Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων 21/3

Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53

Να πάμε στο Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων?

ΝΑΙ να πάμε και να μιλήσουμε.
28
68%
ΟΧΙ να μην πάμε και να απαντήσουμε γραπτά.
13
32%

Σύνολο ψήφων: 41

anestis
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων 21/3

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Μαρ 2012, 13:58

Με βάση τη συζήτηση στο viewtopic.php?f=6&t=736
τη οποία παρακαλούμε να διαβάσεις,
θέλεις να πάμε ή να μην πάμε στο Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων την Πέμπτη 22/3 και να μιλήσουμε.

Σε θετική απάντηση (ΝΑΙ) θα πάνε εθελοντικά κάποια Μέλη.
Σε αρνητική απάντηση (ΟΧΙ) θα στείλουμε μικρό κείμενο με θέσεις.

Η ψηφοφορία διαρκεί 3 ημέρες και η ψήφος επιτρέπεται να αλλάζει κατά τη διάρκεια.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

Z53

Re: Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων την Πέμπτη 22/3

Δημοσίευσηαπό Z53 » 17 Μαρ 2012, 14:11

Η πρόταση baskin περιλαμβάνεται στο "Ναι" ?
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)

anestis

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Μαρ 2012, 14:15

Να μας πει ο ίδιος?
Z53 έγραψε:Η πρόταση baskin περιλαμβάνεται στο "Ναι" ?
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

baskin

Δημοσίευσηαπό baskin » 17 Μαρ 2012, 15:07

Είπα ότι είμαι υπέρ του να πάμε και να μιλήσουμε (ουσιαστικά να απευθύνουμε έναν χαιρετισμό εξηγώντας την θέση μας αυτή τη στιγμή) με το πλαίσιο που ανέφερα και όχι περί των θεμάτων της συζήτησης.

Βάζω ΝΑΙ, εφόσον μπορεί το παραπάνω να περιληφθεί στο ΝΑΙ.

Η θέση μου είναι ίδια (για την απάντηση μας) εφόσον πλειοψηφήσει το ΌΧΙ.
Στον τάφο της Αμφίπολης είναι ο Μαυρογένης...

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 17 Μαρ 2012, 15:12

Και εγω με τη θεση του Baskin. Παμε διαβαζουμε ενα κειμενο, και μετα απλα ακουμε, απο την στιγμη που δεν υπαρχουν επισημες θεσεις και επισημος εκπροσωπος. Η παρουσια μας εστω και συμβολικη, ειναι σημαντικη παντως.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

mankasp

Δημοσίευσηαπό mankasp » 17 Μαρ 2012, 15:54

Ναι να πάμε.

Γενικά είμαι υπέρ στο να πηγαίνουμε σε οποιαδήποτε πρόσκληση έχουμε από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο. Αλλά και σε αντίστοιχες συζητήσεις ή δράσεις μας να καλούμε και εμείς όλα τα κόμματα, μικρά και μεγάλα.

Το ότι δεν τοποθετούμαστε και ότι θεωρούμε ξεπερασμένο τον άξονα δέξια-κέντρο-αριστερά (που κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου ξεπερασμένος, κοινωνιολογικά θα υπάρχει πάντα όσο υπάρχουν τάξεις, και τάξεις θα υπάρχουν πάντα όσο η διανομή του πλούτου δεν ελέγχετε από το σύνολο της κοινωνίας) δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον απαξιώνουμε.

Ούτε με πειράζει αν κάποιος εφαρμόσει και υιοθετήσει σα δικές του κάποιες από τις αρχές μας. Εξάλλου για αυτό γίναμε κόμμα, για να μας ακούσουν. Αλλά και εμείς πρέπει να τους ακούσουμε, γιατί να μη μάθουμε από την εμπειρία τους, γιατί να μη δούμε από κοντά πως λειτουργούν, να δούμε τα λάθη τους, να τους επισημάνουμε πως υπάρχουν και άλλες λύσεις αλλά και γιατί όχι να υιοθετήσουμε και εμείς δικές τους απόψεις. Αν λέμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε το καινούριο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας και του κράτους πρέπει να αρχίσουμε από το να συμμετέχουμε στο ήδη υπάρχον, να δούμε τις αδυναμίες του αλλά και να δούμε της εφαρμογές που ήδη υπάρχουν και λύσεις που ήδη προτείνονται, τουλάχιστον μέχρι να τις ξαναγράψουμε. Συγκεκριμένα, πιο θα ήταν το πρόβλημα ακόμα και να συγκλίνουν οι προγραμματικές μας θέσεις για το περιβάλλον με αυτό των Οικολόγων Πράσινων, εφόσον εμείς δεν έχουμε; Πιστεύουμε πως οι ιδέες δεν έχουν ιδιοκτησία, αν λοιπόν οι ιδέες τους μας αρέσουν γιατί να μην τους τις ζητήσουμε ή γιατί να μη τους πείσουμε να προσθέσουν στις δικές τους, τις δικές μας; Να μην ξεχνάμε πως κάθε ανοιχτό λογισμικό έχει και πολλές διανομές αλλά και και πολλές εφαρμογές μέσα στην ίδια διανομή γράφονται από εντελώς διαφορετικές ομάδες.

Όσον αφορά τον κίνδυνο να μας βάλουν ταμπέλες.... τις ταμπέλες τις βάζουμε μόνοι μας με τις πράξεις μας, αν π.χ. το μόνο που βγάζουμε προς τα έξω είναι η ACTA και τα προβλήματα του copywrite και πως το ίντερνετ είναι εργαλείο για τα πάντα... ε συγνώμη αλλά λογικό είναι να μας λένε "μανιακούς" (ΒΗΜagazino, 11/3/2012) ή κομπιουτεράκιδες ή πως μας νοιάζει μόνο να κατεβάζουμε τραγούδια και ταινίες.

Και τώρα που άνοιξα το ΒΗΜagazino για να δω ποιά ταμπέλα μας έβαλαν, πρόσεξα τη λεζάντα που λέει "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ...". Ακριβώς αυτά ήθελα να θίξω με τη διαφορά ότι δεν αναφέρομαι στη μνημονιακή πολιτική, αλλά σε κάτι ποιο απλό, την πολιτική για το περιβάλλον και την οικολογία. Εντάξει, έχουμε δυο παραγράφους στις αρχές μας, φτάνει αυτό; Δεν πρέπει τουλάχιστον να ακούσουμε κάποιους που έχουν ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα ή δε θέλουμε να τους πούμε "ξέρετε, υπάρχει και αυτό... και ας μην είναι ολοκληρωμένο.... αλλά μπορείτε δουλέψετε πάνω στις αρχές του... και αν το καταφέρεται εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι και θα σας στηρίξουμε και θα σας βοηθήσουμε αν χρειαστεί"

Και επαναλαμβάνω, γίναμε κόμμα για να ακουστούμε. Σίγουρα, αν κάποια στιγμή μπούμε στη βουλή ή σε ένα δημοτικό συμβούλιο θα ακουστούμε περισσότερο αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.
https://twitter.com/e_kastrinakis

omissman

Δημοσίευσηαπό omissman » 17 Μαρ 2012, 16:19

zio_donnie έγραψε:Και εγω με τη θεση του Baskin. Παμε διαβαζουμε ενα κειμενο, και μετα απλα ακουμε, απο την στιγμη που δεν υπαρχουν επισημες θεσεις και επισημος εκπροσωπος. Η παρουσια μας εστω και συμβολικη, ειναι σημαντικη παντως.

+1

συμφωνω και με την παρουσιαση του mankasp .

Προτιθεμαι να παω και εγω, εθελοντικα μαζι με τον Διονυση. Εχω φιλικη σχεση και επαφη με τους Οικολογους απο τις προηγουμενς εκλογες...
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες

adrian

Δημοσίευσηαπό adrian » 17 Μαρ 2012, 16:34

+1 σε mankasp και baskin

παμε, διαβαζουμε ενα κειμενο που θα ειναι οι επισημες θεσεις/χαιρετισμος, και απο εκει και περα οι συμμετεχοντες ακουνε, και αν θελουν λενε την αποψη τους, εφ'οσον διευκρινισουν οτι προκειται για προσωπικη αποψη και οχι του κομματος.
https://www.youtube.com/watch?v=wuKx7AgHLes
καλύτερα ξύλινο πόδι, παρά ξύλινος λόγος - arrrr

LouisaT

Δημοσίευσηαπό LouisaT » 17 Μαρ 2012, 17:03

Δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Και οι δυο απόψεις μου φαίνονται εξ ίσου λογικές. Δίκιο έχει κι ο Ανέστης με τις ανησυχίες του, δίκιο έχουν κι οι υπόλοιποι που είναι της άποψης να ανοιχτούμε περισσότερο. Οι πρόταση του baskin είναι πιθανώς ένας καλός συμβιβασμός.

Z53

Δημοσίευσηαπό Z53 » 17 Μαρ 2012, 17:55

Συνεκτιμόντας όλες τις τοποθετήσεις, ψηφίζω Ναι
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες