Κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
mankasp
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Δημοσίευσηαπό mankasp » 29 Απρ 2012, 20:19

ioannispl έγραψε:
Δεν πάμε να δημιουργήσουμε μια "άλλη ελιτ".
Πάμε να σπάσουμε αυγά!

Θα ήθελα μια καλύτερη εξήγηση γι' αυτή την αποτύπωση από το φίλο anestis (ιδρυτικό μέλος απ' ότι φαίνεται). Πάμε να σπάσουμε αυγά τι σημαίνει;; Δεν πάμε να δημιουργήσουμε νέα; Μήπως υπάρχει η αντίληψη αρκετών αριστερών παρατάξεων που απλά ενδιαφέρονται μόνο για αντιπολίτευση, απεργίες και όλα τα συναφή;;

Οκ, αν τον άκουγες να μιλάει ζωντανά πιστεύω πως δεν θα ακουγόταν όπως ακούγεται αν το διαβάσει κάπως. Προφανώς εννοεί πως ο στόχος μας είναι ότι θα πάμε να ασκήσουμε Πολιτική από Πολίτες και όχι από επαγγελματίες πολιτικούς και αυτό φυσικά στα μάτια τους θα φαίνεται πως τους σπάμε τα αυγά :)

Επίσης φαντάζομαι πως όσοι είμαστε εδώ δεν είμαστε για την αντίδραση και μόνο, υπάρχουν ήδη πολλοί άλλοι σχηματισμοί αφιερωμένοι σε αυτό.
https://twitter.com/e_kastrinakis

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 29 Απρ 2012, 20:45

Ψήφισε πειρατές Ψήφισε εσένα
Τα λέει όλα,
Έπίσης αν θα βρεθούμε από κοντά θα μπορέσω να σου πω και άλλα πράγματα σχετικά με εμάς.
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Vassilis Perantzakis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 29 Απρ 2012, 21:35

ioannispl έγραψε:Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Δεν ήθελα να το συγκεκριμενοποιήσω για την υποψηφιότητα της Μεσσηνίας, απλά εκτός του ότι εκεί ψηφίζω ήθελα και να μάθω τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Είμαι υπερασπιστής ότι ιδιαίτερα στην πολιτική είμαστε όλοι ίσοι, ανεξάρτητα από τα πόσα χαρτιά διαθέτει κάποιος. Αν και για μένα αποτελεί ένα δείγμα από τη δική του όρεξη να εξελιχθεί σαν άνθρωπος και γενικά το πόσο φιλομαθής είναι. Επίσης χρήσιμη ιδιότητα (η φιλομάθεια) στην πολιτική.

Κυριώς, όλες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί δημιουργούνται γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κόμμα (αν δεν μ' αρέσει η λέξη κόμμα) καθώς και οι άξονες λειτουργίας του. Μάλιστα, κάνω προώθηση της κίνησης αυτής σ' όλο τον κύκλο μου με ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο. Απλά θα ήθελα να είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα και να δούμε αν όντως με εκφράζει πλήρως αυτή η κίνηση. Ότι με εκφράζει είναι σίγουρο, για το πλήρως γίνεται η κουβέντα.

Δεν πάμε να δημιουργήσουμε μια "άλλη ελιτ".
Πάμε να σπάσουμε αυγά!

Θα ήθελα μια καλύτερη εξήγηση γι' αυτή την αποτύπωση από το φίλο anestis (ιδρυτικό μέλος απ' ότι φαίνεται). Πάμε να σπάσουμε αυγά τι σημαίνει;; Δεν πάμε να δημιουργήσουμε νέα; Μήπως υπάρχει η αντίληψη αρκετών αριστερών παρατάξεων που απλά ενδιαφέρονται μόνο για αντιπολίτευση, απεργίες και όλα τα συναφή;;

Γενικά, πάντως στο ερώτημα μου θα κρατήσω την παρακάτω απάντηση την οποία βρίσκω και πολύ θετική. Ευχαριστώ το μέλος Zekvyrin!
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, δεν προσπαθούμε να εκλέξουμε άτομα τα οποία από μόνα τους θα κάνουν όσα λέμε στο καταστατικό και τις αρχές κτλ.

Θα είναι περισσότερο το "μέσο" ή η "φωνή" μας, ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφέρονται οι απόψεις μας.

Δεν περιμένουμε τους επιστημονικά "καλύτερους" να κάνουν τα πάντα για εμάς, αντιθέτως θεωρούμε ότι τα "εφόδια" (μόρφωση, γνώση για το αντικείμενο κτλ) αυτών που θέλουμε να εκλέξουμε, θα προέρχεται κυρίως από εμάς (όλα τα μέλη) και όχι μόνο από τους ίδιους (τις δικιές τους γνώσεις κτλ).

Ως υποψήφιος βουλευτής μπορώ να σου πω ότι και εμένα με ανησυχούν τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων. Αν το κόμμα δεν δούλευε με συμμετοχή των μελών του για να αποφασίζουν τι θέλουν να ψηφίσει ο βουλευτής, εγώ προσωπικά δεν θα συμμετείχα γιατί δεν έχω τις γνώσεις που απαιτούνται για ένα ευρύ φάσμα πολιτικών όπως αυτό που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, αν κληθούμε... Στις επόμενες εκλογές βέβαια τους υποψηφίους θα διαλέξει μια μεγαλύτερη ομάδα μελών από αυτή που συμμετείχε τώρα στην επιλογή.

Η διαφορά με τα υπάρχοντα κόμματα είναι ότι την πολιτική εκεί την καθορίζει ο αρχηγός με ένα επιτελείο μερικών ανθρώπων που είναι επαγγελματίες της πολιτικής και συναναστρέφονται με ομάδες συμφερόντων και όχι με πολίτες. Εμείς οι πολίτες απλά αποτελούμε για αυτούς το μέσο εισόδου τους στην εξουσία και εξαγοράζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ψήφο μας.

Εμείς θέλουμε την συμμετοχή των πολιτών στα θέματα που τους απασχολούν. Η συμμετοχή αυτή απαιτεί ενημερωμένους πολίτες και αυτό είναι το κύριο στοίχημά μας.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

suorm

Δημοσίευσηαπό suorm » 29 Απρ 2012, 22:58

Να απαντήσω στον OP:

Προφανώς το ΠΕΙΡ χρειάζεται επαγγελματίες πολιτικούς. Θα χρειαστεί ζύμωση και αρκετή συζήτηση, και από μερικούς το άλμα πίστης πως είναι πλέον πολιτικοί (χρειάζεται πραγματική αφοσίωση και διάθεση να νομοθετείς ποιοτικά). Δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν στις επόμενες εκλογές σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που θα κατεβούν θα είναι άλλοι απ'αυτούς που κατεβαίνουν τώρα. Το ζητούμενο τη παρούσα φάση είναι να γίνει γνωστό το πειρατικό κίνημα, που για μένα κυρίως εκφράζει τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση. Προσωπικά έχω τη διάθεση να δώσω περίοδο χάριτος στο ΠΕΙΡ 4-5 χρόνια, για να αναδείξει ανθρώπους που είναι παθιασμένοι να υπερασπιστούν αυτό που εγώ θέλω. Αργά ή γρήγορα το κόμμα θα φέρει στους κόλπους του άτομα που τυπικά τουλάχιστον έχουν τα προσόντα, αλλά μη νομίζεις ότι θα υπάρχει μια ομοιογένεια - ήδη τα μέλη διαφωνούν μεταξύ τους σε μια πλειάδα θεμάτων, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων στα ζητήματα που οδήγησαν στη δημιουργία του κόμματος.

Πειρατικά!

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 29 Απρ 2012, 23:54

Οι επαγγελματιες πολιτικοι δεν έχουν θέση στο ΚΠΕ.
Αν τους χρειαζομασταν θα ειμασταν στα άλλα κόμματα.
Αυτη αλλωστε ειναι απο τις βασικες αρχες μας.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.
Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει πολλές ακόμη προκλήσεις.
Για κάθε ζήτημα που τίθεται, η επίσημη θέση του κόμματος προκύπτει μετά από ηλεκτρονική διαβούλευση των μελών του κόμματος.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας υποστηρίζει τη λήψη των τελικών αποφάσεων από όλη την Κοινωνία, από κάθε πρόσωπο χωριστά και αγωνίζεται:
* Για να φτάνει η ενημέρωση σε όλους, ώστε να λαμβάνονται ενημερωμένες αποφάσεις.
* Για να υπάρχουν οι ψηφιακές πλατφόρμες που θα επιτρέπουν στα πρόσωπα να εκφράζουν τη γνώμη τους, για κάθε ζήτημα που τίθεται.

Το μέλλον μας είναι η ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία, η οποία ασκείται από πλήρως ενημερωμένους πολίτες, σε ένα διαφανές κράτος, όπου πραγματικά ισχύουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι Συνταγματικές Ελευθερίες, προς όφελος όλης της ελληνικής Κοινωνίας.

suorm

Δημοσίευσηαπό suorm » 30 Απρ 2012, 00:05

Γιατί δεν έχουν θέση οι επαγγελματίες πολιτικοί;

Τι κομπλεξική θέση είναι αυτή, σόρρυ κιόλας. ΟΚ, είμαστε πολίτες, δεν είμαστε πολιτικοί, αλλά μέσω της ζύμωσης στο πολιτικό βίο, μερικοί πολίτες που συμμετέχουν στο κόμμα θα εξελιχθούν σε επαγγελματίες πολιτικούς. Σας φαίνεται απίθανο αυτό;

SpecialK

Δημοσίευσηαπό SpecialK » 30 Απρ 2012, 00:16

Τι σημαίνει επαγγελματίας πολιτικός?

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 30 Απρ 2012, 00:28

Ας γίνουν επαγγελματίες πολιτικοί.
Μόνο που η δουλειά των επαγγελματιών πολιτικών θα είναι πλέον να λειτουργούν το νομοθετικό έργο,
κοινώς να κάνουν τη χαμαλοδουλειά, όχι να ψηφίζουν νόμους.

Κάποιος πρέπει απλά να συντάσσει φακέλους
και να φέρνει σε συζήτηση θέματα που παραπέουν του σώματος πολιτών.

Ας γίνουν επαγγελματίες όσοι θέλουν. Μεροκάματο θα κάνουν.
Ούτε καν προστασία θα χρειάζονται.
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

suorm

Δημοσίευσηαπό suorm » 30 Απρ 2012, 00:32

SpecialK έγραψε:Τι σημαίνει επαγγελματίας πολιτικός?

Είναι αυτός που αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της ζωής του στη προάσπιση των συμφερόντων της βάσης του και λειτουργεί με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της βάσης αλλά και την επιρροή του κόμματος στη κοινωνία.

Η Βουλή δυστυχώς είναι γεμάτη αντιπαραδείγματα.

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 30 Απρ 2012, 12:09

suorm έγραψε:
SpecialK έγραψε:Τι σημαίνει επαγγελματίας πολιτικός?

Είναι αυτός που αφιερώνει μεγάλο κομμάτι της ζωής του στη προάσπιση των συμφερόντων της βάσης του και λειτουργεί με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της βάσης αλλά και την επιρροή του κόμματος στη κοινωνία.

Η Βουλή δυστυχώς είναι γεμάτη αντιπαραδείγματα.

Στην προάσπιση συμφερόντων της βασης του? Δηλαδη Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Οι αρχές μας όμως μιλανε για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μήπως να διαβάσεις λίγο τις αρχές μας και το καταστατικό μας πριν αποφασίσεις οτι είσαι στο σωστο κόμμα?

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 9 και 0 επισκέπτες