James έγραψε:Τι θα γίνει τώρα θα πάμε για κάνα ψάρεμα?
Άμα ... κουρευτείς το συζητάμε.

James έγραψε:Τι θα γίνει τώρα θα πάμε για κάνα ψάρεμα?
ανάμειξη» αγγλικών - ελληνικών, ούτε για την συστηματική χρήση όρων πληροφορικής, ακόμη και όταν ο ομιλών απευθύνεται σε «μη γνώστες» ή έστω «ημιγνώστες», όπως νομίζω ότι είμαι και εγώ
zio_donnie έγραψε:ανάμειξη» αγγλικών - ελληνικών, ούτε για την συστηματική χρήση όρων πληροφορικής, ακόμη και όταν ο ομιλών απευθύνεται σε «μη γνώστες» ή έστω «ημιγνώστες», όπως νομίζω ότι είμαι και εγώ
Πειρατές είμαστε με τους υπολογιστές μεγαλώσαμε, αυτή είναι η διάλεκτος. Αντί να απαιτείς να σου τα δίνουν έτοιμα, καλό θα ήτανε να μορφωθείς ψηφιακά για να καταλαβαίνεις μόνος σου. Ο αναλφάβητος μαθαίνει γράμματα δεν απαιτεί να του διαβάζουν τα πάντα.
Όσο για την ανάμειξη αγγλικών όρων. Μερικά πράγματα, ειδικότερα τεχνολογικής φύσης, δεν έχουν όνομα στα ελληνικά, ή ακόμα χειρότερα οι αρχαιολάτρες της Ακαδημίας Αθηνών δημιουργούν λέξεις εκτρώματα όπως "ιδιωτικότητα" "μεταφόρτωση" και "διαδραστικό". Δεν είναι ντροπή να χρησιμοποιείς τον δόκιμο όρο αντί να φτιάχνεις μια δικιά σου βλακεία. Οι Έλληνες κοκορεύονται ότι όλες οι άλλες γλώσσες δανειστήκανε λέξεις από τα ελληνικά. Γιατί είναι ντροπή να κάνουμε το ίδιο?
Και αν θέλεις να επιβιώσουν τα ελληνικά πρέπει να τα μπολιάσεις με το καινούριο, αλλιώς θα μείνουν μουσειακό είδος και θα εξαφανιστούν. Οι γλώσσες είναι ζωντανοί οργανισμοί και εξελίσσονται. Οι δε πιο επιτυχημένες γλώσσες είναι αυτές που είναι ανοιχτές και δανείζονται για να είναι χρήσιμες όπως τα αγγλικά και τα κινέζικα. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί που κάνουν μεταφράσεις με το ζόρι τα πάντα (δια νόμου στην Γαλλία) βλέπουν τις γλώσσες τους να μην τις μιλάει κανείς.
zio_donnie έγραψε:Δεν είναι θέμα προσβολής ή προσωπικής επίθεσης. Αλλά όταν γράφεσαι σε οποιανδήποτε εξειδικευμένη ομάδα, είσαι υποχρεωμένος να μάθεις και τους κανόνες τις και όχι να απαιτείς να αλλάξουν όλοι για τον νεοφερμένο.
Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός δεν είναι προσβολή αλλά απλή παρατήρηση της πραγματικότητας. Το τραγικό είναι η απροθυμία μερικών να μάθουνε κάτι καινούριο. Αν δεν θέλει κάποιος να μάθει δικαίωμά του. Δεν είναι δικαίωμα του (ούτε και λύση) να ξεμάθουν οι υπόλοιποι για να μην αισθάνεται άσχημα.
Και ερχόμενος στα παράπονά σου. Στην κουλτούρα του ίντερνετ υπάρχει ένας όρος για αυτούς που συνέχεια ασχολούνται με την γραμματική και την ορθογραφία. Ονομάζονται grammar police ή grammar nazi. Κάνε μια βόλτα στο google για να δεις τον ορισμό. Με ενοχλεί και μένα η άσχημη γραφή αλλά τι να κάνουμε δεν είναι όλοι Καστοριάδηδες να γράφουνε ωραία. Επίσης το φόρουμ δεν είναι κανενός είδους "βιτρίνα" που να θέλει συμμάζεμα. Δεν είναι μανιφέστο, είναι μια ψηφιακή πλατεία όπου ακούγονται γνώμες. Αν μερικές γνώμες είναι ανορθόγραφες, υπομονή.
Δεύτερον, οι "ψηφοφόροι" δεν μας "χρειάζονται". Εμείς βγάζουμε ιδέες προς τα έξω και όσοι πιστοί προσέλθετε. Δεν θα διαλύσουμε και τα πάντα στο βωμό της απλοποίησης. Θα μάθουμε την χρήση του υπολογιστή σε όλους αν χρειαστεί, αλλα δεν θα εγκαταλείψουμε τους υπολογιστές και το ίντερνετ για να μας ψηφίσουν με το ζόρι κάτι μπαρμπάδες που αμα δεν σε παίζει το μέγκα και δεν σε γράφει η καθημερινή δεν σε υπολογίζουν. Από αυτή την αποψη ποτέ και μας μάθουν.
zio_donnie έγραψε:Ανοιχτό είναι και το κόμμα των κυνηγών. Δεν νοείται να γίνεις μέλος τους και να πεις πως δεν ξέρεις από καραμπίνες ή κυνήγι και εν τέλει πρέπει να σε ψηφίσουν και οι χορτοφάγοι. Αυτό που λές είναι ακριβώς το ίδιο. Προκειμένου να μας ψηφίσει η γιαγιά ποσους συμβιβασμούς πρέπει να κάνουμε; Και εν τέλει αν την γιαγια δεν την ενδιαφέρει το ιντερνετ ποιος ο λόγος να μας ψηφίσει? Αφήνω έξω το γεγονός πως προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καν η ψήφος της γιαγιάς, είναι άλλο το κοινό στο οποίο πιστεύω πως πρέπει να απευθυνθούμε.
Οι υπολογιστές και το ίντερνετ είναι ανεξίτηλα δεμένα με τους πειρατές. Πειρατές ονομαστήκαμε γιατί πειρατεύαμε στο ιντερνετ όχι γιατί μας έτρωγε η αλμύρα. Αν το αρνείσαι αυτό ή αν δεν το θεωρείς σημαντικό μάλλον διάλεξες λάθος κόμμα. Εδώ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ Πασοκ ή ΝΔ που χωράνε όλοι. Οι πειρατές έχουν εκκεντρικές απόψεις και δεν κάνουν για όλους. Και δεν θα αλλάξει αυτό για να μπούνε όλοι.
James έγραψε:Ελα Μιχάλη μεταφόρτωσε( γιά να τη σπάσω στο Διονύση το μεταφόρτωσε) αυτο το λεξικό πληροφορικής
Μιχάλης Μαντάς έγραψε:Φχαριστώ ρε Μήτσο. Θα το πάρω μαζί μου στο ψάρεμα να το μελετήσω. Σε λίγες μέρες θα είμαι έτοιμος για εξετάσεις (τεστ, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ιντερβιού και ότι άλλο επιθυμεί το κόμμα). Με τη διάλεκτο δεν ξέρω τι θα γίνει. Την έχει μέσα κι αυτήν;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες