Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Ψηφοφορίες για διάφορα θέματα

ΣυντονιστέςCOLON Voyager-1, mankasp, zio_donnie

Συμφωνείτε με την συνεργασία στις Ευρωεκλογές που περιγράφετε στο κείμενο με την Λαϊκή Ενότητα;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 02 Απρ 2019, 12:40

Ναι
16
73%
Όχι
6
27%
 
Σύνολο ψήφωνCOLON 22

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 28 Μαρ 2019, 12:38

Σύμφωνα με το καταστατικό εφαρμόζουμε την απόφαση Α/Α 453/2019 της Διοικούσας επιτροπής και βάζουμε σε ψηφοφορία στο σώμα των μελών την πρόταση για συνεργασία στις Ευρωεκλογές από την Λαϊκή Ενότητα.Πλαίσιο για Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της ΛΑ.Ε και του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Η ΛΑ.Ε και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρούν αρχική, πρώτη βάση Συμφωνίας για την μεταξύ τους πολιτική, κινηματική και εκλογική συνεργασία τα εξής σημεία:
1. Οι δύο πλευρές εκφράζουν την πλήρη και ριζική τους αντίθεση στα μνημόνια και δεσμεύονται για την κατάργηση τους και την κατάργηση των ρυθμίσεων τους με πρώτο και κύριο μέτρο τον τερματισμό της λιτότητας.
2. Οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την επαναφορά όλων των εργατικών κατακτήσεων που καταργήθηκαν τα μνημονιακά χρόνια και πρώρα απ’ όλα δεσμεύονται για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για την διαμόρφωση των εργασιακών συμβάσεων, με ιδιαίτερο βάρος στην Γενική Συλλογική Σύμβαση για το ύψος του κατώτατου μισθού.
3. Οι δύο πλευρές θα στηρίξουν άμεσα την ενίσχυση των μισθών και πρώτα απ’ όλα την αναβάθμιση του κατώτατου μισθού, ενώ θα περιορίσουν δραστικά τις λεγόμενες «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις, πρώτα απ’ όλα εκεί που συνιστώνται για να επιτείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
4. Οι δύο πλευρές συμφωνούν στην αναμόρφωση ενός βιώσιμου αναδιανεμητικού κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με ουσιαστική κρατική και εργοδοτική χρηματοδότηση, ικανό να εξασφαλίσει ανθρώπινες συντάξεις, καθολική ουσιαστική περίθαλψη και αξιοπρεπείς υπηρεσίες.
5. Οι δύο πλευρές συμφωνούν να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων, να ανακτηθούν από το Δημόσιο, να ανασυγκροτηθούν και να κοινωνικοποιηθούν όλες οι δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις που εκποιήθηκαν και να εργαστεί παραγωγικά, αξιοκρατικά, αποδοτικά, ανταγωνιστικά και με κοινωνικό προσανατολισμό, χωρίς διαπλοκές και πελατειακές σχέσεις όλο το κράτος και ο δημόσιος τομέας.
6. Οι δύο πλευρές τάσσονται υπέρ της διαγραφής του δημόσιου χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του και υπέρ του βαθέως κουρέματος και ευνοϊκών ρυθμίσεων, μέχρι τη «σεισάχθεια» (πλήρη διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών των μικρομεσαίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέτρα δικαιοσύνης απαραίτητα για να γίνει δυνατή η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση της οικονομίας.
7. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τάσσονται υπέρ της εθνικοποίησης – κοινωνικοποίησης των τραπεζών, ώστε να παίξουν έναν αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο.
8. Η ΛΑ.Ε τονίζει την ανάγκη αποδέσμευσης από ευρώ και ΕΕ, ως προϋπόθεση για μια ριζοσπαστική εναλλακτική πορεία με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας να θεωρεί αυτές τις κατευθύνσεις απαραίτητες να προωθηθούν με δημοψήφισμα, εφόσον θέτουν στην πράξη εμπόδια στην εφαρμογή του προγράμματός μας.
9. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τάσσονται υπέρ της εφαρμογής ενός σχεδίου μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ενίσχυση των επενδύσεων και την στήριξη των μικρών και μεσαίων αγροτών και επιχειρήσεων, καθώς και του επαγγελματικού κόσμου, του επιστημονικού δυναμικού και ιδιαίτερα της νεολαίας, με έμφαση στην επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που ξενιτεύτηκε προς αναζήτηση εργασίας.
10. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τάσσονται υπέρ ενός ισχυρού, δημόσιου, δωρεάν, ανθρώπινου και καθολικού εκπαιδευτικού συστήματος και συστήματος υγείας στη χώρα.
11. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αγωνίζονται για μια βαθιά δημοκρατική Ελλάδα και την προώθηση Συντακτικής Συνέλευσης για ένα νέο δημοκρατικό και κοινωνικό Σύνταγμα.
12. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας υποστηρίζουν την πλήρη αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, καθώς και την ανάγκη πολυδιάστατων διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, μακριά από αμερικανοατλαντικά δεσμά.
13. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρούν ότι πρέπει σθεναρά να υποστηρίξουν δίκαιες κοινωνικές σχέσεις και μια νέα πολιτιστική άνθιση στη χώρα, η οποία θα αναζωογονήσει αρχές, αξίες και αλληλέγγυες σχέσεις, δίχως τις οποίες η πατρίδα μας δεν θα μπορέσει να πορευτεί στο μέλλον.

Επίσης το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας προσθέτει τα παρακάτω ζητήματα με τα οποία κατά βάση συμφωνεί και η ΛΑ.Ε:

14. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αναγνωρίζουν την ανάγκη για ανοιχτό λογισμικό στο δημόσιο. Στηρίζουν την νομοθέτηση χρήσης καθαρά ανοιχτού λογισμικού σε όλες τις υπηρεσίες και από όλους τους κρατικούς φορείς.
15. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας υποστηρίζουν ένα λειτουργικό, μηχανογραφημένο δημόσιο με αποτελεσματικές υπηρεσίες, χωρίς, όπου είναι εφικτό, την παρουσία πολιτών για την διεκπεραίωση των αναγκών τους, ώστε να αποφεύγονται, κατά το δυνατόν, ουρές και "γρηγορόσημα". Οι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν στην χρήση ανοιχτού λογισμικού για την διεκπεραίωση των εργασιών τους.
16. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας υποστηρίζουν ένα δημόσιο κοινωνικοποιημένο ενεργειακό σύστημα στην χώρα, το οποίο θα δίνει ειδικό βάρος στην όλο και μεγαλύτερη ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και στις επενδύσεις για έρευνα και εγχώρια κατασκευή των υλικών και μέσων ενεργειακού εξοπλισμού.
17. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θέτουν ως μείζονα προτεραιότητα την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας με ειδικά μέτρα πολιτικής στο πλαίσιο του προοδευτικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση.
18. Προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης με χρήση ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού, με ανοιχτά πρότυπα και ουδέτερο διαδίκτυο, με στόχο την καινοτομία και την αύξηση της εργασίας στους νέους με διδασκαλία των ανοιχτών τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης
19. ΛΑ.Ε και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συμφωνούν μαζί με την δημόσια - κοινωνική ιδιοκτησία και έλεγχο των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και την ανασυγκρότηση τους, να δώσουν έμφαση στην επέκταση δικτύων κοινωνικής οικονομίας στην χώρα.
20. Προστασία από την απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση ή παραχώρηση των προσωπικών δεδομένων από ιδιωτικές εταιρείες και μυστικές υπηρεσίες κρατών .
21. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο πρέπει να θεωρείται βασικό αγαθό στη σύγχρονη κοινωνία και να παρέχεται δωρεάν από το Κράτος με απαγόρευση κάθε είδους λογοκρισίας.
22. Η Δημόσια Υγεία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το ύψιστο αγαθό για τους πολίτες ενός κράτους και τους επισκέπτες του. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα υγείας οφείλουν να είναι επαρκή , ποιοτικά και διαθέσιμα σε όλους χωρίς διακρίσεις ,προσιτά σε κάθε άτομο ανεξάρτητα από το εισόδημά του, με ένα υγιές Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα πρέπει να βασίζεται σε διαφανείς διαδικασίες και με ιδιαίτερο βάρος τις ανάγκες και διαδικασίες Διάγνωσης και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης .
23. Τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης . Οι πατέντες για την Υγεία και τα φάρμακα θα πρέπει να απελευθερώνονται στον ελάχιστο χρόνο. Αποσύνδεση του κόστους της έρευνας και ανάπτυξης από την τελική τιμή πώλησης των φαρμάκων μετά από αξιολόγηση , καθώς η έρευνα πρέπει να προσδιορίζεται από τις ανάγκες υγείας του πραγματικού κόσμου και όχι αναγκαστικά από τις ανάγκες των αγορών.
24. Θεωρούμε την απλή αναλογική ως το δικαιότερο εκλογικό σύστημα, και θα εργαστούμε με την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης των αποφάσεων.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Προτάσεις για τίτλο:
Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) – Μέτωπο Ανατροπής
Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Εικόνα Εικόνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Αν το ψηφοδέλτιο μας μπει στη Βουλή τότε το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θα λαμβάνει το 6% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και το 10% των αναλογούντων αποσπασμένων και μετακλητών στο Κόμμα με ελάχιστο αριθμό τους 2.
Αν το ψηφοδέλτιο συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 4% το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θα λαμβάνει το 8% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.


Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

gounara
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 1396
ΕγγραφήCOLON 17 Φεβ 2012, 10:47
ΤοποθεσίαCOLON Athens, Greece

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό gounara » 28 Μαρ 2019, 17:37

Διάβασε πριν ψηφίσεις


φίλες και φίλοι,

για κάποιους το κίνητρο για την ενασχόληση τους με την πολιτική είναι τα χρήματα. Κάθε είδους χρήματα...νόμιμα, παράνομα, μαύρα, άσπρα κλπ. Για κάποιους άλλους είναι η δημοσιότητα, η αναγνωρισιμότητα, το κοινώς λεγόμενο "ψώνιο". Και κάποιοι απλά δεν έχουν (ή δεν ξέρουν) τί να κάνουν και αντιμετωπίζουν την εμπλοκή τους με τα κοινά ως... hobby!

Για εμένα προσωπικά το κίνητρο ήταν και παραμένει η παραδοχή πως η ελευθερία δεν χαρίζεται και πως αν δεν αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα σου σύντομα θα τα δεις να καταπατούνται. Με λίγα λόγια, πιστεύω πως για να είναι κανείς πραγματικά ελεύθερος οφείλει να αναλάβει την ευθύνη του να είναι ελεύθερος, την ευθύνη να διαχειρίζεται την ελευθερία του και αυτό δεν μπορεί να γίνει από την βολή του καναπέ. Ως ελεύθερος άνθρωπος με ελεύθερη βούληση αναλαμβάνω την ευθύνη του να είμαι ελεύθερος. Για μένα λοιπόν η ενασχόληση μου με τα κοινά προκύπτει από την ανάγκη να προστατεύσω, να διαφυλάξω την ελευθερία μου, γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος του ελεύθερος. Ή θα αγωνιστούμε όλοι για τα δικαιώματα όλων ή...

Έχοντας ξεκαθαρίσει τα παραπάνω βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης, επίπονης, κοπιώδους, χρονοβόρας, κοστοβόρας και εξαντλητικής προσπάθειας με σκοπό την κατάρτιση μιας βιώσιμης και ελπιδοφόρας πρότασης για το μέλλον του πειρατικού κινήματος στην χώρα μας. Η πρόταση αυτή αφορά στην εκλογική συνεργασία των Πειρατών με την Λαική Ενότητα στις επικείμενες ευρωεκλογές. Πρόκειται για μια πρόταση η οποία πολλά στραβά μπορεί να έχει αλλά δεν αλλοιώνει την Πειρατική μας ταυτότητα ενώ παράλληλα αποτελεί και την μόνη σοβαρή εναλλακτική σε σχέση με την αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Συνεργασίες με διάφορους άλλους εξετάστηκαν, επιδιώχθηκαν, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν αβάσιμες και σε κάποιες περιπτώσεις προσβλητικές για τους Πειρατές.

Η συγκεκριμένη πρόταση, την οποία σας καλώ να την κρίνετε με την ψήφο σας αφού την μελετήσετε, είναι μια τίμια πρόταση που στηρίζεται σε δίκαια κοινωνικά αιτήματα, σε προγραμματική σύγκλιση, σε επιχειρήματα και δεν απαιτεί κανενός είδους υποχώρηση στις διακηρυγμένες αρχές και αξίες μας. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, θα μπορούσε να είναι και χειρότερη. Σας ζητώ να την κρίνετε για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα μπορούσε να είναι.

Το μέλλον του πειρατικού κινήματος βρίσκεται πρωτίστως στα δικά σας, στα δικά μας χέρια. Και όπως γνωρίζετε η επίθεση ενάντια στις ιδέες που εκπροσωπούμε αναμένεται να είναι λυσσαλέα, ανελέητη και συντριπτική. Η μάχη για την Δημοκρατία θα κριθεί στο πεδίο του Διαδικτύου. Και εκεί οφείλουμε να είμαστε όλοι και όλες να είμαστε παρόντες και παρούσες.
Θανάσης Γούναρης Πρόεδρος Δ.Ε.
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
Πειρατές στην εκπαίδευση www.piratedu.gr
Πειρατές στην Aθήνα www.piratesinathens.gr
www.facebook.com/thanasis.gounaris
Πειρατικό Ραδιόφωνο www.radiopiratis.com

kanellia
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 42
ΕγγραφήCOLON 29 Ιούλ 2015, 19:27

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό kanellia » 31 Μαρ 2019, 22:17

Οι συνεργασίες απελπισίας δεν υποκαθιστούν ένα λειτουργικό περιβάλλον.
"No patches to a broken OS. Only updates."

Σύντομα μετά την ίδρυση του, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έδειξε τι δυνατότητες έχει το πειρατικό κίνημα -και- στην Ελλάδα επιτυγχάνοντας την αυτόνομη κάθοδο του σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Επίσης, με ανοιχτό μυαλό και καλή πίστη ακολούθησε η πρώτη εκλογική συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους στις ευρωεκλογές το 2014.

Δυστυχώς, η πορεία που ακολουθήσαμε συνολικά δεν επέτρεψε ξανά την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος. Χάρη σε καταστάσεις που θεωρούμε πως χαρακτηρίζονται από ύποπτα και αμφίβολα κίνητρα, η ενασχόληση με το κόμμα κατέληξε να είναι ψυχοφθόρα, και να προτείνονται "συνεργασίες" που είναι επιζήμιες για την φήμη του κόμματος, απομακρύνοντας συστηματικά φίλους και ψηφοφόρους, καθώς επίσης χαρακτηρίζοντάς μας ως καιροσκόπους και γραφικούς.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα μέλη που επιθυμούν την επαναλειτουργία του Κόμματος Πειρατών με αξιοπρέπεια. Αδυνατούμε να λάβουμε στα σοβαρά την πρόταση αυτή που φαίνεται να είναι αποτέλεσμα πολλών σπασμωδικών και ανούσιων κινήσεων οι οποίες μας εκθέτουν - πιθανώς ανεπανόρθωτα.

Αρνούμαστε να παρασυρθούμε από αυτή την παρωδία που κάποιοι ονόμασαν “εκλογική συνεργασία”. Η πειρατική ιδέα δεν θα έπρεπε να διασύρεται για λίγα ψίχουλα δημοσιότας και μια... καρέκλα!

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτή την φανερά λανθασμένη επιλογή και να επικεντρωθούμε με σοβαρότητα κι ευθύνη στην αναβίωση του κόμματος, όσο ακόμη προλαβαίνουμε.

Υπογράφουν οι Πειρατές:

Χρήστος Κουλαξίζης
Αντώνης Μοτάκης
Κανελλία Τούντα
Βασίλης Λάσκαρης
Σίμος Δαλκυριάδης
Δημήτριος Σάπικας
Γιάννης Παναγόπουλος

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 31 Μαρ 2019, 23:25

Ρε σοβαρά τα λέτε αυτά; Διαβάσατε τι λέει το καταστατικό; Μερικοί έχετε μήνες να ασχοληθείτε, η Κανελία μου είπε εμένα ότι δεν θέλει καν να είναι πλέον στο Κόμμα και το σεβάστηκα, ο Χρήστος μου είπε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί και τώρα σε μία ψηφοφορία που ΜΠΟΡΟΥΝ να ψηφίσουν όλα τα μέλη λέτε για επαναλειτουργία; Λειτουργεί κανονικά το κόμμα. Για αυτό το λόγο ακολουθεί το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του και δεν λαμβάνει αποφάσεις μία μικρή ομάδα με υπογραφές.

Είναι απλό. Η ψηφοφορία θέλει 2/3 για να περάσει. Ψηφίστε, να δούμε τι θέλουν τα μέλη και όχι οι... υπογράφοντες ή η Δ.Ε.

Τα ίδια θα πω και στην Δ.Ε.

Και ποια ΕΠΙΛΟΓΗ είναι λανθασμένη; ΠΡΟΤΑΣΗ έχει γίνει ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ. Θα με κουφάνετε; Μιλάτε σοβαρά; Οι περισσότεροι δεν ήρθατε καν στο συνέδριο, σας παρακαλούσα και τώρα μου λέτε εμένα ότι έκανα λάθος επιλογή; Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω; Να πω ότι την περνάμε χωρίς ψηφοφορία; Εσείς θα πετούσατε το καταστατικό και θα λέγατε δεν συζητάμε, αποφασίζουμε εμείς οι X;

Αν δεν μπορούμε να δεχτούμε τις δημοκρατικές αποφάσεις, να φύγουμε. ΓΚΕΓΚΕ;

Τώρα αν είστε σοβαροί, απλά ψηφίστε όχι και από αύριο ασχοληθείτε με το Κόμμα να κατέβουμε και μόνοι μας. Έχετε τα κότσια; Εγώ τα έχω και θα είμαι εκεί. Εσείς; Θα εξαφανιστείτε πάλι;

Υ.Γ. Εγώ, θέλω να κατέβουμε και προτιμώ ιδεατά να κατέβουμε μόνοι μας. Αλλά από την στιγμή που από εσάς είχα σιγή ιχθύος επέλεξα το δεύτερο καλύτερο. Τώρα μου λέτε τέτοιες μπούρδες;

Υ.Γ.2 PUT YOUR MONEY WHERE YOUR MOUTH IS: (Προσωπικά εδώ και 4 μήνες βάζω 20 ευρώ το μήνα και προσπαθώ να τραβήξω μέλη και φίλους να βάλουν, βάλτε και εσείς να σας δω)
https://elections.pirateparty.gr/?downl ... F%83%CE%B7
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

yiannpap
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 479
ΕγγραφήCOLON 05 Μάιος 2012, 18:12
ΤοποθεσίαCOLON Πειραιάς
CONTACTCOLON

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό yiannpap » 01 Απρ 2019, 08:35

Εγώ είμαι ένας από αυτούς που είδαν θετικά τη συνεργασία αυτή για ένα και μοναδικό λόγο. Την χρηματοδότηση. Αν μπορέσουμε και πάρουμε χρηματοδότηση από αυτή την κίνηση τότε θα μπορούμε να κατέβουμε αυτόνομα στις επόμενες εκλογές. Αν δεν θέλετε τη συνεργασία ψηφίστε ΟΧΙ και ελάτε να βρούμε ΑΜΕΣΗ λύση για να βρούμε χρήματα για να κατέβουμε στις Ευρωεκλογές και στις κοινοβουλευτικές. Από τους υπογράφοντες καλή τη πίστη θα πω ότι αν εξαιρέσω 2-3 οι υπόλοιποι που είναι στις δράσεις του κόμματος; Από το κόμμα δεν έφυγα ΠΟΤΕ από το Μάιο του 2012 που εντάχθηκα στις τάξεις του. Όσο και αν είμαι δυσαρεστημένος με πολλά πράγματα που έχουν γίνει και γίνονται. Είμαι εδώ ότι και να γίνει. Αυτά.
Γιάννης Παπαναστάσης
Ο γερολαδάς του ΠΕΙΡ.
Ό,τι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.

Στάθης Λειβαδίτης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 257
ΕγγραφήCOLON 23 Απρ 2012, 00:27

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό Στάθης Λειβαδίτης » 01 Απρ 2019, 09:44

Αγαπητές και αγαπητοί, φίλες και φίλοι συμπειρατές,

Είναι πρωταπριλιάτικο αστείο; Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά....

Δηλαδή, η επιλογή να υπάρχει ψηφοφορία, όπως ορίζει το καταστατικό μας, είναι λάθος και πρέπει να αναθεωρηθεί; Σύμφωνα με το καταστατικό μας, το Σώμα των Μελών αποφασίζει. Το κάθε μέλος ψηφίζει όπως και ότι θέλει, αρκεί να είναι οικονομικά ενήμερος/η.

Ως μέλος της ΔΕ, συμφωνώ με το Βασίλη και θέλω να γράψω ότι,

στο κείμενο που (όπως φαίνεται, συντάχθηκε εν θερμώ και) αναρτήθηκε εδώ, περίμενα ότι θα γινόταν κατανοητό με επιχειρήματα, ο λόγος ή οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει διαφωνία και γιατί τα μέλη θα πρέπει να καταψηφίσουν την πρόταση αυτή, και όχι ότι θα υπάρχουν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και έμμεσες αναφορές προς “κάποιον” ή “κάποιους” που εποφθαλμιούν θέσεις και διασύρουν το κόμμα.

Οι σχολιασμοί, τα αυθαίρετα συμπεράσματα και οι συλλογισμοί, διαστρεβλώνουν (και δεν έχουν καμία σχέση με) την πραγματικότητα, και υποβαθμίζουν την ποιότητα της επιχειρηματολογίας του κειμένου το οποίο διακατέχεται από κακεντρέχεια και κατά τη γνώμη μου είναι προσβλητικό για όλους μας και δεν τιμά κανένα.

chiossif
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 67
ΕγγραφήCOLON 29 Απρ 2012, 11:08
ΤοποθεσίαCOLON ATH, GR
CONTACTCOLON

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό chiossif » 01 Απρ 2019, 14:08

Φίλοι συμπειρατές,

καλημέρα και καλό μήνα :-)

Επιτρέψτε μου τις σκέψεις μου γραπτώς, εδώ... (θα πατήσω το Υποβολή ή κουβά...)

Η Δημοκρατία που έχουμε ΔΕΝ είναι η Δημοκρατία του ΠΕΙΡ. Κι παρότι εμείς ξέρουμε πως αυτή του ΠΕΙΡ θα λεφτερώσει επιμένουμε στην συμμετοχή μας με τους σημερινούς όρους παγιδευμένοι κι εμείς όπως όσοι καταλαβαίνουν το μάτριξ. Πως θα βγούμε; με την «αναγνώριση» η οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ περνάει από την «συμμετοχή». Κι η συμμετοχή θέλει εβρά και τα εβρά είναι βρώμικα σε αυτή την δουλειά :-(

Θα βρωμίσουμε ΣΗΜΕΡΑ με κάθε κόστος για αυτή την πιθανότητα;

ΘΑ ΒΡΩΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ μέχρι να τα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε;
Ε, αυτό το ερώτημα το έχουμε απαντήσει με ΝΑΙ παλαιότερα και δεν ορθοποδήσαμε. Τώρα; Ξανά ΝΑΙ ή ΟΧΙ και ψωμί κι ελιά;

Έστω ΟΧΙ. Αύριο; με άλλο ταίρι; Τότε ΝΑΙ; Ε, εντάξει ξεφτίλα... Τότε ΟΧΙ. ΟΚ. ΟΧΙ για πάντα ... ΔΕΚΤΟ

Έστω ΝΑΙ και ΔΕΝ ... Την επόμενη φορά πάλι τα ίδια με οποιοδήποτε άλλο ταίρι... λούπα...
Αν όμως, ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ τι γίνεται; Έ, ρε γλέντια και αποφεύγοντας να γράψω περισσότερα τώρα... τότε ΝΑΙ μέχρι να γυρίσει

Έχουμε λοιπόν ΟΧΙ (=αποχή) για πάντα ή ΝΑΙ τώρα και μέχρι νεωτέρας... ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ :-)

Δύναμη Φώτιση και Υγεία σε όλες και όλους :-)

Λέφτερα,
Ch Iossif

υγ
Μα αυτό το ταίρι είναι πράσινο κι όσοι είναι αλλεργικοί στο πράσινο θα μας αποφύγουν στο μέλλον - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ
μα εδώ διαφωνούμε ριζικά - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ
θα γίνουμε σαν αυτούς - όσοι πειρατές φύγουν δεν ήταν ποτέ πειρατές
μα θα γίνουν σαν εμάς και θα μας αφομοιώσουν - ΑΥΤΟ δεν θέλουμε: όλοι να γίνουν σαν το πειρατικό
στο μελλον δεν θα μας εμπστεύονται - όσοι δεν καταλαβαίνουν δεν μπορουν να γίνουν πειρατές τωρα... αύριο ίσως...
Χάκερ είναι αυτός που εύστροφα επιλέγει ως ψυχαγωγία την εξερεύνηση των ορίων του δυνατού.
Πειρατής είναι αυτός που επιδιώκει την κατάκτηση της ελευθερίας ως ανεκτίμητου θησαυρού. Είναι πάντα έτοιμος για κάθε μάχη με μόνο στόχο την νίκη._

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 01 Απρ 2019, 14:55

Παρακαλώ όλα τα μέλη να βάλουν άμεσα μέσω web banking χρήματα (12€ για κάθε έτος που χρωστάνε) για τα ορίσω ταμειακός ενήμερα και να ψηφίσουν. Στείλτε στο info@pirateparty.gr φωτογραφία ή screenshot της απόδειξης.
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

gounara
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 1396
ΕγγραφήCOLON 17 Φεβ 2012, 10:47
ΤοποθεσίαCOLON Athens, Greece

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό gounara » 02 Απρ 2019, 09:39

Φίλες και φίλοι συνπειρατές και συνπειρατίνες σε λίγο τελειώνει ψηφοφορία , ίσως την ώρα που διαβάζετε αυτή την ανάρτηση να έχει ήδη τελειώσει. Σε καθε περίπτωση θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην διαδικασία επιλογής ή απόρριψης της πρότασης όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Σκέφτηκα να γράψω μία μικρή απάντηση στους 7 πειρατές που έγραψαν την άδικη κατά τη δίκη μου άποψη παραπάνω ανάρτηση και να ανασκευάσω λέξη-λέξη ,πρόταση-πρόταση κάθε έννοια που περιγράφεται στο κείμενο τους, όμως δεν θα το κάνω , δεν θα χαλάσω χρόνο γυρίζοντας το κόμμα πάλι στην εσωστρέφεια .
Θα ήθελα μόνο να τους πω η καλύτερα να τους ρωτήσω στις 23 του Μάρτη στην πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία , τι έκαναν για την προώθηση των θέσεων μας ; Που πήγαν με ποιον μίλησαν ποιον επηρέασαν ; Εκαναν έστω και ένα tweet για το θέμα αυτό ; Ηρθαν μήπως στο συνέδριο του κόμματος; Αφιέρωσαν έστω και 5’ για να κάνουν κάτι προς όφελος του πειρατικού; Ξέρω, μόνο κριτική και λίγο lobbying στα ευρωπαϊκά σαλόνια του Πειρ τίποτα άλλο.
Από την άλλη στην δικιά μας εκδήλωση στο Σύνταγμα, παρέμειναν για 1 ωρα τουλάχιστον 50 άτομα και πέρασαν τουλάχιστον άλλα 100
Μας βρήκαν, μας μίλησαν, συμπαρατάχτηκαν μαζί μας, μας γνώρισαν .
Ήρθαν και έμειναν μαζί μας μέλη από την διεθνή αμνηστία, ο ευρωβουλευτής κύριος Χουντης ο οποίος επηρεαζόμενος από την τριβή και τις σχέσεις που έχουμε ανάπτυξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν ο ένας από τους δύο ευρωβουλευτές ο όποιος καταψήφισε τα άρθρα 11 και 13 , ήρθε κοντά μάς η υποψήφια Δήμαρχος Αθήνας Αυγή Θεοδοση, μας χαιρέτησε και δήλωσε την συμπαράσταση της , μέλη από την οικολόγικη Συμμαχία και άλλοι πολλοί .
Ακούραστα κάποιοι από εμάς Συνεχίζουν επί χρόνια να εργάζονται για το πειρατικό, παθαίνοντας και βλάβες στην υγεία τους ακόμα Την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι αυτό που ξέρουν είναι μόνο να κριτικάρουν.
Συνεργασία απελπισίας χαρακτηρίζουν κάποιοι την συνεργασία με την λαϊκή ενότητα, εγώ θα πρότεινα να δουν το παρακάτω βίντεο στο οποίο ο ευρωβουλευτής με τον οποίον σκοπεύουμε να συνεργαστούμε, γιατί η συνεργασία είναι συνεργασία για τις ευρωεκλογές, λειτουργεί ξεκάθαρα υπερ των θέσεων μας ..
Καλημέρα και καλή τύχη σε όλους !!


https://www.youtube.com/watch?v=ta-dtqKQhao&feature=youtu.be
Θανάσης Γούναρης Πρόεδρος Δ.Ε.
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
Πειρατές στην εκπαίδευση www.piratedu.gr
Πειρατές στην Aθήνα www.piratesinathens.gr
www.facebook.com/thanasis.gounaris
Πειρατικό Ραδιόφωνο www.radiopiratis.com

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4952
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Re: Ψηφοφορία για την συνεργασία με την ΛΑ.Ε.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Απρ 2019, 13:00

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή.
Σύμφωνα με το καταστατικό, που απαιτεί πλειοψηφία 2/3, το αποτέλεσμα θεωρείται θετικό. Εγκρίνεται η συνεργασία.

Όλα τα μέλη μας έχουν την δυνατότητα τώρα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για υποψηφιότητα με το Ευρωψηφοδέλτιο. Θα υπάρξει ψηφοφορία για την επιλογή των υποψηφίων αν περάσουν τους 4 στον αριθμό.

Η δήλωση ενδιαφέροντος γίνεται εδώ: viewtopic.php?f=188&t=8155
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες