ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
thanos1
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Δημοσίευσηαπό thanos1 » 18 Φεβ 2012, 11:35

anestis έγραψε:Είναι ένα σαφές σημείο αναφοράς.

Ταυτόχρονα αν τα 2/3 των Μελών θέλουν κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό, δεν τους σταματά κανείς...

Εν τέλει θεωρούσα ότι το καταστατικό και η ιδρυτική μας διακήρυξη είναι κάτι δεσμευτικό, και ότι ΟΛΑ τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε προέρχονται απο εκει.

Κι εγώ γράφτηκα στους πειρατες γιατί διάβασα το καταστατικό και μιλησα με κάποιους διαπιστώνοντας ότι δεν ακολουθούμε τα στερεότυπα των άλλων κομμάτων και τις κλασικές πολιτικές γραμμές.
Εξάλλου τόσα χρόνια κάτι τέτοια μας έχουν οδηγήσει εδώ. Καιρός να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Δεν καταλαβαίνω την βιασύνη να γίνουμε κόμμα εξουσίας γιατί χάνουμε από μέλος τον κάθε πολίτη που θέλει να λύσει κοντόφθαλμα το σημερινό του πρόβλημα. Γι' αυτό υπάρχουν και οι δρόμοι. Και βέβαια και οι καταστικες διαδικασιες

koskin53

Δημοσίευσηαπό koskin53 » 18 Φεβ 2012, 13:35

Και πάλι θα συμφωνήσω με τον φίλο thanos1.
Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω ότι έχω προβληματιστεί με την στάση και το ύφος κάποιον μελών σ'αυτό το post.
Το "Τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα" νομίζω ότι είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για να συζητιέται μέσα σε ένα forum.Ας περιμένουμε το Συνέδριο και εκεί μπορεί ο καθένας να καταθέσει τις απόψεις του. Αν είναι να τσακωνόμαστε από τώρα μεταξύ μας τότε ποιο είναι το μέλλον μας. Ας χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους και ας ασχοληθούμε περισσότερο με την οργάνωσή μας σαν κόμμα και ύστερα μπορούμε να τα δούμε όλα πιο ψύχραιμα και πιο σφαιρικά με σκοπό να βρούμε την "χρυσή τομή" σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 18 Φεβ 2012, 14:41

Ποιός ορίζει τι είναι επιστημονικός λόγος;

Τι εννοείς ποιός τον ορίζει? Αρκεί να ξεχωρίζεις τα δεδομένα από τις απόψεις. Και οι απόψεις να είναι με επιχειρήματα βασισμένα σε πηγές και όχι σε κάτι που πήρε το αυτί του καθενός.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

crisal

Δημοσίευσηαπό crisal » 19 Φεβ 2012, 02:55

Συγνωμη για το ανακατω των παρακατω σκεψεων μου. Απανταω σε πολλα post Απο διαφορα thread μαζι αλλα νομιζω οτι ταιριαζει εδω περα.

Ο τρόπος σκέψης του καθένα απο εμάς καθορίζει και τον τρόπο δράσης του.

Εχω μάθει να αρπάζω τις ευκαιρίες οταν τις βλέπω, εχω μάθει επίσης ότι αν δεν τις αρπαξεις εσυ καποιος αλλος θα το κανει και οτι δεν προκειται να την ξαναβρεις μπροστα σου, οσο ικανος και αν είσαι. Εχω μάθει ότι πρέπει να κανεις άμεσα πράξεις τις σκεψεις σου αλλιως θα χάσεις το παιχνίδι.
Εχω μαθει ότι αν δεν εχεις στόχο εισαι καταδικασμένος στην αποτυχία. Εχω μάθει ότι αν δεν στοχέυεις ψηλα δεν θα ανέβεις ποτέ ψηλά. Εχω μάθει ότι αν μπροστά σου βλέπεις βουνό πρέπει να ψάξεις το μονοπάτι του, έχω μάθει οτι αν βλεπεις αρνητικα τα πραγματα τιπ[οτα καλο δεν προκειται να γινει στην ζωη σου και τελος εχω μαθει οτι ο καθένας μας είναι άξιος την μοίρας του (οποια και αν ειναι αυτη καλη η κακη)

Με όλα αυτα θελω να πω ότι:
- Ναι αν γινουν εκλογες 29/4 θα είναι πολυ πολυ δύσκολο να ειμαστε ετοιμοι αλλα είναι κακό να προσπαθήσουμε?
- Αν βάλουμε στόχο τα 10-20-30 χρόνια θα μείνει πάντα αυτός ό στοχος (και σε 10 χρόνια τα ιδια θα λεμε). Ας βαλουμε ποιο κοντινους στοχους που να μπορουμε να τους φτασουμε....
- Αν δεν φερουμε κόσμο κοντα μας τωρα που είναι ετσι η κατασταση δεν θα μπορεσουμε να φερουμε κόσμο οταν τα πραγματα φτιαξουν.

Διαφωνω επίσης κάθετα και οριζόντια με τον φιλο thanos1 Για την φραση που εγραψε "Δεν καταλαβαίνω την βιασύνη να γίνουμε κόμμα εξουσίας γιατί χάνουμε από μέλος τον κάθε πολίτη που θέλει να λύσει κοντόφθαλμα το σημερινό του πρόβλημα"

Πρωτα απο ολα δεν πιστευω κανενας απο εμας να λεει οτι θελουμε τωρα αμεσα να γινουμε κομμα εξουσίας. Αυτο που όμως λεμε είναι οτι τωρα εχουμε ευκαιρία να φυγουμε απο την αφάνεια του μικρού κόμματος.

Δευτερο και σημαντικότερο. Ποιος βλέπει κοντοφθαλμα το προβλημα του? ο ανεργος? ο μικρομαγαζατορας που εμεινε χωρις μαγαζι? ο συνταξιουχος που του ξαναματακοβουν την συνταξη? ο εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα που του κατεβασαν τον μισθο (οταν αυτος υπαρχει) στα 450€? ο δημοσιος υπάλληλος που του κοψανε τα παντα? ο σκεπτομενος ανθρωπος που βλεπει την ανικανοτητα των πολιτικών μας σε όλο της το μεγαλειο να κατεβαζουνε παντελονια και βρακια χωρις καν ,σαν τις....επι χρημασοι εκδιδομενες, να ζητανε ανταλλαγμα?
Αυτο δεν ειναι κονταφθαλμο αυτο ειναι επιβιωση.Τι θα επρεπε δηλαδη να νοιαζει αυτο τον ανθρωπο..αν θα εχει ελευθερο ιντερνετ? μα αυτουνου θα του κοψουν και το ρευμα..οχι μονο το ιντερνετ..

Ειμαι ολη την ημερα στην αγορα. Βλεπω και μιλαω με δεκαδες ανθρωπους καθε μερα, βλεπω τον προβληματισμο τους. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τους ακουω να μιλανε για ψηφο που πρπει να την δωσουνε καπου που να αξιζει. Ποτε αλλοτε δεν το ειχα ακουσει αυτο.Ποτέ αλλοτε δεν ακουσα πρωην πορωμένο Νεοδημοκράτη και Πασοκτση να μην ξέρει τι θα ψηφίσει
Εμεις ειχαμε την τύχη να φτιαχτουμε τωρα...σε αυτο τον κυκεωνα..τωρα μπορουμε να φερουμε κοντα μας ανθρωπους που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να τους φερουμε κοντα μας σε οποιαδηποτε αλλη κατασταση. Ετσι και αλλιως αυτοι που ενδιαφερονται καθαρα για τα τεχνολογικα - ιντερνετικα θεματα θα ερθουν. με τον εναν η με τον αλλον τροπο..τωρα η αργοτερα. Η πρωτη ομάδα ομως δεν θα έρθει ποτέ αλλοτε.

Μας πειράζει αν αντι για 0.7% στις εκλογες 29/4 πάρουμε 1.2% θα μας ερθει ασχημα?

Αναρωτηθηκατε γιατι δεν ειχαμε κανενα πικ στο forum μετα την ιδρυση μας στον Αρειο Παγο?
Θα σας πω εγω γιατι. Σε 335 site (που μετρησα) γραψανε γιατο γεγονος αυτό. Κανένα όμως έντυπο ούτε τηλεοραση ούτε ραδιόφωνο αναφερθηκε σε αυτο.
3/1 μας ειχες γραψει η zougla....πανικός 184 μέλη εκεινη την ημερα μεσα..Ομως αυτοι ειναι ολοι και ολοι που διαβαζουνε ζουγκλα και ειχαν καποιο ενδιαφερον για εμας...δεν θα βρουμε αλλους εκει....τελος...

Τελικά αυτο που θέλω πραγματικά τόσο καιρο να πω είναι οτι.
Πρεπει να σταματησουμε να ειμαστε μόνο πισω απο εναν υπολογιστη και να γραφουμε σκεψεις . Πρεπει να αρχισουμε την δράση. Να δημιουργησουμε αυτα που πρεπει να δημιουργηθουν και να ματωσουμε για τον σκοπό μας. Και ας θελουμε μετα 20-30 η και 50 ακόμα χρόνια να φτασουμε καπου. Αρκει να Δουλεψουμε απο τωρα.ΔΡΑΣΗ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ απο λόγια ακούμε καθημερινά απο όλους τους πολιτικαντηδες μας...Μπολικα..Χρονια τωρα..απο τοτε που φτιαχτηκε το Ελληνικο κρατος...απο λογια χορτασαμε και ολοι να λενε τα ιδια ιδανικα και σωστα πραγματα...

Αντε να δω πόσοι Θα ερθουν στην αυριανη συναντηση? Πόσοι θα σηκωθουν απο το ζεστο σπιτακι τους να πανε να μιλησουν με αγνωστους και να υποστηριξουν ή να διαφωνησουν με ολα αυτα που γραφουν και βλεπουν εδω. (πραγματικα με αυτο δεν υπονοω κατι για κανεναν απο τους γραφοντες)

thanos1

Δημοσίευσηαπό thanos1 » 19 Φεβ 2012, 11:56

@crisal
χαίρομαι για τη μαχητικότητά σου και για το ότι υπάρχουν μέλη σαν και σένα δίπλα μου.
Διάβασε όμως πρώτα το άρθρο http://www.metronieuws.nl/world/kick-th ... 9KwePJfuY/ του ιδρυτή και θα καταλάβεις τον διαφορέτικό τρόπο σκέψης.
Δηλαδή διαμορφώνοντας βιαστικα απόψεις για να κατέβεις σε εκλογές και να πάρεις 1% ας πούμε και να αποκλείσεις πολλούς που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν αν δεν τους έδιωχνες με συγκεκριμένες θέσεις σε καθημερινά θέματα. Είναι γνωστό ότι σε τέτοια θέματα έχουμε διαφωνίες όλοι μεταξύ μας.

Θα κάψεις το πλεονέκτημα του κόμματος μας με την διαφορετικότητα που πρεσβεύει σε πολλά θέματα.

Και όχι δεν περιμένουμε 20 χρόνια για να αναμειχθούμε στα πολιτικά πρόγματα. Τότε πιστεύουμε ότι θα είμαστε σίγουρα από τους μεγαλύτερους εκφραστές των πολιτών με κύριο ρόλο στην πολιτική ζωή.

Εξάλλου μετά από 6 χρόνια υπάρχουν 56 ιδρυμένα και τα 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 15 Βουλευτές και 194 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε άλλα κράτη κανουν λάθος που δεν βιάζονται και εμείς έχουμε όλες τις λύσεις.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 19 Φεβ 2012, 19:14

Τι εγινε εδω ;;; πειρατικη συρραξη ;;;
Μια εβδομαδα ελειψα λογω φορτου οικογενειακων υποχρεωσεων και πηγατε να ...σφαχτειτε μεταξυ σας ;;;
Λοιπον τις σπαθες μεσα !

Εχει δικαιο ο Ανεστης, ας κουλαρουμε μεν , ΑΛΛΑ...
συμφωνω με ...
crisal έγραψε:Ωραια
Αλλη μια αντιπαραθεση αναμεσα σε "λαικιστες" και "τεχνοκράτες" ....

Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που εδρεύει στην Ελλαδα και "ζητάει" ψήφο από Ελληνες πολίτες να μην ασχολείτε με την Ελληνική καθημερινότητα.
Εκτός αν σαν κόμμα (σαν σύνολο αλλά και ατομικά) έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μας και ασχολούμαστε μόνο με τεχνοκρατικά θέματα.

...Δεν θεωρώ λαικιστή όποιον προσπαθεί να δεί και να σκεφτεί λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα μας....

...Θεωρω τελικα άσκοπη αυτη την κουβέντα και τις αντεγκλήσεις που υπάρχουν εδώ....

Νόμιζα ότι σε αυτό το post θα αναλωθούμε σε συζήτηση για τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ μας βήματα , αλλα μάλλον ασχολούμαστε με ιδεολογικά.

Οπότε μήπως θα έπρεπε πρώτα απο όλα να ασχοληθούμε με το ξεκαθάρισμα των "ιδεολογικών μας απόψεων" επειδη βλέπω ότι έχουμε μεγάλο θέμα στο κοματι αυτό και μετα να δούμε όλα τα υπόλοιπα (εαν υπάρχουν υπόλοιπα μετα το ξεκαθάρισμα?)...

...Και εγω αυτη την εντυπωση ειχα οταν ποσταρισα με θεμα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ζητηματα οργανωσης... Μαλλον ομως εκανα λαθος.
Οποτε εχει δικαιο ο crisal, μονο που εαν μπλεξουμε σε "ιδεολογικα" ξεκαθαρισματα ΤΩΡΑ , θα φαμε τις σαρκες μας και μετα θα παμε σπιτι μας.
Η λογικη του "ιδεολογικου ξε-καθαρισματος" ειναι λογικη των "αριστεριστικων γκρουπουσκουλων" και ξερουμε που οδηγει με μαθηματικη ακριβεια.

Το ζητημα ειναι να προκυψουν συναινεσεις και συμφωνιες μεσα απο την επεξεργασια συγκεκριμενων θεματων. Ετσι θα σφυρηλατηθουν κοινες συναντιληψεις (σιχαινομαι τον ορο "ιδεολογια" γιατι παραπεμπει σε ψευδη αντιληψη της πραγματικοτητας και σε "θρησκεια" περισσοτερο ).

Υποθετω οτι εμεις ειμαστε θιασωτες μαλλον του Ορθου Λογου, ή κανω λαθος ;;;

thanos1 έγραψε: thanos1 » Φεβρουάριος 19th, 2012, 11:56 am
Δηλαδή διαμορφώνοντας βιαστικα απόψεις για να κατέβεις σε εκλογές και να πάρεις 1% ας πούμε και να αποκλείσεις πολλούς που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν αν δεν τους έδιωχνες με συγκεκριμένες θέσεις σε καθημερινά θέματα. Είναι γνωστό ότι σε τέτοια θέματα έχουμε διαφωνίες όλοι μεταξύ μας.
Θα κάψεις το πλεονέκτημα του κόμματος μας με την διαφορετικότητα που πρεσβεύει σε πολλά θέματα.

Και όχι δεν περιμένουμε 20 χρόνια για να αναμειχθούμε στα πολιτικά πρόγματα. Τότε πιστεύουμε ότι θα είμαστε σίγουρα από τους μεγαλύτερους εκφραστές των πολιτών με κύριο ρόλο στην πολιτική ζωή.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε άλλα κράτη κανουν λάθος που δεν βιάζονται και εμείς έχουμε όλες τις λύσεις.

Συμφωνω απολυτως.
Γιατι τους εχει πιασει ολους τετοια πρεμουρα μη και χασουμε τις εκλογες ;;;
Αφηστε το γεγονος οτι εχει ηδη αρχισει η ...μουρμουρα για να πανε το 2013 !!!
Και για πειτε μου σας παρακαλω, ποιος μας εμποδιζει με αφορμη ακριβως αυτες τις εκλογες να ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ την παρουσια μας και τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ μας ;;;
Τωρα εαν προλαβουμε και να παρουμε μερος , ε ακομη καλυτερα ! Οχι ομως και να το κανουμε αυτοσκοπο..

Ας μην ξεχναμε οτι παμε να χτισουμε κομμα, οχι συνασπισμο "ευκαιριακων συμμαχιων"..
Γι' αυτο και διαφωνω οριζοντιως , διαγωνιως και καθετως σε προτασεις συμπηξης τετοιων συνεργασιων, συμμαχιων και βαλε... ειδικα σε αυτη την περιοδο.

Ας μη μας πιανει το αγχος οτι θα χαθουμε. Σημερα μολις μιλουσα με φιλους, σοβαρους ανθρωπους, ε λοιπον εμεινα καταπληκτος απο τον ενθουσιασμο με τον οποιο υποδεχθηκαν την ιδρυση του ΚΠΕ ! Μου ζητησαν αμεσως υλικο, site κλπ

Αυτος πιστευω οτι ειναι ο καταλληλοτερος τροπος να μαζικοποιηθουμε σε αυτη τη φαση. Χτιζοντας στερεα θεμελια σε ανθρωπους με πραγματικο ενδιαφερον (ο καθενας για τους δικους του σοβαρους λογους - δεν το κρινω ουτε απο τη σκοπια του λαϊκισμου ουτε απο τη σκοπια του τεχνοκρατισμου), λυνοντας οργανωτικα προβληματα, δουλευοντας συστηματικα μεσα απο τις επιτροπες για την εξειδικευση και αποσαφηνιση του "ιδεολογικου μας στιγματος" και κανοντας στοχευμενες παρεμβασεις σε κοινωνικα ζητηματα της παρουσας συγκυριας...

ουφ, ψυχραιμια και υπομονη φιλοι πειρατες, στο ιδιο καραβι ειμαστε ολοι ! Γιωργος Μι.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

Lavrentis

Δημοσίευσηαπό Lavrentis » 25 Φεβ 2012, 18:40

Συμφωνώ με την πρόταση crisal. Είναι ευκαιρία λόγο των συγκυριών να συμμετέχουμε στις εκλογές. Δεν βλέπω τίποτε κακό σε αυτή την κίνηση. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 25 Φεβ 2012, 19:15

Εγώ συμφωνώ με τον omissman. :)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες