Μετάφραση No Safe harbor.

Κείμενα, Δελτία Τύπου, Newsletters, Μεταφράσεις, προώθηση του κόμματος σε "κλασικά" και νέα Μέσα.
zio_donnie
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: Μετάφραση No Safe harbor.

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 25 Ιαν 2012, 17:43

Σόρρυ που αυτόκλητα κάνω τον οργανωτή αλλά επείγει η μετάφραση.

Τα παρακάτω αναλαμβάνει ο chprokop

Part 3 – Intellectual Property

History of Copyright
Rick Falkvinge

The DRM Sausage Factory
Cory Doctorow

Pirates
Lawrence Lessig

Questions Concerning Copyright
Brad Hall

This Gene is Your Gene
Kembrew McLeod

About the Authors

Further Reading

References

Get Involved

Ελεύθερα τα άλλα 2 μέρη για όποιον θέλει να δώσει ένα χέρι. Αν μέχρι αύριο δεν διαλέξει κανείς θα πάρω το πρώτο εγώ, και μετά συνεχίζουμε.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 25 Ιαν 2012, 18:16

Αγαπητοί μου είναι εθελοντική δουλειά, δεν πέρνουμε κεφάλια!

Και 2 και 3 και 4 βδομάδες :) Δεν έχει καταληκτική ημερομηνία!

ΥΓ Αν σας ευκολύνει χρησιμοποιήστε το piratepad.eu για να μπορείτε να δεχθείτε βοήθεια κι από άλλους (σε σύνταξη, γραμματική κλπ).
Τέλος ας θυμόμαστε ότι αποδίδουμε το κείμενο στα Ελληνικά, δεν κάνουμε μετάφραση π.χ. συμβολαίου... :)

chprokop έγραψε:zio_donnie, πολύ σωστή επισήμανση! Εκτός από μας τους δύο, ποιός άλλος προθυμοποιείται για μετάφραση με παράδοση σε 2 βδομάδες?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 25 Ιαν 2012, 22:01

Νομιζω ότι πρέπει να εμφανίσουμε γρήγορα κάποια κείμενα στα ελληνικά, ώστε η ίδρυση του νέου κόμματος να μην είναι άλλη μια
είδηση στα ψιλά, αλλά αφορμή να διαβάσουν περισσότεροι κάτι διαφορετικό για τα ελληνικα δεδομενα...

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 26 Ιαν 2012, 00:02

Παίδες, η γνώμη μου είναι πως το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει απήχηση σε Έλληνες. Ίσως βέβαια είναι είναι ένας πολύ καλός μπούσουλας για να γράψουμε κάτι παρόμοιο βασισμένο στην Ελλάδα στην Ευρώπη, τους αντίστοιχους νόμους και αντίστοιχα γεγονότα που μας αφορούν πιο πολύ.

chprokop έγραψε:Νομιζω ότι πρέπει να εμφανίσουμε γρήγορα κάποια κείμενα στα ελληνικά, ώστε η ίδρυση του νέου κόμματος να μην είναι άλλη μια
είδηση στα ψιλά, αλλά αφορμή να διαβάσουν περισσότεροι κάτι διαφορετικό για τα ελληνικα δεδομενα...
https://twitter.com/e_kastrinakis

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 26 Ιαν 2012, 00:37

Εχει ήδη ξεκινήσει μετάφραση στα Ρώσικα και τα Ισπανικά.
Αν κάποιο Κεφάλαιο δεν λέει τίποτα για τους Ελληνες θα μπορούσε να παραληφθεί.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

chprokop

Δημοσίευσηαπό chprokop » 26 Ιαν 2012, 01:20

Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ δεν εχουν σχεση με την Ευρωπη και την Ελλάδα.

Τραγική απόδειξη το πως η ελληνικη κυβερνηση εφάρμοσε το μνημονιο.

Δεν υποστηριζω οτι το Μνημονιο Ι ήταν η θεραπεια για ολα (ηταν μεγα σφαλμα)
αλλα δεν καταφεραμε να αξιοποιησουμε ουτε τα θετικα σημεια, ητοι την απελευθερωση της αγορας απο τις
χρονιες αγκυλωσεις.

ΕΕΤΗΔΕ, Εφεδρειες, καταλυση του εργατικου δικαιου ηταν ελληνικες πατεντες ανεπαρκων πολιτικων.

Το φορολογικο συστημα και οι φορολογικες αρχες εμειναν στο παρελθον.

Αν το φιλοσοφησετε θα δειτε οτι ολα αυτα συνεβησαν γιατι φαινονταν "μακρια απο την Ελλαδα".

Δεν ηταν. Η σημερινη ακυβερνησια οφειλεται στην ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ολων να αντιμετωπισουν μια ολομετωπη επιθεση απο το εξωτερικο.

Και το κυριοτερο ελλειμμα ηταν ελλειμα θεσμών και ιδεών.

Οι Αμερικάνοι Πειρατές βρίσκονται στην πρωτοπορία των νεων ιδεων. Ας τους γνωρισουμε καλυτερα...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 26 Ιαν 2012, 01:31

Πιστεύω πως παρολο που ειναι αμερικανοκεντρικο είναι απαραιτητο να διαβαστει, κυριως γιατι οτι βλεπετε τωρα στην Αμερικη ειναι απλα προσχεδιο για το τι θα επακολουθησει παντου. Οι φιλοσοφικες εννοιες και οι προβληματισμοι ειναι κοινοι και διεθνεις. Οι μεταφρασεις δεν γινονται με γνωμονα την σκοπιμοτητα αλλα για την ενημερωση, και οπως και να εχει θα προσθεσω επεξηγησεις.

Οποτε ασχετα με τις προσωπικές απόψεις εγώ θα το μεταφράσω. Το thread ειναι για αυτους που μπορουν και θελουν να βοηθησουν, η κριτικη επι του κειμενου μπορει να γινει σε δευτερο χρονο.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 26 Ιαν 2012, 01:37

Δεν διαφωνώ μαζί σου. Δεν ξέρω αν διάβασες το βιβλίο, είναι πολύ αξιόλογο και πολλά κεφάλαια πρέπει να μεταφραστούν. Απλά η δική μου η γνώμη είναι να μην κάνουμε απλά μια μετάφραση, να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω και να κάνουμε μια "διασκευή". Να κρατήσουμε τα κεφάλαια που θέλουμε αυτούσια. Αυτά που αναφέρονται αναλυτικά σε αμερικάνικους νόμους ή να τα συμπτύξουμε ή να γίνουν απλώς αναφορές σε νέα κεφάλαια που θα γράψουμε εμείς. Αυτό απαιτεί να διαβάσουμε προσεκτικά, να κρατήσουμε σημειώσεις, να σχολιάσουμε και στο τέλος να αποφασίσουμε τι θα γράψουμε.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να αρχίσω ακόμα τη μετάφραση. Τώρα εσείς αν το έχετε διαβάσει και πιστεύετε ότι πρέπει να μεταφραστεί ως έχει, ξεκινήστε. Τη διασκευή μπορούμε να τη σκεφτούμε σε δεύτερη φάση.
https://twitter.com/e_kastrinakis

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 26 Ιαν 2012, 01:44

Που ειναι το εμποδιο στο να συμπληρωσεις τα δικα σου? Ηθικα δεν ειναι σωστο να κοβοραβεις το εργο αλλων. Οποτε ας μεταφραστει ως εχει και συμπληρωνουμε τα τοπικα. Δεν ειναι οτι υπαρχει θεμα χωρου, εκτος αν θεωρει καποιος πως θα το τυπωσουμε σε χαρτι. Ειδαλλως τα byte ειναι δωρεαν και δεν υπαρχει λογος να κανουμε επιλογες στο τι ειναι χρησιμο και τι οχι.

tvelocity

Δημοσίευσηαπό tvelocity » 26 Ιαν 2012, 03:27

Δεν το διάβασα ακόμη, αλλά από ότι είδα είναι συλλογή από κείμενα. Οπότε θα έλεγα να μεταφραστούν όλα ως έχουν χωρίς αλλαγές και προσθήκες, και μετά να αλλάξουμε την σειρά (π.χ. αν κάποια κείμενα είναι πιο έγκυρα εδώ να μπουν νωρίτερα) και να βάλουμε μερικά δικά μας ανάμεσα αν χρειάζονται για «επεξήγηση». Αυτό βέβαια συντηρητικά και μόνο όπου πραγματικά χρειάζεται. Και στην συνέχεια μπορεί να έχει μερικά κεφάλαια καθαρά «δικά μας» στο τέλος.

Το παράγγειλα από το Amazon και το περιμένω πως και πως. Δυστυχώς αυτή την εβδομάδα ο χρόνος μου είναι ελάχιστος, αλλά θα μπορούσα να αρχίσω να συμμετέχω από το σαββατοκύριακο και μετά στην προσπάθεια.
Verba volant, scripta manent

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες