chprokop έγραψε:Δεν νομιζω οτι πρεπει να θεσουμε προυποθεση να ειναι μελος του ΠΕΙΡ απο πριν για τον υποψηφιο.
Ουτε τοσοι πολλοι ειμαστε ουτε νομιζω οτι το ΣτΜ θα τον επελεγε ως νεο ακομη μελος χωρις να αξιζει.
Αυτό ακριβώς
chprokop έγραψε:Δεν νομιζω οτι πρεπει να θεσουμε προυποθεση να ειναι μελος του ΠΕΙΡ απο πριν για τον υποψηφιο.
Ουτε τοσοι πολλοι ειμαστε ουτε νομιζω οτι το ΣτΜ θα τον επελεγε ως νεο ακομη μελος χωρις να αξιζει.
LARA έγραψε:Νομίζω ότι πρέπει να τεθεί ελάχιστος χρόνος εγγραφής στο κόμμα, ως προϋπόθεση θέσης υποψηφιότητας (κατ'αναλογία με ό,τι ορίζεται στο καταστατικό για την υποψηφιότητα για Δ.Ε.)
Επίσης, συμφωνώ με τον Ανδριανό για την αποσαφήνιση του εργαλείου που θα χρησιμοποιηθεί στην επιλογή.
Απ'ότι διάβασα την πρόταση στο liquid, δεν περιγράφεται μονοσήμαντα ο ΤΡΟΠΟΣ θέσης υποψηφιότητας (δηλαδή, ένα νήμα εδώ δε νομίζω ότι έχει την απαιτούμενη επισημότητα).
Εκεί που αναφέρεται ότι ο κάθε υποψήφιος..... να προσκομίσει τα δικαιολογητικά..... Θα πρέπει να προστεθεί "με δική του ευθύνη".
Συγγνώμη αν γράφω σε άσχετο τόπο, αλλά, δεν κατάφερα να καταλάβω πως λειτουργούν αυτά τα κολοκύθια ακόμα......
-mesitiko- έγραψε:LARA έγραψε:Νομίζω ότι πρέπει να τεθεί ελάχιστος χρόνος εγγραφής στο κόμμα, ως προϋπόθεση θέσης υποψηφιότητας (κατ'αναλογία με ό,τι ορίζεται στο καταστατικό για την υποψηφιότητα για Δ.Ε.)
Ναι δεν έχει προβλεφθεί ελάχιστος χρόνος εγγραφής στο κόμμα για να μην αποκλειστεί μία υποψηφιότητα που θα΄χει 11 μήνες ή 2 μήνες, αλλά κρίνουμε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί λόγω της έντονης δράσης του στο κόμμα7.4 Δικαίωμα να εκλεγούν έχουν τα μέλη του κόμματος που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες από την εγγραφή τους στο κόμμα. Ο περιορισμός των δώδεκα (12) μηνών σε αυτό το άρθρο του καταστατικού ισχύει μετά την 1η Ιανουαρίου του 2013.
αυτό αφορά την εκλογή σε ΔΕ ή ΕΔ, μπορούμε να το προσθέσουμε στον κανονισμό αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται για "εκλογή" και όχι για "σειρά κατάταξης" των υποψηφίων (θεωρώ ότι είναι "κατάταξη"). Εκτός αυτού το άρθρο 7 στο σύνολό του αναφέρεται στο Συνέδριο. Περιμένω να πουν και άλλοι την θέση τους πάνω σε αυτό.
-mesitiko- έγραψε:LARA έγραψε:Απ'ότι διάβασα την πρόταση στο liquid, δεν περιγράφεται μονοσήμαντα ο ΤΡΟΠΟΣ θέσης υποψηφιότητας (δηλαδή, ένα νήμα εδώ δε νομίζω ότι έχει την απαιτούμενη επισημότητα).
Όσο για την επισημότητα της υποβολής υποψηφιότητας ακολούθησα την πεπατημένη δλδ απλή δήλωση στο forum (με όνομα ή nickname) ή με e-mail στην λίστα της ΔΕ (de@lists.pirateparty.gr) όπως έγινε με τις υποψηφιότητες στο 1ο Συνέδριο για ΔΕ και ΕΔ και στην συνέχεια για αναπλήρωση θέσης στην ΔΕ
-mesitiko- έγραψε:LARA έγραψε:Συγγνώμη αν γράφω σε άσχετο τόπο, αλλά, δεν κατάφερα να καταλάβω πως λειτουργούν αυτά τα κολοκύθια ακόμα......
...γράφε όπου θέλεις μέχρι να τα μάθεις, εμείς θα βρούμε τον τρόπο να το δούμε και να απαντήσουμε
LARA έγραψε:Όσον αφορά τον κανονισμό εν γένει, νομίζω ότι δε γίνεται λόγος κάπου για τον τρόπο με τον οποίο ο δυνητικός Ευρωβουλευτής θα εκπροσωπεί το κόμμα, δηλαδή, τη διαδικασία με την οποία θα είναι υποχρεωμένος ή όχι να μεταφέρει τη βούληση της βάσης. Καταλάβατε νομίζω τι εννοώ, μπορούμε να το δούμε από τα άλλα κόμματα της Ευρώπης.
LARA έγραψε:Σοβαρά τώρα, πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει όριο από το χρόνο εγγραφής, ώστε να αποθαρρύνονται οι καιροσκόποι.
LARA έγραψε:Για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις, θα πρέπει να οριστεί μονοσήμαντα ο τρόπος, χωρίς διαζευκτικά. Προτείνω να περιληφθεί στο κανονισμό οτι η ΔΕ αποφασίζει ΠΟΥ και ΠΩς και ΠΟΤΕ τίθενται οι υποψηφιότητες.
Όσον αφορά τον κανονισμό εν γένει, νομίζω ότι δε γίνεται λόγος κάπου για τον τρόπο με τον οποίο ο δυνητικός Ευρωβουλευτής θα εκπροσωπεί το κόμμα, δηλαδή, τη διαδικασία με την οποία θα είναι υποχρεωμένος ή όχι να μεταφέρει τη βούληση της βάσης. Καταλάβατε νομίζω τι εννοώ, μπορούμε να το δούμε από τα άλλα κόμματα της Ευρώπης.
pappasadrian έγραψε:ενα αλλο που μου ηρθε τωρα, θα πρεπει να τεθει ενα ελαχιστο οριο αποδεκτοτητας για τους υποψηφιους υποψηφιους, ωστε να μπορεσουν να μπουν στο ψηφοδελτιο? δηλαδη, αν δεν τον θελει κανεις, να μην μπαινει σωνει και καλα αν δεν συμπληρωνεται 21αδα.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες