Διαφωνώ με την πρόταση μη ένταξης της παραγράφου 8.Β στο καταστατικό. Θεωρώ πως το ποιος διαχειρίζεται το μητρώο των μελών είναι ζήτημα μείζονος σημασίας και πρέπει να ορίζεται καταστατικά το ποιος το τηρεί και με ποιες διαδικασίες επιλέγεται, καθώς το μητρώο περιέχει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.
Διαφωνώ -σε πρώτη φάση- στην πρόταση απευθείας αποσύνδεσης της οικονομικής ενημερότητας από τα δικαιώματα των μελών
Η ασάφεια που αυτή τη στιγμή υπάρχει, μας έχει φέρει σε μια κατάσταση όπου:
Κάποιος μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, αλλά όχι του ΣτΜ γιατί δεν έχει ζητήσει κωδικούς πρόσβασης στις ψηφιακές πλατφόρμες ψηφοφοριών του κόμματος. (βλέπε τους 1400 netleaks ας πούμε)
Κάποιος μπορεί να είναι μέλος του ΣτΜ, αλλά να μην έχει δικαιώματα ψήφου γιατί δεν έχει πληρώσει την συνδρομή (Οπότε ποιο το νόημα που είναι στο ΣτΜ χωρίς να μπορεί να ψηφίζει; )
Η πρότασή μου λύνει αυτά τα δύο προβλήματα καθώς ορίζει ξεκάθαρα πλέον ποιοι είναι το ΣτΜ: τα οικονομικά ενήμερα μέλη
Ο σκοπός αυτής της ξεκαθάρισης «του ποιοι είναι ποιοι», έγινε με σκοπό να μπορεί να μπει άλλη μία κατηγορία εκτός ΣτΜ εντός κόμματος. Αυτή των πολιτών, με σκοπό να ανοιχτεί το κόμμα και τμήμα των διαδικασιών και σε μέλη της κοινωνίας, τα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν ανώνυμα εφόσον το έχουν προτείνει τρία μέλη του κόμματος που θα είναι και υπεύθυνοι για την παρουσία των ατόμων αυτών στις διαδικασίες μέχρι να δηλώσουν ότι δεν τους προτείνουν πια(δικλείδα ασφαλείας από τρόλλια) χωρίς καμία άλλη υποχρέωση (συνδρομή ή υπεύθυνη δήλωση) του ΠΕΙΡ προς αυτούς ή αξίωση αυτών προς το ΠΕΙΡ.
Δεν το έχω γράψει ακόμα, λίγο υπομονή παρακαλώ.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η θέση μου σε αυτήν την πρόταση
Και ζητώ συγγνώμη, έχω τάση να περιπλέκω τα πράγματα