ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 837
Εγγραφή: 11 Ιαν 2012, 16:15
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό omissman » 27 Μαρ 2012, 18:52

Με ιδιαιτερη λυπη ενημερωνω τα μελη της επιτροπης οικονομιας οτι δεν επιθυμω πλεον να φερω την ευθυνη του συντονιστη της επιτροπης και δεν θελω πλεον να συμμετεχω στις εργασιες της. Οι λογοι ειναι απολυτως προσωπικοι και εχουν να κανουν με τις προσωπικες μου αρχες για τις οποιες δεν ειμαι διατεθειμενος να κανω την παραμικρη παραχωρηση. Ως εκ τουτου η αποφαση μου αυτη ειναι Οριστικη και Αμετακλητη.

ευχαριστω τα μελη της επιτροπης οικονομιας που με στηριξαν με την εμπιστοσυνη τους.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Μαρ 2012, 19:29

Κάτσε ρε Γιώργο, επειδή δηλαδή στην είπε ένας, πρέπει να την πληρώσουμε όλοι οι άλλοι που συμφωνούμε δεν συμφωνούμε μας αρέσει να κάνουμε δουλειά μαζί σου;

Είναι άδικο για τους υπόλοιπους να παίρνεις απόφαση με βάση τα λεγόμενα ενός. Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις για όλους όσους έχουν υποστηρίξει την άποψη τους εδώ μέσα και έχουν την όρεξη να την συζητήσουν.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό baskin » 27 Μαρ 2012, 19:34

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν κόντρες και χαρακτηρισμοί, είναι κομμάτι της ζύμωσης. Προσωπικά έχω παρεκτραπεί και χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα (δες το θέμα με τον Λαζόπουλο). Τι έπρεπε να κάνουν οι υποστηρικτές να πάρουν δρόμο γιατί εγώ έβριζα (και έβριζα).

Έτσι είναι και κάνεις λάθος που το παίρνεις προσωπικά.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1993
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012, 17:36
Τοποθεσία: Αττική
Επικοινωνία:

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό James » 27 Μαρ 2012, 19:37

Δε το δέχομαι Γιώργο
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

agelos
Δημοσιεύσεις: 1389
Εγγραφή: 05 Ιαν 2012, 14:23

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό agelos » 27 Μαρ 2012, 20:20

ειχε γινει κατι απο οτι καταλαβα? εγω πιστευω τι λογο φορτου εργασιας δεν μπορει αλλο να ανταπεξελθει. αλλα αν εγινε οτι και να εγινε δεν εχει σημασια. εδω γιρωγο εχουμε ερθει επειδη θελουμε να δημιουργησουμε κατι για τις επομενες γενιες. για να αλλαξουμε προς το καλυτερο την ελλαδα. και σε αυτον τον σκοπο δε χωρανε εγωισμοι. δες και το πιο παλιο παραδειγμα με τον ded που διαγραφηκε. αν οντως εισαι κι εσυ εδω για να προσπαθησουμε ολοι μαζι να κανουμε κατι καλυτερο και πιο πολυ για τους επομενους απο εμας (μιας και ουτε κι εγω που ειμαι 27 θεωρω θα χαρω ενα καλυτερο μελλον) τοτε θα παραμεινεις.

κι οπως λεει και ο φιλος baskin χωρις αντιπαραθεση δεν θα βγουν οι διαφορες πτυχες και δε θα γινουν οι απαιτουμενες ζυμωσεις για ενα κοινωνικο κομμα. βεβαια στα πλαισια της δημοκρατιας και του σεβασμου της γνωμης του συνανθρωπου μας εγω δε θα προσπαθησω να σε πεισω. απλα κλεινωντας να σου πω να ξανασκεφτεις τα οσα εγραψα παραπάνω και επισης να σκεφτείς οτι εμεις οι λιγοι είμαστε που τωρα τρέχουμε το κομμα και χωρις εμας και ποσο μάλλον χωρις εσενα με τις γνώσεις και την όρεξη που σε διατρέχει.


φιλικά πάντα

άγγελος
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

kdev
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 274
Εγγραφή: 05 Ιαν 2012, 22:56

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό kdev » 27 Μαρ 2012, 20:53

δεν γνωριζω το θεμα του συμβαντος αλλα θεωρω απο αυτα που διαβασα οτι αφορα καποια διαφωνια

αλλα
συμφωνω με τον στρατο
δηλαδη αν σε καθε κοντρα δεν μπορουμε να βρουμε τη χρυση τομη, τι κανουμε ? που παμε ? ποιοι ειμαστε ?
ειμαστε ενα απο αυτους που δεν θελουμε ουτε να τους βλέπουμε.
Σωστα το ειπε ο Στρατος. Στο θεμα Λαζοπουλου ειχαμε με εντονη "προσωπικη κοντρα/λογομαχια" αλλα ειμαστε παλι εδω και συνεχιζουμε να συζηταμε χωρις να εχουμε να χωρισουμε τιποτα και εχουμε ξεχασει συναμα και τα προηγουμενα

γιωργο αποψη μου ανακαλεσε...

Tzouvekas Theodoros
Δημοσιεύσεις: 382
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 08:16
Τοποθεσία: Σαλαμινα
Επικοινωνία:

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό Tzouvekas Theodoros » 28 Μαρ 2012, 07:23

αρνουμε την οποιαδηποτε αποχωρηση οποιου μελους και απο οποια επιτροπη. ειτε συντονιστης ειτε οτι αλλο. ειναι περιοδος φορτωσης και μπορει και το τιποτα να κανει μπαμ τον αλλον / η .
λιγο συγκρατια απο ολους μας , ας θεωρησουμε οτι καποια μικροπραγματα ειναι για το σασπενς .
φιλικα παντα προς ολους
σ.σ ειμαστε πολυ καλα για αρχη κομματος σε σχεση με το τι εχω δει σε αλλα παλεοτερα.. τα μαχαιρια και τα τσεκουρια τα γιαλιζαν και τα ακονιζαν καθε 3 ωρες :-) οι αποψεις θα διαφερουν ειναι λογικο. οι προσφορα εργασιας θα διαφερει και αυτο ειναι λογικο. ομως πιστευω οτι ειμαστε πολυ ενωμενοι σε σχεση με αλλα κομματα.
Αλήθεια ,Διαφάνεια ,Ελευθερεια του Ανθρώπου
Όι απόψεις μου είναι προσωπικές.

James
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1993
Εγγραφή: 19 Ιαν 2012, 17:36
Τοποθεσία: Αττική
Επικοινωνία:

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό James » 28 Μαρ 2012, 13:25

Νομίζω ότι οΓιώργος πρέπει να διαβ´ασει το συγκεκριμένο θέμα viewtopic.php?f=7&t=851#p9656
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

omissman
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 837
Εγγραφή: 11 Ιαν 2012, 16:15
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό omissman » 29 Μαρ 2012, 10:44

Αθηνα, 29/3/12
Μετα την διευθετηση του προσωπικου ζητηματος με τον Μανωλη, τον οποιο ευχαριστω για την εντιμη και ειλικρινη τοποθετηση του τοσο δημοσια οσο και προσωπικα, αισθανομαι ότι ειναι επιτακτικη αναγκη να ξεκαθαρισει και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ πλευρα του ζητηματος.

Γιατι για μενα αυτή είναι η κυριαρχη πλευρα και όχι η προσωπικη, οση πικρια και αν αισθανθηκα από μια αδικη προσωπικη επιθεση , η οποια ηταν και ασφαιρη αλλα και αστοχη, ακριβως επειδη δεν εστιαζε στις αποψεις και στις ιδεες που εξεφραζα στα κειμενα μου αλλα σε μενα τον ιδιο. Και μαλιστα , ακομη χειροτερα, προερχοταν από ένα αξιολογο και ευφυη συνομιλητη και συναγωνιστη μου και όχι από έναν πολιτικο αντιπαλο. Αυτό μου ηταν πραγματικα ακατανοητο, γι’ αυτό και αποφασισα αμεσως να αντιδρασω ΑΠΟΛΥΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

Γιατι για μενα αυτό που εχει σημασια είναι , όχι το τι λεμε σε διαφορες «αρχες» και στα «ευαγγελια» τα οποια επικαλουμαστε για ψυλλου πηδημα, αλλα το ΠΟΣΟ ΤΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Γιατι για μενα αρχη μου είναι να τιμω και να αγαπω τους φιλους μου και να σεβομαι και να μην υποτιμω τους αντιπαλους μου. Ποσο μαλλον τους συντροφους και συναγωνιστες μου…

Ακριβως γι’ αυτους τους λογους το ζητημα είναι βαθυτατα πολιτικο. Γι’ αυτό και διαφωνησα με οσους επικοινωνησαν μαζι μου ή και εξεφρασαν δημοσια την αποψη ότι δεν είναι κατι σοβαρο, ότι απαιτειται ψυχραιμια και ηπιοτητα, ότι δεν χρειαζεται να δινω σημασια επειδη «μου την ειπε καποιος» κλπ. Για μενα είναι προφανες ότι δεν εγινε κατανοητη η εξαιρετικα σοβαρη πολιτικη διασταση του ζητηματος. Και κάθε αντιμετωπιση που το αγνοουσε ειτε «ηπια» ειτε όχι, στην πραγματικοτητα θα ειχε σαν μονο αποτελεσμα το κουκουλωμα της ουσιας.

Ακριβως γι’ αυτό αποφασισα να αναδειξω την ουσια του ζητηματος και επελεξα να το κανω με τον πιο απολυτο τροπο. Όχι για λογους προσωπικου «εγωισμου» ή περηφάνειας , όπως πολλοι από εδώ μεσα μπορει να νομισαν, αλλα για λογους ΑΡΧΩΝ, τοσο προσωπικων οσο και ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ. Γιατι μπορει να γραφουμε και να επικαλουμαστε τις αρχες μας αλλα φαινεται να ξεχναμε πολύ ευκολα ότι η ΒΑΣΙΚΗ μας Αρχη εστιαζει στα Προσωπα, τα οποια είναι στο επικεντρο της πολιτικης μας ιδεολογιας, αυτά θεωρουμε ότι πρεπει να αποφασιζουν, αρα είναι A PRIORI ΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΘ’ΕΑΥΤΑ.

Τι συμβαινει λοιπον όταν εμεις οι ιδιοι καταπατουμε αυτή τη βασικη μας αρχη στον μεταξυ μας διαλογο ;;; Για φανταστειτε τι θα σκεφτει ενας επισκεπτης ή ένα νέο μελος όταν βρεθει μεσα σε ένα κλιμα αντιπαραθεσης γηπεδικου επιπεδου ;;; Ειδικα μαλιστα όταν είναι νεος ; δεν θα σκεφτει ότι αλλα λεμε και αλλα κανουμε ;; δεν θα σκεφτει ότι ειμαστε μια από τα ιδια με αυτό ακριβως που θελουμε να αλλαξουμε ;; με τι αξιωσεις λοιπον διεκδικουμε τη δημοσια παρουσια μας εάν εμεις οι ιδιοι δεν εχουμε ενστερνισθει την πολιτικη κουλτουρα την οποια προτεινουμε σε μια ολοκληρη κοινωνια ; ποσο αξιοπιστοι μπορουμε να ειμαστε όταν οι πραξεις μας ερχονται σε αντιφαση με τις αρχες μας ; οι οποιες ετσι μαλλον θα καταληξουν να είναι άλλη μια παπαρολογια ;

Ισως πολλοι από εδώ μεσα να μην εχουν συνηδειτοποιησει το μεγεθος της δυσκολιας του εγχειρηματος μας. Γιατι εδώ δεν παμε απλως να αλλαξουμε μια «διαχειριστικη» κατασταση με μιαν άλλη, η όπως συχνα βλεπω να γραφεται «ένα δυσλειτουργικο» συστημα με ένα άλλο «πιο λειτουργικο» , λιγο καλυτερο, λιγο πιο μοντερνο, λιγο πιο “techno”, λες και τα ουσιαστικα προβληματα της κοινωνιας είναι απλα προβληματα «τεχνικης» διαχειρισης… Αυτό που επι της ουσιας παμε να αλλαξουμε είναι μια ολοκληρη κουλτουρα, κοινωνικη, πολιτικη ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. Γιατι εάν δεν αλλαξει αυτό απολυτως τιποτε δεν προκειται να αλλαξει οσους υπολογιστες και οσα γκατζετακια να βαλουμε μεσα. Ας μην ξεχναμε ότι η τεχνολογια μπορει να χρησιμοποιηθει και από τις δυο οψεις της : και την απελευθερωτικη αλλα ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΗ . Δεν είναι η δευτερη ακριβως που αντιμαχομαστε ; Εάν όχι τοτε γιατι κατεβαινουμε κατά της ACTA ;;; Και πως θα το αντιπαλαιψουμε εάν δεν εχουμε μιαν άλλη "κουλτουρα" ζωης, και επομενως μιαν άλλη πολιτικη τοσο σε επιπεδο οργανωσης οσο και σε επιπεδο συλληψης και εκφρασης ;;;

Αυτή η δικη μας πολιτικη κουλτουρα είναι που εκφραζεται εδώ μεσα, στο δημοσιο λογο μας. Και είναι ακομη πιο δυσκολο επειδη είναι λογος γραπτος και όχι προφορικος και αμεσος. Ολοι ξερουμε ποσο διαφορετικη είναι η φυσικη επαφη από την απροσωπη και «τεχνικη» μεσα από ένα πληκτρολογιο και μια οθονη. Ποσο αυτά που μπορουμε να πουμε σε μια αντιπαραθεση προσωπο με προσωπο , ακουγονται σχεδον «φυσικα» και «νορμαλ» , ενώ αντιθετα όταν τα δουμε γραμμενα φαινονται ψυχρα, ξυλινα και απροσωπα. Γι’ αυτό και μονο δεν αξιζει να προσεχουμε λιγο περισσοτερο τι και πως γραφουμε ;;

Εδώ δεν εχουμε ερθει με τα βιογραφικα μας. Ειμαστε εδώ χαρις σε ένα εργαλειο που λεγεται ΙΝΤΕΡΝΕΤ το οποιο από μονο του είναι ισοπεδωτικα δημοκρατικο. Μπορει να εκτραπει σε μια ακατασχετη οχλαγωγια ή σε ένα πολυτιμο πεδιο ανταλλαγης αποψεων με πολιτισμενο τροπο. Και δεν εννοω τεχνητες ευγενειες και ρεβεραντσες. Οποιαδηποτε αντιπαραθεση μπορει να γινεται σκληρη φτανει να είναι γινεται ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, με σοβαρα και τεκμηριωμενα επιχειρηματα. Βεβαια αυτό προϋποθετει κοπο, μελετη, γραψε, σβησε, διορθωσε. Ολοι ξερουμε πως ζουμε σε μια κοινωνια που τα τελευταια τριαντα χρονια και βαλε εχει καλλιεργησει – ειδικα στους νεοτερους – τη νοοτροπία ότι δεν απαιτειται κανενας κοπος για τιποτα, ότι η «αποψη» μας είναι αυτοδικαιως σωστη απλως και μονο επειδη την εκφραζουμε εμεις και ότι όλα τα δικαιουμαστε αυτονοητως δωρεαν… Το ποσο καταστροφικη υπηρξε αυτή η ταχα μου δηθεν «αριστερη» αντιληψη το βιωνουμε σημερα.

Στο Ιντερνετ ειμαστε αυτό που γραφουμε. Και από αυτό που γραφουμε φαινονται :
1. η διανοητικη μας συγκροτηση
2. η πνευματικη μας καλλιεργεια
3. η ψυχικη ισορροπια και η συναισθηματικη μας νοημοσυνη
4. η κοινωνικη μας αγωγη
5. το επιπεδο των γνωσεων και της εμπειριας μας

Ειτε το θελουμε λοιπον ειτε όχι, όλα αυτά είναι προφανη σε αυτους που διαβαζουν τα κειμενα μας. Και από αυτά κρινομαστε παραλληλα με τις πραξεις μας. Και θα κριθουμε σκληρα και αμειλικτα, ιδιως από τους πολιτικους μας αντιπαλους. Δεν είναι λοιπον προτιμοτερο και σοφωτερο να ειμαστε πιο «διαβασμενοι», πιο ψυχραιμοι, πιο ωριμοι όταν εκφραζουμε τις σκεψεις μας, τις αποψεις μας και τις ιδεες μας ; ετσι ώστε οι διαλογοι να μην καταληγουν σε στειρες αντιπαραθεσεις αλλα σε δημιουργικες συνθεσεις ; Αλλωστε δεν τα ξερουμε ολοι όλα. Είναι μαλλον ευφυεστερο να αναλογιζομαστε αυτά που αγνοουμε αντι να κομπαζουμε γι’ αυτά που νομιζουμε ότι γνωριζουμε και να κλεινουμε τα «ανοιχτα μας μυαλα» στον αντίλογο…

Εδώ θα σταθω γιατι νοιωθω την αναγκη να πω δυο κουβεντες για την περιλαλητη «οικονομια» που τοσο πολύ την σνομπαρουν εδώ μεσα ολοι οσοι νομιζουν ότι τα ζητηματα είναι απλα τεχνικα ή και μονο τεχνολογικα, αρα και η συζητηση για οτιδηποτε άλλο είναι απλα ανουσια. Εχουν αναρωτηθει οι λατρεις του πληκτρολογιου και της οθονης ότι τα αντικειμενα της λατρειας τους οφειλονται αποκλειστικα σε οικονομικους λογους ;; εχουν αναρωτηθει οσοι νομιζουν ότι για να κερδισουμε υποστηρικτες, νεους ή και παλιους μου είναι αδιαφορο, αρκει να περιοριστουμε μονο σε ότι αφορα καποιους ειδικους στοχους π.χ. copyright, patents, ACTA κλπ καθαρα «πειρατικου» ενδιαφεροντος ;;; εχουν καταλαβει σε ποια χωρα ζουν και ποια είναι τα προβληματα υπαρξης που αντιμετωπιζουν οι πολιτες της ; εχουν καταλαβει ότι δεν ζουν στη Σουηδια, ουτε καν στη Γερμανια ή στο Σααρ ; εχουν καταλαβει ότι όταν επικαλουμαστε το Ελβετικο «μοντελο αμεσοδημοκρατιας» μιλαμε στην ουσια για μια χωρα που δεν εχει γνωρισει κανενα πολεμο τα τελευταια πεντακοσια χρονια και αυτό επειδη είναι το Θησαυροφυλακιο του κοσμου ;;; εχουν κατανοησει ότι οποιαδηποτε συγκριση με αυτές τις χωρες είναι τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΑ και γι’ αυτό ακριβως δεν μπορουμε να τις επικαλουμαστε παρα μονον σαν «υποδειγματα» προς τα οποια θελουμε να τεινουμε, σαν στοχους τους οποιους θελουμε να φτασουμε και όχι σαν ρετσετες αμεσης εφαρμογης ;

Πως λοιπον θα απευθυνθουμε στους πολιτες της χωρας, γιατι σε αυτους απευθυνομαστε και όχι στους Σουηδους, εφ’οσον επιλεξαμε να φτιαξουμε κομμα και όχι κινημα ή λεσχη ή ΜΚΟ και επομενως εχουμε παρει ΜΟΝΟΙ μας την ευθυνη να μιλησουμε με λογο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ; με τι τροπο θα τους πλησιασουμε ΟΛΟΥΣ, και φυσικα πρωτα από ολους τους νεους , μιλωντας τους στη γλωσσα που κατανοουν, τι θα τους προτεινουμε που θα δειξει τη διαφορετικοτητα μας από ολους εκεινους που εχουμε απορριψει ; πως θα παμε στον ανεργο νέο να του μιλησουμε για τη σπουδαιοτητα της ACTA ;;; δεν θα φανουμε αμεσως αν οχι γραφικοι τουλαχιστον ανεδαφικοί και περιορισμένοι ; δεν θα γινουμε αμεσως καταγελαστοι ; δεν θα θαψουμε ΑΜΕΣΩΣ την πολιτικη μας προοπτικη για τα επομενα 10 ~ 15 χρονια ;

Εχουν συνειδητοποιησει οι λατρεις του πληκτρολογιου ότι η οικονομικη κριση στην οποια περιδινιζεται η χωρα είναι τοσο σοβαρη ώστε σε περιπτωση που συμβει η πιθανοτατη χρεοκοπια δεν θα εχουμε πετρελαιο ουτε φυσικο αεριο για να δουλεψουν τα εργοστασια της ΔΕΗ αρα δεν θα εχουμε ρευμα και επομενως ουτε Ιντερνετ θα εχουμε ;;; και χωρις ρευμα και Ιντερνετ τα πληκτρολογια θα σιγησουν και το κομμα των πειρατων που βασιζεται στο mumble για να επικοινωνουν τα μελη του, θα διαλυθει στα εξ ων συνετεθει ;; για ποια ACTA θα μιλαμε τοτε ;;;

Ας ειμαστε λοιπον σοβαροι όταν απευθυνομαστε στους πολιτες και ας προσπαθησουμε να αναδειξουμε την πολιτικη διασταση των ζητηματων ειτε για την ACTA ή το COPYRIGHT προκειται , ειτε για την οικονομια και τον τουρισμο. Γιατι δυστυχως, ακριβως επειδη ειμαστε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και όχι συλλογος κολλημενων με το πληκτρολογιο, ειμαστε υποχρεωμενοι να έχουμε πολιτικές θεσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ προβληματα της χωρας, γιατι είναι απολυτως βεβαιο ότι δεν μπορουμε να εχουμε θεσεις για όλα . Εδώ ακριβώς βρίσκεται το λάθος της σύστασης επιτροπών επι παντός επιστητού...Ας κάτσουμε λοιπόν πρωτίστως να συμφωνησουμε ποια θεωρουμε βασικα, και με τι τροπο θα τα αντιμετωπισουμε. Εκει θα μπορεσουμε να κανουμε πραξη και να βαλουμε σε εφαρμογη τις γενικες μας αρχες με απολυτα πειστικο τροπο, τετοιο που και να ακούγεται αλλα και να είναι εντιμος και όχι σαν άλλη μια πολιτικαντικη παπαρολογια… Αλλα αυτό θελει , δυστυχως, πολλη δουλεια για να γινει. Αυτο ακριβως ηταν το νόημα της προτασης μου για συγκροτηση ενος χωρου πολιτικης - ιδεολογικης ζυμωσης αποκλειστικα για τα μελη, και οχι η μετατροπη του κομματος σε λεσχη συζητησεων επιπεδου καφενειου. Εξ αλλου αυτο το εχουμε ηδη στο forum !

Αυτός ακριβως ηταν και ο στοχος που εγω εβαλα στην επιτροπη οικονομιας. Γι’ αυτό και το κειμενο-εισηγηση δομήθηκε έτσι ώστε με απλο, σαφη και κατανοητο τροπο να παρουσιασει τα ουσιαστικα δομικα προβληματα της ελληνικης οικονομιας. Πανω σε αυτά θα μπορουσε η επιτροπη να συζητησει , να τα κρινει , να αντιπροτεινει και να διαμορφωσει την τελικη μας αποψη. Σε καμμια περιπτωση δεν προταθηκαν λυσεις και μαλιστα «ολων των προβληματων της ελληνικης οικονομιας». Από πού αραγε προεκυψε αυτή η εντυπωση ;;; Το εντελως αντιθετο είναι ολοφανερο σε οποιον εκανε τον κοπο να του ριξει εστω και μια ματια. Και, για να τελειωνω με αυτό επειδη με πικρανε πολύ, σας πληροφορω ότι το κειμενο αυτό γραφτηκε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, σβηστηκε, διορθωθηκε και ξαναδιορθωθηκε και «χτενιστηκε» άλλες τρεις φορες, ετσι ώστε να εχει μια οσο γινεται πιο αντικειμενικη διατυπωση απαλλαγμενη από αξιολογικες αναφορες και από ιδεολογικες προκαταληψεις, ΑΚΡΙΒΩΣ για να είναι ελευθερα και ανεπηρεαστα τα μελη της επιτροπης να εκφρασουν τη δικη τους αποψη και να βγαλουν τα δικα τους συμπερασματα , και τελικα να προκυψει η συνθεση των αποψεων που θα απεικονιζε τη θεση του κομματος πανω σ’ αυτό το τεραστιο προβλημα. Την ΘΕΣΗ όχι τη ΛΥΣΗ.

Με πληγωσε ιδιαιτερα το γεγονος ότι ολη αυτή η προσπαθεια φανηκε σαν μια προσωπικη και μεγαλομανης φιλοδοξια. Προφανως κατι εκανα λαθος εγω και δεν μπορεσα να επικοινωνησω σε ολους την πραγματικη διασταση του θεματος. Γι’ αυτό επιλεγω να γυρισω την σελιδα και να μεινω σε κατι θετικο που αποκομισα από αυτή την αντιπαραθεση, δινοντας δικαιο σε ένα σημειο της αγωνιας που εξεφρασε ο Μανωλης σχετικα με τη θεση των νεων στο κομμα. Επειδη συμμεριζομαι και εγω αυτή την αγωνια, μην ξεχνατε ότι εγω πρωτος εβαλα το θεμα κανοντας τη σχετικη αναρτηση, αποφασισα η επιστροφη μου στην επιτροπη οικονομιας να γινει με τη συμμετοχη μου σε αυτή σαν απλο μελος και τη δεσμευση μου να προσφερω τις ερασιτεχνικες μου γνωσεις και την οποια εμπειρια εχω, στη διαθεση των μελων, αφηνοντας την ευθυνη του συντονισμου της επιτροπης σε οποιον επιθυμει να την αναλαβει, ακριβως για να δοθει η ευκαιρια σε καποιον νεοτερο να εκφραστει και να τολμησει…
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

agelos
Δημοσιεύσεις: 1389
Εγγραφή: 05 Ιαν 2012, 14:23

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευσηαπό agelos » 29 Μαρ 2012, 12:25

Εδώ θα σταθω γιατι νοιωθω την αναγκη να πω δυο κουβεντες για την περιλαλητη «οικονομια» που τοσο πολύ την σνομπαρουν εδώ μεσα ολοι οσοι νομιζουν ότι τα ζητηματα είναι απλα τεχνικα ή και μονο τεχνολογικα, αρα και η συζητηση για οτιδηποτε άλλο είναι απλα ανουσια. Εχουν αναρωτηθει οι λατρεις του πληκτρολογιου και της οθονης ότι τα αντικειμενα της λατρειας τους οφειλονται αποκλειστικα σε οικονομικους λογους ;; εχουν αναρωτηθει οσοι νομιζουν ότι για να κερδισουμε υποστηρικτες, νεους ή και παλιους μου είναι αδιαφορο, αρκει να περιοριστουμε μονο σε ότι αφορα καποιους ειδικους στοχους π.χ. copyright, patents, ACTA κλπ καθαρα «πειρατικου» ενδιαφεροντος ;;; εχουν καταλαβει σε ποια χωρα ζουν και ποια είναι τα προβληματα υπαρξης που αντιμετωπιζουν οι πολιτες της ; εχουν καταλαβει ότι δεν ζουν στη Σουηδια, ουτε καν στη Γερμανια ή στο Σααρ ; εχουν καταλαβει ότι όταν επικαλουμαστε το Ελβετικο «μοντελο αμεσοδημοκρατιας» μιλαμε στην ουσια για μια χωρα που δεν εχει γνωρισει κανενα πολεμο τα τελευταια πεντακοσια χρονια και αυτό επειδη είναι το Θησαυροφυλακιο του κοσμου ;;; εχουν κατανοησει ότι οποιαδηποτε συγκριση με αυτές τις χωρες είναι τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΑ και γι’ αυτό ακριβως δεν μπορουμε να τις επικαλουμαστε παρα μονον σαν «υποδειγματα» προς τα οποια θελουμε να τεινουμε, σαν στοχους τους οποιους θελουμε να φτασουμε και όχι σαν ρετσετες αμεσης εφαρμογης ;

Πως λοιπον θα απευθυνθουμε στους πολιτες της χωρας, γιατι σε αυτους απευθυνομαστε και όχι στους Σουηδους, εφ’οσον επιλεξαμε να φτιαξουμε κομμα και όχι κινημα ή λεσχη ή ΜΚΟ και επομενως εχουμε παρει ΜΟΝΟΙ μας την ευθυνη να μιλησουμε με λογο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ; με τι τροπο θα τους πλησιασουμε ΟΛΟΥΣ, και φυσικα πρωτα από ολους τους νεους , μιλωντας τους στη γλωσσα που κατανοουν, τι θα τους προτεινουμε που θα δειξει τη διαφορετικοτητα μας από ολους εκεινους που εχουμε απορριψει ; πως θα παμε στον ανεργο νέο να του μιλησουμε για τη σπουδαιοτητα της ACTA ;;; δεν θα φανουμε αμεσως αν οχι γραφικοι τουλαχιστον ανεδαφικοί και περιορισμένοι ; δεν θα γινουμε αμεσως καταγελαστοι ; δεν θα θαψουμε ΑΜΕΣΩΣ την πολιτικη μας προοπτικη για τα επομενα 10 ~ 15 χρονια ;


συμφωνω απολυτα.


Αυτο ακριβως ηταν το νόημα της προτασης μου για συγκροτηση ενος χωρου πολιτικης - ιδεολογικης ζυμωσης αποκλειστικα για τα μελη, και οχι η μετατροπη του κομματος σε λεσχη συζητησεων επιπεδου καφενειου

είχες προτείνει κάπου αυτο και δέχτηκες κάποια προσωπική επίθεση? (επειδη δεν ειμουν παρων στην διαμαχη οπου κι αν ηταν αυτη.

αφηνοντας την ευθυνη του συντονισμου της επιτροπης σε οποιον επιθυμει να την αναλαβει, ακριβως για να δοθει η ευκαιρια σε καποιον νεοτερο να εκφραστει και να τολμησει…


σε αυτο δεν μπορω εγω να απαντησω μιας και δεν ειμαι στην οικονομια. κρινοντας ομως απο το περιβαλλον οπου και συμετεχω θα πω οτι ο συντονισμος ειναι καθαρα τεχνικου χαρακτηρα. η δουλεια θεωρω του συντονιστη εχει να κανει με την δυνατοτητα να διατηρη την συζητηση μεσα στα πλαισια του εκαστωτε θεματος. ασχετα αν εισαι συντονιστης η οχι εφοσον εισαι μελος μπορεις να εκφερεις αποψη και γνωμη για κατι. αυτη θα συυζητηθει απο τους υπολοίπους και το συνολο θα αποφασίσει.

κλεινωντας να πω οτι καταλαβα οτι προφανως εβγαλες καποιο κείμενο σαν οδηγο για συζητηση οπως στο περιβαλλον. κινηση που ασχετα με το περιεχομενο θεωρω αξιέπαινη. κι αυτο γιατι δυστυχως εχουμε δει οτι πολλοι λίγοι παίρνουν πρωτοβουλία στο κόμμα(κάτι που προσωπικα με στεναχωρει οπως κι εχω δηλωσει αλλου). πόσο μάλλον πρωτοβουλία απο έναν άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. μην ξεχνάμε ότι στο περιβάλλον εσυ έτρεξες την επιτροπή και είχες ιδέες που έδωσαν τρφή για συζήτηση.

ετσι δεν θα πω μεινε η φύγε. αυτό είναι προσωπική σου επιλογή και σεβαστή φυσικα απο μένα όποια και αν είναι. όμως ξέρωντας την ποιότητα σου απο όσο έχουμε μιλήσει η σε έχω ακούσει να μιλάς θα έλεγα και σαν μεγαλύτερος που είσαι να σκέφτεσαι με σύνεση και σοφία και αν πραγματικά ηρθες για να βοηθήσεις για τους επόμενους απο εμας τότε να μείνεις.


φιλικά πάντα

άγγελος
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες