Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Νέα και ειδήσεις από τον χώρο των Πειρατών
hrsfpgyjrnptrd

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό hrsfpgyjrnptrd » 02 Μάιος 2012, 16:55

Μετα από επικοινωνία με την αρχη προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σήμερα μου δήλωσαν οτι δεν έδωσαν καμία άδεια και δεν χρειαζόταν γιατί ειναι αναρμόδιοι καθώς η συγκεκριμένη δημοσίευση εκ φευγει του νόμου (νομιζω οτι το λεω καλα)
και το σκεπτικό αρχικά να ειναι το
Ν. 2472/97 αρθρο Άρθρο 7Α παρ 1

στ) Όταν η επεξεργασία γίνεται από δικαστικές αρχές ή υπηρεσίες εκτός από τις λοιπές αρχές του εδαφίου β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 στο πλαίσιο απονομής της δικαιοσύνης ή για την εξυπηρέτηση των αναγκών της λειτουργίας τους.


και μετα την επισήμανση μου οτι δεν μιλάμε για "απονομή της δικαιοσύνης ή για την εξυπηρέτηση των αναγκών της λειτουργίας τους" με παρέπεμψε σε αυτό.
Ν. 2472/97 αρθρο 3 παρ 2
Οι διατάξεις του παρόντος νόμου δεν εφαρμόζονται στην επεξεργασία δεδομένων η οποία πραγματοποιείται:
α) από φυσικό πρόσωπο για την άσκηση δραστηριοτήτων αποκλειστικά προσωπικών ή οικιακών,
β) από τις δικαστικές – εισαγγελικές αρχές και τις υπηρεσίες που ενεργούν υπό την άμεση εποπτεία τους στο πλαίσιο της απονομής της δικαιοσύνης ή
για την εξυπηρέτηση των αναγκών της λειτουργίας τους με σκοπό τη βεβαίωση εγκλημάτων, που τιμωρούνται ως κακουργήματα ή πλημμελήματα με δόλο και ιδίως εγκλημάτων κατά της ζωής, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της ιδιοκτησίας, κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων, παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, επιβουλής της δημόσιας τάξης, ως και τελουμένων σε βάρος ανηλίκων θυμάτων.


και την δεύτερη παράγραφο του άρθρου 2 παραγραφος 2 του ιδιου νομου.
Ειδικά για τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που
αναφέρονται στο εδάφιο β' της παραγράφου 2 του άρθρου 3 με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εφετών, εάν η υπόθεση
εκκρεμεί στο Εφετείο. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων
πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.


Εγω βέβαια παλι δεν εχω πειστεί οτι ολο αυτό είναι σύννομο αλλα αναγνωρίζω οτι δεν ειμαι δικηγόρος. Σε καθε περίπτωση ΗΘΙΚΆ ειμαι αντίθετος στην δημοσίευση, ειδικά αφου σε κάποια χρόνια κάνοντας κάποιος google το ονομα μιας απο τις γυναίκες το πρωτο αποτέλεσμα θα ειναι οι φωτο τους με το όνομα το επάγγελμα και το πρόβλημα υγείας που εχουν.
Και φοβάμαι να παρω τον δρόμο τις πλήρους αποκάλυψης στο ονομα της προστασίας της κοινωνίας γιατι μετα θα πρέπει αξιώσουμε να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες και τα ονόματα οσων πανε τωρα να εξεταστούν γιατι πήγαν μαζι με τις αυτες (οι αλλες) γυναίκες τους χωρίς προφυλάξεις. Και μετά δεν ξερω απο τι θα πρέπει να προστατέψει το κράτος την κοινωνία και ποιους θα βγάλει στην σέντρα.

Vassilis Perantzakis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 5125
Εγγραφή: 12 Φεβ 2012, 13:01
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι - Αττική
Επικοινωνία:

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό Vassilis Perantzakis » 02 Μάιος 2012, 16:59

laskaris_vasilis έγραψε:
Δύο περιπτώσεις υπάρχουν. Η είναι κατασκευασμένη η υπόθεση, ή έκαναν ελέγχους (έστω για προεκλογικούς λόγους) και πέσαν στην περίπτωση


Βασίλη, κάτι υπάρχει!?!?!?
Έβγαλαν χθες άλλες 10 (τουλάχιστον) γυναίκες με τα ονόματά τους, τις εθνικότητες και κυρίως, τα πρόσωπά τους.
Δεν έχω πρόχειρο το link αλλά το είδα στη zougla.
Με την "πλούσια" φαντασία μου, εγώ το βλέπω μέχρι προμοτάρισμα ακραίων τάσεων.
"Μεγάλο" παιδί είμαι, προσπαθώ να "διαβάσω" την "dark side of the moon" της πολιτικής (κατά πως την ορίζουν οι "κρατούντες")


Φυσικά και συμβαίνει. Ανέφερα μόνο ως σενάριο τις δύο περιπτώσεις.

Τώρα τι γίνεται από την στιγμή που συμβαίνει;
Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)
http://www.vasper.eu/blog/
https://www.linkedin.com/in/vassilis-perantzakis-1029b514/

laskaris_vasilis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 3274
Εγγραφή: 03 Φεβ 2012, 09:42

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό laskaris_vasilis » 02 Μάιος 2012, 17:08

Τώρα τι γίνεται από την στιγμή που συμβαίνει;


Άμεση καταγγελία ακόμα και σήμερα στην διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων μας (Πρόταση κάνω)
Αφού το LQFB έπαψε να με "ενοχλεί" (εντροπία λέγεται), παύω και εγώ να ασχολούμαι μαζί του!

kostaskastoria
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 01 Απρ 2012, 23:58

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό kostaskastoria » 02 Μάιος 2012, 22:06

Θα πω μια μεγαλη αληθεια που καλο ειναι να την λαβουμε υποψιν. Δεν ειναι δυνατον να μας βγαινουν μπροστα Τσιπρας και αλλοι και το Κομμα Πειρατων Ελλαδας να μην μπορουμε να βγαλουμε ανακοινωση. Χασαμε μια ευκαιρια να γινουμε εμεις το πρωτο θεμα και να ασχοληθουν μαζι μας. Θελει να κινουμαστε γρηγορα και με ταχυτητα σε ζητηματα που αφορουν προστασια ατομων που κατηγορουνται και ειναι σε δυσχερη θεση λογω οικονομικων προβληματων. Αυτη ειναι η αποψη μου για να κινουμαστε αποτελεσματικα σε παρομοιες περιπτωσεις ωστε εμεις να χαραζουμε πολιτικη ατζεντα και οχι τα αλλα κομματα.

baskin
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 8666
Εγγραφή: 23 Δεκ 2011, 23:28
Τοποθεσία: Σύρος, Κυκλάδες

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό baskin » 02 Μάιος 2012, 22:12

Φτιάχνουμε τους μηχανισμούς για κάτι τέτοιο, απλά είναι νωρίς και είμαστε λίγοι.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

astyanax
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 05:11

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό astyanax » 02 Μάιος 2012, 23:05

http://pitsirikos.net/2012/04/αυτή-είναι-η-ρωσίδα-ιερόδουλη-που-σκορ/

Κομψό χιούμορ, ενδιαφέρουσες απόψεις.
-> http://pirateparty.gr/wiki/ <-

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1222
Εγγραφή: 15 Μαρ 2012, 14:20

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 03 Μάιος 2012, 00:22

laskaris_vasilis έγραψε:
Αυτό είναι που κάνει την όλη υπόθεση πολύ περίεργη.
Αν ήταν μία αδήλωτη πόρνη στον δρόμο, πώς γνωρίζουν ότι είχε AIDS εφόσον απαγορεύεται να υποβληθείς σε εξετάσεις χωρίς να το ζητήσεις ο ίδιος;
Και εφόσον δεν γνωρίζαν ότι έχει AIDS με ποιό κατηγορητήριο την συλλάβαν και την παραπέμψαν με την κατηγορία απόπειρας φόνου;
Η ιστορία λέμε έχει τόσα κενά και βρωμάει από παντού.


Η κυρία δούλευε σε "σπίτι". Κατά νόμο, όποια δουλεύει σε "σπίτι" έχουν το δικαίωμα, οι υπηρεσίες, να την υποβάλλουν σε εξετάσεις.
Κατηγορία απόπειρας φόνου δεν υπάρχει, δεν "στέκει" από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι τεκμηριωμένο. Κάποιοι πήγαν μαζί της αλλά από την στιγμή που κανείς δεν έχει νοσήσει (μέχρι τώρα), δεν γίνεται να απαγγελθεί τέτοια κατηγορία.
Βαριά, σκοπούμενη βλάβη ναι (αν και όταν αποδειχθεί πως κάποιοι μολύνθηκαν εξ` αιτίας της).
Υ.Γ. Μην θεωρήσει κανείς το "κυρία" ειρωνικό. Κυριολεκτώ!


Κατά νόμο, όποια δουλεύει σε σπίτι κάνει έλεγχο στο Συγγρού κάθε μήνα.
Αν διαπιστωθεί ότι έχει AIDS δεν συλαμβάνεται. Απλά δεν της ανανεώνουν την άδεια.
Οπότε δεν στέκει το ρεπορτάζ ότι γνώριζε΄ότι πάσχει από AIDS και εν γνώση της πήγαινε με πελάτες που της προσάπτουν στο κατηγορητήριο.

Σπό την άλλη αν δεν ήταν νόμιμη, τότε δεν έχει δικάίωμα κανένας να την υποβάλει νομίμως σε εξέταση AIDS χωρίς έγγραφη συγκατάθεση της ιδίας, ακόμα και σε έφοδο και σύλληψη της για παράνομη πορνεία.

Οπότε ξαναρωτάω. Πως γνωρίζαν ότι είχε AIDS και εν γνώση της πήγαινε χωρίς προστασία ώστε να την παραπέμψουν με αυτή την κατηγορία;;;;;

Εκεί θα έπρεπε να εστιαστούμε αν δέχθηκε ή όχι να υποστεί εξετάσεις και υπό ποίες συνθήκες υπέγραψε μία τέτοια συγκατάθεση και όχι αν ορθά ανακοινώθηκε το πρόσωπό της και το όνομά της για να ειδοποιήσουν τον κόσμο που πήγε μαζί της να προσέλθει για εξέταση που πιστεύω η διαδικασία αυτή προβλέπεται για την συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του χαρακτήρα του δημοσίου συμφέροντος.

Όσο για τον αν ο Τσίπρας πρόλαβε και έβγαλε ανακοίνωση, να θυμίσω στον φίλο ότι ο Τσίπρας έβγαλε ανακοίνωση και για το ότι μας ψεκάζουν από τον ουρανό. Μήπως να κάνουμε και εμείς επερώτηση σαν τον Τσίπρα στην Βουλή για το ψέκασμα.
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Arch
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 13 Ιαν 2012, 12:00

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό Arch » 03 Μάιος 2012, 01:00

kostaskastoria έγραψε:Θα πω μια μεγαλη αληθεια που καλο ειναι να την λαβουμε υποψιν. Δεν ειναι δυνατον να μας βγαινουν μπροστα Τσιπρας και αλλοι και το Κομμα Πειρατων Ελλαδας να μην μπορουμε να βγαλουμε ανακοινωση. Χασαμε μια ευκαιρια να γινουμε εμεις το πρωτο θεμα και να ασχοληθουν μαζι μας. Θελει να κινουμαστε γρηγορα και με ταχυτητα σε ζητηματα που αφορουν προστασια ατομων που κατηγορουνται και ειναι σε δυσχερη θεση λογω οικονομικων προβληματων. Αυτη ειναι η αποψη μου για να κινουμαστε αποτελεσματικα σε παρομοιες περιπτωσεις ωστε εμεις να χαραζουμε πολιτικη ατζεντα και οχι τα αλλα κομματα.


Συγνώμη kostaskastoria άλλα γιατί μας ζητάς να μπούμε σε έναν τέτοιο τρόπο σκέψης; Δεν καταλαβαίνω, εδώ κάνουμε ψηφοθηρία ή αντίθετα προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό το σάπιο μοντέλο ανταγωνισμού των κομμάτων; Το να μπούμε στην λογική κλέφτες και αστυνόμοι με τα υπόλοιπα κόμματα μας καταντάει το ίδιο ξεπερασμένους και τυφλούς. Το να μας αγχώνει ποιος το είπε πρώτος μου μοιάζει σαν να προσπαθούμε να κάνουμε high score στο ποιος θα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά πρώτος το πρόβλημα του καθενός. Πιστεύω το μόνο που θα έπρεπε να μετράει είναι το αν τελικά μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε ή όχι.

kostaskastoria
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 01 Απρ 2012, 23:58

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό kostaskastoria » 03 Μάιος 2012, 01:36

Οταν σε 4 μερες εχεις εκλογες και θελεις να σε ψηφισουν γιατι εχεις καποιες αρχες που τις υπερασπιζεσαι πως θα φανεις αξιοπιστος οταν δεν κινεισαι γρηγορα. Αν θελει το κομμα μας να γινει γνωστο να ακουγεται η αποψη του χρειαζεται να υπαρχουν θεσεις πανω σε προβληματα που απασχολουν την κοινωνια. Οταν λεμε αλλα λογια να αγαπιομαστε ο αναποφασιστος θα ψηφισει κατι αλλο. Οσο αφορα για τον καιροσκοπισμο μας αρεσει δεν μας αρεσει οταν συμμετασχεις σε εκλογες χρειαζεσαι χρηματα αυτα εχουν βγει απο το υστερημα των μελων και των υποψηφιων. Δεν ειναι τα ατομα που αγωνιζονται για το κομμα πλουσιοι ειναι τα ατομα της διπλανης πορτας, και αν γινουν εκλογες συντομα χρειαζονται παλι χρηματα. Αν το κομμα παρει ενα ποσοστο καλο θα υπαρξει μια οικονομικη ανασα τουλαχιστον για την εκτυπωση των ψηφοδελτιων. Το προβλημα που αναφερεις για την τυχον επικοινωνιακη εκμεταλευση ειναι λαθος αφου αν δεν πουμε την αποψη μας για ζητηματα οπως Η προστασία του προσώπου απέναντι στην απεριόριστη συλλογή, αποθήκευση, χρήση και παραχώρηση των προσωπικών του δεδομένων. (πληροφοριακός αυτοκαθορισμός) αντιτιθεται στις βασικες αρχες του κομματος. Εκτος εαν δεν πιστευεις στις αρχες αυτες.

tvelocity
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 1022
Εγγραφή: 03 Ιαν 2012, 20:37

Re: Δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικής γυναίκας

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 03 Μάιος 2012, 01:56

Εγώ είμαι κατά πάντως του να βγάλουμε κάποια ανακοίνωση βιαστικά. Συμφωνώ γενικά με το πλαίσιο της συζήτησης ως τώρα, θεωρώ όμως ότι καλό θα ήταν όποια ανακοίνωση μας πάνω στο θέμα να είναι ουσιαστική, ενημερωμένη και με πηγές, και όχι με βάση διάφορα που έχουμε ακούσει από blogs κλπ.

Γενικά η υπόθεση βρωμάει, και υπάρχουν τόσοι πολλοί άγνωστοι παράμετροι αυτή τη στιγμή... που αν μη τι άλλο το θέμα πρέπει να μείνει ανοιχτό προς συζήτηση για να βρεθεί κάποια τεκμηριωμένη άκρη. Ποιοτική τροφοδότηση στην κοινωνία, όχι knee-jerk reactions όπως ο Τσίπρας.
Verba volant, scripta manent


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 5 και 0 επισκέπτες