τροποποίηση εκλογικου νόμου

Φίλοι και μέλη γνωριζόμαστε και συζητάμε για τα θέματα που μας απασχολούν.
espoir
Επικοινωνία:

Re: τροποποίηση εκλογικου νόμου

Δημοσίευσηαπό espoir » 15 Μάιος 2012, 10:58

myself έγραψε:
espoir έγραψε:
Η Άμεση Δημοκρατία δεν άπτεται αλλαγής του εκλογικού νόμου: είναι αλλαγή του πολιτεύματος.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Αρκεί να πάρει πλειοψηφία ένα κόμμα που οι βουλευτές του να μην ψηφίζουν του κεφαλιού τους, αλλά να δεσμεύονται από τις αποφάσεις μιας ηλεκτρονικής αμεσοδημοκρατικής ψηφοφορίας.
Τότε έχουμε πραγματοποίηση της άμεσης δημοκρατίας, χωρίς αλλαγή του πολιτεύματος.

Αναφέρεσαι σε κάτι που θα ισχύει για ένα κόμμα αλλά δεν θα δεσμεύει τα υπόλοιπα. Η ιδέα μπορεί να είναι συμπαθητική / γοητευτική / προοδευτική / άλλο, ωστόσο και πάλι δεν αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
είμαστε όλοι αραπάδες, τσιγγάνοι, γύφτοι, μοϊκανοί
http://about.me/espoir

Σταμάτης

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 08 Ιουν 2012, 13:59

crisal έγραψε:
Σταμάτης έγραψε: Αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν τους θεωρώ πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το να μη θέλεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 κόμματα το θεωρώ επιλογή, το να μη θέλεις να διαλέξεις κανένα ανάμεσα σε 36κόμματα το θεωρώ υποχόνδρια συμπεριφορά. Η δικιά μου γνώμη είναι ότι ακόμα και 1000 να ψηφίσουν, να βγάζουν κυβέρνηση. Αυτοί που αδικαιολόγητα δεν ψηφίζουν να τους αφαιρείται το δικαίωμα και για το μέλλον,το οποίο για να το ξανακερδίσουν να πληρώνουν παράβολο 500ευρώ. Επίσης για την συμμετοχή ενός πολίτη στο εκλογικό σώμα να απαιτείται η εξέταση μέσω κάποιου βασικού τεστ νοημοσύνης (σας βεβαιώνω θα υπάρξει πολύ φύρα).
Τη πάγια μείωση του αριθμού των βουλευτών πάντως την συζητάμε (π.χ. από 300 σε 200).

1)TEST ΝΟημοσύνης?
2)Πολίτες Δεύτερης κατηγορίας?
3)Υποχόνδρια Συμπεριφορά?
4)"Φίλε" Σταμάτη ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΩ όπως έχεις ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.
5)Μηπως καλυτερα και Τεστ Ούρων και Ακτινογραφίες και κανενα τεστακι Καθαροτητας φυλής? Μήπως και κανένα πιστοποιητικό Νομιμοφροσύνης και εθνικοφροσύνης?
6) ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ FORUM ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ. Αυτες οι προτάσεις ταιριάζουν στο Site της ΧΑ.

ΝΤΡΟΠΗ!!

1) 1 στους 3 Έλληνες ψήφισε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ. Εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη;
2) Έχεις ακούσει την έκφραση από ανθρώπους που δεν ψηφίζουν "έλα μωρέ και οι Πειρατές να κυβερνήσουν θα κλέψουν"; εγώ την έχω ακούσει. Εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη;
3) Πάει κάποιος σε ένα κατάστημα να πάρει ένα πουκάμισο και βρίσκει μόνο λευκό, και επειδή δεν του αρέσει το χρώμα σηκώνετε και φεύγει, σωστά μέχρι εδώ; δικαίωμα του. Πάει σε ένα άλλο και βρίσκει λευκό, μαύρο, καφέ, μπλε, πράσινο, κόκκινο, αποχρώσεις αυτών, και συνδυασμούς αυτών σε ριγέ και καρό, και δεν του αρέσει κανένα από αυτά, ένα τέτοιο τύπο πως θα τον χαρακτήριζες;
4) Να υποθέσω ότι γνωρίζεις τον εκλογικό νόμο, και ότι λευκά/άκυρα/αποχή μετράνε για το πρώτο κόμμα. Οπότε έμμεσα αυτός που ανήκει σ'αυτή τη κατηγορία δηλώνει ότι "όποιον βγάλετε πρώτο εγώ μαζί σας".
5) Δεν είμαι ρατσιστής, όπως δεν είμαι και ελέφαντας. Βασικό στοιχείο του ρατσιστή, είναι να βάζει εύκολα ταμπέλες στους άλλους, και φαίνεται να είσαι καλός στο "άθλημα". Πάντως αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στον Έλληνα οπαδό που πετά καρέκλες στο γήπεδο, και τον έντιμο και εργατικό Πακιστανό, το δικαίωμα ψήφου θα προτιμούσα να το έχει ο δεύτερος.
6) Απαγορεύεται να έχει άποψη ένας Πειρατής;

Ντροπή;
Πόσων χρονών είσαι;

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 08 Ιουν 2012, 15:09

Για ποιόν αναφέρεσαι;
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

plessas
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό plessas » 08 Ιουν 2012, 15:22

Σταμάτης έγραψε:4) Να υποθέσω ότι γνωρίζεις τον εκλογικό νόμο, και ότι λευκά/άκυρα/αποχή μετράνε για το πρώτο κόμμα. Οπότε έμμεσα αυτός που ανήκει σ'αυτή τη κατηγορία δηλώνει ότι "όποιον βγάλετε πρώτο εγώ μαζί σας".

Είναι ανακριβές αυτό που λες. Δες εδώ: http://plessas.info/get-informed/
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

Σταμάτης

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 11 Ιουν 2012, 10:21

laskaris_vasilis έγραψε:

Για ποιόν αναφέρεσαι;

Για μένα αλλά και για οποιονδήποτε άλλο.
Το "Διαφωνώ με αυτή την άποψη" είναι αποδεκτό και εποικοδομητικό, το "Ντροπή σου, για την άποψη σου" είναι φασιστικό.

plessas έγραψε:
Σταμάτης έγραψε:4) Να υποθέσω ότι γνωρίζεις τον εκλογικό νόμο, και ότι λευκά/άκυρα/αποχή μετράνε για το πρώτο κόμμα. Οπότε έμμεσα αυτός που ανήκει σ'αυτή τη κατηγορία δηλώνει ότι "όποιον βγάλετε πρώτο εγώ μαζί σας".

Είναι ανακριβές αυτό που λες. Δες εδώ: http://plessas.info/get-informed/

Διάβασα το άρθρο σου, αναφέρομε στους απέχοντες.

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 11 Ιουν 2012, 10:40

το "Ντροπή σου, για την άποψη σου" είναι φασιστικό.

Διαστρεβλώνεις την αλήθεια. Δεν επώθηκε η φράση αυτή.
Αντίθετα χρησιμοποιήθηκε η λέξη "ντροπή" για απόψεις του τύπου:
Όποιος δεν συμφωνεί με την ψήφο που εγώ νομίζω, "έχει χαμηλό IQ"
Όσοι απέχουν από την ψηφοφορία είναι "πολίτες δεύτερης κατηγορίας"
Όποιος δεν βρίσκει κάτι να τον αντιπροσωπεύει μέσα από 36 κόμματα είναι "υποχόνδριος"
Να κάνεις σχόλια και να αφήνεις υπονοούμενα για την ηλικία του άλλου
.............

Αν απαντούσα εγώ θα χρησιμοποιούσα πολύ "σκληρότερες" λέξεις.
Τελευταία επεξεργασία από 1 και laskaris_vasilis, έχει επεξεργασθεί 11 φορά/ες συνολικά
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

ioanmas

Δημοσίευσηαπό ioanmas » 11 Ιουν 2012, 19:29

καλο ακουγετε !

Σταμάτης

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 13 Ιουν 2012, 11:01

Αγαπητέ Βασίλη αυτό το θέμα δεν το αποφασίζω ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο φίλος σου ο crisal, είναι θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ διαβούλευσης.
Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν τραγικές επιλογές κυβερνήσεων με τραγικά αποτελέσματα. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, γιατί όταν τα γεγονότα μιλάνε τα στόματα κλείνουν.
Μπορείς να αμφισβητήσεις τη πρόταση μου, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις κάποια άλλη εναλλακτική για να βάλεις στη θέση της.
Ανακεφαλαιώνω:
1) Η δικιά μου πρόταση.
2) Η δικιά σου πρόταση.
3) Η πρόταση κάποιου τρίτου.
4) Καμία τροποποίηση
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη επιλογή.
Και οοοόλα αυτά μετά μέσα σε μία πολύ ωραία δημόσια διαβούλευση.

ergoil
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό ergoil » 13 Ιουν 2012, 11:08

Σταμάτης έγραψε:Αγαπητέ Βασίλη αυτό το θέμα δεν το αποφασίζω ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ο φίλος σου ο crisal, είναι θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ διαβούλευσης.
Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν τραγικές επιλογές κυβερνήσεων με τραγικά αποτελέσματα. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, γιατί όταν τα γεγονότα μιλάνε τα στόματα κλείνουν.
Μπορείς να αμφισβητήσεις τη πρόταση μου, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις κάποια άλλη εναλλακτική για να βάλεις στη θέση της.
Ανακεφαλαιώνω:
1) Η δικιά μου πρόταση.
2) Η δικιά σου πρόταση.
3) Η πρόταση κάποιου τρίτου.
4) Καμία τροποποίηση
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ άλλη επιλογή.
Και οοοόλα αυτά μετά μέσα σε μία πολύ ωραία δημόσια διαβούλευση.

Αυτά κάνουν συνέχεια.
Μην γκρινιάζεις που σου είπανε μόνο ένα ντροπή. Πάλι καλά να λές, αφήσανε την πρότασή σου εδώ, και με το "Ντροπή σου" σου δώσανε και ακροαματικότητα.
Την αντι-πρόταση του Myself (απάντηση στην δικιά σου πρόταση), την στείλανε στον κάδο των αχρήστων, ασχολίαστη.

Σταμάτης

Δημοσίευσηαπό Σταμάτης » 14 Ιουν 2012, 14:47

Επίσης θα πρότεινα ρήτρες για τα προεκλογικά προγράμματα, με συγκεκριμένες θέσεις και χρονοδιαγράμματα, και αναλυτικούς μέγιστους συνολικούς προϋπολογισμούς για την υλοποίηση τους. Τα κυβερνητικά σχήματα που έχουν βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος να αποκλείονται για 8 χρόνια από το κοινοβούλιο.
Και κάτι άλλο: Δεν βλέπω τον λόγο γιατί οι σταυροί προτίμησης να επιτρέπονται μόνο σε πρόσωπα του ιδίου κόμματος. Να μπορεί ο ψηφοφόρος να διαλέγει πρόσωπα ανεξαρτήτως κόμματος.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες