Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρεμβάσεις οποιωνδήποτε 3 μελών για θέματα που χρήζουν άμεσης δημόσιας θέσης
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν κάποιο θέμα χρήζει λήψης άμεσης δημόσιας θέσης, θα μπορούν οποιαδήποτε 3 μέλη του κόμματος με συμφωνία και πλήρη δική τους ευθύνη, να πάρουν μία πρωτοβουλία σε σχέση με τα παρακάτω στο όνομα του κόμματος, ενώ απαραίτητη είναι και η υπογραφή με τα δικά τους ονόματα ή username που χρησιμοποιούν στο κόμμα.
Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται με τον κανόνα των τριών πειρατών δημοσιοποιείται σε αυτή την κατηγορία.

Η παραπάνω δημοσιοποίηση θα γίνεται τουλάχιστον:
Πέντε ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περιπτώσεις που η απόφαση για παρέμβαση έχει ληφθεί και η συγγραφή κειμένου έχει γίνει σε μη δημόσια ή κανάλια επικοινωνίας που δεν ανήκουν στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Δύο ώρες πριν την υλοποίηση της δράσης σε περίπτωση που η απόφαση ληφθεί στο φόρουμ ή σε λίστα ή pad των οποίων ο σύνδεσμος έχει ανακοινωθεί στο φόρουμ.

RSS: feed.php?f=182
Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 4949
ΕγγραφήCOLON 12 Φεβ 2012, 13:01
ΤοποθεσίαCOLON Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
CONTACTCOLON

Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 18 Δεκ 2018, 16:55

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες για ένα πολύ σημαντικό θέμα που λίγα ΜΜΕ έχουν θίξει. Ένα θέμα που άπτεται των δημοκρατικών μας θεσμών και της ελευθερίας του λόγου. Ένα θέμα που αν δεν αντιμετωπιστεί τώρα, θα περιορίσει τις ελευθερίες της δικής μας και των επόμενων γενεών.

Η προτεινόμενη οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία της Ε.Ε. σχεδιάστηκε για να προστατεύσει τους παραδοσιακούς εκδότες και τα έσοδά τους από τις μεγάλες πλατφόρμες διαδικτύου. Αλλά οι συνέπειες της μεταρρύθμισης υπερβαίνουν τα επιχειρηματικά μοντέλα ή τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Με την παράδοση του ελέγχου των πληροφοριών σε μία μη δοκιμασμένη τεχνολογία που ανήκει αποκλειστικά στους γίγαντες του διαδικτύου, οι νομοθέτες ανοίγουν την κερκόπορτα στον εταιρικό έλεγχο των επικοινωνιών στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 13 της οδηγίας, καθιστά τους παρόχους περιεχομένου υπεύθυνους για το περιεχόμενο που ανεβάζει κάποιος χρήστης. Μέχρι σήμερα η διαδικασία αφαίρεσης περιεχομένου που παραβιάζει πνευματική ιδιοκτησία ήταν ευθύνη του χρήστη που το ανέβασε και του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Η πλατφόρμα απλά έπρεπε να έχει μία διαδικασία ελέγχου των αιτημάτων και να αφαιρεί το περιεχόμενο όταν πράγματι είχε διαπιστωθεί παράβαση. Αν όμως περάσει το άρθρο 13 ως έχει, τότε οι εταιρίες θα πρέπει να εγκαταστήσουν φίλτρα, δηλαδή ειδικό λογισμικό, που αναγνωρίζει περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύει την δημοσίευσή του.

Τα φίλτρα όμως αυτά δεν έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν νόμιμη χρήση περιεχόμενου με πνευματικά δικαιώματα και είναι εύκολο να κάνουν σφάλματα. Ακόμα και με 99% ορθή τους λειτουργία, εκατοντάδες χιλιάδες ώρες περιεχομένου που ανεβαίνει καθημερινά, καθώς και εκατομμύρια φωτογραφίες θα θεωρούνται λανθασμένα ότι παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία. Όμως, τα πιο εξελιγμένα φίλτρα έχουν πολύ χαμηλότερη πιστότητα από το 99% και φυσικά κοστίζουν τεράστια ποσά. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι οι μικρές εταιρίες περιεχομένου να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες όταν αυτές θα έχουν ήδη εδραιωθεί. Θα πρέπει μόλις περάσουν ένα μέγεθος που καθορίζεται από την νομοθεσία να αγοράσουν ή να αναπτύξουν αντίστοιχη τεχνολογία αλλιώς κινδυνεύουν με μηνύσεις για οτιδήποτε ανεβάζουν οι χρήστες τους!

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής φίλτρων;

Θα εξαφανιστούν οι μικρές εταιρίες καθώς δεν θα μπορούν να αγοράσουν αυτά τα φίλτρα. Θα μειωθεί δραματικά ο όγκος περιεχομένου που γίνεται διαθέσιμος από τους χρήστες, ειδικά όταν αφορά νόμιμη χρήση υλικού με πνευματικά δικαιώματα όπως παρωδίες, κριτικές, υλικό για άτομα με ειδικές ανάγκες, meme και πολλά άλλα. Η λογοκρισία πλέον θα είναι ένα απλό θέμα εταιρίες να καταχωρήσουν κάτι ως πνευματική τους ιδιοκτησία σε αυτά φίλτρα και επειδή οι διαδικασίες φιλτραρίσματος είναι αυτόματες ενώ οι διαδικασίες ενστάσεων χρονοβόρες, στην ουσία θα έχουν την δυνατότητα να αφαιρούν οποιοδήποτε περιεχόμενο δεν τους αρέσει. Αυτό που ρώτησε δηλαδή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Μπουτάρης τον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, "υπάρχει τρόπος να μπλοκέρνουμε αυτόματα στο facebook και στο internet;", πλέον θα είναι εφικτό με τρομακτικές συνέπειες για την ελευθερία του λόγου.

Το Κόμμα Πειρατών λέει όχι στην παραβίαση των δικαιωμάτων μας και στην παράδοση στην ουσία της ίδιας της δημοκρατίας σε εταιρίες. Το διαδίκτυο δεν είναι μία μόδα, ούτε απλά ένα εργαλείο. Είναι μία βασική επέκταση του φυσικού κόσμου που είναι πλέον απαραίτητο για την συνέχιση της προόδου της ανθρωπότητας.

Ενημερώστε τον ευρωβουλευτή σας τώρα: http://www.europarl.europa.eu/meps/el/s ... dyType=ALL


https://pads.pirateparty.gr/p/autoblocking
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://twitter.com/#!/vasper
http://www.vasper.eu/blog/

gounara
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 1392
ΕγγραφήCOLON 17 Φεβ 2012, 10:47
ΤοποθεσίαCOLON Athens, Greece

Re: Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημοσίευσηαπό gounara » 18 Δεκ 2018, 23:14

+1
Θανάσης Γούναρης Πρόεδρος Δ.Ε.
6976403600,6934753640
agounar@sch.gr,thanasisgounaris@gmail.com
Πειρατές στην εκπαίδευση www.piratedu.gr
Πειρατές στην Aθήνα www.piratesinathens.gr
www.facebook.com/thanasis.gounaris
Πειρατικό Ραδιόφωνο www.radiopiratis.com

onotis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 38
ΕγγραφήCOLON 25 Δεκ 2014, 16:54

Re: Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημοσίευσηαπό onotis » 18 Δεκ 2018, 23:16

+1

Στάθης Λειβαδίτης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 255
ΕγγραφήCOLON 23 Απρ 2012, 00:27

Re: Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημοσίευσηαπό Στάθης Λειβαδίτης » 19 Δεκ 2018, 01:06

+1 με μικρές διορθώσεις στο παντ:-) το κείμενο είναι to the point!

baboulas7
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
ΔημοσιεύσειςCOLON 9
ΕγγραφήCOLON 01 Φεβ 2014, 01:07

Re: Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημοσίευσηαπό baboulas7 » 19 Δεκ 2018, 12:46

+1


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες