900 βουλευτές με μία και μόνο 5 έτη θητεία

odyssey

Re: 900 βουλευτές με μία και μόνο 5 έτη θητεία

Δημοσίευσηαπό odyssey » 12 Ιαν 2012, 21:53

Πλειοδοτώ: 5.000 βουλευτές, και να πάψει η βουλή να ψηφίζει νόμους. Δημοψηφίσματα.
Εκ περιτροπής: να περάσουν όλοι από κει.
Να καταλάβουμε πως τσάμπα πληρώνονται και είναι το πιο άχρηστο επάγγελμα.
Πολιτεία Αυτό-νομος, Αυτό-δικος. Αυτο-τελής.
«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε».
Albert Einstein

akis_man

Δημοσίευσηαπό akis_man » 15 Ιαν 2012, 12:34

Νομίζω πως υπάρχουν αρκετές καλές ιδέες σε όλες τις παραπάνω δημοσιεύσεις...

Προτείνω όμως να μην μπορεί να εκλεγεί βουλευτής κάποιος για παραπάνω από δύο φορές...
Χωρίς καμία άλλη αλλαγή στο υπάρχον πολιτικό σύστημα (τουλάχιστον για την αρχή).

Ετσι θα καταπολεμηθεί το το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα: το ρουσφέτι!!!

agelos

περι βουλευτων...

Δημοσίευσηαπό agelos » 20 Ιαν 2012, 15:23

γεια σας κι απο εμενα. ξέρω ότι έχει συζητηθει ξανα και ξανα πιθανον το θέμα με τους βουλευτες και πως θα μπορουσαν να αλλαξει το συστημα. ο λόγος που γράφω αυτό το θέμα είναι ο καθημερινός μου διάλογος με άλλους συνανθρώπους μας. σκεφτόμενος λοιπόν την δυσαρέσκεια του λαού ως προς το υπάρχον πολιτικό συστημα έχω να προτείνω το εξής:

μέσα στο καταστατικό του κόμματος, ύστερα απο ψηφοφορία των μελών των ελληνων πειρατών, να γράψουμε για την επίσημη θέση που έχει το κόμμα ως προς το βουλευτικο αξίωμα. έτσ πιστεύω ότι θα κερδίσουμε εύκολα έδαφος ακόμη και στο μυαλό των πιο σκληρο πυρηνικων-κολημένων ψηφοφόρων. μάλιστα έχω να προτείνω κι εγω μια ιδέα μου. διαβασα σε προιγούμενο θέμα ότι θα ήταν ισως καλύτερα να μεγαλώσει ο αριθμός των βουλετων για ναγίνει καλύτερα η μετάβαση στην άμμεση δημοκρατία. αυτο όμως σίγουρα θα αντηχήσει αρνητικά στα αυτια όλων συν οτι ετσι όπως είναι το συστημα μόνο οικονομικη ζημια στον ηδη ελειπη κρατικο προυπολογισμο θα προκαλέσει. Είμαστε δυσαρεστημενοι με τους υπάρχων θα τους κάνουμε και περισσότερους?
Εγω προτείνω ΜΕΙΩΣΗ των αριθμό των βουλευτών στους 200. ΜΕΙΩΣΗ των αποδοχών τους στο μισο, ΜΗ δικαίωμα να εισπράτουν δευτερη η και τρίτη συνταξη εφόσον δεν επιτρέπεται αυτο σε οποιοδήποτε έλληνα μεσο πολίτη και επίσης να μην τους πληρώνουμε κανενα απο τα λειτουργικα εξοδα οπως τηλεφωνο, αυτοκινητο, κλπ. επίσης προτείνω ο βουλευτης να μένεις μέχρι 2 θητείες (4ετων) και δικαιωμα να θεση υποψηφιότητα για υπουργος σε υπουργειο της επιλογης του(εκει που πιστευει οτι εχει κατι να προσφερει) και σαν προθυπουργος. δηλαδη μεχρι μεγιστο 4 θητειες. σε περιπτωση που ανεβει σκαλοπατι δεν θα μπορει να γυρισει πισω (απο υπουργος σε βουλευτης κλπ). κατάργηση της βουλευτικης -υπουργικης συνταξης, αντίθετα συνταξη θα μπορεί να παίρνει μόνο ο πρωθυπουργος. Για την θεση του προέδρου της δημοκρατιας θα δίνεται σε όποιον περάσει και απο τα 4 αξιώματα και φυσικα οι αποδοχές το θα μειωθούν στο 1/3. τους βουλευτες τους εκλεγει ο λαος και τους υπουργους και τον πρωθυπουργο οι βουλευτες με ανοικτη και ονομαστικη ψηφοφορια (προερετικα), σε περιπτωση που δεν υπάρξει για καποιο λογο υποψηφιος που να εχει περασει ολα τα σταδια (βουλευτης, υπουργος κλπ) για να εκλεγει σαν προεδρος της δημοκρατιας μπορει να γινει με παλαιότερες υποψηφιοτητες του πολιτικου χωρου απο τους βουλευτες.
τελος θα ήθελα να συζητησουμε και να απορίψουμε την χρηματοδότηση των κομμάτων απο τον κρατικό προυπολογισμό. δεν ειναι λογικο να υποστηριζουμε οικονομικά τα κομματα. πρέπει να υποστηρίζονται με δικούς τους πόρους. όπως θα γινεται και στο κομμα τωνπειρατών.

έτσι εξικονομούμε μεγάλο μέρος του προυπολογισμού κι έτσι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε σε βάθος χρόνου τομεις όπως η υγεία ενώ παράλληλα θα ακουστεί το κόμμα των πειρατών αρκετά στον απλό μεσο πολιτη. εν συντομεία πιστεύω θα κερδίσουμε πολιτικο χρόνο κάτι που η ελλάδα πλέον δεν έχει χρόνο ώστε να περάσει σιγα σιγα απο το προιγούμενο συστημα στην άμμεση δημοκρατια. φυσικα περιμένω να μου πείτε αν συμφωνείτε σε αυτο και αν διαφωνειτε που. σιγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτιστοποιησης της υπάρχων προτασης αλλα ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Η ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΥΞΗ Η ΚΑΙ ΣΤΑ 2.

με εκτιμηση άγγελος κ. απο πάτρα
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

1101101001

Δημοσίευσηαπό 1101101001 » 21 Ιαν 2012, 12:38

Απλα να πεταξω μερικες ιδεες χωρις να ειμαι συγουρος αν ειναι υλοποιησημες.

1. Η χωρα εχει 51 νομους. 3 βουλευτες (με καταταξη σταβρων) για καθε νομο + 5 εξτρα για μεγαλους Νομους (Αθηνα, Θεσσαλονικη) συνολο 163 βουλευτες +37 βουλευτες επικρατιας (με απλη αναλογικη) για τα κομματα που μπαινουν στην βουλη. Συνολο 200.

2. Αποδεσμευση της ιδοτητας του βουλευτη απο του υπουργου. Οι υπουργοι να ειναι διορισμενοι απο τον πρωθυπουργο (αρα να μην εχουν και την ασυλεια). Πολυ λιγοτερα υπουργεια κτλπ. Αν καποιος βουλευτης θελει να γινει υπουργος να χανει το δικαιωμα ψηφου και την βουλευτικη ιδιοτητα. (να μην υπαρχει δυνατοτητα καποιος να προοθησει την πολιτικη καριερα του μεσω της υπουργοποιησης του. Ρουσφετια και παροχολογεια.)

3. Μικρα Δημοψηφισματα καθε δευτερο μηνα (αν χρειαζετε), το αποτελεσμα των οποιων θα εχει ισχη εως και 20 ψηφων στην βουλη (Αλλο δημοκρατια και αλλο λαοκρατεια.)

4. Μεγαλα δημοψηφισματα οταν χρειαζετε για εθνικα-κοινωνικα θεματα. Το αποτελεσμα των οποιων θα ειναι δεσμευτικο για 12 χρονια τουλαχιστον.

5. Δυνατοτητα καταθεσης νομων προς ψιφηση και απο τα κομματα της αντιπολιτευσης ( με περιορισμους αιθμου ανα ετος)

crisal
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό crisal » 21 Ιαν 2012, 15:12

Δημοψήφισμα για τα πάντα?
Τότε δεν θα κάνει κανένας τίποτε άλλο παρά να ψηφίζει νομοσχέδια καθημερινά.Επίσης δημιουργείται ο κίνδυνος τα ΜΜΕ να διαμορφώνουν, όπως θέλουν τα αποτελέσματα (κάτι που γινετε και σήμερα στην διαμόρφωση της γνώμης των μαζών)

Διαφωνω με οτιδήποτε δημιουργεί "κλίκες" και δεν ελέγχεται άμεσα.
Η Γερουσία παράδειγμα σαν ιδέα είναι πολύ καλή, αλλά και αυτή πρέπει να εκλέγεται απο τον λαό και όχι απο κάποιους άλλους.

Φυσικά θα μου πείτε "και τι καλό είδαμε όταν αποφασίζει ο λαός ποιος θα μας κυβερνήσει?"

Η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ, πάμε από το κακό στο χειρότερο, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να απαιτήσουμε οι "ανώτατοι αρχοντες" στην χώρα να ΜΗΝ εκλέγονται από τον λαό.

Ουτε θα συμφωνήσω με την ΜΕΓΑΛΗ μείωση μισθων των βουλευτών. Πιστεύω και έγραψα κάτι αντίστοιχο σε άλλο thread ότι Καποιες ομάδες "εργαζχομένων" πρέπε να αμοίβονται καλύτερα απο άλλες λόγω ακριβώς της θέσης που κατέχουν (λιγότερα ρουσφέτια και λαδώματα)

Αυτό που κατά την γνώμη μου πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει είναι
1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ όπως είναι σήμερα
2. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ για πράξη Βουλευτή ή Υπουργού ή Πρωθυπουργού να υπάρχει Ειδικό Σώμα Ελεγκτων ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ αλλά ΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ (κάτι σαν τους ενόρκους στην Αμερική δηλαδή) , που θα αποφασίζουν για την άρση ή όχι της ασυλίας. Εναλλακτικά αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να γίνετε με δημοψήφισμα (ηλεκτρονικό)

Μόνο έτσι πιστεύω ότι οι Βουλευτές και οι υπουργοί θα αρχίσουν να παράγουν έργο.

Τωρα δεν φοβούνται κανέναν. Διαβαζα πρόσφατα οτι απο το 1890 μέχρι σήμερα ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ σε φυλακιση. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι Υπουργοί, Βουλευτές, Πρωθυπουργοί για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση ασυλίας είτε δεν δώθηκε είτε παραγράφτηκε.

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 26 Ιαν 2012, 11:59

1. Η χωρα εχει 51 νομους. 3 βουλευτες (με καταταξη σταβρων) για καθε νομο + 5 εξτρα για μεγαλους Νομους (Αθηνα, Θεσσαλονικη) συνολο 163 βουλευτες +37 βουλευτες επικρατιας (με απλη αναλογικη) για τα κομματα που μπαινουν στην βουλη. Συνολο 200.
αρκετα καλο κατα την γνωμη μου

3. Μικρα Δημοψηφισματα καθε δευτερο μηνα (αν χρειαζετε), το αποτελεσμα των οποιων θα εχει ισχη εως και 20 ψηφων στην βουλη (Αλλο δημοκρατια και αλλο λαοκρατεια.)
σε πρότη φάση ειναι ανεφικτο λογι της παιδιας του ελληνα που πρεπει να περασει απο ενα μεταβατικο σταδιο πρωτα

4. Μεγαλα δημοψηφισματα οταν χρειαζετε για εθνικα-κοινωνικα θεματα. Το αποτελεσμα των οποιων θα ειναι δεσμευτικο για 12 χρονια τουλαχιστον.
αλλιως καλπες για μεγαλα θεματα. αυτη εξαλου ειναι η αμμεση δημοκρατια

Δημοψήφισμα για τα πάντα?
Τότε δεν θα κάνει κανένας τίποτε άλλο παρά να ψηφίζει νομοσχέδια καθημερινά.Επίσης δημιουργείται ο κίνδυνος τα ΜΜΕ να διαμορφώνουν, όπως θέλουν τα αποτελέσματα (κάτι που γινετε και σήμερα στην διαμόρφωση της γνώμης των μαζών)
δεν χρειαζεται τοσος χρονος. για μικρα θεματα η ψηφοφορια θα γινεται ηλεκτρονικα και για μεγαλα θεματα που χρειαζεται η προστασια του πολιτη με καλπες. κι οσον αφορα τα μεσα εδω μαλλν ερχεται ο ρολος των πειρατων να μπει δυναμικα και να ενημερωνει σωστα τους πολιτες.

Αυτό που κατά την γνώμη μου πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει είναι
1. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ όπως είναι σήμερα
2. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ για πράξη Βουλευτή ή Υπουργού ή Πρωθυπουργού να υπάρχει Ειδικό Σώμα Ελεγκτων ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ αλλά ΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ (κάτι σαν τους ενόρκους στην Αμερική δηλαδή) , που θα αποφασίζουν για την άρση ή όχι της ασυλίας. Εναλλακτικά αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να γίνετε με δημοψήφισμα (ηλεκτρονικό)

Μόνο έτσι πιστεύω ότι οι Βουλευτές και οι υπουργοί θα αρχίσουν να παράγουν έργο.

σε αυτα θα συμφωνησω αλλα ποιος βουλευτης θα το ψηφισει αυτο. ειναι πολυ δυσκολο να το επιτρεψουν εκτος κι αν εχουμε τη μεγαλη μεριδα μεσα στη βουλη εμεις. αρα αμμεσα ειναι ανεφικτο
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

OdysseasTz

Δημοσίευσηαπό OdysseasTz » 27 Ιαν 2012, 18:05

Γεια σας!

Σε κάποιες τοποθετήσεις διακρίνω ένα τάσεις περιορισμού των πολιτικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, καθώς και την περαιτέρω γραφειοκρατικοποίηση της πολιτικής ζωής, με δημιουργία και άλλων (!) οργάνων, που θα καθιστουν την παραγωγή ουσιαστικού νομοθετικού εργου απίθανη.

Το κομμάτι όπου τίθεται χρονικός περιορισμός στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι, (1 θητεία για τους περισσότερους) το θεωρώ λάθος πέρα ως πέρα. Όσο για το ότι πρέπει να είναι άνω των 40, το βρίσκω εξωφρενικό και μάλλον φασιστικό-ολιγαρχικόπαρά αμεσοδημοκρατικό. Το να συσχετίσεις πάλι τα πολιτικά δικαιώματα με τα ένσημα και την εργασία το βρίσκω παράλογο και το θεωρώ και αυτό εκτός δημοκρατικών πλαισίων.

Το να έχουμε ένα κοινοβούλιο με περισσότερους βουλευτές το θεωρώ σωστό, καθώς έτσι εξασφαλίζεται πως δεν θα εχουμε ενα καθεστώς αλα μεταπολίτευση. Η απλή αναλογική επβάλλεται, ώστε να μην υπάρχει νόθευση της λαϊκής βούλησης, καθώς και ο πλήρης διαχωρισμός των εξουσιών, με διαχωρισμό των εκλογών για εκτελεστική, νομοθετική και (γιατί όχι;) δικαστική εξουσία. Για όλα τα τα μείζονα (με σαφή ορισμό) πολιτικά ζητήματα να χρειάζεται εθνικά δημοψηφίσματα, αλλά και συνεχεις δεσμευτικές ψηφοφορίες σε κάθε αυτοδιοικητικό επίπεδο για τα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.

Αυτά από εμένα :D

Stavros Papadakis

Δημοσίευσηαπό Stavros Papadakis » 28 Ιαν 2012, 10:03

Είναι παρα πολλά αυτά που λέγονται διάβασα κάποια παρέλειψα αλλα (κακός αλλα είναι πρωί)
Γνώμη μου πάνω στο αρχικό post είναι η εξής:
Εδώ δεν παλεύουμε να μεγαλώσουμε το σύνολο των βουλευτών εδώ παλεύουμε να δημιουργήσουμε ένα αμεσοδημοκρατικό σύστημα... η ιδέα της γερουσίας ως εκτελεστική αρχή και νομοθετική (προς δημοψήφισμα) με άτομα εκτος πολιτικής μου ακούγεται μια παρα πολύ καλή πρόταση για το χάος που αναφέρει κάποιος φίλος.
Θα ήθελα να σταθώ και στην λέξη χάος. Από ότι έχουμε παρακολούθηση κάθε μεταλλαγή πολιτεύματος έχει οδήγηση στις πρώτες μέρες τις σε χάος εκτος τις καθοδηγούμενες από τον στρατό.
Αραβική Άνοιξη, εγκαθίδρυση του Σοσιαλισμού στην Ρωσία είναι δυο ατράνταχτα παραδείγματα αυτού. Υπάρχει ένα τραγούδι του θεοδωράκη που λέει "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς. θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους." Δεν θεωρώ πως μπορεί να ύπαρξη αλλαγή στην Ελλάδα αναίμακτη είτε θα αλιλοσβαγιαστουμε είτε η κυβέρνηση η ΕΕ το ΝΑΤΟ θα στείλουνε στρατό καταστολής. Η αλλαγή θέλει υπομονή και επιμονη αλλα κύριος στόχος κατά την γνώμη μου είναι η αλλαγή του συστήματος ριζικά όχι η μεταβολή του δεν θέλω άλλο ένα σύστημα αντιπροσωπευτικό.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες