Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων 21/3

Συντονιστές: mankasp, zio_donnie, Z53

Να πάμε στο Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων?

ΝΑΙ να πάμε και να μιλήσουμε.
28
68%
ΟΧΙ να μην πάμε και να απαντήσουμε γραπτά.
13
32%

Σύνολο ψήφων: 41

pav

Re: Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων την Πέμπτη 22/3

Δημοσίευσηαπό pav » 17 Μαρ 2012, 18:11

LouisaT έγραψε:Δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Επίσης.

Αν πάρουμε την απόφαση να πάμε, θα προτιμούσα να κάνουμε παράλληλα μια ανακοίνωση όπου θα εξηγούμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται και τους λόγους που πάμε. Καλό θα ήταν να αναφέρεται το live streaming και οδηγίες σύνδεσης. Η ανακοίνωση θα πρέπει να επαναληφθεί 1-2 ημέρες πριν την συνάντηση.

Υ.Γ. Ο τίτλος είναι λάθος, σύμφωνα με το viewtopic.php?f=6&t=736&start=20#p8532 η συνάντηση αναβλήθηκε για τις 21 Απριλίου.

Υ.Γ.2. Αν επικρατήσει το "ΝΑΙ", σημαίνει ότι, για τους ίδιους λόγους, θα πρέπει να αποδεχτούμε και μια αντίστοιχη (υποτιθέμενη) πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, ή τη ΝΔ, ή από κάποια συνεργασία κομμάτων της δεξιάς, σωστά;

SilindeElendil
Μέλος του Κόμματος Πειρατών

Δημοσίευσηαπό SilindeElendil » 17 Μαρ 2012, 19:24

Εγω ακομα δεν καταλαβα πιο στρογγυλο τραπεζι εχει μονο 4-5 κομματα και οχι ολα(ασχετα αν αρνηθουν να πανε)για τοσο σημαντικα θεματα,σαν τετραγωνο τραπεζι μου φαινεται και οχι στρογγυλο.Οι οικολογοι εχουν ετοιμη μια τεραστια ατζεντα πανω στα θεματα που ειναι προς συζητηση εδω και καιρο με αναλυτικες θεσεις.Ο εκπροσωπος μας στην περιπτωση που του ζητηθει πως θα τοποθετηθει σε συγκεκριμενα θεματα αφου δεν εχουμε περασει απο ψηφοφορια σχεδον καμια προταση ως τωρα;Επισης ειναι σιγουρο οτι θα βγει μετα δελτιο τυπου που θα αναφερει ποια θεματα συζητηθηκαν και με ποια κομματα,ειμαστε σιγουροι οτι θελουμε να δεσμευτουμε τοσο συντομα για τοσο σημαντικα θεματα;Δελτιο τυπου θα βγαλουμε μετα για να διαχωρισουμε τις θεσεις μας απο εκεινες που θα επιλεξουν να προβαλουν οι οικολογοι μετα την συναντηση;Ακομα θα ηθελα να ξερω εκ των προτερων με τι ατζεντα θα παμε και τι σταση θα κρατησουμε(πριν τεθει το θεμα σε ψηφοφορια).Υ.Γ Το θεμα δεν ειναι αν θα παμε η οχι αλλα τι θα πουμε και πως θα βγει αυτο προς τα εξω μετα την συναντηση,αν δεν λυθει αυτο ειμαι αρνητικος για την παρουσια μας εκει ως κομμα.Πειρατικα παντα. :)
Dura lex...Sed lex
Ότι γράφω είναι αυστηρά προσωπικές απόψεις.
'Οποιος επιθυμεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας ας μου στείλει ένα Pm

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 17 Μαρ 2012, 19:57

Υ.Γ. Ο τίτλος είναι λάθος, σύμφωνα με το viewtopic.php?f=6&t=736&start=20#p8532 η συνάντηση αναβλήθηκε για τις 21 Απριλίου

Ειναι ορθογραφικό, εννοεί 21 μαρτίου.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

qwerty

Δημοσίευσηαπό qwerty » 17 Μαρ 2012, 20:18

ΝΑΙ.
Να πάμε, να συζητήσουμε, να δείξουμε ότι όπου συμφωνούμε συνεργαζόμαστε κτλ.
Σε αυτή τη χώρα (και παντού) ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις στο κάθε ζήτημα. Το Κ.Π.Ε. έχει κάποια βασικά θέματα που το απασχολούν και επιθυμεί να αλλάξουν στη χώρα (και βρίσκονται στις Αρχές του). Αντί να κάνουμε ένα μονόχνωτο, ελιτιστικό, "γρουπάκι" ομοιδέατων, καλό θα ήταν να συνεργαστούμε με όποιον ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ στις αρχές αυτές ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. Ρετσινία δε θα κολλήσουμε από κανέναν. Αλλιώς να κλειστούμε σπίτια μας μην τυχόν μας πει κανείς αριστερούς, δεξιούς, φιλελεύθερους, πράσινους, σοσιαλιστές, κουμμουνιστές, αναρχικούς, συντηριτικούς, προοδευτικούς κτλ.

Η στάση μου πάνω στο θέμα εδώ:
viewtopic.php?p=8676#p8676

qwerty

Δημοσίευσηαπό qwerty » 17 Μαρ 2012, 20:25

Εγω ακομα δεν καταλαβα πιο στρογγυλο τραπεζι εχει μονο 4-5 κομματα και οχι ολα(ασχετα αν αρνηθουν να πανε)για τοσο σημαντικα θεματα,σαν τετραγωνο τραπεζι μου φαινεται και οχι στρογγυλο.

Αυτό το έχω και εγώ απορία. Φαντάζομαι το να καλέσει συγκεντροτικά ή παλαιά κόμματα δεν θα είχε νόημα μάλλον.

Οι οικολογοι εχουν ετοιμη μια τεραστια ατζεντα πανω στα θεματα που ειναι προς συζητηση εδω και καιρο με αναλυτικες θεσεις.Ο εκπροσωπος μας στην περιπτωση που του ζητηθει πως θα τοποθετηθει σε συγκεκριμενα θεματα αφου δεν εχουμε περασει απο ψηφοφορια σχεδον καμια προταση ως τωρα;

Αυτό ακριβώς θα πει. "Δεν έχει τεθεί ακόμα σε ψηφοφορία". Την ίδια απάντηση δίνουν και τα άλλα Πειρατικά κόμματα στην Ευρώπη.

Επισης ειναι σιγουρο οτι θα βγει μετα δελτιο τυπου που θα αναφερει ποια θεματα συζητηθηκαν και με ποια κομματα,ειμαστε σιγουροι οτι θελουμε να δεσμευτουμε τοσο συντομα για τοσο σημαντικα θεματα;

Ναι, αν είναι να κατέβουμε στις εκλογές.

Δελτιο τυπου θα βγαλουμε μετα για να διαχωρισουμε τις θεσεις μας απο εκεινες που θα επιλεξουν να προβαλουν οι οικολογοι μετα την συναντηση;

Δεν βλέπω λόγο να "διαχωρίσουμε" θέσεις αν όντως συμφωνούμε. Τέτοιες χαζομάρες μόνο τα παλαία κόμματα τις έκαναν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους. Μπορεί κάλιστα να συμφωνούμε και σε όλα αλλά να διαφωνούμε στις προτεραιότητες. Δεν είναι κακό.

Ακομα θα ηθελα να ξερω εκ των προτερων με τι ατζεντα θα παμε και τι σταση θα κρατησουμε(πριν τεθει το θεμα σε ψηφοφορια).

Και εγώ!

James
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό James » 17 Μαρ 2012, 20:50

Εδώ κύριοι είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, είμαστε κόμμα, δεν έχουμε αρχηγό, έιμαστε όλοι ίσοι, αποφασίζουμε συλλογικά.
Και να λοιπόν ένα θέμα απλό πολύ απλό, και μας ταλαιπωρεί πόσες μέρες?

Και μαρέσει που ψηφίσαμε να πάμε σε εκλογές και λέω εγώ τώρα, αύριο πάω εγω σα μέλος του κόμματος των πειρατών (όχι σαν εκπρόσωπος του κόμματος) στον Αυτιά ή στο παπαδάκη, και λέω τα δικά μου, και όπως είναι φυσικό δε θα αρέσουν σε κάποιους από δώ μέσα, τι θα γίνει?
θα κάνουμε ψηφοφορία γιά τη διαγραφή μου? ή τον εγκλεισμό μου σε κέντρο ταχύρυθμης εκμάθησης των αρχών του κόμματος των πειρατών? ή τι?
και ποιός θα αποφασίσει τι από αυτά που λέω εγώ είναι αντίθετα στις αρχές του κόμματος? πως θα το ερμηνέυσει?
Υπάρχει κάπου στις αρχές μας η λεξη μνημόνιο? υπάρχει η λέξη αγανακτισμένοι? ΌΧΙ . Τότε πως έχουμε τόσους πολλούς φάν του παραπάνω ψευτοδιλλήματος? μήπως είδαν ανοικτή τη πόρτα και μπήκαν? μπορεί.
Ο Γ.Χ. μέλος της εκτελεστικής γραμματείας των οικολόγων πράσινων, είναι προσωπικός φίλος εδώ και δυό δεκαετίες, αν μάθει το όλο στόρυ θα μου κάνει τέτοια Καζούρα που αλοίμονο μου.
Το είπα και στη διάσκεψη προσγειωθείτεεεεεεε.
Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε τόση ώρα με τόσο απλά θέματα. Πάει κάποιος που μπορεί από θέμα χρόνου,ή κάποιος από τη ΔΕ, λέει τα δικα μας - του baskin- και αυτό είναι, και τι κερδίσαμε? μόνο κέρδος έχουμε από αυτη την υπόθεση , μόνο.
Άντε γέλιο που θα ρίξουμε όταν θα πέσει πρόταση από τον αυτιά.....................
P.s. Γιά τα πάρτυ με τα στραπόν θα χρείαζετε ψηφοφορία από εδώ και πέρα?
<<Χαμογελάτε κάντε τους άλλους να ανησυχούν>>
Οι αναρτήσεις μου είναι οι πολιτικές μου απόψεις.
!!!Be Proud to fly the Jolly Roger!!!
jamesppgr@riseup.net

kdev

Δημοσίευσηαπό kdev » 17 Μαρ 2012, 21:25

οπως ειπα και σε αλλο σημειο του forum θα το ξαναπω
το ψαχνουμε τοσο πολυ που στο τελος θα θα το χασουμε το κορμι πατριωτη.....
ολα καλα να λεμε για δημοκρατια αλλα ολα τα θεματα δεν μπορει να περιμενουμε να ψηφιστουν απο ολους και να συμφωνησουν ή να αρεσουν σε ολους
ασ λειτουργησουμε ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ σαν ΚΟΜΜΑ. Η επιτροπη επικοινωνιας να αποφασει και να πραξει. Να βγαλει μια ανακοινωση σαν ενημερωση στους υπολοιπους
και να προχωρησει. Αν δεν εμπιστευομαστε τους ανθρωπους που εχουμε σημερα τοτε τι κανουμε ??? Αν δουμε οτι πεφτουν σε φαουλ αναλμαβανουν αλλοι. Αρκει να θελουν....

anestis

Re: Στρογγυλό τραπέζι των Οικολόγων Πράσινων 21/3

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Μαρ 2012, 21:33

Δεν είναι κακό να ψηφίζουμε.
Καλό είναι.
Μαθαίνουμε συνέχεια.
info: Δυστυχώς, δεν έχω το χρόνο να διαβάζω όλο το forum.

Ό,τι γράφω είναι απλά & μόνο προσωπικές απόψεις.
"First they ignore you. Then they ridicule you. Then they attack you. And then they build monuments to you". (N.Klein 1918)

qwerty

Δημοσίευσηαπό qwerty » 17 Μαρ 2012, 21:37

Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό να ψηφίζουμε. Τη γνώμη μας λέμε.

zio_donnie
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό zio_donnie » 17 Μαρ 2012, 22:13

Η ψηφοφορία είναι πάντα καλή, όπως και η συμμετοχή. Κυρίως γιατί αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Καθότι δεν γνωριζόμαστε καλά και επειδή η ΔΕ δεν μπορεί να είναι παντού, αλλά έρχονται εκλογες (με την συμμετοχή μας στις οποίες εγω διαφωνούσα) και πρέπει να ακουστούμε όσο γίνεται περισσότερο, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία αν ειναι να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα. Οπότε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ας κρίνεται καλοπροαίρετα ακόμα και αν γίνονται λάθη.
Ε.Δ.Α.Π.Ε. The truth is out there.

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες