Αποχώρηση

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
ekfrasi
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Αποχώρηση

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 23 Μάιος 2013, 19:52

Κομπειλάδας έγραψε:@ekfrasi
ζήλια, ζήλια, ζήλια... εμένα δεν μου λέει να "παραιτηθώ".... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αν ήξερε να διαβάζει θα είχε δει την απάντηση μέρες τώρα :lol:

Κρίμα, εγώ λυπάμαι που δεν έχει ασχοληθεί ο Μιχάλης μαζί του γιατί τέτοιο "case study" είναι 1 in a million για τη δουλειά του.

Οσο για τα "παραιτήσου", "φασισταριό" κτλ, εσύ σαν παλιός "δελφίνος" ξέρεις... δεν ιδρώνει το αυτί μου και οι επαναστάσεις κατά μου πνίγηκαν στο αίμα όλες :lol: :lol:
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 23 Μάιος 2013, 19:58

ekfrasi έγραψε:Οσο για τα "παραιτήσου", "φασισταριό" κτλ, εσύ σαν παλιός "δελφίνος" ξέρεις... δεν ιδρώνει το αυτί μου και οι επαναστάσεις κατά μου πνίγηκαν στο αίμα όλες :lol: :lol:

Ήξερα τι ευχήθηκα στον Περαντζάκη (αυτά με τα στίφη...)
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Σπύρος Σαββανής

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Σαββανής » 23 Μάιος 2013, 22:40

stepup έγραψε:Όσο για την μυστική ψήφο, εκεί έχεις άδικο, εγώ είμαι υπέρ της μυστικής ψήφου. Και φυσικά και υπάρχει τρόπος επαληθευσιμότητας και μυστικής ψηφιακής ψήφου. Τον έχουμε πει 1.000.000 φορές τον τρόπο (με κάλπη και ζωντανά συνέδρια).

Ο τρόπος που προτείνεις είναι σωστός αλλά δεν είναι αποκλειστικά ψηφιακός. Δεν γίνεται 7.000.000 άτομα να συναντηθούν για να ανταλλάξουν κλειδιά. Ούτε καν 100, εδώ που τα λέμε. Όλο και κάτι απρόβλεπτο θα τύχει. Άσε που ακόμα και αν συναντηθούν οι 100, μόλις μπει ο 101ος στην παρέα θα απαιτείται νέα συνάντηση.

Αγαπητοί πρώην συνπειρατές, χάρηκα πολύ που σας γνώρισα, παρά τις εντάσεις και τις διαφωνίες που δεν γίνεται να αποφεχθούν σε καμιά σχέση. Όλο και κάτι καλό θα έμεινε και για μένα και για σας. Γεια χαρά!

posapairneis

Δημοσίευσηαπό posapairneis » 23 Μάιος 2013, 22:41

ekfrasi έγραψε:
ζήλια, ζήλια, ζήλια... εμένα δεν μου λέει να "παραιτηθώ".... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κρίμα, εγώ λυπάμαι που δεν έχει ασχοληθεί ο Μιχάλης μαζί του γιατί τέτοιο "case study" είναι 1 in a million για τη δουλειά του.

Οσο για τα "παραιτήσου", "φασισταριό" κτλ, εσύ σαν παλιός "δελφίνος" ξέρεις... δεν ιδρώνει το αυτί μου και οι επαναστάσεις κατά μου πνίγηκαν στο αίμα όλες :lol: :lol:

Ναι μεγάλη μαγκιά να είσαι admin και να λογοκρίνεις.
Εσάς τα troll τους admin , έχει πολύ πλάκα να σας δούμε σε πραγματικές συνελεύσεις με ζωντανά άτομα.
Δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και posapairneis, έχει επεξεργασθεί 23 φορά/ες συνολικά

ekfrasi

Δημοσίευσηαπό ekfrasi » 23 Μάιος 2013, 23:59

posapairneis έγραψε:
ekfrasi έγραψε:

Ναι μεγάλη μαγκιά να είσαι admin και να λογοκρίνεις.
Εσάς τα troll τους admin , έχει πολύ πλάκα να σας δούμε σε πραγματικές συνελεύσεις με ζωντανά άτομα.
Δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε.

1. που να καταλάβεις.... δε πήγαινε σε σένα, ούτε στα κομματικά.
2. Και τι δε θά'δινα να σε πετύχω live εσένα :twisted: και να μη κρυφτεις, I'm going to have an old friend for dinner που ελεγε και ο Λέκτορ :lol:

ΥΓ Θα το ψάξω εκείνο που λέγαμε τελικά για την αυτόματη αναγνώριση και θα τρως auto-ban
1. Προστασία της ιδιωτικής ζωής .
2. Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright.
3. Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες.
+1. Διαφάνεια της Δημόσιας Διοίκησης.

treiskai60

Δημοσίευσηαπό treiskai60 » 24 Μάιος 2013, 00:07

ekfrasi έγραψε:Θα το ψάξω εκείνο που λέγαμε τελικά για την αυτόματη αναγνώριση και θα τρως auto-ban

Εγώ το είπα πάντως! Το ανεβοκατεβάζουν το σύστημα. Μόλις αντιληφθούν ότι τους αντιληφθήκαμε, το κατεβάζουν, και έτσι ο επόμενος που θα κάνει το πείραμα νομίζει ότι ο προηγούμενος απλά τον δουλεύει. Κλασική μέθοδος. Τα επηρεασμένα από την προπαγάνδα της επιστημονικής μέθοδου μυαλά, δεν μπορούν καν να αντιληφθούν ότι κάποιο πείραμα μπορεί να μην ισχύει πάντα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να παρατηρήσεις ότι συμβαίνει κάτι. Και αφού το παρατηρήσεις για μια φευγαλέα στιγμή, μετά μπορεί να αργήσει πολύ μέχρι να ξανασυμβεί. Τα επηρεασμένα από την προπαγάνδα της επιστημονικής μέθοδου μυαλά δεν αντιλαμβάνονται ότι και μόνο να δεις κάτι, και μόνο να πεις ότι το είδες, αυτό ενδέχεται να πάψει να υπάρχει, αν πίσω από το γεγονός που είδες υπάρχει κάποιο λογικό ον που επιθυνεί αυτό που είδες να κρατήθει μυστικό. Η περίπτωσή μας δηλαδή είναι ο θάνατος της επιστημονικής μεθόδου , και ταυτόχρονα ένας διαφωτισμός για τη μεταφυσική πραγματικότητα που διέπει το σύμπαν.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 24 Μάιος 2013, 00:49

Μόλις είχα μία συζήτηση για το LSD...
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 24 Μάιος 2013, 02:51

Σπύρος Σαββανής έγραψε:@tvelocity : Η επαλήθευση της μυστικής ψήφου είναι το τελευταίο επιχείρημα που έχουν να αντιπαραθέσουν όσοι αντιμάχονται την ψηφιακή ΑΔ, αλλά καταπίπτει κι αυτό πανεύκολα. Η άμεση δημοκρατία πάει πακέτο με την διαφάνεια. Δεν νοείται μυστική ψήφος στην πραγματική δημοκρατία. Η κοινωνία δεν αποτελείται από μυστικούς ανθρώπους. Ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενα και την ψήφο του. Και να λογοδοτεί όταν η δράση του ή η ψήφος του βλάπτει το σύνολο. Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι φυσικοί νόμοι, και υπάρχουν εφαρμογές τους παντού όπου υπάρχει ζωή, εκτός βέβαια από το σύστημα-έκτρωμα στο οποίο ζούμε. Όπως φυσικός νόμος επίσης είναι, ότι είναι αδύνατο να επαληθεύσεις ένα ψηφιακό αποτύπωμα χωρίς να του αφαιρέσεις την μυστικότητα. Ρώτα όποιον κομπιουτερά θέλεις. «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» λέγανε οι σοφοί αρχαίοι. Είναι σα να έχεις έναν πορτιέρη σε πάρτυ-μασκέ που παίρνει κάθε προσκεκλημένο σε ένα κλειστό δωμάτιο, για να του αποκαλύψει το πρόσωπο και να ελέγξει αν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Η μυστικότητα λοιπόν καταρρέει όχι μόνο για τον πορτιέρη, αλλά και για τους κολλητούς του, στους οποίους θα εκμυστηρευτεί τις καυτές αποκαλύψεις.

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά δεν με κάλυψες καθόλου. Εγώ δεν σου παρουσίασα την μυστική ψήφο σαν εμπόδιο για την ψηφιακή Α.Δ. Το τι είναι εφικτό ή όχι με τα σημερινά συστήματα ψηφιακής δημοκρατίας δεν ήταν το σημείο ενδιαφέροντος. Αν και παρεμπιπτόντως ούτε από αυτή την οπτική στηρίζεται ο αρχικός ισχυρισμός σου, αφού το ΠΕΙΡ δεν έχει σταματήσει να είναι χώρος συζήτησης για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το θέμα είναι η στάση του κόμματος που επικαλέστηκες σαν λόγο αποχώρησης. Η αλήθεια είναι ότι η υπόσχεση της «άμεσης δημοκρατίας» δεν είχε μείνει ξεκρέμαστη γενικά και αόριστα από το κόμμα, αλλά είχαν κατατεθεί συγκεκριμένες ιδέες για βελτίωση της δημοκρατίας και περισσότερο έλεγχο στους πολιτικούς, συνήθως εμπνευσμένα από το ελβετικό στυλ. Οι οποίες δεν έχουν «καταργηθεί» με κανέναν τρόπο. Αυτή την στιγμή που γράφουμε ακόμα, δεν έχει αφαιρεθεί τίποτα από τις θέσεις του κόμματος όσον αφορά την δημοκρατία άμεση ή μη.

Άρα τι; Το πρόβλημα είναι που η ρητορική του κόμματος δεν υποβαθμίστηκε σε γενικολογίες, αντί τις λίγες μεν, σαφή και συγκεκριμένες δε ιδέες;

Ειδικά θα αν σταθώ σε αυτό σου το μήνυμα, και στα μηνύματα σου στο facebook, νιώθω ότι αντιφάσκεις. Δεν γίνεται πρώτα να μιλάς για άμεση δημοκρατία, και μετά να να εξηγείσαι απλά με... διαφορετικά trade offs (αφαίρεση ψήφου και άλλα «δημοκρατικά»). Είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πραγματικότητα κάποια δική σου φαντασίωση ντεμί-δημοκρατίας που δεν ακολούθησε το κόμμα, την οποία παρεμπιπτόντως ποτέ δεν μοιράστηκες μαζί μας;

Στο κάτω κάτω όποιος είχε κάτι να προσθέσει στις θέσεις μας μπορούσε να το είχε καταθέσει σαν πρόταση. Αλλά δεν το έκανε...
Verba volant, scripta manent

Κομπειλάδας
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Κομπειλάδας » 24 Μάιος 2013, 08:00

baskin έγραψε:Μόλις είχα μία συζήτηση για το LSD...

Πώς πάνε οι εργαστηριακές μελέτες;
:arrow: :mrgreen:
здравствуйте

Rainmaker

Δημοσίευσηαπό Rainmaker » 24 Μάιος 2013, 08:25

tvelocity έγραψε:Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά δεν με κάλυψες καθόλου. Εγώ δεν σου παρουσίασα την μυστική ψήφο σαν εμπόδιο για την ψηφιακή Α.Δ. Το τι είναι εφικτό ή όχι με τα σημερινά συστήματα ψηφιακής δημοκρατίας δεν ήταν το σημείο ενδιαφέροντος. Αν και παρεμπιπτόντως ούτε από αυτή την οπτική στηρίζεται ο αρχικός ισχυρισμός σου, αφού το ΠΕΙΡ δεν έχει σταματήσει να είναι χώρος συζήτησης για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Το θέμα είναι η στάση του κόμματος που επικαλέστηκες σαν λόγο αποχώρησης. Η αλήθεια είναι ότι η υπόσχεση της «άμεσης δημοκρατίας» δεν είχε μείνει ξεκρέμαστη γενικά και αόριστα από το κόμμα, αλλά είχαν κατατεθεί συγκεκριμένες ιδέες για βελτίωση της δημοκρατίας και περισσότερο έλεγχο στους πολιτικούς, συνήθως εμπνευσμένα από το ελβετικό στυλ. Οι οποίες δεν έχουν «καταργηθεί» με κανέναν τρόπο. Αυτή την στιγμή που γράφουμε ακόμα, δεν έχει αφαιρεθεί τίποτα από τις θέσεις του κόμματος όσον αφορά την δημοκρατία άμεση ή μη.

Άρα τι; Το πρόβλημα είναι που η ρητορική του κόμματος δεν υποβαθμίστηκε σε γενικολογίες, αντί τις λίγες μεν, σαφή και συγκεκριμένες δε ιδέες;

Ειδικά θα αν σταθώ σε αυτό σου το μήνυμα, και στα μηνύματα σου στο facebook, νιώθω ότι αντιφάσκεις. Δεν γίνεται πρώτα να μιλάς για άμεση δημοκρατία, και μετά να να εξηγείσαι απλά με... διαφορετικά trade offs (αφαίρεση ψήφου και άλλα «δημοκρατικά»). Είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν είναι στην πραγματικότητα κάποια δική σου φαντασίωση ντεμί-δημοκρατίας που δεν ακολούθησε το κόμμα, την οποία παρεμπιπτόντως ποτέ δεν μοιράστηκες μαζί μας;

Στο κάτω κάτω όποιος είχε κάτι να προσθέσει στις θέσεις μας μπορούσε να το είχε καταθέσει σαν πρόταση. Αλλά δεν το έκανε...

Τι ψάχνεις τώρα θέλει ο άνθρωπος να παραιτηθεί, παραιτήθηκε.
Γιατί πρέπει σον και καλά να έχει κάποιος "άδικο" και κάποιος "δίκιο";
το σενάριο και οι δύο να έχουν "δίκιο" δεν υπάρχει;
ασε τον άνθρωπο να αποσυρθεί γιατί "ξύνεις πληγές"; ποιος ο λόγος; τι επιδιώκεις;
αν σ ενδιαφέρει να μάθεις τόσο πολύ μπορείς να το μάθεις σε προσωπικό επίπεδο όχι εδώ δημόσια.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες