ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Gdimou
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Δημοσίευσηαπό Gdimou » 17 Μάιος 2012, 13:20

Αν και οικονομικά πολύ πιεσμένη θα έδινα τα χρήματα ξανά έτσι ώστε να μην απουσιάζει το κόμμα πειρατών από τις εκλογές.
Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στις συζητήσεις αναρωτιέμαι τι επιδιώκουν οι πειρατές τελικά;
Για ποιες συνεργασίες και αφισοκολλήσεις και να πιάσουμε το 3% κλπ λέτε; Εγώ είχα την εντύπωση ότι οι πειρατές δεν καίγονται να μπουν τώρα με οποιονδήποτε τρόπο στη βουλή, οι πειρατές πρέπει να οργανωθούν και να αποτελούν ένα κόμμα διαφορετικό από τα άλλα, με σωστές θέσεις πράγμα που θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει και να μάθει ο κόσμος το κόμμα.Φοβάμαι ότι γρήγορες κινήσεις και εύκολες λύσεις για να μαζέψουμε ψηφοφόρους δεν μας ταιριάζουν.

SilindeElendil

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 17 Μάιος 2012, 13:42

Gdimou έγραψε:Αν και οικονομικά πολύ πιεσμένη θα έδινα τα χρήματα ξανά έτσι ώστε να μην απουσιάζει το κόμμα πειρατών από τις εκλογές.
Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στις συζητήσεις αναρωτιέμαι τι επιδιώκουν οι πειρατές τελικά;
Για ποιες συνεργασίες και αφισοκολλήσεις και να πιάσουμε το 3% κλπ λέτε; Εγώ είχα την εντύπωση ότι οι πειρατές δεν καίγονται να μπουν τώρα με οποιονδήποτε τρόπο στη βουλή, οι πειρατές πρέπει να οργανωθούν και να αποτελούν ένα κόμμα διαφορετικό από τα άλλα, με σωστές θέσεις πράγμα που θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει και να μάθει ο κόσμος το κόμμα.Φοβάμαι ότι γρήγορες κινήσεις και εύκολες λύσεις για να μαζέψουμε ψηφοφόρους δεν μας ταιριάζουν.

Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.Ηρθαμε για να αλλαξουμε νοοτροπιες και οχι για συνεχισουμε τις παλιες.Η λεξη κλειδι ειναι η συμμετοχη.Πειρατικα παντα. :)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

Η γη των πιγκουίνων
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Η γη των πιγκουίνων » 17 Μάιος 2012, 15:02

Ο κόσμος θέλει να κατέβουμε...
Το χειρότερο είναι να δίνεις ελπίδα στον κόσμο και μετά να του την παίρνεις πίσω....
Οικονομικά όλοι χάλια είμαστε... Τούμπα να μας γυρίσεις μόνο καλή διάθεση θα πέσει!

Οργανωτικά όλα γίνονται! Ζήτω τα Pc!
Long Live Linux και Heavy Metal!

Tritonio

Δημοσίευσηαπό Tritonio » 17 Μάιος 2012, 15:40

Tzouvekas Theodoros έγραψε:
Δημοσίευσηαπό Tritonio » Μάιος 16th, 2012, 10:17 pm
Εγώ ψηφίζω ναι, αλλά αν μπορούσα θα έβαζα ως προϋπόθεση το να τυπώσουμε όπου είναι φτηνότερα. Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε τα διπλά λεφτά σε κάποιο τυπογραφείο στην Ελλάδα με την λογική να μείνουν τα λεφτά στην χώρα. Αν τα δώσουμε εκεί διπλά τότε δεν θα τα δώσουμε σε κάποια άλλη Ελληνική επιχείρηση που μπορεί να τα αξίζει και περισσότερο. Εγώ θα έλεγα να πάμε όπου είναι φτηνότερα. Αν θέλουμε να δώσουμε παραπάνω λεφτά σε ελληνικές επιχειρήσεις τότε ας το κάνουμε αλλιώς, κι όχι φουσκώνοντας τα εκλογικά έξοδα. Ας δώσουμε το μισό της διαφοράς σαν δωρεά για να μεταφέρουμε πατάτες στον κόσμο ή σε κάποιον συνεταιρισμό σε κάτι άλλο που να βοηθάει ουσιαστικά. Το αν θα φανεί "άσχημο επικοινωνιακά" προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο το να μην πληρώσουμε διπλά λεφτά.

εκει που τυπωσαμε φιλε μου τυπωσαμε 3 φορες πιο κατω απο τις αρχικες προσφορες αλλα και απο τις γενικες προσφορες και επημενω παλι εκει απο το να τυπωσουμε στην βουλγαρια με μονο κερδος 10% . στα αλλα κομματα τους φανηκε μεγαλη διαφορα αλλα εδω ηθελαν 3 φορες πανω για εκτυπωση. ενδικτηκα σου λεω οτι πρην την τυποκυκλαδικη ο πιο φτηνος που τυπωνε και της νδ και του κκε μας ειχε ζητησει 20000 χωρις τις μεταφορες.

Αν είναι για κέρδος 10% (πάνω σε τι ποσό; Στα 26000; Δηλαδή 2600;) το συζήταγα για να μην πηγαίναμε Βουλγαρία αλλά κάποιος είπε ότι είναι μισή τιμή. Αλλά σε κάθε περίπτωση εγώ λέω ας βρούμε την κάλύτερη προσφορά και ας δώσουμε το "κέρδος" κάπου αλλού. Δώσε την μισή διαφορά στην unisef. Τα οικονομικά είναι οικονομικά. Δεν λέω να τα δώσουμε για τύπωμα σε γνωστή βιτρίνα μαφιόζου, αλλά αν το μαγαζί στην Βουλγαρία είναι απλά μια τίμια επιχείρηση τότε δεν βλέπω λόγο να μην το τιμήσουμε και εμείς...
My signature was big so I made a page out of it: http://bit.ly/trtsig

laskaris_vasilis

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 17 Μάιος 2012, 15:51

@Tritonio
Όπως τα λες! Δεν λέω να υποστηρίξουμε κανέναν "μαφιόζο". Αλλοίμονο!
'Οσο για την τιμή, αυτήν την πληροφόρηση έχω, αυτή βγάζω προς τα "έξω".
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 17 Μάιος 2012, 17:26

Χαιρομαι οταν βλεπω την επιθυμια να κατεβουμε στις εκλογες και τον ενθουσιασμό που υπάρχει, και τον μοιραζομαι.
Αλλα εχω ακόμα ανησυχίες για τα οικονομικά θέματα.
Για να επισημοποιήσουμε την απόφαση που φαινεται να διαμορφωνεται, θα προτεινα ενα paypal με counter μεχρι ενα ποσό (σκέφτομαι ενα ποσο κοντά στο 50% του συνολικου προυπολογισμου, αλλά φυσικα το συζηταμε) για να το πιασουμε σε 10 μερες (περιοδος 18 με 28/5). Αν το πιάσουμε προχωράμε, αν πάλι όχι καταλαβαίνουμε το μήνυμα επιστρέφουμε τα χρήματα σε όλους και τέλος (θα έλεγα kickstarter αλλά δεν ξέρω αν παίζει για κόμματα).
Και περιμένω όσοι μπορούμε, να βοηθήσουμε ωστε να το πιάσουμε σε 5 μέρες οχι 10.
Put your money where your mouth is που λενε και στα ξενα

Αν αυτό δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτή την κουβέντα ζητώ συγνώμη και ας μεταφέρει κάποιος mod το post όπου πρέπει.

ManosF

Re: Συμμετοχή σε εκλογές 17 Ιουν.

Δημοσίευσηαπό ManosF » 17 Μάιος 2012, 19:01

Ψηφίζω ΝΑΙ γιατί το Πειρατικό πρέπει να συνεχίσει με πολλούς ή με λίγους. Σίγουρα θα υπάρξει πόλωση, πολλά "γίδια" (με την καλή έννοια του όρου) θα γυρίσουν στα μαντριά τους αλλά πιστεύω ότι η μή κάθοδος θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω αν όχι προς το κενό.
Αυτό που ενδεχομένως να χρειάζεται στην παρούσα φάση είναι το ξεκόλλημα από τα πληκτρολόγια και η άμεση επαφή με τον κόσμο για ενημέρωση σχετικά με τις θέσεις μας και για να δει και ο πλέον άσχετος ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι Πειρατές.

Ο μεγάλος εχθρός αυτοί τη στιγμή είναι η άγνοια του κόσμου και σύμμαχος της η αδράνεια μας.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Μάιος 2012, 19:16

Οπως και την προηγούμενη φορά μας βγήκε η πίστη αλλά τα καταφέραμε,
έτσι και τώρα το οικονομικό τελικά εκτιμώ ότι δεν θα αποτελέσει θέμα.
Ας κάνουμε την όποια συζήτηση έξω από το οικονομικό.

headofthebored έγραψε:Χαιρομαι οταν βλεπω την επιθυμια να κατεβουμε στις εκλογες και τον ενθουσιασμό που υπάρχει, και τον μοιραζομαι.
Αλλα εχω ακόμα ανησυχίες για τα οικονομικά θέματα.
Για να επισημοποιήσουμε την απόφαση που φαινεται να διαμορφωνεται, θα προτεινα ενα paypal με counter μεχρι ενα ποσό (σκέφτομαι ενα ποσο κοντά στο 50% του συνολικου προυπολογισμου, αλλά φυσικα το συζηταμε) για να το πιασουμε σε 10 μερες (περιοδος 18 με 28/5). Αν το πιάσουμε προχωράμε, αν πάλι όχι καταλαβαίνουμε το μήνυμα επιστρέφουμε τα χρήματα σε όλους και τέλος (θα έλεγα kickstarter αλλά δεν ξέρω αν παίζει για κόμματα).
Και περιμένω όσοι μπορούμε, να βοηθήσουμε ωστε να το πιάσουμε σε 5 μέρες οχι 10.
Put your money where your mouth is που λενε και στα ξενα

Αν αυτό δεν είναι το κατάλληλο μέρος για αυτή την κουβέντα ζητώ συγνώμη και ας μεταφέρει κάποιος mod το post όπου πρέπει.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Tzouvekas Theodoros
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Tzouvekas Theodoros » 17 Μάιος 2012, 19:20

Gdimou έγραψε:Αν και οικονομικά πολύ πιεσμένη θα έδινα τα χρήματα ξανά έτσι ώστε να μην απουσιάζει το κόμμα πειρατών από τις εκλογές.

για να μπουμε στην βουλη δεν νομιζω και σε αυτη την φαση. ομως πρεπει να ειμαστε στις εκλογες εκει. το φορτιο δυσκολο ναι μεν , αλλα αν κανουμε πισω για την οποια σοιβαρη δυσκολια το χασαμε το παιχνιδι
Αλήθεια ,Διαφάνεια ,Ελευθερεια του Ανθρώπου
Όι απόψεις μου είναι προσωπικές.

hrsfpgyjrnptrd

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 17 Μάιος 2012, 19:45

anestis έγραψε:Οπως και την προηγούμενη φορά μας βγήκε η πίστη αλλά τα καταφέραμε,
έτσι και τώρα το οικονομικό τελικά εκτιμώ ότι δεν θα αποτελέσει θέμα.
Ας κάνουμε την όποια συζήτηση έξω από το οικονομικό.

Είμαι της άποψης ότι πρέπει να ξεκινάμε κάτι μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε. Όταν τελειώσαμε τις προηγούμενες εκλογές με έλλειμμα που καλύφθηκε από την καλή διάθεση φίλων, και τώρα έχουμε μεγαλύτερο budget ανησυχώ.
Εύχομαι να έχεις δίκιο και να είμαι υπερβολικός.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 0 και 0 επισκέπτες