Vassilis Perantzakis έγραψε:LouisaT έγραψε:Τις συχνότητες ας τις πληρώνουν. Θα `πρεπε ήδη να τις πληρώνουν. Το ανταποδοτικό τέλος πρέπει να είναι ανταποδοτικό τέλος ακριβώς όπως του BBC. Έχεις τηλεόραση πληρώνεις, δεν έχεις τηλεόραση δεν πληρώνεις. Στην Γερμανία ξέρεις πόσο πληρώνω για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που ΔΕΝ έχω; Εδώ η καινούργια νομοθεσία (από πέρυσι) λέει, έχεις δεν έχεις τηλεόραση, πληρώνεις. 52 ευρώ το 3-μηνο!
Αυτό που λες μπορεί να ακούγεται δίκαιο, αλλά δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Για παράδειγμα οι παραγωγές της ΕΡΤ έχουν και παιδαγωγικό ή πολιτιστικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να πεις "να αφαιρέσουν τους φόρους για παιδεία και πολιτισμό από εμένα γιατί δεν έχω παιδιά και είμαι απολίτιστος".
Δεν ξέρω πως ακριβώς αυτό λειτουργεί στην Αγγλία... Πιθανών το BBC να έχει και άλλους πόρους εκτός του ανταποδοτικού τέλους.
Συμφωνώ μαζί σου σ`αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε όλοι για πράγματα που είναι σημαντικά για την κοινωνία ως σύνολο. Εξάλλου η ΕΡΤ μεταδίδει και στο εξωτερικό κι αν είσαι εντός Ελλάδας εσένα αυτό σου είναι αδιάφορο. Αλλά το προτείνω έτσι γιατί έχει προηγούμενο το πιο γνωστό δημόσιο κανάλι στον κόσμο. Το BBC απ`ό,τι ξέρω δεν έχει άλλα έσοδα, αλλά το τέλος είναι πολύ υψηλό, πρώτον, και δεύτερον ο πληθυσμός της Βρετανίας είναι πολύ μεγαλύτερος.