ΔΩΡΕΑΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

tsepan

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευσηαπό tsepan » 11 Ιαν 2012, 10:06

Μέχρι προ ολίγου καιρού είχαμε την ΠΔΣ (Προσθετη Διδακτική Στηριξη) που βοηθούσε όσους μαθητές δεν είχαν οικονομική δυνατότητα να παρακαλουθήσουν φροντηστηριακά μαθήματα παντός είδους. Σήμερα που ουσιαστικά έχει καταργηθεί αυτό λόγο οικονομικής κρίσης θα πρότεινα να δημιουργηθει μια υποδόμη που είναι εύκολη (με ανοικτό λογισμικό γίνονται τα περισσότερα) και με εθελοντές καθηγητές για ΠΔΣ στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τουλάχιστον και όχι μόνο. Μπορεί να στηθούν τμήματα για όλες τις περιοχές της Ελλάδος (η καθαοδήγηση μπορεί να γίνεται από οπουδήποτε) και ειδικά στο δυσπρόσιτα μέρη της χώρας μας, δίνοντας σε πολλούς μαθητές την δυνατότητα να έχουν ίσες δυαντότητες πρόσβασης με τους μαθητές των αστικών κέντρων ή των άλλων μαθητών που έχουν ΠΔΣ (φροντηστηριακή). Αν υπάρχει ενδιαφέρον είμαι διαθέσημος να προτείνω τρόπο και μέθοδο υλοποίησης μια και έχω εμπειρία διότι το έχω ήδη βιώσει για 2 χρόνια σε μια δυσπροσιτυ περιοχή όπου βρισκόμουν και έκανα την μια από τις πολλές εκπαιδευτικές θητείες μου.

adrian
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: ΔΩΡΕΑΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευσηαπό adrian » 11 Ιαν 2012, 14:44

ακουγεται πολυ ενδιαφερον.

μπορεις να πεις με 2-3 λογια τι ειχες στησει ακριβως?
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

tsepan

Δημοσίευσηαπό tsepan » 11 Ιαν 2012, 15:19

Μέσω του LAMS έκανα ΠΔΣ σε μαθητές στο μάθημα ΑΕΠΠ Γ' Λυκείου σε κάποια νησιά το 2009-2010 όταν είχαν για ένα διάστημα σταματήσει την ΠΔΣ
Ανέβαζα το εκπαιδευτικό υλικό προς διάβασμα και τις ασκήσεις κάθε Σαββάτο, μεσωβδόμαδα είχαμε 1:30 Chat (Στο LAMS) για απορίες και διευκρινήσεις, καθημερηνό Forum (Στο LAMS) για ερωτήματα προς απάντηση. το Σαββάτο παρέδιδαν τι ασκήσεις λυμένες και άρχιζε αλλή θεματική ενότητα, την Κυριακή διώρθωνα και έστελνα μέσω του LAMS τις απαντήσεις και την βαθμολογία. Επίσης υπήρχε και η δυνατότητα Τηλεμαθήματος μέσω του DIM DIM αν υπήρχε ενδιαφέρον από τους μαθητές για κάτι έξτρα στην θεματική ενότητα γινόταν σε μέρα και ώρα που καθορίζαμε. Με άκουγαν και με έβλεπαν και μόνο τους άκουγα και μπορούσα να τους δείξω ή μοιράσω ότιδηποτε εκπαιδευτικό υλικό ή να τους δείξω με share την οθόνη μου σε όλους.

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό anestis » 11 Ιαν 2012, 16:20

Υπάρχει ένα κίνημα από εκπαιδευτικούς στο twitter, δεν θυμάμαι το #hashtag
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Καπετάν Κλεισθένης

Δημοσίευσηαπό Καπετάν Κλεισθένης » 11 Ιαν 2012, 16:34

anestis έγραψε:Υπάρχει ένα κίνημα από εκπαιδευτικούς στο twitter, δεν θυμάμαι το #hashtag

#tutorpool

Για FAQ δες στο: http://tutorpool.gr/faq.html

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες