ΕΕΛ/ΛΑΚ Σώστε την μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων!

Νέα και ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι Πειρατές.
Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4216
ΕγγραφήCOLON 08 Ιουν 2012, 13:37
ΤοποθεσίαCOLON Παντού και πουθενά

ΕΕΛ/ΛΑΚ Σώστε την μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων!

Δημοσίευσηαπό Petros » 10 Ιουν 2015, 16:41

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σώστε την μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων!

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της αναφορικά με το Ανοιχτό Περιεχόμενο και ως εκπρόσωπος των Creative Commons (http://wiki.creativecommons.org/Greece) στην Ελλάδα παρουσιάζει το  http://copywrongs.eu και καλεί όλους να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την τροποποίηση των πνευματικών δικαιωμάτων.
Το http://copywrongs.eu/ δημιουργήθηκε με στόχο την πληροφόρηση και την κινητοποίηση όλων μας, σχετικά με την ψηφοφορία για την εφαρμογή των τροποποιήσεων της Οδηγίας της ΚτΠ (InfoSoc directive) στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πρόκειται να τεθεί στις 16 Ιουνίου.
Μερικές από τις σημαντικές προτάσεις και τροπολογίες της μεταρρύθμισης που χρειάζονται την στήριξη όλων μας είναι:
Η προστασία του Κοινού Κτήματος (public domain)  Τα παλιά έργα τέχνης των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα έχουν λήξει ανήκουν σε όλους μας (είναι αυτό που λέμε Κοινό Κτήμα). Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η ψηφιοποίηση τους, χορηγεί νέα πνευματικά δικαιώματα. Η πρόταση προς την ΕΕ είναι: Η ψηφιοποίηση των έργων που ανήκουν στο Κοινό Κτήμα δεν πρέπει να χορηγεί νέα προστασία πνευματικών δικαιωμάτων.
Η εξαίρεση από τα πνευματικά δικαιώματα των ψηφιακών βιβλίων για εκπαιδευτική χρήση  Τα σχολεία μπορούν συχνά να χρησιμοποιούν ελεύθερα τα τυπωμένα βιβλία για την διδασκαλία από αυτά -αλλά αν μπει το ίδιο περιεχόμενο στο σχολικό intranet ως πχ. σε ένα αρχείο PDF αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μη-τήρηση πνευματικών δικαιωμάτων.
Να μειωθεί στα 50 χρόνια (από 70) η διάρκεια των πνευματικών δικαιωμάτων στο διεθνές πρότυπο που είναι ζωή δημιουργού
Την κατάργηση του geoblocking  Κατάργηση όλων των συμβάσεων που απαιτούν από τις υπηρεσίες βίντεο να χρησιμοποιούν geoblocking, καθώς αυτού του είδους το μπλοκάρισμα είναι μια μορφή διακρίσεων στους χρήστες.
Νομιμοποίηση της κοινής χρήσης αρχείων για προσωπική χρήση Οι έφηβοι που ανταλλάσσουν μουσική σε απευθείας σύνδεση (online) θεωρείται ότι παρανομούν από την ισχύουσα νομοθεσία. Αλλά συχνά, ένα κοινόχρηστο αρχείο δεν είναι μια χαμένη πώληση, αλλά μια δωρεάν διαφήμιση. Να αναγνωριστεί το δικαίωμα να μοιραζόμαστε για μη εμπορικούς σκοπούς.
Ενεργοποίηση ψηφιακών βιβλιοθηκών Να επιτραπεί ο e-δανεισμός από τις βιβλιοθήκες. Μέχρι τώρα οι βιβλιοθήκες πληρώνουν τους δημιουργούς σε αντάλλαγμα για το δικαίωμα να δανείζουν τα φυσικά αντίγραφα των βιβλίων. Αλλά το δικαίωμα αυτό δεν παρέχεται για το διαδίκτυο.
Διαβάστε την πλήρη λίστα των τροπολογιών και των προτάσεων  και την ανάλυση στο https://juliareda.eu/reda-report-explained-greek/
Επισκεφθείτε λοιπόν το http://copywrongs.eu/el/ και ψηφίστε 3 από τις τροπολογίες που σας ενδιαφέρουν και ειδοποιήστε τους ευρωβουλευτές για τους στόχους σας.
Διαδώστε το http://copywrongs.eu/el/
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4128
ΕγγραφήCOLON 19 Φεβ 2012, 16:58
ΤοποθεσίαCOLON Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
CONTACTCOLON

Re: ΕΕΛ/ΛΑΚ Σώστε την μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτ

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 11 Ιουν 2015, 10:29

Πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις / ενημερώσεις / αλλαγές στο κείμενο λόγω αλλαγών στο αρχικό αγγλικό κείμενο.
Μάλλον λόγω της συζήτησης στην επιτροπή INTRA στο ΕΚ, βλ. http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=AGENDA&reference=20150609&secondRef=SIT&language=EN#V-37

βλ. Please update your translation of these lines if you can: 9112b22 https://github.com/Copywrongs-Gang/Copywrongs2/commit/9112b227530d01d130cf1ab7def8ca551fc7ac4e

/cc: @pressPPGr https://github.com/pressPPGr

Reply to this email directly or view it on GitHub. https://github.com/Copywrongs-Gang/Copywrongs2/issues/25

λογικά αύριο ή μέσα στο ΣΚ θα κάνω όλες τις αλλαγές (και κάτι παλιές διορθώσεις που είχα κάνει αλλά για κάποιο λόγο δεν παρέλαβε ο admin του project το pull που του έκανα) που χρειάζονται (και είναι αρκετές).
здравствуйте

pav
ΔημοσιεύσειςCOLON 1751
ΕγγραφήCOLON 09 Ιαν 2012, 16:30

Re: ΕΕΛ/ΛΑΚ Σώστε την μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτ

Δημοσίευσηαπό pav » 11 Ιουν 2015, 11:37

Αυτό το είδε κανείς;

EU member states missing from this list have no MEPs on the Legal Affairs Committe. Sorry!


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες