Μετά την Ιδρυση...

kdev
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Re: Μετά την Ιδρυση...

Δημοσίευσηαπό kdev » 22 Ιαν 2012, 18:32

αποψη μου
αφου γινει η πρωτη συναντηση στις περιφερειες που ηδη εχουμε αρχισει να μαζευομαστε τοτε (καλο ειναι να γινουν ολες μεχρι 15 φρβρουαριου)
και συζητησουμε και τα βρουμε μεταξυ μας οριζουμε μια κεντρικη των περιφερειων αυτων σε αθηνα λογικα με εκπροσωπους των τοπικων
και περνουμε βασικες αποφασεις για το πως θα κινηθουμε

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 22 Ιαν 2012, 18:35

Ακριβώς γι αυτό έχουμε τα ΨΗΦΙΑΚΑ μέσα και ΔΕΝ προβλέπονται αντιπρόσωποι στο Καταστατικό.

Για να φτάσουμε να χρειαζόμαστε αντιπροσώπους (και να αλλάξουμε όλοι μαζί το καταστατικό) θα μιλάμε για πολλές δεκάδες χιλιάδες μέλη...

kdev έγραψε:αποψη μου
αφου γινει η πρωτη συναντηση στις περιφερειες που ηδη εχουμε αρχισει να μαζευομαστε τοτε (καλο ειναι να γινουν ολες μεχρι 15 φρβρουαριου)
και συζητησουμε και τα βρουμε μεταξυ μας οριζουμε μια κεντρικη των περιφερειων αυτων σε αθηνα λογικα με εκπροσωπους των τοπικων
και περνουμε βασικες αποφασεις για το πως θα κινηθουμε
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

piratiko.org
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό piratiko.org » 22 Ιαν 2012, 20:26

σύμφωνο απόλυτα με όσους επισημαίνουν προτεραιότητα ως προς την οργάνωση του κόμματος. πρέπει (κατά την δικιά μου γνώμη) να ξεχάσουμε εντελώς τον παλιό τρόπο λειτουργίας.

δηλαδή διάβασα σε κάποιο post ότι πρέπει να πάρουμε θέση σε διάφορα θέματα.

δεν είναι τόσο απλή αυτή η πρόταση. η διοικούσα επιτροπή δεν μπορεί να πάρει συγκεκριμένη θέση σε ειδικά θέματα. όπως το είχε αναφέρει και ο Ανέστης. μέχρι και που θα πρέπει να αναφέρουμε την προσωπική μας άποψη ως ένδειξη μιας "υπονοούμενης τοποθέτησης" σε συγκεκριμένα θέματα, με πολύ μεγάλη προσοχή.

τα μελη μπορούν κάλλιστα εκφράζοντας την προσωπική τους γνώμη να σχηματίσουν εν διάρκεια και με πλειοψηφία, κάποια τοποθέτηση σε συγκεκριμένα θέματα.

η διοικούσα επιτροπή μπορεί να πάρει θέση στην ιδρυτική διακήρυξη καταστατικό και πρόγραμμα η οποία ανοίγει τους δρόμους για την διαδικασία που ανάφερα πιο πάνω.

θέλουμε οργάνωση στο να στηθεί αυτός ο μηχανισμός. χρησιμοποιώ τον όρο μηχανισμό επειδή είναι πράγματι περίπλοκος. δουλεύει χέρι προς χέρι και για αυτό είναι ισχυρότατος και δεν δίνη επιφάνεια επίθεσης.

και επίσης σύμφωνο με την πρόταση το να μην κάνουμε ότι κάνουν τα άλλα κόμματα. δεν είναι καραγκιοζλίκια η σημαίες και τα μπλουζάκια. είναι μια κουλτούρα νέον ανθρώπων που στην τελική είναι η πιο αδικημένη από όλους. θα το σεβαστούν και θα το δεχτούν. τελείωσαν τα γκρίζα χρόνια εκμετάλλευσης!

πιστεύω ότι θα χρειαστούμε πολλά χέρια στο στήσιμο πλατφόρμας βικι όπου θα χτίσουμε την εξουσία του κόμματος, με ομάδες εργασίας και ότι μπορείτε να φανταστείτε.

η εξουσία θα είναι διαφανές ισχυρότατη και φτιαγμένη από όλους μας. η εξουσία θα είναι στις ιδέες και της εργασίες ειδικών και μην ειδικευμένων σε μια πλατφόρμα μηχανισμού στο διαδίκτυο, η οποία θα μας καθοδήγηση εκεί που πρέπει.

για αφτο λοιπόν δίνω εγώ προσωπικά βάση σε 2 παράγοντες.

1) στήσιμο πλατφόρμας βικι με όλα ότι μπορείτε να προσφέρεται
2) χέρια τα οποία θα δρουν ανάλογα με της επιθυμίες και απόφασις τον μέλλον.

τα media μην σας απασχολούν καθόλου. εάν θέλουν θα μας βρουν. δεν θα ζητιανεύω τα media να μας προωθήσουν.

ότι κάνουμε θα ειναι από μας φτιαγμένο.

τα media ας μας παρακολουθούν. και γρήγορα θα καταλάβουνε το μέγιστο και ισχυρό έργο του κόμματος.
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
My Blog: http://www.pressfree.net
Γιώργος

theofanis1987

Δημοσίευσηαπό theofanis1987 » 22 Ιαν 2012, 20:54

Δε πιστεύω ότι πρέπει να κατεβούμε σε αυτές τις εκλογές τις βουλευτικές όποτε και όταν γίνουν.Δεν είμαστε έτοιμοι.Και όταν λέω ότι δεν είμαστε έτοιμοι εννοώ σε έμψυχο δυναμικό.Επίσης πρώτα πρέπει να πάμε και σε συνέδριο. Η γνώμη μου είναι να κατεβούμε στις ευρωεκλογές που είναι σε δυόμισι χρόνια και μέχρι τότε να κάνουμε α) το συνέδριο β) διάφορες δράσεις και γ) παρεμβάσεις σε διάφορα θέματα έτσι ώστε να μας γνωρίσει ο κόσμος. Αυτή είναι η άποψή μου.

piratiko.org
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό piratiko.org » 22 Ιαν 2012, 21:04

theofanis1987 έγραψε:Δε πιστεύω ότι πρέπει να κατεβούμε σε αυτές τις εκλογές τις βουλευτικές όποτε και όταν γίνουν.Δεν είμαστε έτοιμοι.Και όταν λέω ότι δεν είμαστε έτοιμοι εννοώ σε έμψυχο δυναμικό.Επίσης πρώτα πρέπει να πάμε και σε συνέδριο. Η γνώμη μου είναι να κατεβούμε στις ευρωεκλογές που είναι σε δυόμισι χρόνια και μέχρι τότε να κάνουμε α) το συνέδριο β) διάφορες δράσεις και γ) παρεμβάσεις σε διάφορα θέματα έτσι ώστε να μας γνωρίσει ο κόσμος. Αυτή είναι η άποψή μου.

theo αν και δεν θέλω να σε στεναχωρήσω.

αυτές η εκλογές είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που μας δίνεται. έτσι θα μπορέσουμε να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι προσφέρουμε.

το αν είμαστε έτοιμη η όχι εξαρτάτε από το πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να μας ψήφιση. και να μας στήριξη εν διάρκεια τις σταδιοδρομίας μας

είμαστε νέοι (τουλάχιστον η πιο πολύ ;) απο μας)και θα τα καταφέρουμε άνετα.

πρέπει να ξεχαστεί ο τρόπος σκέψης που σας έχει δέσει τα χέρια.

λύσε την αμηχανία σου με την ελευθερία που σου δίνεται και μην χαντακώνεσαι σε μπουντρούμι! εκεί σε θέλουν!

εάν το σύνολο τον μέλλον θα θέληση να συμμετάσχουμε στης εκλογές να είσαι σίγουρος ότι θα στηρίξουν και την απόφαση που πήρανε!
Τελευταία επεξεργασία από 1 και piratiko.org, έχει επεξεργασθεί 22 φορά/ες συνολικά
Όλες οι απόψεις των post μου είναι αυστηρά προσωπικές. Οι επίσημες θέσεις βρίσκονται στο http://www.pirata.gr
Γιώργος

serepetsis1964

Δημοσίευσηαπό serepetsis1964 » 22 Ιαν 2012, 21:49

Με τέτοια απαξίωση που έχουν οι παλαιοκομματικοί μηχανισμοί στον απλό λαό, ένα κόμμα πειρατών πιστεύω ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του απλού εργαζόμενου που πασχει σήμερα αρκεί να γίνουν προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις . όχι απαραίτητα πολυδάπανες. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί και το αντίστοιχο παράδειγμα από τη Σουηδία για καλύτερα αποτελέσματα. Και πρώτα από όλα να ενημερωθεί ο κόσμος από τα ΜΜΕ , αν και τα συμφέροντα που επικρατούν σε αυτά νομίζω ότι θα σαμποτάρουν την προσπάθειά μας. Προτείνω και την θέσπιση μηνιαίας συνδρομής από κάθε μέλος και ο καθένας από τη θέση του να ξεκινήσει προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών. Με εκτίμηση Μιχάλης

angeloss.k

Δημοσίευσηαπό angeloss.k » 22 Ιαν 2012, 22:20

Και εγώ συμφωνώ με τους προβληματισμούς του mike1966...

Επίσης πιστεύω ότι ναι μεν θέλουμε αποίχηση και ανάπτυξη, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια στην διπλωματική-δημοσιογραφική μας παρουσίαση, τέτοια ώστε να μην μας κάνουν να μοιάζουμε με τους 'αντιπάλους' μας και φυσικά να μην αλλοιώνουν στο ελάχιστο τις βασικές αρχές μας...

dpapag8

Δημοσίευσηαπό dpapag8 » 22 Ιαν 2012, 22:50

θα πρέπει σίγουρα να ετοιμάσουμε υλικό επικοινωνίας, ώστε να είναι ομοιογενές, και να μπορούν όλοι να το στείλουν στους γνωστούς τους (ηλεκτρονικά πάντα).

piratiko.org
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό piratiko.org » 22 Ιαν 2012, 22:59

dpapag8 έγραψε:θα πρέπει σίγουρα να ετοιμάσουμε υλικό επικοινωνίας, ώστε να είναι ομοιογενές, και να μπορούν όλοι να το στείλουν στους γνωστούς τους (ηλεκτρονικά πάντα).

LIKE!
Γιώργος

savvidis
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό savvidis » 23 Ιαν 2012, 00:13

Συμφωνώ απόλυτα με τα post του mike1966.
Mike με κάλυψες πλήρως. Το δυσκολότερο που θα πρέπει να πετύχουμε είναι αυτό που αναφέρεις
Χρειάζεται χρόνος να περάσεις σ΄ έναν λαό που έχει την ατομικότητα ως θεό, ότι η προσωπική δημιουργία και ανάδειξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν και οι γύρω μου ευημερούν (ή τουλάχιστον δεν δεινοπαθούν).
Αν το καταφέρουμε αυτό όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Θεωρώ πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιες επαφές/συναντήσεις μεταξύ μας ανά περιφέρεια ή γενικά κοντινές περιοχές για να γνωριστούμε, να αλλάξουμε απόψεις, να φέρουμε και κανένα διστακτικό φίλο να δει πως δεν υπάρχει κάτι ύποπτο από πίσω. Δεν σας κρύβω πως στις πρώτες κουβέντες που έκανα με φίλους για εμάς, βρέθηκα μπροστά σε απόψεις του τύπου "έλα μωρέ και αυτοί με το σύστημα είναι", "καλά και τους εμπιστέυεσαι? σαν τους αλλούς θα' ναι και αυτοί" κλπ. Κι εγώ αρχικά διστακτικός ήμουν. Πιστεύω πολύ στη φυσική παρουσία ειδικά τώρα στην αρχή, γιατί ακόμη και κάποιος αρνητικός/σκεπτικός προς εμάς όταν έρχεται να πούμε δυο κουβέντες και να πιούμε ένα καφέ μπορεί να βγάλει πιο ασφαλές συμπεράσματα από το να διαβάσει ένα post στο forum. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους γίνεται παραπάνω να νιώσουν κομμάτι αυτής της προσπάθειας και όχι απλά θεατές.

Το να οργανώσουμε συζητήσεις μέσω skype, ενημέρωση του κοινού για τις απόψεις μας στο facebook, twitter κλπ (κακά τα ψέματα, αλλά έκει συχνάζει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων) πιστεύω πως είναι κάτι δεδομένο.
Γιώργος Σαββίδης

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 4 και 0 επισκέπτες