Παιδιά καλημέρα σε όλους, καινούριος στο φόρουμ και εγώ και πριν σας καταθέσω την άποψη μου να γνωριστούμε. Είμαι έμπορος 41 ετών το όνομα μου είναι Παντελής και είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης.
Νομίζω για να μπορέσεις να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να βρεις την ρίζα του όσο βαθιά και αν βρίσκετε.Το να προτείνεις λύσεις όπως οι παραπάνω, φαντάζουν καλές αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα και δεν είναι ολοκληρωμένες.Για παράδειγμα, θα σας υπενθυμίσω οτι στην αρχαία ελληνική δημοκρατία για να αναλαμβάνεις την εξουσία έπρεπε να καταθέσεις την προσωπική σου περιούσια στην διάθεση του κράτους και αυτό για να αποτρέψουν την προσωπική σου φιλοδοξία και τον πλουτισμό σου εις βάρος του λαού.Ας έρθουμε στο σήμερα,αν έχεις μια επιχείρηση και για όποιον λόγο χρεοκοπήσει δεν πληρώνει τα χρέη ο εργαζόμενος αλλά ο επιχειρηματίας με οτι περιούσια διαθέτει, γιατί λοιπών ο εκπρόσωπος του λαού που ζητάει την ψήφο του λαού για να διαχειριστεί την περιουσία του θα πρέπει τα λάθη της δικής του διαχείρισης να τα πληρώνει ο λαός;; Νομίζω ότι κάπου εκεί βρίσκετε η αρχή της λύσης του προβλήματος.Θα πρέπει λοιπών αυτοί οι οποίοι επιλέγουν να ασχοληθούν με την τύχη του λαού και του έθνους να το κάνουν οχι για τον προσωπικό τους πλουτισμό αλλά για το καλό του λαού και του κράτους. Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να ξεχάσουν τα περί κοινοβουλευτικής ασυλίας (γιατί ασυλία σημαίνει ΔΙΑΦΘΟΡΆ),θα πρέπει να ξεχάσουν προνόμια και υπέρογκες αμοιβές (γιατί αυτό σημαίνει οτι εργάζομαι για προσωπικό πλουτισμό και οχι για το καλό του συνόλου) και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει και κάτι που να διασφαλίζει όλο αυτό όπως την διάθεση της προσωπικής τους περιουσίας στο κράτος μέχρι την λήξη της θητείας τους(οπότε και με την λήξη αυτής αφού κριθούν οτι έπραξαν καλώς και οχι εις βάρος του κράτους να τους αποδοθεί πίσω).
Ελπίζω να έβαλα ένα λιθαράκι και εγώ στην συζήτηση .
Καλή χρονιά σε όλους
ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ 300 !!
Re: ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ 300
Πληροφοριακα.
"Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
"Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό. Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση."
"Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
"Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου είναι πάνω από το 50% +1 του εκλογικού σώματος δείχνει την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να εκφράσουν των κυρίαρχο λαό. Υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της ελεύθερης βούλησης του λαού που εκφράζετε από την ψηφοφορία), την αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας (πλειοψηφία του λαού) και την αρχή της Ισότητας της ψήφου (όλες οι ψήφοι των πολιτών είναι ίσες) πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κατόπιν να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση."
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Μην παίρνεις όρκο ότι ισχύει. Δεν είναι πουθενά γραμμένο στο σύνταγμα, είναι μια υπόθεση εργασίας, την οποία θα ανατρέψουν αν το 50+1 συμβεί,
που δεν θα αφήσουμε να συμβεί, γιατί θα τους σηκώσουμε όλους από τον καναπέ για να ψηφίσουν Πειρατές.
που δεν θα αφήσουμε να συμβεί, γιατί θα τους σηκώσουμε όλους από τον καναπέ για να ψηφίσουν Πειρατές.

nicolas έγραψε:Πληροφοριακα.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Δεν ισχύει αυτό με τα 50% + 1 λευκά. Δεν προβλέπεται ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τελευταίο σε ισχύ εκλογικό νόμο. Είναι μια από τις κλασσικές παραφιλολογίες διαφόρων κύκλων...
Από τον τελευταίο σε ισχύ εκλογικό νόμο:
Το Σύνταγμα επίσης δεν προβλέπει τίποτα, οπότε κοινώς τα λευκά πάνε άκλαυτα!!!!!
Φτάνει πια με αυτόν τον urban legend. Το μόνο που έχει καταφέρει (αυτός και οι θιασώτες του) είναι όλο και λιγότεροι να συμμετέχουν στην μόνη δημοκρατική διαδικασία (όσο δημοκρατική είναι από την στιγμή που δεν υπάρχει απλή αναλογική) που έχει απομείνει, δηλαδή την συμμετοχή στην εκλογές.
Από τον τελευταίο σε ισχύ εκλογικό νόμο:
Για να εισέλθει ένας συνδυασμός (κόμμα, συνασπισμός κομμάτων ή μεμονωμένος υποψήφιος) στο Κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει ποσοστό τουλάχιστον 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων της επικράτειας (Άρθρο 5 του νόμου). Στα έγκυρα δε συμπεριλαμβάνονται τα λευκά ψηφοδέλτια.
Το Σύνταγμα επίσης δεν προβλέπει τίποτα, οπότε κοινώς τα λευκά πάνε άκλαυτα!!!!!
Φτάνει πια με αυτόν τον urban legend. Το μόνο που έχει καταφέρει (αυτός και οι θιασώτες του) είναι όλο και λιγότεροι να συμμετέχουν στην μόνη δημοκρατική διαδικασία (όσο δημοκρατική είναι από την στιγμή που δεν υπάρχει απλή αναλογική) που έχει απομείνει, δηλαδή την συμμετοχή στην εκλογές.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...
-
Νέο μέλος στο forum και εγώ.
Καταρχάς, θεώρω πως ο αριθμός των βουλευτών δεν είναι πρωτέυον ζήτημα. Το θέμα δεν είναι να διώξουμε "300 κοπρίτες" και να μας μείνουν οι 150. Το θέμα, κατά την γνώμη μου είναι να αφυπνησθεί ο κόσμος, και να στράφει σε νέες πολιτικές δυνάμεις.
Παράλληλα, δεν πιστεύω ότι ο μισθός των βουλευτών πρέπει να μειωθεί, όχι επειδή τους λυπάμαι, αλλά επειδή τότε ουσιαστικά τους προτρέπεις να είναι υπάλληλοι του κάθε Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα κτλπ. Για τον ίδιο λόγο, πρέπει να πούμε όχι και στην μείωση μισθών δημοσιογράφων και στην ΕΡΤ. Πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια.
Έπειτα, το σκεπτικό εξοικονόμησεις χρημάτων από τη μισθοδοσία των βουλευτών με αυτό τον τρόπο το θεωρώ λάθος. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ουσιαστικά την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για του οικονομικά ασθενέστερους.
Θα ήθελα λοιπόν να αντιπροτείνω την διαμόρφωση του μισθού του κάθε βουλευτή ξεχωριστά με βάση την περιουσία του. Κάποιος πάμπλουτος δηλαδή θα έχει συμβολικές αποδοχές και δεν θα απολαμβάνει παροχές και προνόμια. Συγχρόνως, ένας μισθωτός ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μεγαλύτερες αποδοχές ενώ ένας εργάτης ή ένας φοιτητής(λέμε τώρα, αφού πρέπει να είσαι άνω των 25 για να εκλεγείς) ακόμα υψηλότερες. Αυτά, και συγνώμη αν βγήκα λίγο εκτός θέματος.
Καταρχάς, θεώρω πως ο αριθμός των βουλευτών δεν είναι πρωτέυον ζήτημα. Το θέμα δεν είναι να διώξουμε "300 κοπρίτες" και να μας μείνουν οι 150. Το θέμα, κατά την γνώμη μου είναι να αφυπνησθεί ο κόσμος, και να στράφει σε νέες πολιτικές δυνάμεις.
Παράλληλα, δεν πιστεύω ότι ο μισθός των βουλευτών πρέπει να μειωθεί, όχι επειδή τους λυπάμαι, αλλά επειδή τότε ουσιαστικά τους προτρέπεις να είναι υπάλληλοι του κάθε Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα κτλπ. Για τον ίδιο λόγο, πρέπει να πούμε όχι και στην μείωση μισθών δημοσιογράφων και στην ΕΡΤ. Πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια.
Έπειτα, το σκεπτικό εξοικονόμησεις χρημάτων από τη μισθοδοσία των βουλευτών με αυτό τον τρόπο το θεωρώ λάθος. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ουσιαστικά την στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για του οικονομικά ασθενέστερους.
Θα ήθελα λοιπόν να αντιπροτείνω την διαμόρφωση του μισθού του κάθε βουλευτή ξεχωριστά με βάση την περιουσία του. Κάποιος πάμπλουτος δηλαδή θα έχει συμβολικές αποδοχές και δεν θα απολαμβάνει παροχές και προνόμια. Συγχρόνως, ένας μισθωτός ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μεγαλύτερες αποδοχές ενώ ένας εργάτης ή ένας φοιτητής(λέμε τώρα, αφού πρέπει να είσαι άνω των 25 για να εκλεγείς) ακόμα υψηλότερες. Αυτά, και συγνώμη αν βγήκα λίγο εκτός θέματος.
eliasant έγραψε:Πιστεύουμε στη συμμετοχή όλων των πολιτών στη νομοθετική εξουσία.
Ένας σαφώς ορισμένος αριθμός πολιτών θα πρέπει να έχει το δικαίωμα εισήγησης αλλά και κατάργησης νόμων μέσω Δημοψηφισμάτων, με τελικό στόχο την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής Άμεσης Δημοκρατίας, όταν καταστεί τεχνολογικά εφικτή ταυτόχρονα η ανωνυμία και η επαληθευσιμότητα της ψήφου, μέσα από συστήματα ανοιχτού κώδικα.
Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό να λέγεται εδώ από αυτό που έγραψα παραπάνω εκτός αν δεν το διάβασες όλο. Τέλοσπάντων όμως δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι σε όλα, και οι διαφωνίες εποικοδομητικές είναι. Εγώ καταλαβαίνω την έννοια της Άμεσης Δημοκρατίας κυρίως ως να είναι ξεκάθαρο ότι την δύναμη την έχει ο λαός, ότι ο πολίτης έχει το δικαίωμα ανα πάσα στιγμή να ενημερώνεται για όλα τα θέματα από τον υπολογιστή του και όταν το θεωρεί σκόπιμο να παρεμβαίνει ή ακόμα και να βοηθάει στην επιλογή της απόφασης με μια γνώμη ή μια ψήφο κλπ.[/quote]
Νομίζω οτί υπογραφές για κάτι σχετικό είχαν μαζέψει και κάτι τύποι στο Σύνταγμα που είχαν μία οργάνωση που λεγόταν "300 'Έλληνες" ή κάπως έτσι.Η αλήθεια είναι οτί πέρναγε πολύς κόσμος και υπέγραφε.Το αναφέρω ενημερωτικά.
Life too short to cry,long enough to try!
-
- Επικοινωνία:
Για το θέμα των ταυτοτήτων είχαν μαζευτεί 3 εκατομμύρια υπογραφές και όπως ήταν αναμενόμενο ο τότε πρόεδρος της "δημοκρατίας" και το πολιτικό σύστημα τις πέταξαν στα σκουπίδια. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτοί που περιμένουν να γίνουν κινήσεις μέσω υπογραφών είτε στην πλατεία Συντάγματος είτε εδώ μέσα , πότε θα καταλάβουν ότι αυτή είναι μια πράξη που με το υπάρχον καθεστώς θα καταλήξει 100% στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
Η θέληση των πολιτών θα ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ στο σύστημα. Όσοι περιμένουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα από μόνο του να σεβαστεί την θέληση των πολιτών . μάλλον ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.
Η θέληση των πολιτών θα ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ στο σύστημα. Όσοι περιμένουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα από μόνο του να σεβαστεί την θέληση των πολιτών . μάλλον ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν χαρίζονται , ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.
Nicholas Starkos έγραψε:Η θέληση των πολιτών θα ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ στο σύστημα. Όσοι περιμένουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα από μόνο του να σεβαστεί την θέληση των πολιτών . μάλλον ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.
'Εχεις δίκιο φίλε μου.
Life too short to cry,long enough to try!
Καλησπέρα.
Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλη τη συζήτηση και ίσως να επαναλάβω κάποιους. Νομίζω πως το σωστό θα ήταν να ζητάμε να μπουν οι σωστοί 300 και όχι να μειωθούν. Εγώ ίσως να ζητούσα και να αυξηθούν διότι θα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στη λαϊκή εκπροσώπηση σε κάποιους με λιγότερα μέσα.
Περί της μείωσης-εκλογίκευσης των προνομίων συμφωνώ μέχρι το σημείο που να μην λαϊκίζουμε.
Και τέλος πάντων αν δεν γίνομαι κατανοητός μπορώ να στηρίξω τη θέση μου διαφορικά: Εφ'όσον ο ΓΑΠ ήθελε να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών από 300 σε 200 και μάλιστα να εκλέγονται και με λίστα (προφανώς 200 άτομα και διαλεχτά ελέγχονται καλύτερα), αυτό και μόνο είναι απόδειξη ότι ο αριθμός των βουλευτών θα έπρεπε να αυξηθεί.
Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλη τη συζήτηση και ίσως να επαναλάβω κάποιους. Νομίζω πως το σωστό θα ήταν να ζητάμε να μπουν οι σωστοί 300 και όχι να μειωθούν. Εγώ ίσως να ζητούσα και να αυξηθούν διότι θα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στη λαϊκή εκπροσώπηση σε κάποιους με λιγότερα μέσα.
Περί της μείωσης-εκλογίκευσης των προνομίων συμφωνώ μέχρι το σημείο που να μην λαϊκίζουμε.
Και τέλος πάντων αν δεν γίνομαι κατανοητός μπορώ να στηρίξω τη θέση μου διαφορικά: Εφ'όσον ο ΓΑΠ ήθελε να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών από 300 σε 200 και μάλιστα να εκλέγονται και με λίστα (προφανώς 200 άτομα και διαλεχτά ελέγχονται καλύτερα), αυτό και μόνο είναι απόδειξη ότι ο αριθμός των βουλευτών θα έπρεπε να αυξηθεί.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες