Καλησπέρα, αναρωτιόμουν αν κανείς έχει εμπειρία από στήσιμο ασύρματου adhoc/p2p (δεν είμαι σίγουρος ποιό από τα δύο είναι πιο σωστό) δικτύου με χρήση λύσεων τύπου Roofnet, B.A.T.M.A.N., GNUNET, Netsukuku κτλ. Αυτό που έχω κατά νου είναι η δημιουργία ενός εκτός internet ασύρματου δικτύου στην πόλη μου. Κάτι σαν ένα τοπικό δικό μας internet....
Ιδέες;
Ένα σχετικό link -> http://openmesh.wordpress.com/2011/01/3 ... platforms/
Ασύρματο adhoc δίκτυο
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Re: Ασύρματο adhoc δίκτυο
http://www.cywn.gr, το έχουμε στην Σύρο. Ρώτα ότι θέλεις.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
Είναι εύκολο να δώσεις λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό και το λογισμικό που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο δίκτυο;
-
Κυρίως Ubiquity RS ή RSpro για κεντρικούς backbone routers, κάποια ADI Pronghorn για την ίδια δουλειά και διάφορα άλλα για απλά AP και clients (π.χ. Ubiquity Bullet2, Picostation2, Nanostation2, Linksys WRT54GL). Όλα τα backbone links είναι με parabolic dishes ή prime focus dishes. Omni κεραίες για τα AP και διάφορες κατευθυντικές (πιάτα, grid και πολύ λίγα panels) για τους clients.
Τα backbone links είναι στα 5GHz και τα AP και οι clients στους 2.4GHz.
Στους backbone routers τρέχει παντού openwrt και η δρομολόγηση γίνεται με OLSR. Τα απλά AP, έχουν κάποια τα μαμίσια τους firmware, κάποια DD-WRT, κάποια openwrt.
Τα backbone links είναι στα 5GHz και τα AP και οι clients στους 2.4GHz.
Στους backbone routers τρέχει παντού openwrt και η δρομολόγηση γίνεται με OLSR. Τα απλά AP, έχουν κάποια τα μαμίσια τους firmware, κάποια DD-WRT, κάποια openwrt.
Ευχαριστώ πολύ! Έχει να πέσει μελέτη...
-
Arch έγραψε:Ευχαριστώ πολύ! Έχει να πέσει μελέτη...
Αν έχεις απορίες, ενημέρωσε.

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες