Σελίδα 1 από 4

ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2012, 23:25
από vrdjop9j
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΧΗΣ

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 08:54
από agelos
ενας ακομη λογος που μπηκε στη βουλη ο καθε σαπιος που υπαρχει. ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε αγωνα να στους ξαναφερουμε στις καλπες. εχουμε υποχρεωση να ενεργοποιησουμε τους πολιτες μας πριν ζητησουμε αμμεση δημοκρατια

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 09:33
από armado
Η αποχή είναι εξαιρετικά μεγάλη, δεν το περίμενα, αντίθετα πίστευα πως θα έχουμε την μικρότερη αποχή των τελευταίων ετών.

Προσπαθώντας να δώσω μία εξήγηση ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο το οικονομικό.
Για τους περισσότερους είναι εξαιρετικά δύσκολη η οποιαδήποτε μετακίνηση από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια όπου ψηφίζουν.

Αν εκεί οφείλεται η αποχή, στις επόμενες εκλογές μάλλον θα μεγαλώσει αφού η οικονομική κατάσταση των περισσότερων χειροτερεύει.

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 10:39
από mankasp
Δεν είναι δικαιολογία η οικονομική κατάσταση κάποιου για να μη πάει να ψηφίσει. Ας φρόντιζε να κάνει μεταδημότευση ή να γραφτεί σε κατάλογο ετεροδημοτών.

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 11:57
από espoir
Ένα μέρος της αποχής οφείλεται σε κόσμο που δεν διέθεσε 100-200 ευρώ για να μετακινηθεί και να ψηφίσει. Όταν ο μισθός έγινε 500 ευρώ ή επίδομα ανεργίας, είναι μεγάλο το ποσό. Τελευταία στιγμή, δεν αλλάζουν οι εκλογικοί κατάλογοι για να δηλώσεις ετεροδημότης.

Ένα άλλο μεγάλο μέρος, σύμφωνα με τις συζητήσεις που άκουσα / έκανα, ήταν απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελαν να ρίξουν οτιδήποτε άλλο αλλά ούτε και ΠΑΣΟΚ.

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 12:11
από agelos
και τα 2 ειναι σωστα. εγω ακουσα 20% το πρωτο και 80% το δευτερο. αυτη η νοοτροπια μας εβαλε τη ΧΑ μεσα. πρεπει να την αλλαξουμε με σωστα επιχειρηματα. ισω θα πρεπει να φτιαχτει νας οδηγος που να απανταμε με σωστε επιχειρηματα σε τετοιες ερωτησεις παγιδα. του τυπου

πασοκ ψηφιζα, δεν το ψηφιζω αλλα δεν μπορω να ψηφισω και κατι αλλο
αφου ειστε μικρο κομμα γιατι να σας ψηφισω?

κ.λ.π. τι λετε μπορει να γινει κατι τετοιο?

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 12:15
από mankasp
espoir έγραψε:Ένα μέρος της αποχής οφείλεται σε κόσμο που δεν διέθεσε 100-200 ευρώ για να μετακινηθεί και να ψηφίσει. Όταν ο μισθός έγινε 500 ευρώ ή επίδομα ανεργίας, είναι μεγάλο το ποσό. Τελευταία στιγμή, δεν αλλάζουν οι εκλογικοί κατάλογοι για να δηλώσεις ετεροδημότης.


Άσχετα με τις εκλογές, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς όταν μετακομίζει δεν κάνει μεταδημότευση.

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 12:24
από flight
Η μεταδημότευση είναι μια αρκετά δυσάρεστη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Το γνωρίζω, επειδή κι εμείς κάναμε μεταδημότευση οικογενειακώς πριν από χρόνια και όλοι ξέρουμε πώς (δεν) λειτουργεί το δημόσιο. Ξέρω άτομα που δεν πήγαν να ψηφίσουν για οικονομικούς λόγους, όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω το να αφήνει κάποιος τους άλλους να αποφασίζουν με τη δική τους ψήφο για το μέλλον του. Δυστυχώς σε πολλούς επικρατεί η λογική "σιγά μην αλλάξει κάτι από τη δική μου μία ψήφο". Δεν είναι έτσι όμως. Μία ψήφος από 'δω, μία ψήφος από κει, μαζεύονται χιλιάδες και εκατομμύρια. Γιατί να αφήσω κάποιον άλλον να με "εκπροσωπήσει" με τα δικά του κριτήρια και να μην πάω εγώ η ίδια να υποστηρίξω την επιλογή μου; Ειδικότερα αν κρίνω από το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που ψηφίζουν με κριτήριο το θυμό και όχι την καθαρή σκέψη.

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 12:27
από pav
mankasp έγραψε:Άσχετα με τις εκλογές, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς όταν μετακομίζει δεν κάνει μεταδημότευση.

Ζούσες πάντα Θεσσαλονίκη; :)

Κατ' αρχήν θέλει να έχεις συμπληρώσει δύο έτη στο νέο δήμο και θέλει ένα κάρο δικαιολογητικά, για όλη την οικογένεια.

Από άλλη άποψη, πολλές φορές ο κόσμος δεν μπαίνει στη διαδικασία γιατί του αρέσει το εκλογικό ταξιδάκι στους γονείς, ή στο χωριό.
Επίσης, κάποιοι προτιμούν να "στηρίζουν" την (μικρότερη) γενέτειρα τους, ελπίζοντας να αφήσουν κάποτε τη μεγαλούπολη και να επιστρέψουν εκεί.

Re: ΑΠΟΧΗ 2012

Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2012, 12:31
από Thermaikos
flight έγραψε:Η μεταδημότευση είναι μια αρκετά δυσάρεστη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία. Το γνωρίζω, επειδή κι εμείς κάναμε μεταδημότευση οικογενειακώς πριν από χρόνια και όλοι ξέρουμε πώς (δεν) λειτουργεί το δημόσιο. Ξέρω άτομα που δεν πήγαν να ψηφίσουν για οικονομικούς λόγους, όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω το να αφήνει κάποιος τους άλλους να αποφασίζουν με τη δική τους ψήφο για το μέλλον του. Δυστυχώς σε πολλούς επικρατεί η λογική "σιγά μην αλλάξει κάτι από τη δική μου μία ψήφο". Δεν είναι έτσι όμως. Μία ψήφος από 'δω, μία ψήφος από κει, μαζεύονται χιλιάδες και εκατομμύρια. Γιατί να αφήσω κάποιον άλλον να με "εκπροσωπήσει" με τα δικά του κριτήρια και να μην πάω εγώ η ίδια να υποστηρίξω την επιλογή μου; Ειδικότερα αν κρίνω από το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που ψηφίζουν με κριτήριο το θυμό και όχι την καθαρή σκέψη.

Ειναι πολυ απλη διαδικασια και δε χρειαζεται καν να πας στον δημο που εισαι εγγεγραμενος.
Ολα γινονται μεσω ΚΕΠ κ μεσω του Δημου που θα κανεις τη μεταδημοτευση.
Το οποιο ειναι ελαχιστα.. χρονοβορο σε συγκριση με το να πας στο τοπο που μενεις..
και κυριως μπορεις να ψηφιζεις πλεον στον τοπο σου διχως να σκεφτεσαι την τιμη της βενζινης.
Θα γινει ΜΙΑ φορα και θα ισχυει για παντα. :)