Παρακαλούμε ψηφίστε (ανεπίσημη γνώμη),
το ζήτημα της Έρευνας, ως προγραμματική έννοια, να το αναλάβει η Επιτροπή Παιδείας ή η Επιτροπή Ανάπτυξης;
Ερευνα: Επιτροπή Ανάπτυξης ή Επιτροπή Παιδείας;
Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53
-
- Μέλος του Κόμματος Πειρατών
Ερευνα: Επιτροπή Ανάπτυξης ή Επιτροπή Παιδείας;
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)
-
Re: Ερευνα: Επιτροπή Ανάπτυξης ή Επιτροπή Παιδείας;
Να αιτιολογησω και την ψηφο μου.Η παιδεια ως εχει ειναι ηδη ''φορτωμενη'' αντιθετα με την αναπτυξη που ειναι πιο ''αποκεντρωμενη''.Σιγουρα θα χρειαστει να υπαρξει συναρμοδιοτητα(αυτο πιστευω οτι ισχυει και σε αλλες επιτροπες) σε ορισμενους επιμερους τομεις αλλα νομιζω οτι πρεπει να συνδεθει με την αναπτυξη και οχι με την παιδεια.Πειρατικα παντα. 

Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm
Θεωρώ πως (τουλάχιστον στην Ελλάδα) η έρευνα είναι συνδυασμένη με το σύστημα παιδείας και ειδικότερα τα πανεπιστήμια.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι μέρος της επιτροπής παιδείας και ψηφίζω αυτό.
Είναι όμως απαραίτητο οι επιτροπές να έχουν συνεργασία μεταξύ τους καθώς πολλά θέματα παρουσιάζονται και επηρεάζουν διαφορετικούς τομείς.
Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι μέρος της επιτροπής παιδείας και ψηφίζω αυτό.
Είναι όμως απαραίτητο οι επιτροπές να έχουν συνεργασία μεταξύ τους καθώς πολλά θέματα παρουσιάζονται και επηρεάζουν διαφορετικούς τομείς.
Δεν βλεπω το διλημμα ...
Κανονικα πρεπει να ξεκαθαρισουμε σε τι ειδους ερευνα αναφερομαστε. Πανεπιστημιακου επιπεδου, τεχνολογικου κλπ.
Θεωρω οτι γενικα η ερευνα ειναι αντικειμενο των Πανεπιστημιακων Ιδρυματων, ειδικα η εφαρμοσμενη ερευνα, που οδηγει σε πρακτικες - τεχνικες εφαρμογες , σε στρατιωτικες , βιομηχανικες κλπ, η ερευνα τροφιμων, φαρμακων ΟΛΑ αυτα ειναι καθαρα θεμα των Πανεπιστημιων.
Η Αναπτυξη απλα εφαρμοζει προτασεις που προκυπτουν απο την Ερευνα, η οποια μαλιστα μπορει να ειναι στοχευμενη, δλδ επι παραγγελια απο το κρατος, το στρατο, το Υπ. Γεωργιας, Υγειας κλπ.
Με αυτη την εννοια ειναι στενα συνδεδεμενα και τα δυο. Σε καμμια περιπτωση ομως η ερευνα δεν εντασσεται στο γνωστικο πεδιο της Αναπτυξης η οποια ειναι απλα μια σειρα πολιτικων με οικονομικους - κοινωνικους στοχους.
Εχω την εντυπωση οτι βαλαμε λαθος ερωτημα εδω...
Γιωργος Μι.
Κανονικα πρεπει να ξεκαθαρισουμε σε τι ειδους ερευνα αναφερομαστε. Πανεπιστημιακου επιπεδου, τεχνολογικου κλπ.
Θεωρω οτι γενικα η ερευνα ειναι αντικειμενο των Πανεπιστημιακων Ιδρυματων, ειδικα η εφαρμοσμενη ερευνα, που οδηγει σε πρακτικες - τεχνικες εφαρμογες , σε στρατιωτικες , βιομηχανικες κλπ, η ερευνα τροφιμων, φαρμακων ΟΛΑ αυτα ειναι καθαρα θεμα των Πανεπιστημιων.
Η Αναπτυξη απλα εφαρμοζει προτασεις που προκυπτουν απο την Ερευνα, η οποια μαλιστα μπορει να ειναι στοχευμενη, δλδ επι παραγγελια απο το κρατος, το στρατο, το Υπ. Γεωργιας, Υγειας κλπ.
Με αυτη την εννοια ειναι στενα συνδεδεμενα και τα δυο. Σε καμμια περιπτωση ομως η ερευνα δεν εντασσεται στο γνωστικο πεδιο της Αναπτυξης η οποια ειναι απλα μια σειρα πολιτικων με οικονομικους - κοινωνικους στοχους.
Εχω την εντυπωση οτι βαλαμε λαθος ερωτημα εδω...
Γιωργος Μι.
Νέες "πειρατικές" αρχές :
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
1. Δρυός πεσούσης πας "πειρατής" ξυλεύεται
2. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τους ευεργετηθέντες ΑΧΑΡΙΣΤΟΥΣ
3. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , στο τέλος τον τρώνε οι κότες
-
Αρχικά είχε πέσει η ιδέα η Έρευνα να πάει με την Ανάπτυξη, μία Επιτροπή Προγράμματος.
Στην υλοποίηση ένα Μέλος πρότεινε να πάει με την Παιδεία.
Μπροστά στο δίλημμα, βάλαμε ένα ανεπίσημο ερώτημα...
Στην υλοποίηση ένα Μέλος πρότεινε να πάει με την Παιδεία.
Μπροστά στο δίλημμα, βάλαμε ένα ανεπίσημο ερώτημα...
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.
-
Ερευνα- Αναπτυξη δεν εχει σχέση μόνο με την παιδεια.Εφάπτεται σε κάποια σημεία αλλά είναι ανεξάρτητο θέμα.
Η παιδεία πρέπει να ασχολείται με την μάθηση των πολιτών (θεωρω οτι η λέξη για το σημερινό υπουργείο Δια βίου μάθησης είναι σωστή)
Η ερευνα μπορεί να προερχεται ή οχι απο εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλα είναι το αποτέλεσμα της μάθησης και οδηγεί στην ανάπτυξη.
Το θέμα γενικα είναι πολύ μεγάλο για να το έχει η επιτροπή Παιδείας.
Η ψηφος μου ειναι ξεχωριστα.
Η παιδεία πρέπει να ασχολείται με την μάθηση των πολιτών (θεωρω οτι η λέξη για το σημερινό υπουργείο Δια βίου μάθησης είναι σωστή)
Η ερευνα μπορεί να προερχεται ή οχι απο εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλα είναι το αποτέλεσμα της μάθησης και οδηγεί στην ανάπτυξη.
Το θέμα γενικα είναι πολύ μεγάλο για να το έχει η επιτροπή Παιδείας.
Η ψηφος μου ειναι ξεχωριστα.
συμφωνω απολυτα με crisal
-
Είναι απλό, κάποια στιγμή η επιτροπή ανάπτυξης θα απευθύνει ένα ερώτημα στην επιτροπή παιδείας για το πως τα πανεπιστήμια μπορούν να συμβάλλουν στη Έρευνα. Η επιτροπή παιδείας έχει να ασχοληθεί με το ζήτημα κατά ένα ποσοστό μόνο.
Ψηφίζω να μείνει η έρευνα ως έχει.
Ψηφίζω να μείνει η έρευνα ως έχει.
https://twitter.com/e_kastrinakis
@crisal
Συμφωνώ. Να προσθέσω ότι η συνεργασία παιδείας και ανάπτυξης μπορεί να δώσει καλύτερα αποτελέσματα στην έρευνα.
Συμφωνώ. Να προσθέσω ότι η συνεργασία παιδείας και ανάπτυξης μπορεί να δώσει καλύτερα αποτελέσματα στην έρευνα.
SPQX: Ο λαός και η σύγκλητος της Ξάνθης
Είναι δεδομένο ότι η Ερευνα είναι απαξιωμένη στην Ελλάδα, κυρίως λόγω ανυπαρξίας πόρων.
Εχω την αίσθηση ότι Ερευνα εκτός Πανεπιστημίων δεν υπάρχει ή το ποσοστό είναι πολύ μικρό, αλλά δεν είμαι σε θέση να το τεκμηριώσω.
Αν είναι έτσι, τότε μάλλον στην Επιτροπή Παιδείας.
Σίγουρα πάντως πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των επιτροπών
Εχω την αίσθηση ότι Ερευνα εκτός Πανεπιστημίων δεν υπάρχει ή το ποσοστό είναι πολύ μικρό, αλλά δεν είμαι σε θέση να το τεκμηριώσω.
Αν είναι έτσι, τότε μάλλον στην Επιτροπή Παιδείας.
Σίγουρα πάντως πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των επιτροπών
Ζαννής Φραγκάκης (Αρχιτέκτονας)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 3 και 0 επισκέπτες