ioannispl έγραψε:Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Δεν ήθελα να το συγκεκριμενοποιήσω για την υποψηφιότητα της Μεσσηνίας, απλά εκτός του ότι εκεί ψηφίζω ήθελα και να μάθω τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Είμαι υπερασπιστής ότι ιδιαίτερα στην πολιτική είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από τα πόσα χαρτιά διαθέτει κάποιος. Αν και για μένα αποτελεί ένα δείγμα από τη δική του όρεξη να εξελιχθεί σαν άνθρωπος και γενικά το πόσο φιλομαθής είναι. Επίσης χρήσιμη ιδιότητα (η φιλομάθεια) στην πολιτική.
Κυριώς, όλες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί δημιουργούνται γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κόμμα (αν δεν μ' αρέσει η λέξη κόμμα) καθώς και οι άξονες λειτουργίας του. Μάλιστα, κάνω προώθηση της κίνησης αυτής σ' όλο τον κύκλο μου με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο. Απλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα και να δούμε αν όντως με εκφράζει πλήρως αυτή η κίνηση. Ότι με εκφράζει είναι σίγουρο, για το πλήρως γίνεται η κουβέντα.
Δεν πάμε να δημιουργήσουμε μια "άλλη ελιτ".
Πάμε να σπάσουμε αυγά!
Θα ήθελα μια καλύτερη εξήγηση γι' αυτή την αποτύπωση από το φίλο anestis (ιδρυτικό μέλος απ' ότι φαίνεται). Πάμε να σπάσουμε αυγά τι σημαίνει;; Δεν πάμε να δημιουργήσουμε νέα; Μήπως υπάρχει η αντίληψη αρκετών αριστερών παρατάξεων που απλά ενδιαφέρονται μόνο για αντιπολίτευση, απεργίες και όλα τα συναφή;;
Γενικά, πάντως στο ερώτημα μου θα κρατήσω την παρακάτω απάντηση την οποία βρίσκω και πολύ θετική. Ευχαριστώ το μέλος Zekvyrin!
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, δεν προσπαθούμε να εκλέξουμε άτομα τα οποία από μόνα τους θα κάνουν όσα λέμε στο καταστατικό και τις αρχές κτλ.
Θα είναι περισσότερο το "μέσο" ή η "φωνή" μας, ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφέρονται οι απόψεις μας.
Δεν περιμένουμε τους επιστημονικά "καλύτερους" να κάνουν τα πάντα για εμάς, αντιθέτως θεωρούμε ότι τα "εφόδια" (μόρφωση, γνώση για το αντικείμενο κτλ) αυτών που θέλουμε να εκλέξουμε, θα προέρχεται κυρίως από εμάς (όλα τα μέλη) και όχι μόνο από τους ίδιους (τις δικιές τους γνώσεις κτλ).
Ως υποψήφιος βουλευτής μπορώ να σου πω ότι και εμένα με ανησυχούν τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων. Αν το κόμμα δεν δούλευε με συμμετοχή των μελών του για να αποφασίζουν τι θέλουν να ψηφίσει ο βουλευτής, εγώ προσωπικά δεν θα συμμετείχα γιατί δεν έχω τις γνώσεις που απαιτούνται για ένα ευρύ φάσμα πολιτικών όπως αυτό που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, αν κληθούμε... Στις επόμενες εκλογές βέβαια τους υποψηφίους θα διαλέξει μια μεγαλύτερη ομάδα μελών από αυτή που συμμετείχε τώρα στην επιλογή.
Η διαφορά με τα υπάρχοντα κόμματα είναι ότι την πολιτική εκεί την καθορίζει ο αρχηγός με ένα επιτελείο μερικών ανθρώπων που είναι επαγγελματίες της πολιτικής και συναναστρέφονται με ομάδες συμφερόντων και όχι με πολίτες. Εμείς οι πολίτες απλά αποτελούμε για αυτούς το μέσο εισόδου τους στην εξουσία και εξαγοράζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ψήφο μας.
Εμείς θέλουμε την συμμετοχή των πολιτών στα θέματα που τους απασχολούν. Η συμμετοχή αυτή απαιτεί ενημερωμένους πολίτες και αυτό είναι το κύριο στοίχημά μας.