ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ 300 !!

plessas
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Επικοινωνία:

Re: ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ 300

Δημοσίευσηαπό plessas » 04 Ιαν 2012, 13:00

eliasant έγραψε:Ας μπω κι εγώ στη συζήτηση. Μία μικρότερη σε αριθμό βουλευτών βουλή θα σημάνει άμεσα αρκετά μικρότερο προϋπολογισμό της βουλής μιάς και δεν είναι μόνο οι μηνιαίες αποζημιώσεις αλλά και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν δίπλα τους, στα γραφεία τους, στις ενοικιάσεις των γραφείων τους, των ξενοδοχείων και σπιτιών για τους εκτός έδρας κλπ που πιθανών να πενταπλασιάζει το οικονομικό όφελος που έχετε στο μυαλό σας. Επίσης η κατάργηση της απαράδεκτης βουλευτικής σύνταξης, μετά από δύο τετραετίες στη βουλή, για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι επιβεβλημένη. Ας ξαναβγούν να δουλέψουν και ας μετρήσουν τα όποια χρόνια έκαναν στη βουλή ως απλός χρόνος εργασίας για την σύνταξή τους. Το θέμα της μείωσης της θητείας είναι επίσης καλό προς συζήτηση ή το θέμα των ΜΗ συνεχόμενων τετραετιών στη βουλή. Τώρα όσον αφορά την βουλευτική τους αποζημίωση είναι σίγουρα υψηλή και χρειάζεται σίγουρα κόψιμο αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε από κάποιον που δεν κάνει άλλη δουλειά να κάνει την δουλειά του στη βουλή με ζήλο και αυταπάρνηση εάν πληρώνεται με 500-600€. Εκτός εάν δεχτούμε ότι θα κάνει και την δουλειά του και θα πηγαίνει στη βουλή όποτε μπορεί αλλά πόσο σοβαρή είναι αυτή η ενασχόληση? Η γνώμη μου είναι ότι η βουλευτική τους αποζημίωση πρέπει να κυμαίνεται γύρω στα επίπεδα ενός γενικού διευθυντή σε μία δημόσια υπηρεσία δηλαδή της τάξης των 2500-3000€ που είναι ένας πολύ καλός μισθός δεδομένων και των προνομίων που έτσι και αλλιώς διαθέτουν.

Έχεις δίκιο για το κόστος λειτουργίας της βουλής. Σίγουρα μπορεί να μειωθεί αισθητά. Από κει και πέρα ο συμβολισμός μιας βουλευτικής αποζημίωσης όσο ο κατώτερος μισθός (θα μποροούσε να είναι ο κατώτερος μισθός στο δημόσιο ή έστω να ακολουθήσουν το ίδιο μισθολόγιο με τους δημοσίους υπαλλήλους) είναι ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από ανθρώπους να ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους με 600 Ευρώ όταν ο βουλευτής παίρνει τα 5χίλιαρα. Ο εργάτης των 600 Ευρώ με τι όρεξη κάνει τη δουλειά του. Το να είσαι βουλευτής κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.
Οι θέσεις που εκφράζω είναι προσωπικές. Περισσότερα για μένα στο ιστολόγιό μου: http://plessas.info

nikoswww
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό nikoswww » 04 Ιαν 2012, 13:30

Η άποψή μου είναι ότι, η οποιαδήποτε μείωση του αριθμού των βουλευτών θα πρέπει να συνοδεύεται και από τον περιορισμό όσον αφορά της άσκησης του βουλευτικού αξιώματος. Είναι απαράδεκτο, κάποιοι απλά να βολεύονται σε μια κοινοβουλευτική καρέκλα και αυτό εφ όρου ζωής, επιδεικνύοντας απραξία, αδιαφορία και αλλαζονία απέναντι στο εκλογικό σώμα που τους έχει αναδείξει. Η παραμονή εφ' όρου ζωής στο κοινοβουλευτικο σώμα μπορεί να αλλοιώσει ακόμη και τις καλύτερες προθέσεις. Οδηγεί τους ανθρώπους στη μαλθακότητα και το βόλεμα ενίοτε στη διαφθορά.

Η κατάργηση του επαγγελματία πολιτικού είναι επιτακτική και ο επαναπροσδιορισμός του πολιτικού ως όργανο και φορέα της βούλησης του λαού, αναγκαίος.
Και επειδή το πρόβλημα είναι κατά βάση ηθικό, θα πρέπει να δημιουργηθεί και να τεθεί σε λειτουργία, ένας νομικά έγκυρος, ιδεοντολογικός κώδικας συμπεριφοράς, σύμφωνα με τον οποίο οι πολιτικοί θα κινούνται μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτα εναρμονισμένο με τις ανάγκες και τις βουλές της κοινωνίας, αποκλείοντας την οποιαδήποτε πιθανότητα απόκλεισής από το έργο τους.
Όσο για την μείωση του αριθμού των βουλευτών πέρα από το οικονομικό όφελος θα είναι σίγουρα πιο αποδοτικό ως προς την παραγωγή έργου, αφού οι λιγότεροι τις περισσότερες φορές μπορούν να παράγουν έργο ποιοτικά καλύτερο και ενίοτε ποσοτικά ανώτερο. Δυστυχώς, όπου λαλούν πολλά κοκκόρια αργει να ξημερώσει. Η καλή διαχείρηση ένος έργου απαιτεί όχι ανθρώπους πολλούς σε αριθμό αλλά ανθρώπους με ηθική, ικανότητες, όρεξη, αποφασιστικότητα και όραμα. Οι μικρές ομάδες είναι περισσότερο ευέλιγκτες και το έργο τους πιο εύκολα ελεγχόμενο.
Ηθική, Όραμα, Οργάνωση και Επικοινωνία.

Cold

Δημοσίευσηαπό Cold » 04 Ιαν 2012, 13:36

Έχεις δίκιο για το κόστος λειτουργίας της βουλής. Σίγουρα μπορεί να μειωθεί αισθητά. Από κει και πέρα ο συμβολισμός μιας βουλευτικής αποζημίωσης όσο ο κατώτερος μισθός (θα μποροούσε να είναι ο κατώτερος μισθός στο δημόσιο ή έστω να ακολουθήσουν το ίδιο μισθολόγιο με τους δημοσίους υπαλλήλους) είναι ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από ανθρώπους να ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους με 600 Ευρώ όταν ο βουλευτής παίρνει τα 5χίλιαρα. Ο εργάτης των 600 Ευρώ με τι όρεξη κάνει τη δουλειά του. Το να είσαι βουλευτής κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.

Συμφωνώ απόλυτα!

Nicholas Starkos
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Nicholas Starkos » 04 Ιαν 2012, 14:53

Γιατί κολλάτε όλοι στον αριθμό των βουλευτών. Το ερώτημα είναι εάν χρειαζόμαστε βουλευτές. Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό σύστημα 'Αμεσης Δημοκρατίας , όπου οι πολίτες θα έχουν και την δυνατότητα παρέμβασης σε νομοθετικά θέματα , η παρουσία των βουλευτών ( οι οποίοι υποτίθεται ότι "αντιπροσωπεύουν" 10.000.000 πολίτες ..... ) γίνεται περιττή.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χαρίζονται , ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

Βάρβαρος

Δημοσίευσηαπό Βάρβαρος » 04 Ιαν 2012, 15:19

Η άμεση δημοκρατία είναι φαντασίωση. Συγκεντρώνεσαι και κυνηγάς εφικτές δράσεις και κάνεις μικρά βήματα για να φτάσεις, εν τέλει, στις μεγάλες. ΣΥμφωνώ με τη μείωση των βουλευτών στο κατώτερο όριο που ορίζει το σύνταγμα.

eliasant

Δημοσίευσηαπό eliasant » 04 Ιαν 2012, 16:18

Συμφωνώ ότι χρειάζεται να πηγαίνουμε βήμα-βήμα για να φτάσουμε στο στόχο μας. Η Άμεση Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με τη λογική ότι οι πολίτες θα παίρνουν αποφάσεις για όλα. Άρα η γνώμη μου είναι ότι χρειαζόμαστε τους βουλευτές γενικά σαν έννοια. Με τους περιορισμούς βέβαια που παραθέτουμε όλοι παραπάνω. Ίσως όμως να μπορούσαμε σιγά-σιγά να βάλουμε τον λαό παραπάνω από τους βουλευτές, να ελέγχει τους βουλευτές και τα νομοσχέδια σε μια "δημόσια διαβούλευση" που έλεγε κι ο ΓΑΠ τρομάρα του. Να μπορεί ο λαός να επιτρέψει ή να διακόψει κάποιες συζητήσεις, να είναι τελοσπάντων γενικώς αποδεκτό και παραδεκτό ότι οι βουλευτές είναι απλοί υπάλληλοι του λαού και όχι αφεντικά του στυλ αποφασίζουμε και διατάζουμε. Να γίνει το internet το εργαλείο του λαού για να κάνει τις παρεμβάσεις του και αυτές οι παρεμβάσεις να είναι ανοικτές σε όλους ώστε να μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε αλλά να είμαστε σίγουροι ότι για τις αποφάσεις μας επικρατεί η απλή λογική.

Κυριάκος

Δημοσίευσηαπό Κυριάκος » 04 Ιαν 2012, 17:33

Η λογική των επιχειρημάτων σας είναι τουλάχιστον ....αφοπλιστική.Εγώ προτείνω οι βουλευτές να γίνουν σε αριθμό,όσοι και οι άνεργοι,για να γλυτώσουμε λεφτά απο τα ταμεία ανεργίας.
Τι θα πεί "κόπροι" και ότι άλλο φανταστεί κανείς για να περιγράψει τους 300...!!!!
Αν σε έναν απο αυτούς που κρίνουν τόσο εύκολα του έλεγαν ότι το ντύσιμό του είναι απαίσιο και μοιάζει με "κόπρο",θα δεχόταν την "κριτική" άποψη ή θα πλακώνονταν με τον κριτή του ;
Αυτούς τους 300 μήπως εμείς τους βάλαμε εκεί ή πήγαν μόνοι τους ;
Πότε θα μάθουμε ότι η Δημοκρατία κρατιέται με το αίμα και γιγαντώνει με την ευθύνη....!!!!!
Όταν αντικαταστήσουμε το ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ ως προς το συμφέρον , και το ΕΣΕΙΣ με το ΕΓΩ ως προς την ευθύνη,τότε θάχουμε κερδίσει όχι μόνο το μέλλον αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

tansap

Δημοσίευσηαπό tansap » 04 Ιαν 2012, 22:10

να καταργηθουν και οι 300... Ωραια και εγω μεσα .....

να φερουμε 900 ή 9000 ή 90000 παλι μεσα......

το αποτελεσμα ποιο ειναι?

Γνωμη μου να φυγουν ΟΛΟΙ και να μην ερθει ΚΑΝΕΝΑΣ.

Μονο ενας αρκει να καταστρεψει ολους τους αλλους. Ας δουμε τι εκανε ο Παπανδρεου με τον Παπακωνσταντινου καιτον Βενιζελο περισυ και συνεχιζουν και φετος... Υπογραφουν Ο,ΤΙ τους δωσουν.
Και μονο τετοιοι 3 να υπαρξουν φτανουν για να καταστρεψουν εναν ολοκληρο λαο.

ΛΟΙΠΟΝ εγω λεω ΚΑΝΕΝΑΣ.

Nicholas Starkos
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό Nicholas Starkos » 04 Ιαν 2012, 23:31

Βάρβαρος έγραψε:Η άμεση δημοκρατία είναι φαντασίωση.

Τότε μάλλον είσαι σε λάθος κόμμα. Η Άμεση Δημοκρατία είναι η κυριότερη Αρχή μας.

eliasant έγραψε: Η Άμεση Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με τη λογική ότι οι πολίτες θα παίρνουν αποφάσεις για όλα.

Αυτή είναι απλά η θεωρία σου.Εκτός εάν έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη όπου δοκιμάστηκε κάτι παρόμοιο και απέτυχε. Μόνο αν δοκιμάσεις κάτι στην ΠΡΑΞΗ μπορείς να διαπιστώσεις εάν πέτυχε ή απέτυχε.

Παραθέτω και απόσπασμα από την Ιδρυτική Διακήρυξη σε περίπτωση που σας διέφυγε.
Πιστεύουμε στη συμμετοχή όλων των πολιτών στη νομοθετική εξουσία.
Ένας σαφώς ορισμένος αριθμός πολιτών θα πρέπει να έχει το δικαίωμα εισήγησης αλλά και κατάργησης νόμων μέσω Δημοψηφισμάτων, με τελικό στόχο την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής Άμεσης Δημοκρατίας, όταν καταστεί τεχνολογικά εφικτή ταυτόχρονα η ανωνυμία και η επαληθευσιμότητα της ψήφου, μέσα από συστήματα ανοιχτού κώδικα.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χαρίζονται , ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.

eliasant

Δημοσίευσηαπό eliasant » 05 Ιαν 2012, 00:47

Πιστεύουμε στη συμμετοχή όλων των πολιτών στη νομοθετική εξουσία.
Ένας σαφώς ορισμένος αριθμός πολιτών θα πρέπει να έχει το δικαίωμα εισήγησης αλλά και κατάργησης νόμων μέσω Δημοψηφισμάτων, με τελικό στόχο την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής Άμεσης Δημοκρατίας, όταν καταστεί τεχνολογικά εφικτή ταυτόχρονα η ανωνυμία και η επαληθευσιμότητα της ψήφου, μέσα από συστήματα ανοιχτού κώδικα.[/quote]

Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό να λέγεται εδώ από αυτό που έγραψα παραπάνω εκτός αν δεν το διάβασες όλο. Τέλοσπάντων όμως δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι σε όλα, και οι διαφωνίες εποικοδομητικές είναι. Εγώ καταλαβαίνω την έννοια της Άμεσης Δημοκρατίας κυρίως ως να είναι ξεκάθαρο ότι την δύναμη την έχει ο λαός, ότι ο πολίτης έχει το δικαίωμα ανα πάσα στιγμή να ενημερώνεται για όλα τα θέματα από τον υπολογιστή του και όταν το θεωρεί σκόπιμο να παρεμβαίνει ή ακόμα και να βοηθάει στην επιλογή της απόφασης με μια γνώμη ή μια ψήφο κλπ.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες