Μετά την Ιδρυση...

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Μετά την Ιδρυση...

Δημοσίευσηαπό baskin » 22 Ιαν 2012, 12:35

anestis έγραψε:Μέχρι τώρα έχουμε συναντήσεις που καλύπτουν Α & Β ΑΘΗΝΩΝ, Α & Β Θεσσαλονίκης, A & B ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΤΤΙΚΗ, ΑΧΑΙΑ. Έχουμε δρόμο

Count Κυκλάδες in!!! Είμαστε πυρήνας 10-12 ατόμων στην Σύρο. Δύο έχουμε στείλει και χαρτιά για την ίδρυση. Τις προσεχείς μέρες θα οργανώσω και κάποια συνάντηση (πέραν των "ανεπίσημων" που έχουμε κάνει).

Δεν ξέρω αν θα είναι δυνατόν να ανέβουμε 2-3 κατά την ίδρυση. Καλό θα ήταν να ενημερωθούμε σχετικά γρήγορα για την ημερομηνία, ώστε να μπορέσουμε να το προγραμματίσουμε.

Από εκεί και μετά, θα πρέπει να οριστούν κάποιος διαδικτυακές συναντήσεις (irc ή mumble) με κανόνες (για να μην γίνει αχταρμάς) και συγκεκριμένη agenta. Επίσης πιστεύω ότι σε αυτές τις συναντήσεις θα πρέπει να περιοριστούμε στα εγγεγραμμένα μέλη μόνο. Θα πρέπει να είναι εβδομαδιαίες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλα τα θέματα που θα τεθούν και από τους "συμπαθούντες" (forum κλπ).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 22 Ιαν 2012, 12:41

Έλληνας Πολίτης έγραψε:Με το που θα εγκριθεί επίσημα το κόμμα θα πρέπει να σταλεί δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ με σοβαρότητα και κάθε επισημότητα.

Θα πρέπει να δώσουμε σημασία και στα τοπικά MME (ανά νομούς). Ουσιαστικό στοιχείο μας είναι η αποκεντρωμένη αυτοοργάνωση, οπότε το δελτίου τύπου θα πρέπει να προωθηθεί από τα κατά τόπους μέλη και στα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα ή ηλεκτρονικά).

Μπορώ να αναλάβω το κομμάτι των Κυκλάδων και να ενημερώσω όλα τα ΜΜΕ (λογικά θα προκύψει και κάποιο αίτημα για συνέντευξη το οποίο επίσης μπορώ να καλύψω).
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Αθανάσιος

Δημοσίευσηαπό Αθανάσιος » 22 Ιαν 2012, 13:52

Πρέπει :
1. όποιος έχει ταλέντο στην σχεδίαση ή δουλεύει σε διαφημιστική να σχεδιάσει ένα πόστερ όπου θα δίνουμε το στίγμα μας και θα καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει. Παράδειγμα " ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ , ΜΠΡΟΣΤΑ".
2. Ο καθένας μας τυπώνει 100 και τα δίνει στοχευμένα , όχι να καταλήξουν στα σκουπίδια.
3. Πρέπει να αρχίσουμε να εκπροσωπούμαστε σε όσον δυνατόν περισσότερες εκλογικές διαδικασίες. Από τις εκλογές του 15 μελούς στο λύκειο μέχρι τις πανεπιστιμιακές σχολές.
4. Να στείλουμε επιστολές σε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές στα μέσα ενημέρωσης, με σκοπό να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας, τα τηλέφωνα επικοινωνίας των εκπροσωπων κ.τ.λ Αν πουν και δύο λόγια στο ράδιο αρβύλα...
5. Πρέπει να οργανώσουμε δράσεις ενημέρωσης σχετικά με την ασφάλεια στο ιντερνετ και παρόμοια θεματολογία, ώστε να εμπεδώσουμε το προφίλ μας. Ο καθένας μας αν καλέσει τους γείτονες σπίτι να τους ενημερώσει για τους κινδύνους και για το πως μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους θα έχουμε επιτύχει σημαντική διείσδυση.

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 22 Ιαν 2012, 14:45

Κατα την γνωμη μου παντα θα πρεπει να συναντηθουν τα εγγεγραμμενα μελη ωστε να αποφασισουν απο κοινου ποια θα ειναι τα επομενα βηματα μας.Ηλεκτρονικα και απο κοντα.Δεν θα προτεινω κατι συγκεκριμενο ακομα αλλα πολλοι απο τους προηγουμενους με εχουν καλυψει σε ενα μεγαλο μερος. :arrow: Εγγεγραμμενο μελος!
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

jammamon

Δημοσίευσηαπό jammamon » 22 Ιαν 2012, 15:45

συμφωνώ και γω ότι από τη στιγμή της ίδρυσης και μετά, οι ζωντανές συναντήσεις θα είναι απαραίτητες. από εκεί και πέρα, μην ξεχνάμε την σημασία των online δημοσκοπήσεων για τα μέλη, οι οποίες μπορούν να λύσουν πολλά ζητήματα. αρκεί τα polls αυτά να είναι όπως πρέπει και να δίνουν τη δυνατότητα κατάθεσης και επιπλέον απόψεων πέραν των διατυπωμένων.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 22 Ιαν 2012, 15:59

@mike1966
Για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλα αυτά τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα νομίζω ότι χρειαζόμαστε συζητήσεις, αναλύσεις διαβουλεύσεις και ψηφοφορίες που θα πάνε ένα έτος.
Η απάντηση που μπορώ να σκεφτώ για τους επόμενους δυο μήνες είναι η τελευταία παράγραφος των Αρχών "ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ" ή με άλλα λόγια δημοψηφισματα ή με άλλα λόγια "τι θα ήθελε η πλειοψηφία των Ελλήνων". Οχι, έτσι κάνουν οι Σουηδοί, όπως σωστά ειπώθηκε.

@Έλληνας Πολίτης
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
Ευχαρίστως να το ζητήσουμε, σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά πώς το σκέφτεσαι, τι να ζητήσουμε, τι να γράφουν.

>Θα τολμήσω να ζητήσω από τους ‘’υπευθύνους του κόμματος’’ αν έχουν τον τρόπο να επιδιώξουν έναν επίσημο Ευρωπαϊκό χαιρετισμό από άλλα κόμματα πειρατών που ήδη έχουν πολιτικό λόγο.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Giorgos

Δημοσίευσηαπό Giorgos » 22 Ιαν 2012, 17:49

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ειδικά τα σημαιάκια και το τσίρκο δεν νομίζω ότι αρμόζει. Άλλο νέοι κώδικες επικοινωνίας και άλλο ο χαβαλές.
Και ο χαιρετισμός από τα αδελφά κόμματα είναι πολύ σημαντικός.

Έλληνας Πολίτης έγραψε:Με το που θα εγκριθεί επίσημα το κόμμα θα πρέπει να σταλεί δελτίο τύπου σε όλα τα ΜΜΕ με σοβαρότητα και κάθε επισημότητα.
Δεν θα έβλεπα με καλό μάτι με όλο το σεβασμό μια παρουσία τύπου ‘’τσίρκο’’ με σημαιάκια και μπλουζάκια, σίγουρα δεν είμαστε κόμμα σαν αυτά που μας μακέλεψαν εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά κλπ.

Μην παρασυρθούμε από άλλες κοινωνίες, εμείς εδώ έχουμε το δικό μας χρώμα και τους δικούς μας κώδικες επικοινωνίας καλός ή κακώς. Οφείλουμε φίλοι μου να αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και κάθε κοινωνική έκφανση με ακρίβεια και σοβαρότητα.

Τη τοποθέτηση του mike 1966 τη βρίσκω σωστή με όλα αυτά που θίγει αλλά ίσως στο χέρι μας είναι να δείξουμε μια παρουσία που δεν στοχεύει στην εξουσία αλλά στον έλεγχο της εξουσίας.

Θα τολμήσω να ζητήσω από τους ‘’υπευθύνους του κόμματος’’ αν έχουν τον τρόπο να επιδιώξουν έναν επίσημο Ευρωπαϊκό χαιρετισμό από άλλα κόμματα πειρατών που ήδη έχουν πολιτικό λόγο.

Επιμένω στο επισημότατο δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ άλλωστε η πρώτη εικόνα θα παίξει ρόλο, οπότε φίλοι μου ας μην χάσουμε την ευκαιρία αυτή με θεατρινισμούς και προχειρότητες.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 22 Ιαν 2012, 18:02

Πάντως δεν είπε κανείς για "τσίρκο".

Η αναφορά ήταν
πιθανά με κάποιες σημαίες και μπλουζάκια

Τηλεοράσεις εφημερίδες και περιοδικά περιμένουν για λίγη εικόνα. Δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε όλοι μαζί έξω από τον Αρειο Πάγο; Να μην έχουμε μαζί μας το σήμα μας σε ένα πανί 70Χ100 cm?

Οι Γερμανοί κέρδισαν πολλά με την "χύμα" εικόνα...

http://falkvinge.net/wp-content/uploads ... 46x363.jpg

http://cdn1.beeffco.com/files/poll-imag ... _10110.jpg

http://polpix.sueddeutsche.com/polopoly ... /image.jpg

http://wissen.dradio.de/media/thumbs/b/ ... 4c95a2.jpg

http://www.tagesschau.de/multimedia/bil ... ei16x9.jpg

http://images.zeit.de/politik/deutschla ... 40x304.jpg
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

savarou

Δημοσίευσηαπό savarou » 22 Ιαν 2012, 18:09

Καλησπέρα.Έχω την γνώμη πως κάποια θέματα πρέπει να λυθούν πριν την ίδρυση κάποιου κόμματος και πριν την δημοσιοποιήσει του στα ΜΜΕ.Θα μιλήσω σαν ένας ψηφοφόρος που περιμένω να βρω κάποιον η ακόμα καλλίτερα κάποιους που θα με πείσουν ότι έχουν κοινό σκοπό,την σωτήρια της ΕΛΛΑΔΑΣ.Και ότι είναι έτοιμοι να το κάνουν όποιο και αν είναι το τίμημα.
Αν δηλαδή είναι έτοιμοι να παραμερίσουν το προσωπικό τους συμφέρων,να είναι ανοικτοί σε απόψεις αντίθετες από τις δικές τους που ώμος θα ωφελήσουν και θα είναι για το καλό της κοινωνίας ,να είναι ηθικοί και σώφρονες,και να βάζουν το καλό της κοινωνίας πάνω από όλα.Τότε θα τους ψήφιζα με όλοι μου την ψυχή και πιστεύω πολλοίς κόσμος θα έκανε το ίδιο.Δεν θα χρειαζόταν ούτε διαφήμιση,ούτε προεκλογική εκστρατεία ούτε τίποτα περισσότερο.
Όσο για τα θέματα που πρέπει ένα κόμμα να λύσει πριν το ξεκίνημα του ώστε να μη το καταβροχθίσουν τα ΜΜΕ,θα συμφωνήσω με το κείμενο του mike1966.
Κλίνοντας, θεωρό πως έχουμε τους ανθρώπους που χρειάζονται ώστε να δώσουν λύση στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς.
Οικονομολόγους που μπορούν να βρουν λύσεις για την οικονομία και την ανάπτυξη .Ιατρούς που έχουν ένα καλό πλάνο για την δημόσια υγεία,καθηγητές εκπαιδευτικούς για την παιδεία που είναι τα θεμέλια για μια κοινωνία και παει λέγοντας.Αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία.
ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.

mike1966

Δημοσίευσηαπό mike1966 » 22 Ιαν 2012, 18:24

Αγαπητοί φίλοι,
Επιτρέψτε μου την προσφώνηση αυτή, γιατί έτσι νιώθω αυτή τη στιγμή. Και μόνο ότι τόσοι άνθρωποι (δεν έχει σημασία ο αριθμός) συμμερίζονται αυτές τις αγωνίες μού είναι παρήγορο.
Ανέστη προφανώς και δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις. Όχι μόνο ένας χρόνος δεν φτάνει αλλά ούτε μια δεκαετία. Ιδιαίτερα εσύ, που είσαι ΒορειοΕλλαδίτης –αν καταλαβαίνω σωστά- θα το κατανοείς πιο βαθιά (βλέπε διάφορα προβλήματα βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά…).
Πιστεύω στην ακόλουθη τακτική:
1) Δεν έχουμε τις απαντήσεις για όλα, γιατί:
a. Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα. Όσοι κυβερνούν μονίμως κάτι μας κρύβουν, μας λένε τη μισή αλήθεια και μετά την πληρώνουμε ολόκληρη.
b. Δεν υπάρχει μία λύση μαγική, ιδίως όταν έχεις να συμβιβάσεις τόσα συγκρουόμενα συμφέροντα και με τις κοινωνικές ομάδες να είναι ήδη η μία απέναντι από την άλλη.
c. Χρειάζεται χρόνος να περάσεις σ΄ έναν λαό που έχει την ατομικότητα ως θεό, ότι η προσωπική δημιουργία και ανάδειξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν και οι γύρω μου ευημερούν (ή τουλάχιστον δεν δεινοπαθούν).
2) Δεν χρειάζεται να έχουμε τις απαντήσεις σε όλα. Είμαστε άνθρωποι νέοι (μάλλον πρέπει να είμαι από τους μεγαλύτερους στην προσπάθεια αυτή), που:
a. Πιστεύουμε ότι η λύση θα έρθει μέσα από τη συνεννόηση με τους άλλους.
b. Το βασικό μέλημα πρέπει να είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ. Ένας λαός με παιδεία επιβιώνει, όσο στραβά και αν του πάνε τα πράγματα.
c. Πιστεύουμε στη διαφάνεια (ταλαιπωρημένη λέξη), που πρέπει να προωθηθεί με όλες τις δυνάμεις μας.
d. Πιστεύουμε στην ισότητα αλλά και στην ιδιαιτερότητα του καθενός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνουμε η δίοδος για να βγάλει ο καθένας τα απωθημένα του.
3) Χρειάζεται άμεσα να έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα:
a. Τί εννοούμε όταν μιλάμε για ελεύθερο διαδίκτυο.
b. Τι εννοούμε με τον όρο πνευματικά δικαιώματα, που βάζουμε τα όρια και που αρχίζουν οι υπερβολές.
c. Πώς θα συμβάλλουμε στη διαφάνεια και στη δημοκρατία.
d. Τί πρόταση έχουμε για την παιδεία και πώς αυτή θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αύριο (το θέμα καίει όλους, και τους πιο αδιάφορους).
4) Χρειάζεται να προβάλλουμε ότι:
a. Είμαστε μία προσπάθεια να επιβληθεί έλεγχος στην ασυδοσία που είχαν μέχρι τώρα οι κρατούντες.
b. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αύριο θα κυβερνήσουμε. Ούτε είναι δυνατόν και ούτε θα γίνει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι λαοί που ευημερούν έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας (ιδίως στις χώρες που εμείς έχουμε ως πρότυπό μας).
c. Είμαστε μία από τις διεξόδους (δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι εμείς είμαστε οι… σωτήρες) απέναντι στον παραλογισμό του ότι το λευκό ή το άκυρο είναι ψήφος προς το πρώτο κόμμα.
5) Τέλος, να προβάλλουμε ότι η μέχρι τώρα λογική που προχωρήσαμε ως χώρα (και που κακά τα ψέματα, βόλεψε πολλούς) τέλειωσε. Εντελώς. Άρα, χρειάζεται νέα πορεία, μέσα από το σεβασμό και την αποδοχή του άλλου (γίνομαι κουραστικός – πιθανά- με αυτή την επαναλαμβανόμενη πρόταση, αλλά θεωρώ ότι είναι το κλειδί για την αναστροφή της κατρακύλας).
Ελπίζω να μην σας κουράζω. Δεν χρειάζεται να είμαστε λεπτομερείς. Εξάλλου και αυτοί με τα λεπτομερή προγράμματα και τις «βαθιές» γνώσεις είδαμε τι κάνανε. Νομίζω ότι οι απαντήσεις στην παράγραφο (3) αρκούν -και ίσως και να περισσεύουν- για αρχή. Η συνέχεια θα κριθεί από τη συνέπεια προθέσεων και πράξεων.
Επίσης, ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κανέναν σας. Θέτω τους προβληματισμούς μου για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελεσματική παρέμβαση στα κοινά. Προφανώς, θέλω να είμαι ερέθισμα για συζήτηση και όχι η απάντηση. Και αυτό θέλω να είναι το καινούργιο που θα περάσουμε: θέτουμε προβληματισμούς και ψάχνουμε όλοι μαζί τη λύση (ακόμα και με τους αντιπαθούντες). Η εποχή των «καταλληλότερων» πέρασε, με ολέθριες συνέπειες.
Καλή συνέχεια.
Χρόνου φείδου. Σπεύδε βραδέως.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 15 και 0 επισκέπτες