Σύστημα Συνεισφορών, Συνεργασίας, και Οργάνωσης.

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
Phoebus
Επικοινωνία:

Σύστημα Συνεισφορών, Συνεργασίας, και Οργάνωσης.

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 15 Φεβ 2012, 16:41

Ανοικτή συζήτηση προς εύρεση καλών μέσων οργάνωσης και συνεργασίας ψηφιακά και μη.

Πολλές φορές δημιουργικές ομάδες παρόμοιου τύπου αν και αρκετά δυναμικές εξουθενώνονται λόγω
τις αρχικής εισροής μελών/ενδιαφέροντος. Μιας και από τις βασικές θέσεις στο καταστατικό μας -
η ανοικτή συνεισφορά μελών και πολιτών είναι κέντρο τις πρότασής μας. Καλό θα ήταν να βρούμε
τρόπους έτσι ώστε άνθρωποι με ιδέες - χρόνο και δυναμισμό να μπορούν να συμβάλουν άμεσα - η
να 'υιοθετήσουν' μια εργασία που τους εκφράζει.

Θα έλεγα συμπληρωματικά με τα φόρουμ - μια εφαρμογή ανοικτού κώδικα τύπου Groupware.
Προσωπικά χρησιμοποιώ το Tine20 για την ανερχόμενη συμβουλευτική μου. Αλλα, ας εξετάσουμε
ιδέες και εφαρμογές.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/

vasilis89
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Σύστημα Συνεισφορών, Συνεργασίας, και Οργάνωσης.

Δημοσίευσηαπό vasilis89 » 15 Φεβ 2012, 17:25

έχω να προτείνω κάτι απλό. Αν δεν κάνω λάθος στο phpbb υπάρχει η δυνατότητα δημιουργείας ομάδων-groups.. και βλέπω ατελείωτες προτάσεις για επιτροπές κλπ.. άποψη μου είναι ότι θα είναι λάθος να απλωθούμε τόσο πολύ. Γιατί όμως να μην ανοίξουμε τις ομάδες-groups και να γίνουν ότι θέλει ο καθένας και στην συνέχεια θα φανεί ποιες θα επιβιώσουν και θα έχουν ενδιαφέρων?
ο μόνος περιορισμός να είναι να είσαι εγγεγραμένο μέλος για να μην γίνει χαμός.

Phoebus
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Phoebus » 15 Φεβ 2012, 17:57

Εαν έχει module το phpbb για groupware καλώς... απλά groups δεν πετυχαίνουν και πολλά περισσότερα από την απλή πρόσβαση - και θέλουμε να κρατήσουμε την εργασία/συνεργασία ανοικτή προς επισκόπηση φαντάζομαι.
Δεν βλέπω ομως κάτι τέτοιο με μια γρήγορη ματιά: https://www.google.com/search?q=phpbb+groupware

Η ανταπάντηση μου είναι ότι μεγάλες εργασίες χρειάζονται βελτιστοποιημένους τρόπους οργάνωσης.
Η ιδέα σου είναι καλή - όπως και υπάρχει - για 'brainstorming' όχι τόσο για υλοποίηση ιδεών/εργασιών.

Διαχείριση μεγάλων ομάδων μέσω ενός απλού φόρουμ μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρονοβόρο - και φυσικά
κάποιοι θα καούν (οργανωτές) και κάποιοι θα χαθούν στην θάλασσα απο posts. Δεν είναι απλα οι ομάδες,
αλλά 'ολες οι εργασίες και υποεργασίες. Με μια εύκολη εφαρμογή και με μικρές αλλαγή στον κώδικα προς
χρήσης μας - μπορούμε να έχουμε ενα γενικό σύστημα για όλες τις ομάδες και εργασίες που πρέπει να γίνουν.
Οργάνωση - ημερολόγια/χρονοδιαγράμματα συνεργασία με πολυσυσκευές κτλπ.

Αλλα, ακούω άλλες προτασεις.
Φοίβος Γιαννόπουλος. Ένας ακόμη κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα. http://phoebusg.com/

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 15 Φεβ 2012, 18:45

Οι υποδομές μας είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για συζήτηση,
και υλοποίηση υποθέτω στην "ομάδα εργασίας IT"
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

vasilis89

Δημοσίευσηαπό vasilis89 » 15 Φεβ 2012, 20:09

φοιβε μ αρέσει το σκεπτικό σου, οπως και στο θεμα με τον κώδικα του bitcoin. Αν και μπηκα στους πειρατές για τα θέματα ψηφιακής ελευθερίας ηρθα αντιμέτωπος με ενα πολυ μεγάλο ρεύμα μελών που ηταν υπερ της άμεσης δημοκρατιας. Παρόλο που δεν συμφωνούσα δεν μπηκα στην διαδικασια του αντιλογου (σε αυτο το φόρουμ). Τελευταία ομως εχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι τις προοπτικές και εχω ενα “οραμα“. Την δημιουργία ενος software δημοκρατιας, το οποιο μπορει σε ενα χρονο να τρέχει το κομμα μας σε μια πενταετία την τοπική αυτοδιοίκηση και σε μια δεκαετία κάποιες κρατικες λειτουργίες... μ αρέσει λοιπόν που σκευτεσε σε advanced level. Αλλα καθε βημα πρέπει να γίνετε στην ωρα του. Προς στιγμην έχουμε το phpbb που προφανώς ειναι πολυ λιγο για αυτο που έχουμε στο μυαλο μας, αλλα ειναι αρκετό για να ειναι ενα ντεμο του πως θα μπορούσε να ειναι μια τέτοια πλατφόρμα.
Σε αυτο το πλαίσιο λοιπών εγω προτείνω να έχουμε απόλυτη ελευθερια στις επιτροπες. Να κανει ο καθενας οτι θέλει και να επιβιώνουν μονο αυτα που έχουν αρκετη αποδοχη. Και κατι τέτοιο νομιζω ειναι ευκολο να δοκιμαστεί με groups οπως εχω δει σε αλλα φόρουμ.
περιμένω feedback :)

astyanax

Δημοσίευσηαπό astyanax » 18 Φεβ 2012, 21:26

Μπορεί να γίνει συζήτηση πάνω σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να ορισθούν requirements για ένα τέτοιο σύστημα και να δούμε σχετικά συστήματα τι χαρακτηριστικά έχουν (γιατί δε γνωρίζω σύστημα που να έχει τη πληθώρα των χαρακτηριστικών που φαντάζομαι πως χρειάζεται ένα τέτοιο έργο), με τελικό σκοπό να ξεκινήσει ένα libre project με αυτό το σκοπό.

Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να υπάρχει και ακαδημαϊκή συμμετοχή πάνω στο θέμα, καθώς δουλεύουν αρκετά τμήματα πάνω σε τέτοια θέματα.
-> http://pirateparty.gr/wiki/ <-

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες