σφάξε με αγά μου να αγιάσω'. Έλεγε : Οι άνθρωποι ούτε γεννώνται ούτε είναι ελέυθεροι.Να καίγονται τα επαναστατικά βιβλία.Οι Ελληνόφρονες είναι άξιοι μαχαίρας.

ΨΟΦΑ mental , εσύ και όλοι ο όμοιοι σου
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χαρίζονται , ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

mental

Δημοσίευσηαπό mental » 16 Μαρ 2012, 17:02

LouisaT έγραψε:
mental έγραψε:

Σόρρυ κιόλας, αλλά είσαι με τα καλά σου; Ποιος είναι αυτός ο «Έλληνας θεός» που λες;; Το τί ψέλνεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας έχεις ακούσει ποτέ, που αναθεματίζονται «οι Έλληνες» κι όσοι ακολουθούν τα δόγματά τους, ξανά και ξανά, και ξανά; Οι μιαροί και καταραμένοι;
Από πού κι ως πού είναι «Έλληνας» ο θεός που επικαλείσαι; Αυτός είναι θεός της Εβραϊκής μυθολογίας και ουδεμία σχέση έχει με Ελληνικά «προϊόντα». Επιβλήθηκε, βεβαίως, με φοβέρες και δια της βίας αυτός ο θεός, σε αυτόν το γεωγραφικό χώρο και στους Ελληνόφωνους πληθυσμούς, αλλά ντόπιος σίγουρα δεν είναι.

Δεν θα δώσω συνέχεια. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την συζήτηση. Απλώς θα παραθέσω ένα λινκ για όποιον θέλει να επιβεβαιώσει τον λόγο του αληθές, το τί ψέλνεται κατά των «Ελλήνων» την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
http://diagoras.wordpress.com/2009/03/08/aphorisms/
Και για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει περισσότερες κατάρες και αναθεματισμούς κατά των Ελλήνων από «Πατέρες της Εκκλησίας» μπορεί να βρει μερικές ακόμη εδώ:
http://sfrang.com/historia/parart075.htm

Μην κολάς στην λέξη έλληνας.Την εννοώ με την σημερινή έννοια. Αν θες ανασκευάζω.

Και οι σημερινοί βάρβαροι (συνεπικουρούμενοι από κάποιους ηλιθίους) για να μας νικήσουν πιο εύκολα, θέλουν με ύπουλο τρόπο και με διανοητικά ανθρώπινα κατασκευάσματα (επιστήμες, αιώνιοι συμπαντικοί νόμοι κλπ) να διαλύσουν την χιλιετή κόλλα που μας ενώνει, τον παράλογο αυτόν λόγο για τον οποίο δίνουμε μέχρι και την ζωή μας προς όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας μας, δηλαδή τον Θεό μας, τον Ρωμιό Θεό και την Παναγιά μας. Τον θεό που μας βοήθησε να μετατρέψουμε μια ρωμαική αυτοκρατορία σε ρωμέΙκη, γραική, ελληνική αυτοκρατορία. Δεν θα τους αφήσουμε έτσι εύκολα να το πετύχουν.

Οι Ρωμιοί, οι Γραικοί, οι αρχαίοι κάτοικοι αυτής της περιοχής που ονομάζουμε ελλάδα, που πάντα υπήρχαν εδώ και πάντα θα υπάρχουν, είναι μαθημένοι να μάχονται παράλογα και μέχρι θανάτου, από τις Θερμοπύλες μέχρι την Κωσταντινούπολη και μέχρι το έπος του 21 και του 40, αμυνόμενοι υπερ βωμών και εστιών και κυρίως και πάνω από όλα "τοὶς κείνων ρήμασι πειθόμενοι".

Αυτοί είμαστε, και σε όποιους αρέσουμε.
Τελευταία επεξεργασία από 2 και mental, έχει επεξεργασθεί 16 φορά/ες συνολικά

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 23 και 0 επισκέπτες