Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Ψηφοφορίες για διάφορα θέματα

ΣυντονιστέςCOLON mankasp, zio_donnie, Voyager-1

Εγκρίνονται:

Το δημοψήφισμα λήγει στις 24 Νοέμ 2014, 20:33

Οι Αρχές και το Μανιφέστο
30
86%
Το Μανιφέστο
2
6%
Οι Αρχές
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Τίποτα από τα Δύο (πείτε την άποψή σας)
2
6%
Ουδέτερο
1
3%
 
Σύνολο ψήφωνCOLON 35

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4216
ΕγγραφήCOLON 08 Ιουν 2012, 13:37
ΤοποθεσίαCOLON Παντού και πουθενά

Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό Petros » 15 Νοέμ 2014, 20:33

Προϊόν Συλλογικής εργασίας μελών του ΠΕΙΡ

Μικρό Ιστορικό.
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 6 μήνες μετά από απόφαση της Δ.Ε.
Συνεργάστηκαν οι: Θ.Γ., Β.Λ. , Β.Π. και Σ.Λ.
Υποστήριξαν με υλικό, κείμενα και πληροφορίες οι Σ.Χ. και Σ.Δ.
Στήθηκε φόρουμ του Δ.Ι. απο το Β.Π. και οργανώθηκε λίστα ηλ. ταχυδρομείου από τον Σ.Ζ.
Έγιναν δεκάδες συναντήσεις και καταναλώθηκαν εκατοντάδες εργατοώρες. Αν ξέχασα κάτι ή κάποιον απλά συμπληρώστε. Ετοιμάζουμε έναν πολιτικό Δούρειο Ίππο και μια μεγάλη ειρηνική ανατροπή του πολιτικού συστήματος.
Τα 13 και πλέον κόμματα και πολιτικές κινήσεις που συμμετέχουμε καταλήξαμε στο παρακάτω μανιφέστο και τις αρχές.
Σας το παρουσιάζω επίσημα και ζήτω από τους διαχειριστές να το βάλουν για ψηφοφορία και έγκριση απο το Σώμα των Μελών για να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια της Συμμαχίας.
Η ΔΕ (προηγούμενη) εξουσιοδότησε τα μέλη του ΠΕΙΡ, Θ.Γ. και Β.Λ. να διερευνήσουν και να εργαστούν πάνω στην ιδέα του Θ.Γ., της εκλογικής συνεργασίας των εκτός βουλής κομμάτων με στόχο τη κοινή κάθοδο στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν με στόχο το διεμβολισμό του ορίου του 3%.
Κύριος στόχος επίσης της Συμμαχίας αυτής είναι να αποδυναμώσει το μπόνους των 50 εδρών από το πρώτο κόμμα και κατά συνέπεια την αυτοδυναμία . Έγιναν δεκάδες συναντήσεις με όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων και σε αυτό βοήθησαν πολλά μέλη του ΠΕΙΡ.
Το προϊόν της συλλογικής αυτής δουλειάς του ΠΕΙΡ, με κόμματα (από τα εκτός βουλής) και κινήματα, είναι αυτό που παρουσιάζεται παρακάτω ως αρχές και μανιφέστο .
Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν θέση και να ψηφίσουν, θετικά ή αρνητικά, την συμμετοχή μας στην εκλογική συνεργασία αν αυτή τελικά συσταθεί με το μανιφέστο και τις αρχές που παρουσιάζονται.

Πριν ψηφίσετε προσμετρήστε ότι:
1. Θετική ψήφος σημαίνει αποδοχή των αρχών και του μανιφέστου και κατά συνέπεια δέσμευση του ΠΕΙΡ οτι συνεχίζει να συμμετέχει στην συνέχιση των συζητήσεων.
ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, το ΠΕΙΡ θα συμμετάσχει εφόσον εγκριθεί εκ νέου από το ΣτΜ με την πλειοψηφία που προβλέπει το καταστατικό.
Η δέσμευση θα γίνει με υπογραφή προέδρου ή αντιπροέδρου της ΔΕ όπως προβλέπεται καταστατικά. (έτσι είχε γίνει και με τους ΟΠ)
2. Επίσης, θετική ψήφος σημαίνει ότι προχωράμε στο δεύτερο μέρος των διεργασιών που έχει να κάνει με θέματα λειτουργίας και στρατηγικής της Συμμαχίας που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι κατά τη δική μας εκτίμηση .
3. Τα 2 κείμενα που κατατίθενται είναι τελικά και δεν επιδέχονται αλλαγές παρά μικροβελτιώσεις.
4. Τα ίδια ακριβώς κείμενα έχουν κατατεθεί στα όργανα όλων των κομμάτων της Συμμαχίας και το καθένα θα το επικυρώσει ή απορρίψει με όποιο τρόπο προβλέπει το καταστατικό του και θα δεσμευτεί με αντίστοιχες υπογραφές.
5. Μετά την επικύρωση των κειμένων κλείνει ο πρώτος κύκλος και για να εισέλθει κάποιο κόμμα στη Συμμαχία χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία των συμμετεχόντων.
6. Η Συμμαχία είναι καθαρά εκλογική και δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες λειτουργίες του Κόμματος ούτε τη φυσιογνωμία του στο ελάχιστο.
7. Ο προσωρινός τίτλος είναι "Δούρειος Ίππος".
8. Μετά τις εκλογές η Συμμαχία διαλύεται και το κάθε κόμμα λειτουργεί με τους βουλευτές που έχει εκλέξει ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑ χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις.
9. Αρνητική ψήφος σημαίνει ότι το ΠΕΙΡ αποχωρεί από τη Συμμαχία, αν τελικά δημιουργηθεί, παρότι την ξεκίνησε το ίδιο και θα κατέβει αυτόνομα και με ίδιες δυνάμεις και πόρους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αν κατέβει.


Δούρειος Ίππος – Ιδρυτική Διακήρυξη (Μανιφέστο)

Εκλογές 2012. Ένα εκατομμύριο πολίτες ψήφισαν "μικρά κόμματα". Όμως η επιλογή τους αυτή δεν απέκτησε ποτέ φωνή στη βουλή των Ελλήνων. Την ιδία στιγμή 3.500.000 πολίτες δεν προσήλθαν στις κάλπες να ψηφίσουν, απογοητευμένοι από το εκλογικό σύστημα που αφαιρεί τη δυνατότητα εκπροσώπησης όλων των πολιτών .
2014. Ακριβώς το ίδιο σενάριο. Και πάλι ένα εκατομμύριο ψήφοι δεν έχουν φωνή. Αυτό, δε πρέπει να ξανασυμβεί! Τέρμα πια οι “χαμένες ψήφοι”!
Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας δημιουργώντας την κρίσιμη μάζα που θα εμπνεύσει ακόμα περισσότερους. Συμφωνήσαμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι Έλληνες πρέπει να δρούμε ενωμένοι και το επισφραγίζουμε αυτό με το παράδειγμά μας.
Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, δε συμφωνούμε σε όλα. Παρά το ότι ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες, συγκλίνουμε στο ίδιο πολιτικό όραμα. Και συνεργαζόμαστε. Συνεργαζόμαστε με ειλικρίνεια, έχοντας κοινούς στόχους.
Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μία σύγχρονη και ουσιαστική Δημοκρατία, μία λειτουργική και ισχυρή χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Έχουμε μία κοινή θεώρηση για τα αίτια του προβλήματος: αναχρονιστικοί θεσμοί, μη εφαρμογή της διάκρισης των εξουσιών και υποταγή του εθνικού στο μικροκομματικό συμφέρον.
Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε το καλπονοθευτικό σύστημα που φιμώνει διαρκώς ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, μαζί με τις επιλογές του.
Στόχος μας είναι να εκφράσουμε τα εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και επιλέγουν να απέχουν από τις εκλογές, ή να εκφράζουν την αντίθεσή τους με λευκό ή άκυρο.
Στόχος μας είναι να φέρουμε τους ίδιους του πολίτες στο επίκεντρο της πολιτικής και να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης πολίτη – πολιτείας. Επειδή πιστεύουμε στην αστείρευτη δύναμη του ενεργού πολίτη.
Δεν είμαστε άλλο ένα κόμμα, δεν είμαστε μία ακόμα πολιτική κίνηση, δεν είμαστε μια ομάδα προβληματισμού. Είμαστε μία Συμμαχία όλων όσοι θέλουν να ρίξουν τα παλαιοκομματικά τείχη και να μετατρέψουν το κοινοβούλιο, σε Βουλή ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Χωρίς αποκλεισμένους.
Καλούμε όλους τους Έλληνες που έχουν τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα, όπου και να βρίσκονται, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, να ενωθούν μαζί μας για να πετύχουμε την πιο μεγάλη θεσμική επανάσταση στη σύγχρονη ιστορία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε!Ο Δωδεκάλογος του Δούρειου Ίππου - ΑΡΧΕΣ

1. Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας, με απαραίτητη προϋπόθεση τον πλήρη σεβασμό -στην πράξη- της αρχής της επικουρικότητας.
2. Ουσιαστική και δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου. Διαχωρισμός μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας και πλήρης ανεξαρτησία της δικαστικής.
3. Αποτελεσματική και δίκαιη λειτουργία του Κράτους προς όφελος του πολίτη. Εξάλειψη της διαφθοράς και καταπολέμηση της διαπλοκής.
4. Ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία και την Παιδεία.
5. Ελεύθερη οικονομία με έλεγχο στην ασυδοσία της αγοράς. Παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία.
6. Καταπολέμηση της ανεργίας με κάθε τρόπο. Πλήρης εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου.
7. Δίκαιο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα. Αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
8. Υιοθέτηση του Μέτρου, για ένα Κράτος δικαίου που σέβεται και εφαρμόζει τους νόμους εξίσου προς κάθε κατεύθυνση, με σεβασμό στη διαφορετικότητα.
9. Ενίσχυση της αποκεντρωμένης περιφερειακής ανάπτυξης.
10. Σταθερότητα των συνόρων και απόρριψη κάθε αλυτρωτικής τάσης.
11. Ελεύθερη πρόσβαση του ατόμου στη γνώση και τον πολιτισμό.
12. Καταπολέμηση της δημογραφικής γήρανσης. Κίνητρα για την αύξηση του πληθυσμού.
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4216
ΕγγραφήCOLON 08 Ιουν 2012, 13:37
ΤοποθεσίαCOLON Παντού και πουθενά

Re: Ψηφοφορία για Δούρειος ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό Petros » 15 Νοέμ 2014, 21:15

Οι αρχές είναι υπερβολικά συνεπτυγμένες, κοινώς σούπα.
Προσωπικά δεν θέλω αρχές άλλων, έχω τις δικές μου, αλλά αν πρέπει να μπουν ντε και καλά προτείνω αυτές τις αλλαγές:

  • 1) Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας με κέντρο τον πολίτη, όχι τα κέρδη και τις επιχειρήσεις.
  • 3) Δίκαιη και διάφανη λειτουργία του Κράτους προς όφελος του πολίτη. Εξάλειψη της διαφθοράς και καταπολέμηση της διαπλοκής.
  • 4) Μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης που θα βασίζεται στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία. Με μέριμνα ούτως ώστε η αγορά να μην επεμβαίνει στη διαφάνεια, δικαιοσύνη και πρόνοια του κράτους.
  • 6) Καταπολέμηση της ανεργίας με την θέσπιση βασικού εισοδήματος.

Όσο δε αφορά το 12, δεν είναι αρχή όπως ξανάπα. Απορρέει άμεσα από την αειφόρο οικονομία. Όταν βλέπει ο άλλος ότι ο δάσκαλος που θα έχει το παιδί του δεν πληρώνεται ΟΥΤΕ με ένα πιάτο φασολάδα (που είχε πει και ο Μανόλης κάποτε) σιγά μην κάνει παδιά...

Αναλυτικά η άποψή μου επί των αρχών εδώ

Το μανιφέστο με βρίσκει σύμφωνο. Ωστόσο θα ήθελα να μπει ως κατακλείδα στην τελευταία πρόταση ο στόχος μας:

Δεν είμαστε άλλο ένα κόμμα, δεν είμαστε μία ακόμα πολιτική κίνηση, δεν είμαστε μια ομάδα προβληματισμού. Είμαστε μία Συμμαχία όλων όσοι θέλουν να ρίξουν τα παλαιοκομματικά τείχη και να μετατρέψουν το κοινοβούλιο, σε Βουλή ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε την απλή αναλογική και να καταργήσουμε οποιονδήποτε περιορισμό έχει μπει στην συμμετοχή στα κοινά με σκοπό να αποκλείσει νέες ιδέες και να συντηρεί κομματικά συμφέροντα. Να δημιουργήσουμε ένα κοινοβούλιο χωρίς αποκλεισμένους.
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4128
ΕγγραφήCOLON 19 Φεβ 2012, 16:58
ΤοποθεσίαCOLON Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
CONTACTCOLON

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 15 Νοέμ 2014, 21:57

Μια "μικροβελτίωση":

Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μία σύγχρονη και ουσιαστική Δημοκρατία, μία λειτουργική και ισχυρή χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Έχουμε μία κοινή θεώρηση για τα αίτια του προβλήματος: αναχρονιστικοί θεσμοί, μη εφαρμογή της διάκρισης των εξουσιών και υποταγή του εθνικού στο μικροκομματικό συμφέρον.

όχι μικροκομματικό αλλά κομματικό (σκέτο)


Και για τον φίλο Petros:

Ούτε και αυτό είναι Αρχή:
6) Καταπολέμηση της ανεργίας με την θέσπιση βασικού εισοδήματος.

και για τα άλλα έχω να σου πω πολλά αλλά ούτως ή άλλως ΔΕΝ πρόκειται για ιδεολογική σύγκλιση ΑΛΛΑ για εκλογικό όχημα. Απλά επιμένεις να ΜΗΝ το καταλαβαίνεις ή να ΜΗΝ το αποδέχεσαι...
здравствуйте

Petros
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4216
ΕγγραφήCOLON 08 Ιουν 2012, 13:37
ΤοποθεσίαCOLON Παντού και πουθενά

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό Petros » 15 Νοέμ 2014, 22:31

Κομπειλάδας έγραψεColonούτως ή άλλως ΔΕΝ πρόκειται για ιδεολογική σύγκλιση ΑΛΛΑ για εκλογικό όχημα. Απλά επιμένεις να ΜΗΝ το καταλαβαίνεις ή να ΜΗΝ το αποδέχεσαι...


Πως προκύπτει ότι δεν το καταλαβαίνω ή δεν το αποδέχομαι; :shock:
«Mε τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά. Όσοι ανθέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά».
https://www.youtube.com/watch?v=wYEejB_sBMM

Κομπειλάδας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4128
ΕγγραφήCOLON 19 Φεβ 2012, 16:58
ΤοποθεσίαCOLON Σουρωτή, Βασιλικά, Θέρμης
CONTACTCOLON

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 15 Νοέμ 2014, 23:25

Από το ότι προτείνεις "ΜΕΓΑΛΟΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ" και όχι "μικροβελτιώσεις"..... :twisted:
здравствуйте

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 8666
ΕγγραφήCOLON 23 Δεκ 2011, 23:28
ΤοποθεσίαCOLON Σύρος, Κυκλάδες

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό baskin » 16 Νοέμ 2014, 13:37

Αν και δεν συμφωνώ με όλα στα δύο κείμενα, ψήφισα ναι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαβούλευσης και αφού η τελική απόφαση θα περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 2409
ΕγγραφήCOLON 15 Οκτ 2011, 10:47
ΤοποθεσίαCOLON Thessaloniki, Greece

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό anestis » 16 Νοέμ 2014, 19:40

Copy/paste από τον Στράτο, ΕΠΙ 2

Αν και δεν συμφωνώ με όλα στα δύο κείμενα, ψήφισα ναι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαβούλευσης και αφού η τελική απόφαση θα περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν.


Επί της ουσίας.
* Αν/όταν μπορέσουν να αλλάξουν στη Διακήρυξη:
"μικρά κόμματα" = κόμματα που έμειναν εκτος βουλής
Στόχος μας = Στόχος (ακούγεται λιγότερο εγωιστικό, δεν χρειάζονται πολλά εμείς/μας).
Για τον ίδιο λόγο
Επειδή πιστεύουμε = Με πίστη στην αστείρευτη δύναμη...
Δεν είμαστε = Δεν πρόκειται για άλλο ένα κόμμα, μία ακόμα πολιτική κίνηση, μια ομάδα προβληματισμού. (+ότι όλη η πρόταση τοποθετείται αρνητικά, που δεν κάνει κλικ)
Πρόκειται για μια συμμαχία...

* Στο δωδεκάλογο:
6. Αναφορά στην εργασία, όχι στην ανεργία. Αξιοποίηση, όχι εκμετάλευση του εθνικού πλούτου.
11. ατόμου = προσώπου(ων) ή ανθρώπου(ων) ή πολίτη(ων) ή όλων, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΤΟΜΟΥ.

* Τέλος το όνομα Δούρειος Ιππος είναι καλό, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο από το Μεγάλη Συνεργασία ή Μεγάλη Συμμαχία.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

gounara
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 1392
ΕγγραφήCOLON 17 Φεβ 2012, 10:47
ΤοποθεσίαCOLON Athens, Greece

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό gounara » 16 Νοέμ 2014, 20:25

Ψηφισα ναι γιατί πιστεύω οτι είναι η μοναδική πιθανότητα να αλλάξει κάτι στη χώρα.
Οι παρατηρησεις του Ανέστη πολύ σωστες και παρότι είναι τελικα τα κείμενα θα τις θέσω στους Συμμαχους.
Θανάσης Γούναρης Πρόεδρος Δ.Ε.
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
Πειρατές στην εκπαίδευση www.piratedu.gr
Πειρατές στην Aθήνα www.piratesinathens.gr
www.facebook.com/thanasis.gounaris
Πειρατικό Ραδιόφωνο www.radiopiratis.com

LouisaT
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 848
ΕγγραφήCOLON 13 Ιαν 2012, 15:25

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 16 Νοέμ 2014, 20:53

Copy/paste από τον Στράτο, ΕΠΙ 3
Αν και δεν συμφωνώ με όλα στα δύο κείμενα, ψήφισα ναι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαβούλευσης και αφού η τελική απόφαση θα περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν.


Συν :
anestis έγραψεColonCopy/paste από τον Στράτο, ΕΠΙ 2

Αν και δεν συμφωνώ με όλα στα δύο κείμενα, ψήφισα ναι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαβούλευσης και αφού η τελική απόφαση θα περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν.


Επί της ουσίας.
* Αν/όταν μπορέσουν να αλλάξουν στη Διακήρυξη:
"μικρά κόμματα" = κόμματα που έμειναν εκτος βουλής
Στόχος μας = Στόχος (ακούγεται λιγότερο εγωιστικό, δεν χρειάζονται πολλά εμείς/μας).
Για τον ίδιο λόγο
Επειδή πιστεύουμε = Με πίστη στην αστείρευτη δύναμη...
Δεν είμαστε = Δεν πρόκειται για άλλο ένα κόμμα, μία ακόμα πολιτική κίνηση, μια ομάδα προβληματισμού. (+ότι όλη η πρόταση τοποθετείται αρνητικά, που δεν κάνει κλικ)
Πρόκειται για μια συμμαχία...

* Στο δωδεκάλογο:
6. Αναφορά στην εργασία, όχι στην ανεργία. Αξιοποίηση, όχι εκμετάλευση του εθνικού πλούτου.
11. ατόμου = προσώπου(ων) ή ανθρώπου(ων) ή πολίτη(ων) ή όλων, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΤΟΜΟΥ.

* Τέλος το όνομα Δούρειος Ιππος είναι καλό, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο από το Μεγάλη Συνεργασία ή Μεγάλη Συμμαχία.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Όλα αυτά.

dizzyk
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 395
ΕγγραφήCOLON 17 Απρ 2012, 11:21

Re: Ψηφοφορία για Δούρειο ίππο - Μανιφέστο και Αρχές.

Δημοσίευσηαπό dizzyk » 17 Νοέμ 2014, 00:26

+1

anestis έγραψεColonCopy/paste από τον Στράτο, ΕΠΙ 2

Αν και δεν συμφωνώ με όλα στα δύο κείμενα, ψήφισα ναι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαβούλευσης και αφού η τελική απόφαση θα περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν.


Επί της ουσίας.
* Αν/όταν μπορέσουν να αλλάξουν στη Διακήρυξη:
"μικρά κόμματα" = κόμματα που έμειναν εκτος βουλής
Στόχος μας = Στόχος (ακούγεται λιγότερο εγωιστικό, δεν χρειάζονται πολλά εμείς/μας).
Για τον ίδιο λόγο
Επειδή πιστεύουμε = Με πίστη στην αστείρευτη δύναμη...
Δεν είμαστε = Δεν πρόκειται για άλλο ένα κόμμα, μία ακόμα πολιτική κίνηση, μια ομάδα προβληματισμού. (+ότι όλη η πρόταση τοποθετείται αρνητικά, που δεν κάνει κλικ)
Πρόκειται για μια συμμαχία...

* Στο δωδεκάλογο:
6. Αναφορά στην εργασία, όχι στην ανεργία. Αξιοποίηση, όχι εκμετάλευση του εθνικού πλούτου.
11. ατόμου = προσώπου(ων) ή ανθρώπου(ων) ή πολίτη(ων) ή όλων, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΤΟΜΟΥ.

* Τέλος το όνομα Δούρειος Ιππος είναι καλό, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλύτερο από το Μεγάλη Συνεργασία ή Μεγάλη Συμμαχία.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες