Σελίδα 1 από 1

Η κοροϊδία της τωρινής διαφάνειας και της Διαύγειας.

Δημοσιεύτηκε: 27 Σεπ 2012, 12:17
από Vassilis Perantzakis
Παίρνω αφορμή να ξεκινήσω το θέμα από τον διορισμό (17/9/2012 με το ΦΕΚ 438 24/9/2012) στην βουλή του Μιχαήλ Ψαλλίδα, εθελοντή διαδικτύουτου ΠΑΣΟΚ, παραλήπτη απευθείας αναθέσεων της Κοινωνίας της Πληροφορίας, και επιμελητή του βιβλίου του Πάγκαλου, "Μαζί τα φάγαμε."

Το θέμα με την διαφάνεια και την Διαύγεια είναι ένα αστείο όπως φαίνεται. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος από κανένα θεσμικό όργανο και ότι δημοσιεύεται άσχετα πόσο σημαντικό είναι απλά χρησιμοποιείται ως δικαιολογία διαφάνειας.

Προτείνω λοιπόν με αφορμή αυτή την υπόθεση διορισμού που είναι τρανταχτή περίπτωση βολέματος φίλου που έμεινε απέξω λόγω αλλαγής κυβέρνησης να φτιάξουμε ένα κείμενο ανακοίνωση για το πως λειτουργεί και πως θα έπρεπε να λειτουργεί η διαφάνεια και η Διαύγεια.

http://piratepad.eu/1KXAL3IV6q

Re: Η κοροϊδία της τωρινής διαφάνειας και της Διαύγειας.

Δημοσιεύτηκε: 27 Σεπ 2012, 12:21
από plessas
Θα πρέπει να αναφερθεί και η έλλειψη προτυποποίησης. Κάθε φορέας ανεβάζει τις αποφάσεις χωρίς να ακολουθεί κάποιο πρότυπο. Π.χ. έχω δει απόφαση "Έγκριση δαπάνης για τον τομέα Α" και ακόμα και μέσα στο κείμενο δεν αναφέρεται τι δαπάνη είναι αυτή. Ή υπάρχουν αποφάσεις για την ίδια δαπάνη (π.χ. άδειες λογισμικού) καταχωρημένες με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αυτή τη στιγμή είναι σα να ψάχνεις ψύλλο στ' άχυρα.

Re: Η κοροϊδία της τωρινής διαφάνειας και της Διαύγειας.

Δημοσιεύτηκε: 27 Σεπ 2012, 12:51
από adrian
Πιστεύω σε αυτο το ζήτημα κολλάει και αυτο που έχει εντοπίσει ο izno, στο τοπικ του pirategov, περί εξαφάνισης νομοσχεδίων απο το rss της βουλής.