Επειδη πολυ συχνα ακουμε ολοι μας....

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
crisal
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Επειδη πολυ συχνα ακουμε ολοι μας....

Δημοσίευσηαπό crisal » 09 Μάιος 2012, 00:55

Που ειναι η ΔΕ?
Γιατι η ΔΕ δεν εκανε αυτο?
Η ΔΕ να αποφασισει
και αλλα τετοια

θελω να μοιραστω μαζι σας την σκεψη μου για τον τροπο λειτουργιας του κομματος
Απο την πρωτη στιγμη που εντάχθηκα στο κόμμα πειρατων ανακαλυψα κάτι. Η ΔΕ δεν υπάρχει οπως την ξερουμε απο τα αλλα κομματα. Υπάρχει για την τυπική εκπροσώπηση του κομματος προς τα εξω ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Αυτο μου αρεσε. Ενας απο τους λογους που ενταχθηκα ηταν αυτος.
Ανακαλυψα επίσης,μετα την γνωριμία μου μαζί τους, οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ της ΔΕ, μηδενος εξαιρουμένου, πιστεύουν ΟΛΟΨΥΧΑ και ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ στην Αμεση Δημοκρατια.

Αυτο με ξαναχαροποίησε. Επιτελους ενα κομμα χωρις αρχηγο.Τα μελη αποφασιζουν για τα παντα....

Απο τοτε μεχρι σημερα και παρολες τις προσπαθειες που κανουμε ολοι μαζι ακουω πολυ συχνα μελη μας να επικαλουνται την ΔΕ για να κανει κατι η να αναρωτιουνται για την "απουσια" της. Συνηθως αυτες οι επικλήσεις στην ΔΕ γίνονται οταν ο "εγκαλών" εχει κολήσει , δεν ξερει πως να προχωρήσει παρακάτω, δεν ξερει τι να κανει και δεν θελει να ρωτησει τα αλλα μελη. Εκεινη την στιγμη λόγω ανασφάλειας ζηταει καποιον να τον πιασει απο το χερακι και να τον περασει απεναντι.

Κυριες και Κυριοι αν η ΔΕ εμφανιστει ξαφνικα και αρχίσει να αποφασίζει και διατάζει, εγω, και πιστευω πολοι σαν και εμενα, θα την κανουμε με ελαφρα πηδηματακια

Πρεπει να κατανοησουμε ολοι οτι το κομμα μας πιστευει στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και απο την στιγμη που γραφτηκαμε μέλη και ΕΜΕΙΣ πιστευουμε στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και για να το κανω αυτο πιο λιανα. Δεν αποφασιζει ενας η εφτά ανθρωποι. Για οποιοδηποτε θεμα αποφασίζει το σώμα των μελων και μόνο. Οποτε καθε φορα που καλούμε την ΔΕ να μας βγαλει απο το τελμα ή κάθε φορά που πεταμε μπαλακια στην ΔΕ μονο κακο κανουμε και στον εαυτο μας και στο κομμα και στην ιδεολογια μας.

Η ΔΕ υπαρχει και καλα κανει, μας εκπροσωπει και ρυθμιζει τα τυπικα ζητηματα ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τις παιρνουμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΖΙ

Την επόμενη φορα που θα σκεφτειτε να πειτε κατι για την ΔΕ την απουσία της η οτιδηποτε άλλο εναντιον της σκεφτείτε την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που εχουμε και χαρείτε που είναι ΑΠΟΥΣΑ εκεινη την στιγμη. Αν ηταν παρουσα μαλον θα ειχαμε προβλημα....

Επίσης αρχίζω να φοβάμαι...Αν πολλα μελη μας έχουν αυτη την νοοτροπία και με την λόγικη οτι κάποια στιγμη θα αλλαξει η ΔΕ μήπως θα ηταν τρομερα επικίνδυνο για το κομμα μας να πάρει οποιαδήποτε εξουσία η ΔΕ?. Στο επομενο ή στο μεθεπόμενο συνέδριο η ΔΕ μπορει να αλλαξει. Αν τις δωσουμε εξουσίες έστω και οχι γραπτες αλλα μέσα μας, σιωπηρές, μήπως κατα την αλλαγη της εμφανιστουν πρόσωπα με αρχηγικες βλεψεις και εφοσων εχουμε ολοι μας μαθει να στρεφομαστε στην ΔΕ για να ζηταμε βοήθεια ή την κατηγορούμε για την απουσία της, ξαφνικα εμφανιστει ενας σωτηρας, ενας αρχηγος του κομματος και μας παρει ο διαολος ολους μαζι?

αντε σκεφτείτε το λιγο την επομενη φορα που θα σας φταιει η ΔΕ για κατι..

(η να το πω ποιο απλα για να το καταλαβουμε ολοι. Αν οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε προβατα ή εχουμε την νοοτροπια προβάτου τότε αν ειναι ενα προβατο στην αρχηγια ολα ειναι καλα. Αν ομως ερθει ο Λυκος και γινει αρχηγος τι λετε να παθουν τα προβατα?)

kailor

Re: Επειδη πολυ συχνα ακουμε ολοι μας....

Δημοσίευσηαπό kailor » 09 Μάιος 2012, 00:58

crisal, μπράβο που το έβγαλες αυτό το κείμενο...

προσωπικά πιστεύω ότι η ΔΕ. μας είναι εντελώς άχρηστη ώς προς την πλευρά των αποφάσεων.

ας κάνει τα απαραίτητα που κάνει και τίποτα άλλο. Μια χαρά δουλεύουμε. Υπάρχουν και λάθη αλλά άνθρωποι είμαστε...

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 09 Μάιος 2012, 00:59

Ισως η πεμπτουσια της δημοκρατιας.Χωρις αλλα σχολια.Πειρατικα παντα. :!:
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 09 Μάιος 2012, 01:03

Respect
здравствуйте

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 09 Μάιος 2012, 01:19

Δεν μπορεί να παραμένει άπραγη όμως η Δ.Ε.

Χωρίς να ξέρω πολλά, νομίζω πως η δουλειά της είναι να τρέχει το έργο.
Υπαλληλική δουλειά συντονισμού δηλαδή.
Οπότε θα πρέπει, για να δείχνει πως εργάζεται, να ρωτά συχνά.
Ρωτά τίποτα τον κόσμο από κάτω να αποφασίσει;
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 09 Μάιος 2012, 01:21

manos_ έγραψε:Δεν μπορεί να παραμένει άπραγη όμως η Δ.Ε.

Χωρίς να ξέρω πολλά, νομίζω πως η δουλειά της είναι να τρέχει το έργο.
Υπαλληλική δουλειά συντονισμού δηλαδή.
Οπότε θα πρέπει, για να δείχνει πως εργάζεται, να ρωτά συχνά.
Ρωτά τίποτα τον κόσμο από κάτω να αποφασίσει;

Δες αυτή την ψηφοφορία και την αντίστοιχη συζήτηση την οποία αναφέρει.
https://twitter.com/e_kastrinakis

manos_

Δημοσίευσηαπό manos_ » 09 Μάιος 2012, 02:02

Η ερώτηση ήταν ρητορική.
Απλά να πω πως πολλές ερωτήσεις θεωρώ το να σπάει το κάθε θέμα σε επιχειρηματολογία,
να γίνονται ερωτήσεις επί των επιχειρημάτων για να σχηματίζεται άποψη
και έπειτα να κατατίθενται τα θέματα ολοκληρωμένα προς αξιολόγηση.
Αν και βέβαια το φόρουμ το ίδιο είναι δεξαμενή απαντήσεων από μόνο του.
Οπότε όλα καλά :)
Το τρολάρισμα ή το αγνοούμε ή χλευάζουμε τον φανατισμό του, αλλιώς το τρολ σπέρνει τη διάλυση.
Όμως το τρολ δεν ευθύνεται αν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ηθικό πλαίσιο.
Και η ηθική προκύπτει από το όραμα και τις αξίες.

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 09 Μάιος 2012, 02:55

crisal έγραψε:Που ειναι η ΔΕ?
Γιατι η ΔΕ δεν εκανε αυτο?
Η ΔΕ να αποφασισει
και αλλα τετοια

θελω να μοιραστω μαζι σας την σκεψη μου για τον τροπο λειτουργιας του κομματος
Απο την πρωτη στιγμη που εντάχθηκα στο κόμμα πειρατων ανακαλυψα κάτι. Η ΔΕ δεν υπάρχει οπως την ξερουμε απο τα αλλα κομματα. Υπάρχει για την τυπική εκπροσώπηση του κομματος προς τα εξω ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Αυτο μου αρεσε. Ενας απο τους λογους που ενταχθηκα ηταν αυτος.
Ανακαλυψα επίσης,μετα την γνωριμία μου μαζί τους, οτι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ της ΔΕ, μηδενος εξαιρουμένου, πιστεύουν ΟΛΟΨΥΧΑ και ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ στην Αμεση Δημοκρατια.

Αυτο με ξαναχαροποίησε. Επιτελους ενα κομμα χωρις αρχηγο.Τα μελη αποφασιζουν για τα παντα....

Απο τοτε μεχρι σημερα και παρολες τις προσπαθειες που κανουμε ολοι μαζι ακουω πολυ συχνα μελη μας να επικαλουνται την ΔΕ για να κανει κατι η να αναρωτιουνται για την "απουσια" της. Συνηθως αυτες οι επικλήσεις στην ΔΕ γίνονται οταν ο "εγκαλών" εχει κολήσει , δεν ξερει πως να προχωρήσει παρακάτω, δεν ξερει τι να κανει και δεν θελει να ρωτησει τα αλλα μελη. Εκεινη την στιγμη λόγω ανασφάλειας ζηταει καποιον να τον πιασει απο το χερακι και να τον περασει απεναντι.

Κυριες και Κυριοι αν η ΔΕ εμφανιστει ξαφνικα και αρχίσει να αποφασίζει και διατάζει, εγω, και πιστευω πολοι σαν και εμενα, θα την κανουμε με ελαφρα πηδηματακια

Πρεπει να κατανοησουμε ολοι οτι το κομμα μας πιστευει στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και απο την στιγμη που γραφτηκαμε μέλη και ΕΜΕΙΣ πιστευουμε στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και για να το κανω αυτο πιο λιανα. Δεν αποφασιζει ενας η εφτά ανθρωποι. Για οποιοδηποτε θεμα αποφασίζει το σώμα των μελων και μόνο. Οποτε καθε φορα που καλούμε την ΔΕ να μας βγαλει απο το τελμα ή κάθε φορά που πεταμε μπαλακια στην ΔΕ μονο κακο κανουμε και στον εαυτο μας και στο κομμα και στην ιδεολογια μας.

Η ΔΕ υπαρχει και καλα κανει, μας εκπροσωπει και ρυθμιζει τα τυπικα ζητηματα ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τις παιρνουμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΖΙ

Την επόμενη φορα που θα σκεφτειτε να πειτε κατι για την ΔΕ την απουσία της η οτιδηποτε άλλο εναντιον της σκεφτείτε την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που εχουμε και χαρείτε που είναι ΑΠΟΥΣΑ εκεινη την στιγμη. Αν ηταν παρουσα μαλον θα ειχαμε προβλημα....

Επίσης αρχίζω να φοβάμαι...Αν πολλα μελη μας έχουν αυτη την νοοτροπία και με την λόγικη οτι κάποια στιγμη θα αλλαξει η ΔΕ μήπως θα ηταν τρομερα επικίνδυνο για το κομμα μας να πάρει οποιαδήποτε εξουσία η ΔΕ?. Στο επομενο ή στο μεθεπόμενο συνέδριο η ΔΕ μπορει να αλλαξει. Αν τις δωσουμε εξουσίες έστω και οχι γραπτες αλλα μέσα μας, σιωπηρές, μήπως κατα την αλλαγη της εμφανιστουν πρόσωπα με αρχηγικες βλεψεις και εφοσων εχουμε ολοι μας μαθει να στρεφομαστε στην ΔΕ για να ζηταμε βοήθεια ή την κατηγορούμε για την απουσία της, ξαφνικα εμφανιστει ενας σωτηρας, ενας αρχηγος του κομματος και μας παρει ο διαολος ολους μαζι?

αντε σκεφτείτε το λιγο την επομενη φορα που θα σας φταιει η ΔΕ για κατι..

(η να το πω ποιο απλα για να το καταλαβουμε ολοι. Αν οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε προβατα ή εχουμε την νοοτροπια προβάτου τότε αν ειναι ενα προβατο στην αρχηγια ολα ειναι καλα. Αν ομως ερθει ο Λυκος και γινει αρχηγος τι λετε να παθουν τα προβατα?)

μου επιτρέπεις να χαρακτηρίσω τα παραπάνω λίγο αφελή? (το ξέρεις ότι σαγαπάω)
καταλαβαίνεις ότι η εμπειρία μας από την διοργάνωση γιά τις εκλογές ήταν επώδυνη και πιό πολύ από όλους ίσως εσύ να ταλαιπωρήθηκες, δεν είναι καλύτερα να έχουμε οργάνωση? και δομές ? κάτι που σε άλλα ποστ το φωνάζεις?
είναι Τετάρτη 9 Μαϊού και ακόμα δε ξέρουμε τι μας έχει στοιχίσει και τι έχουμε διαθέσιμα.
άντε να βάλουμε τη λαγουδέρα στο πηδάλιο, γιατί έχει και άλλη χρήση και φοβάμαι μη την πάρουνε τα μέλη και μας κυνηγάνε(χιούμορ). :mrgreen:
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Jack Sparrow

Δημοσίευσηαπό Jack Sparrow » 09 Μάιος 2012, 03:15

Προσωπικά διχάζομαι ανάμεσα στο Ζάππα και τον crisal. Νομίζω οτι η λύση είναι στη μέση, δηλαδή τα μέλη της ΔΕ να κάνουν "λίίίγο" ποιό αισθητή την παρουσία τους... ;)
Η κυβέρνηση εκλέγεται από τον λαό για τον λαό. Κανένας έλληνας πολίτης δεν πρέπει να φοβάται τα "σκυλιά" που ταϊζει...

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 09 Μάιος 2012, 03:22

Jack Sparrow έγραψε:Προσωπικά διχάζομαι ανάμεσα στο Ζάππα και τον crisal. Νομίζω οτι η λύση είναι στη μέση, δηλαδή τα μέλη της ΔΕ να κάνουν "λίίίγο" ποιό αισθητή την παρουσία τους... ;)

μία είναι η λύση να πάμε μπροστά με overdrive :ugeek:
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 6 και 0 επισκέπτες