Η γνώμη μου για το κόμμα σας

spkostas

Re: Η γνώμη μου για το κόμμα σας

Δημοσίευσηαπό spkostas » 06 Απρ 2012, 20:37

Θα αντιστρέψω τον τίτλο του άρθρου που είναι αναρτημένο αυτή τη στιγμή στη σελίδα του κόμματος:Είναι η άμεση δημοκρατία βιώσιμη; Στα δύσκολα διλλήματα θα αποδειχθεί αυτό, όχι στα εύκολα. Συνεχίζοντας αυτό που έλεγα ποιό πάνω, μπορεί να ζυγίσει ο καθένας τα πιθανά κέρδη και τους κινδύνους της κάθε απόφασης. Υπάρχει, λοιπόν, και η άλλη άποψη που λέει ότι χωρίς την απειλή της τροϊκας δεν θα αλλάξει τίποτα στη νοοτροπία του έλληνα ή ότι τέλος πάντων ας κάνουμε υπομονή μέχρι να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη. Έχουν την δική τους λογική και οι δύο θέσεις.

Ας μπούνε σε δύο προτάσεις, διατυπωμένες με ένα αξιολογικά ουδέτερο ή αξιολογικά ισοβαρή τρόπο για να ψηφιστούν. Έτσι, το κόμμα θα βγαίνει προς τα έξω είτε με την θέση ότι θα στηρίξει μια κυβέρνηση που είναι διατεθειμένη να ρισκάρει απειλώντας με άρνηση πληρωμών (μερική) είτε με την θέση ότι θα στηρίξει μια κυβέρνηση σε μια αναδιαπραγμάτευση μέσω συνεννόησης με τους εταίρους. Νομίζω ότι έτσι, μόνο να κερδίσει έχει το κόμμα και όχι να χάσει. Εννοείται ότι μετά από μια τέτοια συμφωνία το «πλήρωμα» θα μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του στην όποια συμμαχία.
Κ.Σ.

Kotsos
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό Kotsos » 06 Απρ 2012, 23:55

spkostas έγραψε: Ας μπούνε σε δύο προτάσεις, διατυπωμένες με ένα αξιολογικά ουδέτερο ή αξιολογικά ισοβαρή τρόπο για να ψηφιστούν. Έτσι, το κόμμα θα βγαίνει προς τα έξω είτε με την θέση ότι θα στηρίξει μια κυβέρνηση που είναι διατεθειμένη να ρισκάρει απειλώντας με άρνηση πληρωμών (μερική) είτε με την θέση ότι θα στηρίξει μια κυβέρνηση σε μια αναδιαπραγμάτευση μέσω συνεννόησης με τους εταίρους. Νομίζω ότι έτσι, μόνο να κερδίσει έχει το κόμμα και όχι να χάσει. Εννοείται ότι μετά από μια τέτοια συμφωνία το «πλήρωμα» θα μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του στην όποια συμμαχία.
Κ.Σ.

Φίλε μου μπαίνεις σε διλήματα που δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να λάβεις σωστές αποφάσεις.

Νομίζεις ότι αν εμφανίσεις ένα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό όπως εκ των πραγμάτων θα πρέπει να κάνεις αν κάνεις στάση πληρωμών η τροϊκά ή οι συνέταιροι θα σου πούν να τον αλλάξεις επειδή δεν κάνεις όλα αυτά που προτείναν;
Άρα το δίλημα μνημόνιο ή όχι δεν έχει νόημα γιατί και οι δύο απαντήσεις προϋποθέτουν το ίδιο πράγμα, ισοσκελισμένο ή και πλενασματικό προϋπολογισμό.

Αν κατανοήσεις αυτή την πραγματικότητα θα κατανοήσεις πόσο πολιτικά ώριμη είναι η απόφαση να μην πάρεις θέση χωρίς να έχεις επεξεργασθεί θέση που να σου εξασφαλίζει ότι θα μπορείς να βγάλεις ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό προϋπολογισμό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για όλους τους πολίτες. Γι αυτό γίνεται η διαβούλευση πρίν προχωρήσουμε σε προτάσεις και ψηφοφορία για να δούμε όλες τις πτυχές και να δούμε πως θα εμφανίσουμε μια πρόταση για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Ρώτα όλα τα μνημονιακά ή τα αντιμνημονιακά κόμματα έχουν προτάσεις που να εξασφαλίζουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες τους πολίτες;
Η απλά έχουν βρεί κάποιες λύσεις ώστε να είναι εξασφαλισμένο με τροϊκα ή χωρίς ότι η τάξη που εκπροσωπούν δεν θα πληγεί;
Ο νέος κόσμος έχει κάνει σαφές τι θέλει.
Κάποιον που να είναι σταθερός στη ιδεολογία του, να μην την κάνει υποκριτικά λάστιχο κατα πως τον συμφέρει και να την εκφράζει αυτή με λόγια και πράξεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 07 Απρ 2012, 00:42

Ρώτα όλα τα μνημονιακά ή τα αντιμνημονιακά κόμματα έχουν προτάσεις που να εξασφαλίζουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες τους πολίτες;

Ακριβως επειδη δεν εχουν καλυπτονται οι μεν πισω απο το ΝΑΙ οι δε πισω απο το ΟΧΙ , μετα απο τα οποια βεβαιως υπαρχει το χαος !

Η απλά έχουν βρεί κάποιες λύσεις ώστε να είναι εξασφαλισμένο με τροϊκα ή χωρίς ότι η τάξη που εκπροσωπούν δεν θα πληγεί;

+1

Ακριβεστερα : δεν εχουν βρει τις λυσεις, απλουστατα επειδη νοιωθουν το εδαφος να τρεμει κατω απο τα ποδια τους, το δικομματισμο να παυει να αποδιδει σαν αεναη ταίστρα και την πολιτικη τους απονομιμοποιηση να χτυπαει κοκκινα, παλευουν με νυχια και με δοντια, με τεμεναδες στους ξενους "προστατες" τους και με ακατασχετο λαϊκισμο στο τοπικο "κοπαδι", να κερδισουν χρονο για να σταθεροποιησουν και παλι την προνομιακη τους θεση στη νομη της εξουσιας και του αντιστοιχου πλουτου που τους εξασφαλιζει.

Γι' αυτο φιλε spkostas μην παρασυρεσαι συναισθηματικα απο αερολογιες και ασυναρτησιες της δεκαρας , ειτε των μεν ειτε των δε. Το προβλημα ειναι εξαιρετικα συνθετο και δεν λυνεται με συνθηματολογιες επιπεδου σχολικης εκδρομης. Επισης δεν λυνεται με ψηφοφοριες που ουσιαστικα βασιζονται σε "ιδεολογικες" τοποθετησεις δλδ στη συσκοτιση των πραγματικων δεδομενων . Οποιαδηποτε διχοτομικη ψηφοφορια θα εβγαζε λαθος αποτελεσμα, αδιαφορο ποιο θα ηταν αυτο, γιατι απλως θα απεικονιζε διαθεσεις και οχι συνειδητες επιλογες.

Δυστυχως οι τελευταιες απαιτουν πολλη δουλεια και κοπο για να οδηγηθουμε στην καθαρη γνωση των συνεπειων της οποιας επιλογης. Εαν ομως το καταφερουμε [που ευελπιστουμε] τοτε το κερδος θα ειναι πολλαπλασιο γιατι θα εχουμε και το χερι στην καρδια και το μυαλο καθαρο για να βλεπουμε μπροστα και οχι πισω. Να βλεπουμε δλδ την πιθανοτερη διεξοδο απο το προβλημα και οχι την αντανακλαση της απελπισιας που μας δημιουργει το ιδιο το προβλημα.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

spkostas

Δημοσίευσηαπό spkostas » 07 Απρ 2012, 02:37

Δεν ξέρω αν υπάρχουν σχέδιο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αυτό που ξέρω είναι ότι ούτως ή άλλως τίποτα δεν εξασφαλίζει την εκτέλεση ενώς προϋπολογισμού.
Δεν ξέρω κάνενα από δύο κόμματα του δικομματισμού να καλύπτετε πίσω από το όχι, αυτό που ξέρω είναι το κόμμα που καλύπτεται πίσω από το :Όχι στο παραπλανητικό «με το μνημόνιο ή ενάντια στο μνημόνιο."
Δεν ξέρω γιατί μου αποδίδεις συναισθηματικότητα, άγνοια των δεδομένων και αδυναμία συνειδητής επιλογής, αυτό που ξέρω είναι ότι κόμμα επευθύνεται για ψήφο στους πολίτες τώρα και όχι όταν κάποτε σε ένα καλύτερο μέλλον θα διαθέτουν την δική σου ανώτερη νοημοσύνη.
Δεν σε ειρωνέυμαι την νοημοσύνη σου άλλωστε είναι προφανής, απλώς θέλω να σου δείξω πως ακούγεσαι. Δεν μίλησα για διχοτομικά διλήμματα, υπάρχουν μια σειρά από θέσεις.
Θα περίμενα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ανθρώπων, να βρίσκουν ο ένας τον άλλο πρώτα-πρώτα, και έπειτα να αναλαμβάνουν την ευθύνη των αποφάσεων τους σε δύσκολες στιγμές.

Κ.Σ.

spkostas

Δημοσίευσηαπό spkostas » 07 Απρ 2012, 02:44

Υ.Γ.
Συγνώμη για τα ορθογραφικά και τις ασυνταξίες αλλά έχω κουράσει τον εαυτό μου όσο και εσάς.

Κ.Σ.

andiguru

Δημοσίευσηαπό andiguru » 07 Απρ 2012, 10:38

Το να πάρεις θέση "ναι" η "όχι" στο μνημόνιο είναι παραπλανητικό και δείχνει επιδερμική αντιμετώπιση των κοινωνικο-οικονωμικών προβλημάτων συνολικά.
Λέγοντας "όχι" μπορεί να τσιμπίσεις αρκετούς ψήφους δυσαρεστημένων, το σημαντικό όμως είναι να μην κερδίσεις προσωρινα κάποιους ψήφους, αλλά να κτίσεις σιγά σιγά μια συνολική πρόταση η οποία θα μπορεί να δίνει απαντήσεις στα κοινωνιο-οικονομικά προβλήματα. Θα μπορουσε το ερώτημα να είναι(αντί για "ναι¨ η "όχι" στο μνημόνιο): συμφωνήτε με το οικονομικό(καπιταλιστικό-καταναλωτικό) μοντέλο που έχει κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο? Η απάντηση μου θα ήταν όχι. Αμέσως κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει: και τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις; (είναι ουτοπικό να πιστεύει κάποιος οτί έτσι ξαφνικά μπορεί να ανατραπεί ένα σύστημα που έχει οικοδομηθεί για περισσσότερο από ένα αιώνα σχεδό δύο). Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά πράγματα και ήδη πολλά από αυτά είναι θέσεις των πειρατών.
Το να διεκδικείς εγγυημένο ελάχιστο βασικό εισόδημα, δωρεάν παιδεία και υγεία (πραγματικά δωρεάν και όχι αλλά ελληνικά) είναι μια πρόταση που αν τολμήσει καποιος να την εφαρμόσει, τότε συζητάμε για την ανατρεπτικότερη οικονομική πρόταση εδώ και δεκαετίες!

OdysseasTz

Δημοσίευσηαπό OdysseasTz » 07 Απρ 2012, 12:50

@spkostas διόρθωση @Kostis
Θα ήθελα να θέσω και εγώ ορισμένα ερωτήματα:

Από την στιγμή που θεωρείς και λαμβάνεις ως δεδομένη την ανικανότητα του λαού και των πολιτών να νομοθετήσουν, που στηρίζεις την πεποίθηση ότι έχουν την ικανότητα να εκλέξουν με τα σωστά κριτήρια αντιπροσώπους;

Σύμφωνα με τις απόψεις που έχεις εκφράσει ως τώρα, δεν θα ήταν σαφώς ανώτερη της αντιπροπευτικής δημοκρατίας ή αριστοκρατία ή η πεφωτισμένη ηγεμονία; Τα επιχειρήματα περί άπλυτου όχλου μπορεί να φαίνονται δελεαστικά για όποον επιθυμεί να υπερασπιστεί την ψευδεπίγραφη αντιπροσωπευτική δημοκρατία απέναντι στη συμμετοχική, αλλά δεν θα σταθουν δευτερόλεπτο σε μια αντιπαράθεση με φασιστικές- απολυταρχικές απόψεις...

Υ.Γ. αν δεν εμπιστευόμαστε στους πολλούς την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε με ποια λογική θα την εμπιστευτούμε σε έναν, ο οποίος μπορεί να είναι κάλλιστα ο Στ. Μάνος αλλά μπορεί να είναι και ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής;
Τελευταία επεξεργασία από 1 και OdysseasTz, έχει επεξεργασθεί 9 φορά/ες συνολικά

izno2

Δημοσίευσηαπό izno2 » 07 Απρ 2012, 13:14

OdysseasTz έγραψε:
@spkostas <-----
Θα ήθελα να θέσω και εγώ ορισμένα ερωτήματα:

Από την στιγμή που θεωρείς και λαμβάνεις ως δεδομένη την ανικανότητα του λαού και των πολιτών να νομοθετήσουν, που στηρίζεις την πεποίθηση ότι έχουν την ικανότητα να εκλέξουν με τα σωστά κριτήρια αντιπροσώπους;

Σύμφωνα με τις απόψεις που έχεις εκφράσει ως τώρα, δεν θα ήταν σαφώς ανώτερη της αντιπροπευτικής δημοκρατίας ή αριστοκρατία ή η πεφωτισμένη ηγεμονία; Τα επιχειρήματα περί άπλυτου όχλου μπορεί να φαίνονται δελεαστικά για όποον επιθυμεί να υπερασπιστεί την ψευδεπίγραφη αντιπροσωπευτική δημοκρατία απέναντι στη συμμετοχική, αλλά δεν θα σταθουν δευτερόλεπτο σε μια αντιπαράθεση με φασιστικές- απολυταρχικές απόψεις...

Υ.Γ. αν δεν εμπιστευόμαστε στους πολλούς την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε με ποια λογική θα την εμπιστευτούμε σε έναν, ο οποίος μπορεί να είναι κάλλιστα ο Στ. Μάνος αλλά μπορεί να είναι και ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής;

όχι spkostas
εννοείς kostis.
http://iznogood.eucube.gr

agelos

Δημοσίευσηαπό agelos » 07 Απρ 2012, 14:02

χανονται απαντησεις βρε παιδια? κατι τετοιο εχω καταλαβει.
Όντας πιστοί στις Πειρατικές Αρχές μας παγκοσμίως αλλά πολύ μακρυά από την Ελληνική πραγματικότητα, θυμίζουμε πολύ την Αντουανέτα, μιλάμε για παντεσπάνι χωρίς να έχουμε το ψωμί.

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 07 Απρ 2012, 14:14

agelos έγραψε:χανονται απαντησεις βρε παιδια? κατι τετοιο εχω καταλαβει.

Όχι κάποια παραληρήματα έχουν μεταφερθεί στο playground του izno.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες