Λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

mdomox
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 13:24

Re: Λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Δημοσίευσηαπό mdomox » 08 Ιαν 2012, 03:24

Εύκολες και γρήγορες λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν. Στην κοινωνία μας, σήμερα, υπάρχει διάχυτη η αντίληψη και το επιχείρημα: "Γιατί ο τάδε και αυτοί που δουλεύουν εκεί να πέρνουν τόσα χρήματα" , απαιτώντας να μειωθεί ο μισθός των συνανθρώπων τους. Κατά τη γνώμη μου, αντί να επικεντρωθούμε στο πώς θα υποσκάψουμε το μέλλον του διπλανού μας, θα πρέπει να δούμε πώς θα καλυτερέψει το δικό μας και κατά προέκταση του κοινωνικού συνόλου (σέρνοντας όλους στην εξαθλίωση που ήμαστε εμείς, δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα). Θα πρέπει ο Έλληνας να σταματήσει να ζητά να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" (όπως έλεγαν και στο χωριό μου). Αυτά ως γενικές παρατηρήσεις για το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για τα προβλήματα της χώρας.

Ειδικότερα τώρα,μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα όλων των πολιτών. Σημείο κλειδί για κάτι τέτοιο, είναι ο καθένας να ασχολείται με το αντικείμενο που πραγματικά θέλει. Εάν δεν υπάρχει έρωτας με αυτό που κάνεις, τότε είσαι καταδικασμένος στη μετριότητα (στην καλύτερη περίπτωση).

Καταρχάς, για το λόγο αυτό θα πρέπει ο καθένας μας να μπορεί να επιμορφώνεται στον τομέα που επιθυμεί, δωρεάν.

Επιπλέον, θα πρέπει ο καθένας μας να μπορεί να επιχορηγηθεί για να κάνει το ξεκίνημά του, από το κράτος, υποβάλλοντας ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο. Τα χρήματα αυτά μακροπρόθεσμα, δε θα είναι σε βάρος του κράτους, επειδή σε κάθε επιχορήγηση (ανάλογο με το ποσοστό επιχορήγησης), ο φορέας που θα επιχορηγεί θα γίνεται και μέτοχος της επιχείρησης και στο τέλος μιας τετραετίας θα πουλά το μερίδιό του (είτε στους υπόλοιπους μετόχους, είτε σε τρίτους), αποκομίζοντας σε πολλές περιπτώσεις και κέρδος και τα χρήματα αυτά θα επαναχρησιμοποιούνται σε νέες επιχορηγήσεις start-up εταιρειών. Η αξιολόγηση των προτάσεων πρέπει να γίνεται με επιχειρηματικά κριτήρια και όραμα.

Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος που θα αξιολογεί επιχειρηματικά σχέδια και θα έχει στο ιστορικό του λογιστικό έλλειμμα (αξία επιχειρήσεων - επιχορηγήσεις <0 σε βάθος τετραετίας) θα ελέγχεται ως προς τα περιουσιακά του στοιχεία και θα απομακρύνεται από τη θέση του αξιολογητή. Εάν προκύπτει παράνομο οικονομικό όφελος από τη δραστηριότητά του, θα απολύεται, θα δημεύεται τυχόν περιουσία του και θα χάνει όσα χρόνια ήταν στην υπηρεσία από τη σύνταξή του. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις κρατικές επιχορηγήσεις - μαύρες τρύπες.

Οποιοσδήποτε κάνει κατάχρηση δημόσιου χρήματος ή ζημιώνει το δημόσιο θα πρέπει να έχει αυτή την αντιμετώπιση.

Για να επιστρέψω στο θέμα των αμοιβών, η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει διά νόμου ποσοστό (10-15%) των κερδών προ φόρων μίας επιχείρησης να επιστρέφουν στους εργαζόμενους σε αυτή. Έτσι θα λαμβάνουν την απαραίτητη επιβράβευση, θα έχουν κίνητρο απόδοσης και δε θα υπάρχει αίσθημα κοινωνικής αδικίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
‎"Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί".
Νίτσε

AleksTria
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 01:57

Re: Λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Δημοσίευσηαπό AleksTria » 08 Ιαν 2012, 04:40

Κανεις δεν μίλησε για εύκολες και γρήγορες λύσεις. Στην καλύτερη άμα βάλεις προγραμματισμό να δεις αποτελέσματα σε ορίζοντα 5-10 χρονων. Λύσεις υπάρχουν απλά το πρόβλημα μας στη Ελλάδα είναι ότι δεν ψάχνουμε να βρούμε και περιμένουμε να έρθει ένας μεσσίας να τις βρείς για μας η ότι θα την σκαπουλάρουμε όπως κάνουμε μετά την μεταπολίτευση συνεχεια. Και το γεγονός ότι έχουμε έλλειψη σε μεσσίες απορρέει ότι τα τελευταία 30-40 χρονια έχουμε έλλειψη παιδείας και ανάπτυξη μιας πλουτοκρατίας με δανεικά και master στην ΛΑΜΟΓΙΑ. Άμα το καταλάβουμε αυτό μετά μπορούμε να μιλήσουμε για ποσοστά και μισθούς και φόρους κλπ κλπ. Σύντομα(μέσα στο 12) τα προβλήματα μας θα είναι τύπου "τι θα φάμε" και δεν φαίνεται κανεις να το καταλαβαίνει αυτό.

mdomox
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 13:24

Re: Λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Δημοσίευσηαπό mdomox » 08 Ιαν 2012, 05:08

AleksTria έγραψε:Κανεις δεν μίλησε για εύκολες και γρήγορες λύσεις. Στην καλύτερη άμα βάλεις προγραμματισμό να δεις αποτελέσματα σε ορίζοντα 5-10 χρονων. Λύσεις υπάρχουν απλά το πρόβλημα μας στη Ελλάδα είναι ότι δεν ψάχνουμε να βρούμε και περιμένουμε να έρθει ένας μεσσίας να τις βρείς για μας η ότι θα την σκαπουλάρουμε όπως κάνουμε μετά την μεταπολίτευση συνεχεια. Και το γεγονός ότι έχουμε έλλειψη σε μεσσίες απορρέει ότι τα τελευταία 30-40 χρονια έχουμε έλλειψη παιδείας και ανάπτυξη μιας πλουτοκρατίας με δανεικά και master στην ΛΑΜΟΓΙΑ. Άμα το καταλάβουμε αυτό μετά μπορούμε να μιλήσουμε για ποσοστά και μισθούς και φόρους κλπ κλπ. Σύντομα(μέσα στο 12) τα προβλήματα μας θα είναι τύπου "τι θα φάμε" και δεν φαίνεται κανεις να το καταλαβαίνει αυτό.


Συμφώνω! Δεν υπάρχουν "άμεσες λύσεις που είναι βιώσιμες 100%.." ούτε Μεσσίες - Εφοπλιστές που θα σώσουν τη χώρα....

Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις μία δίκαιης αλληλέγγυας κοινωνίας και να αποβάλλουμε το καρκίνωμα που λέγεται μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα.

Να πιστέψουμε στον εαυτό μας!

Και επιτέλους.... Να σταματήσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
‎"Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί".
Νίτσε

AleksTria
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 01:57

Re: Λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Δημοσίευσηαπό AleksTria » 08 Ιαν 2012, 05:26

Να με συγχωρείς για να μην νομίζεις ότι φάσκω και αντιφάσκω. Όταν έγραψα πιο πάνω άμεσες λύσεις και βιώσιμες 100% το εννοούσα. Αμεσότητα στην λύση εννοώ ότι έχεις τους εφοπλιστές που είναι εκατοντάδες και έχουν ελληνική υπηκοότητα και μπορείς σαν κράτος να τους μαζέψεις και να τους προσεγγίσεις ΟΠΟΤΕ θες. Αυτό σημαίνει αμεσότητα. Και φυσικά πιστεύω και θα πιστεύω ότι η Ναυτιλία είναι μια βιώσιμη οδός που μπορεί να βοηθήσει παρα πολύ την Ελλάδα γιατί δεν ξεκινάς από το 0. Ωσάν αναφορά αυτό που λες ότι πρέπει να αποβάλουμε το μεταπολιτευτικό καρκίνωμα που μας έχει οδηγήσει εδώ συμφωνώ με τα 1000. Συνήθως τέτοιες ευκαιρίες ιστορικά παρουσιάζονται μετά από πολύ άσχημα γεγονότα (πολέμους,χούντες,εμφυλιους κλπ κλπ) εδώ έχουμε μια χρήση ευκαιρία να το αλλάξουμε απλά με το να ξεβολευτούμε λίγο και ίσως και να πεινάσουμε περισταστιακα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ΟΛΟΙ το φοβούνται όμως αυτό Μάλλον γιατί υπάρχει έλλειψη στα παραπάνω που ανέφερα και έχουμε κακή "σκέψη" σαν λαός.

Πανταζης Κωστας
Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 04 Ιαν 2012, 16:16

Re: Λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Δημοσίευσηαπό Πανταζης Κωστας » 08 Ιαν 2012, 09:58

mdomox έγραψε:Εύκολες και γρήγορες λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν. Στην κοινωνία μας, σήμερα, υπάρχει διάχυτη η αντίληψη και το επιχείρημα: "Γιατί ο τάδε και αυτοί που δουλεύουν εκεί να πέρνουν τόσα χρήματα" , απαιτώντας να μειωθεί ο μισθός των συνανθρώπων τους. Κατά τη γνώμη μου, αντί να επικεντρωθούμε στο πώς θα υποσκάψουμε το μέλλον του διπλανού μας, θα πρέπει να δούμε πώς θα καλυτερέψει το δικό μας και κατά προέκταση του κοινωνικού συνόλου (σέρνοντας όλους στην εξαθλίωση που ήμαστε εμείς, δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα). Θα πρέπει ο Έλληνας να σταματήσει να ζητά να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" (όπως έλεγαν και στο χωριό μου). Αυτά ως γενικές παρατηρήσεις για το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για τα προβλήματα της χώρας.

Ειδικότερα τώρα,μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα όλων των πολιτών. Σημείο κλειδί για κάτι τέτοιο, είναι ο καθένας να ασχολείται με το αντικείμενο που πραγματικά θέλει. Εάν δεν υπάρχει έρωτας με αυτό που κάνεις, τότε είσαι καταδικασμένος στη μετριότητα (στην καλύτερη περίπτωση).






Συμφωνω απολυτα μαζι σου για την λογικη που επικρατει σε πολλους συμπολιτες μας, θεωρω ομως οτι αυτο συμβαινει γιατι υπαρχει απελπισια , φοβος , πονος , δυστιχια και το χειροτερο, υπαρχει απογνωση, με αποτελεσμα να υπαρχει ζηλια που τις περισοτερες φορες εξελισεται σε φθονο.Εδω λοιπον ειναι το κρισιμο σημειο , για να μετατραπει ο φοβος και φθονος σε δημιουργηκοτητα πρεπει να υπαρξει ελπιδα .Γιατι πιστευεις θελουν πολλοι να "ψοφησει η κατσικα του γειτονα" ? οχι γιατι τον μισουν ...οχι....δεν θελουν τον χαμο του .....θελουν απλα να υπαρχει καποιος λιγο πιο κατω απο αυτους για να παρηγοριουντε.....για να μπορουν απεναντι στον ιδιο τους τον εαυτο να λενε οτι υπαρχουν και χειροτερα.Για να απελευθερωθει η δημιουργηκοτητα θα πρεπει να υπαρξουν και καποιες γενικοτερες κατευθυνσεις και αρχες, ενα δικαιο πλαισιο μεσα στο οποιο μπορεις να συνυπαρξεις ισοτημα με συναδελφους.
Πρεπει λοιπον να υποστηριξουμε καθε προσπαθεια που θα οδηγησει σε ενα τετοιο δικαιο περιβαλλον.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 8 και 0 επισκέπτες